MacGyverLarisa Δημοσ. 22 Ιανουαρίου 2023 Δημοσ. 22 Ιανουαρίου 2023 12 λεπτά πριν, sakisgri είπε Καλησπέρα, Έχει πάνω από ένα χρόνο που γίνεται αυτό λέγεται combined delivery. Η συγκέντρωση δεν γίνετε στην Ουγγαρία αλλά στην Κίνα. Όταν κάνεις αγορά πάνω από ένα προϊόν από διαφορετικά καταστήματα τα δέματα πάνε σε ενοποιημένη αποθήκη (Consolidated warehouse) και εκεί γίνεται ένα το δέμα. Μπορεί να έρθει με ΕΛΤΑ με αριθμό αποστολής τύπου LA***********HU Η με Γενική ταχυδρομική με αριθμό αποστολής τύπου 5UGR********* Η με ACS με αριθμό αποστολής 10ψηφιο 406********** Τελευταία τα πιο πολλά έρχονται με ACS και μετά Γενική ταχυδρομική, τα ΕΛΤΑ μπορεί και να τα έχουν κόψει. Δείχνει κανονικά https://elta.gr/track?code=UA851951449HU ειναι απλή αποστολή μόνο αυτό δείχνει τα ΕΛΤΑ. Για το combined το ήξερα ότι το κάνουν καιρό και γι'αυτό έκανα πολλαπλές παραγγελίες αλλά με ACS δεν είχε ξανά έρθει ποτέ σε μένα. Πάντα με απλό ταχυδρομείο και με μεγάλη αναμονή γτ το έβλεπα στον εντοπισμό ότι έφτασαν Ελλάδα και κάπου έχαναν τον δρόμο. 1
sakisgri Δημοσ. 22 Ιανουαρίου 2023 Δημοσ. 22 Ιανουαρίου 2023 3 λεπτά πριν, MacGyverLarisa είπε Για το combined το ήξερα ότι το κάνουν καιρό και γι'αυτό έκανα πολλαπλές παραγγελίες αλλά με ACS δεν είχε ξανά έρθει ποτέ σε μένα. Πάντα με απλό ταχυδρομείο και με μεγάλη αναμονή γτ το έβλεπα στον εντοπισμό ότι έφτασαν Ελλάδα και κάπου έχαναν τον δρόμο. Έχουν περίπου 1,5 μήνα που συνεργάζονται με την ACS και λίγο παραπάνω με την Γενική ταχυδρομική. 1
F117 Δημοσ. 22 Ιανουαρίου 2023 Δημοσ. 22 Ιανουαρίου 2023 (επεξεργασμένο) Καλησπέρες.... Θέλω να αγοράσω έναν νεροχύτη από AliExpress 300++ ευρώ... Αλλά δυστυχώς δεν υπάρχει σε ευρωπαϊκή αποθήκη κτλπ. Άρα θα πρέπει να φύγει από κινα Ποια μέθοδο δε θα έχω τελωνείο?? Καλησπέρες.... Επεξ/σία 22 Ιανουαρίου 2023 από F117
sakisgri Δημοσ. 22 Ιανουαρίου 2023 Δημοσ. 22 Ιανουαρίου 2023 10 λεπτά πριν, F117 είπε Καλησπέρες.... Θέλω να αγοράσω έναν νεροχύτη από AliExpress 300++ ευρώ... Αλλά δυστυχώς δεν υπάρχει σε ευρωπαϊκή αποθήκη κτλπ. Άρα θα πρέπει να φύγει από κινα Ποια μέθοδο δε θα έχω τελωνείο?? Καλησπέρες.... Είναι πάνω από τα 150€ (καθαρή αξία) ότι και να επιλεξεις θα περάσει τελωνείο. https://www.angroid.gr/android-tutorials/allages-apo-1i-ioylioy-kai-katargisi-tis-ateleias-agores-ektos-e-e-kai-teloneio-pos-tha-kano-agores-apo-kina-kai-agglia-posa-tha-pliroso-sto-teloneio#brexit Αν έρθει με ΕΛΤΑ θα πληρωσεις τα λιγότερα, αλλά αυτό το διάστημα στέλνουν και με courier και δεν μπορούμε να είμαστε σίγουροι με ποιον τρόπο θα έρθει σίγουρα με τα ΕΛΤΑ, και αν έρθει με courier ότι δεν θα πληρωσεις τα μαλλιά της κεφαλής σου. 2
villasg Δημοσ. 22 Ιανουαρίου 2023 Δημοσ. 22 Ιανουαρίου 2023 Επειδη εχω απειρες αγορες απο Ali αλλα ποτε πανω απο 150-160€ συνολικα χωρις μεταφορικα ποση πρεπει να ειναι η αξια ( ξερω cif ειναι 150 ) μαζι με τον φορο που βαζει το Ali κατω απο την οποια δεν πληρωνεις εδω φορο . Δλδ βαζω στο καλαθι ενα προιον που το δειχνει € 187,82 + τα μεταφορικα , πρεπει να πατησω Checkout για να δω εαν εχει τελικα φορο ??
