sakisgri Δημοσ. 12 Ιανουαρίου 2023 Δημοσ. 12 Ιανουαρίου 2023 1 ώρα πριν, teachertza είπε Να ρωτήσω κάτι; παρηγγειλα κάτι καλώδια από το ali στα 115 ευρώ συμπεριλαμβανομένου του vat. Στο σύστημα λέει ότι μπήκε στο τελωνείο της Ελλάδας. Κινδυνεύω με έξτρα κόστη ; Μάλλον το κοίταξες μέσα από την εφαρμογή του Aliexpress και σου δείχνει GR Customs, στην εφαρμογή δεν δείχνει την πορεία ακριβώς τα δείχνει χοντρά χοντρά. Βάλε το tracking number εδώ https://parcelsapp.com/en και δες, λογικά θα δεις ότι ειναι στην Ουγγαρία στο τελωνείο. 1 λεπτό πριν, maltron66 είπε Καλησπέρα, παιδιά. Μια μικρή ερώτηση: περιμένω ένα δέμα για το οποίο ενημερώθηκα τελευταία φορά πριν από 3 μέρες. Η ενημέρωση λέει πως έγινε αποδοχή από το lastmile. Έψαξα λίγο αυτό το thread και αν έχω καταλάβει καλά, το έχουν παραδώσει σε ελληνική μεταφορική. Άλλοι λένε ότι αναλαμβάνει η Speedex, άλλοι λένε πως αναλαμβάνει η Γενική Μεταφορική. Πότε όμως θα ξέρω εγώ ποιος το έχει αναλάβει; Πόσο καιρό παίρνει για να περάσει στο σύστημα της νέας μεταφορικής ώστε να ενημερωθώ; Γιατί αν το δέμα είναι πλέον τόσο κοντά, περίμενα πως σε 3 μέρες θα ήξερα ποιος το έχει αναλάβει τώρα που βρίσκεται στην Ελλάδα. Καλησπέρα. Η Γενική ταχυδρομική θα σου το παραδώσει, θα σου στειλουν μήνυμα στο viber όταν ειναι να στο παραδώσουν. 1
maltron66 Δημοσ. 13 Ιανουαρίου 2023 Δημοσ. 13 Ιανουαρίου 2023 (επεξεργασμένο) 18 ώρες πριν, sakisgri είπε Καλησπέρα. Η Γενική ταχυδρομική θα σου το παραδώσει, θα σου στειλουν μήνυμα στο viber όταν ειναι να στο παραδώσουν. Θα το έχω υπόψιν. Ευχαριστώ! Update: Μόλις ήρθε tracking number από ΓΤ που δείχνει ότι βρίσκεται σε υποκατάστημα στη Βουλγαρία. Βέβαια η μπάρα που δείχνει τη διαδρομή του δέματος στο Ali έδειχνε πως το δέμα έχει μπει Ελλάδα. Από αυτό κρατάμε 2 πράγματα: πρώτον, το ότι η ΓΤ έχει υποκαταστήματα στη Βουλγαρία και δεύτερον, δεν πρέπει να παίρνω τοις μετρητοίς το γραφικό στη σελίδα του AliExpress. Ευχαριστώ και πάλι! Επεξ/σία