aces Δημοσ. 22 Ιανουαρίου 2023 Δημοσ. 22 Ιανουαρίου 2023 (επεξεργασμένο) 3 ώρες πριν, villasg είπε Επειδη εχω απειρες αγορες απο Ali αλλα ποτε πανω απο 150-160€ συνολικα χωρις μεταφορικα ποση πρεπει να ειναι η αξια ( ξερω cif ειναι 150 ) μαζι με τον φορο που βαζει το Ali κατω απο την οποια δεν πληρωνεις εδω φορο . Δλδ βαζω στο καλαθι ενα προιον που το δειχνει € 187,82 + τα μεταφορικα , πρεπει να πατησω Checkout για να δω εαν εχει τελικα φορο ?? Το οριο ειναι 150 ο επισημος ορισμος του cif ειναι ο παρακατω και συγκεκριμένα αφορα ολα μεσα Όπου CIF είναι η στατιστική αξία του αντικειμένου όπως αναγράφεται και στη σχετική αυτοκόλλητη ετικέτα που επικολλάται στα εκτελωνισμένα ταχυδρομικά αντικείμενα και υπολογίζεται από την αξία του αντικειμένου, τα έξοδα μεταφοράς, τυχόν ασφάλιστρα, κ.λπ. Αφορά αντικείμενα επιστολικού ταχυδρομείου και δεμάτων, από χώρες εκτός ΕΕ, που εκτελωνίστηκαν και εκδόθηκε για αυτά τελωνειακή διασάφηση από τις τελωνειακές αρχές. Στο τελικο checkout στη φορμα παραγγελιας πριν την πληρωμη θα φαινονται ολα ΠΡΙΝ πληρώσεις. Αναφορά σε κείμενο Τα τέλη που προβλέπονται στον ισχύοντα τιμοκατάλογο των ΕΛΤΑ είναι: 'Τέλος παρουσίασης στο Τελωνείο για χαρακτηρισμό τελωνειακώς ελεύθερων': 3 ευρώ για ταχυδρομικά δέματα (συμπεριλαμβανομένων των δεμάτων EPG) καθώς και για αντικείμενα EMS, τα οποία προσκομίστηκαν από τα ΕΛΤΑ ΑΕ στις τελωνειακές αρχές για σχετικό έλεγχο και διαπιστώθηκε ότι δεν περιέχουν αντικείμενα που επισύρουν δασµοφορολογικές επιβαρύνσεις και χαρακτηρίστηκαν από τις τελωνειακές αρχές ως 'τελωνειακά ελεύθερα'. 'Τέλος εκτελωνισμού': σύμφωνα με τον ακόλουθο πίνακα: CIF (*) έως 150 € 15 € CIF άνω των 150 € έως και 500 € 20 € CIF άνω των 500 € έως και 1000 € 25 € CIF άνω των 1000 € 50 € Όπου CIF είναι η στατιστική αξία του αντικειμένου όπως αναγράφεται και στη σχετική αυτοκόλλητη ετικέτα που επικολλάται στα εκτελωνισμένα ταχυδρομικά αντικείμενα και υπολογίζεται από την αξία του αντικειμένου, τα έξοδα μεταφοράς, τυχόν ασφάλιστρα, κ.λπ. Αφορά αντικείμενα επιστολικού ταχυδρομείου και δεμάτων, από χώρες εκτός ΕΕ, που εκτελωνίστηκαν και εκδόθηκε για αυτά τελωνειακή διασάφηση από τις τελωνειακές αρχές. 'Τέλος παράδοσης στον εκτελωνιστή του παραλήπτη': 15 ευρώ. 'Τέλος διασάφησης εξαγωγής': 5 ευρώ για μεμονωμένο αντικείμενο με προσαύξηση 1 ευρώ ανά αντικείμενο για κατάθεση πλέον του ενός αντικειμένου. Επεξ/σία 22 Ιανουαρίου 2023 από aces 1
sakisgri Δημοσ. 22 Ιανουαρίου 2023 Δημοσ. 22 Ιανουαρίου 2023 (επεξεργασμένο) 16 ώρες πριν, villasg είπε Επειδη εχω απειρες αγορες απο Ali αλλα ποτε πανω απο 150-160€ συνολικα χωρις μεταφορικα ποση πρεπει να ειναι η αξια ( ξερω cif ειναι 150 ) μαζι με τον φορο που βαζει το Ali κατω απο την οποια δεν πληρωνεις εδω φορο . Δλδ βαζω στο καλαθι ενα προιον που το δειχνει € 187,82 + τα μεταφορικα , πρεπει να πατησω Checkout για να δω εαν εχει τελικα φορο ?? Ναι πρέπει να πατήσεις checkout για να δεις. Επειδή το Aliexpress στη τιμή έχει ήδη το Φ.Π.Α αν η τελική τιμή (με μεταφορικά) ειναι μεχρι 186€ όταν πατήσεις checkout θα δεις ότι ειναι VAT included. Αν η τελική τιμή ειναι πάνω από 186€ θα έχει price adjustment σε αυτή την περίπτωση αφαιρείται ο Φ.Π.Α και περνάει τελωνείο. Επεξ/σία 23 Ιανουαρίου 2023 από sakisgri 2
villasg Δημοσ. 22 Ιανουαρίου 2023 Δημοσ. 22 Ιανουαρίου 2023 Μου βγαζει οτι ειμαι ΟΚ παροτι 197,20 - 24% = (159,58 cif ) δλδ πάνω απο τα 150€ ( aliexpress standard shipping ) αλλα δεν εχει Price adjustment ή να αλλάξω τρόπο αποστολής ( cianiao heavy ) για πιο σιγουρια ( 145.5 € cif) ????
MacGyverLarisa Δημοσ. 22 Ιανουαρίου 2023 Δημοσ. 22 Ιανουαρίου 2023 Χωρίς να σε θέλω να σε πάρω στον λαιμό μου ότι έχω πάρει εγώ με cianiao έχει πάει τελωνείο. 0.54 cents και ήθελαν 2.5€ για εκτελωνισμο. Το έστειλα πίσω το ξανά παρήγγειλα με AliExpress standard και ήρθε κανονικά.
sakisgri Δημοσ. 22 Ιανουαρίου 2023 Δημοσ. 22 Ιανουαρίου 2023 (επεξεργασμένο) 11 ώρες πριν, villasg είπε Μου βγαζει οτι ειμαι ΟΚ παροτι 197,20 - 24% = (159,58 cif ) δλδ πάνω απο τα 150€ ( aliexpress standard shipping ) αλλα δεν εχει Price adjustment ή να αλλάξω τρόπο αποστολής ( cianiao heavy ) για πιο σιγουρια ( 145.5 € cif) ???? Μάλλον δεν ειναι στην τελική τιμή πριν το Φ.Π.Α τα έξοδα μεταφοράς. Λογικά θα είσαι οκ αφού θα έχεις πληρώσει το Φ.Π.Α και λογικά το δέμα θα έχει τιμή χωρίς τα μεταφορικά επάνω δλδ 180,26€ με Φ.Π.Α. Αυτό που λες για το Cainiao Heavy Parcel Line έχει λογική γιατι θα έρθει με ΕΛΤΑ. (αν δεν έχει αλλάξει κάτι) 9 ώρες πριν, MacGyverLarisa είπε Χωρίς να σε θέλω να σε πάρω στον λαιμό μου ότι έχω πάρει εγώ με cianiao έχει πάει τελωνείο. 0.54 cents και ήθελαν 2.5€ για εκτελωνισμο. Το έστειλα πίσω το ξανά παρήγγειλα με AliExpress standard και ήρθε κανονικά. Δεν έχουν όλοι οι τρόποι αποστολής με Cainiao θέμα με έξτρα χρέωση, μόνο το "Cainiao super economy for special goods" που τα δέματα πάνε Ουζμπεκιστάν πρώτα. Μάλλον θα είχες επιλέξει αυτό τότε που λες. Δες στην σελίδα 271 έχω φτιάξει λίστα με ασφαλής τρόποι αποστολής. 9 ώρες πριν, MacGyverLarisa είπε Το έστειλα πίσω το ξανά παρήγγειλα με AliExpress standard και ήρθε κανονικά. Όταν το έστειλες πίσω πήρες refund? Επεξ/σία 23 Ιανουαρίου 2023 από sakisgri
MacGyverLarisa Δημοσ. 22 Ιανουαρίου 2023 Δημοσ. 22 Ιανουαρίου 2023 1 ώρα πριν, sakisgri είπε Μάλλον δεν ειναι στην τελική τιμή πριν το Φ.Π.Α τα έξοδα μεταφοράς. Λογικά θα είσαι οκ αφού θα έχεις πληρώσει το Φ.Π.Α και λογικά το δέμα θα έχει τιμή χωρίς τα μεταφορικά επάνω δλδ 180,26€ με Φ.Π.Α. Το θέμα ειναι όπως έγραψα πιο πάνω Αν έρθει με courier τι θα πληρωσεις; Αυτό που λες για το Cainiao Heavy Parcel Line έχει λογική γιατι θα έρθει με ΕΛΤΑ. (αν δεν έχει αλλάξει κάτι) Δεν έχουν όλοι οι τρόποι αποστολής με Cainiao θέμα με έξτρα χρέωση, μόνο το "Cainiao super economy for special goods" που τα δέματα πάνε Ουζμπεκιστάν πρώτα. Μάλλον θα είχες επιλέξει αυτό τότε που λες. Δες στην σελίδα 271 έχω φτιάξει λίστα με ασφαλής τρόποι αποστολής. Όταν το έστειλες πίσω πήρες refund? Ευχαριστώ θα κοιτάξω να δω. Είχα κάνει και εγώ μια λίστα με όλες τις παραγγελίες μου και με τι τρόπο τα έστειλαν για να βγάλω ποσοστό χρόνου παράδοσης και πια πήγαν τελωνείο και απλά αποφεύγω ότι είναι cianiao. Όχι δεν ασχολήθηκα καθόλου να ζητήσω refund απλά έπιασα τον φάκελο είδα τι είναι και είπα στον ταχυδρόμο κράτησε το και κάνε το ότι θες. Εμένα είχε περάσει από Dubai. 1
villasg Δημοσ. 22 Ιανουαρίου 2023 Δημοσ. 22 Ιανουαρίου 2023 2 ώρες πριν, sakisgri είπε Μάλλον δεν ειναι στην τελική τιμή πριν το Φ.Π.Α τα έξοδα μεταφοράς. ΦΠΑ μπαινει και στα μεταφορικα , δειτε ενα invoice
zananiro Δημοσ. 22 Ιανουαρίου 2023 Δημοσ. 22 Ιανουαρίου 2023 (επεξεργασμένο) 21 ώρες πριν, sakisgri είπε Καλησπέρα, Έχει πάνω από ένα χρόνο που γίνεται αυτό λέγεται combined delivery. Η συγκέντρωση δεν γίνετε στην Ουγγαρία αλλά στην Κίνα. Όταν κάνεις αγορά πάνω από ένα προϊόν από διαφορετικά καταστήματα τα δέματα πάνε σε ενοποιημένη αποθήκη (Consolidated warehouse) και εκεί γίνεται ένα το δέμα. Μπορεί να έρθει με ΕΛΤΑ με αριθμό αποστολής τύπου LA***********HU Η με Γενική ταχυδρομική με αριθμό αποστολής τύπου 5UGR********* Η με ACS με αριθμό αποστολής 10ψηφιο 406********** Τελευταία τα πιο πολλά έρχονται με ACS και μετά Γενική ταχυδρομική, τα ΕΛΤΑ μπορεί και να τα έχουν κόψει. Δείχνει κανονικά https://elta.gr/track?code=UA851951449HU ειναι απλή αποστολή μόνο αυτό δείχνει τα ΕΛΤΑ. Να ρωτήσω, για combined delivery θα πρέπει να επιλέξω τον ίδιο τρόπο αποστολής στα διάφορα προϊόντα? Πχ, αν δυο προϊόντα έχουν δωρεάν αποστολή Cainiao super economy και ενα άλλο aliexpress saver ή standard shipping, θα γίνει combined? Προσωπικά όσα μου έχουν έρθει combined είχε τύχει να επιλέξω τροπο αποστολής standard shipping για όλα τα προϊόντα. Επεξ/σία 22 Ιανουαρίου 2023 από zananiro
sakisgri Δημοσ. 22 Ιανουαρίου 2023 Δημοσ. 22 Ιανουαρίου 2023 (επεξεργασμένο) 48 λεπτά πριν, zananiro είπε Να ρωτήσω, για combined delivery θα πρέπει να επιλέξω τον ίδιο τρόπο αποστολής στα διάφορα προϊόντα? Πχ, αν δυο προϊόντα έχουν δωρεάν αποστολή Cainiao super economy και ενα άλλο aliexpress saver ή standard shipping, θα γίνει combined? Προσωπικά όσα μου έχουν έρθει combined είχε τύχει να επιλέξω τροπο αποστολής standard shipping για όλα τα προϊόντα. Νομίζω τα Cainiao δεν μπαίνουν στα combined. Με σιγουριά ξέρω πρέπει να ειναι όλα Aliexpress τρόπος αποστολής δλδ Aliexpress saver/selection saver, Aliexpress standard/selection standard. Εκτός από το Aliexpress premium shipping που φεύγει με courier από Κίνα και πολλές φορές έχει και έξτρα χρεώσεις. 1 ώρα πριν, villasg είπε ΦΠΑ μπαινει και στα μεταφορικα , δειτε ενα invoice Εννοώ στην περίπτωση που έβαλες πιο πάνω και έμεινε το φ.π.α στη τιμή. Έχω δοκιμάσει πολλές φορές ακριβώς πάνω από τα 186€ αφαιρείται, στην περίπτωση σου ο μόνος λόγος που δικαιολογεί ότι δεν αφαιρέθηκε που μπορώ να σκεφτώ ειναι να μη μπήκαν το μεταφορικά στη τιμή που θα δηλωθεί. Τώρα λάθος η το κάνουν επίτηδες να μη περάσει τελωνείο επειδή ειναι κοντά η τιμή δεν ξέρω. Αν δεις ένας φίλος πιο πίσω πήρε ένα κινητό αξίας 350€ περίπου χωρίς φ.π.α και χρεώθηκε 9,22€ στα ΕΛΤΑ γιατι ο Κινέζος είχε δηλώσει 34€ από μόνος του. Δες αν μπορεί να σου βάλει πιο χαμηλή τιμή η να την σπάσει σε 2 αν σπάει, υπάρχουν και άλλες λύσεις μίλα με τον πωλητή τι μπορεί να κάνει. Επεξ/σία 22 Ιανουαρίου 2023 από sakisgri 2
MacGyverLarisa Δημοσ. 23 Ιανουαρίου 2023 Δημοσ. 23 Ιανουαρίου 2023 @sakisgri Καλησπέρα Να κάνω μια ερώτηση μπαταρίες μήπως έχεις ιδέα με τη τρόπο αποστέλλονται?
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα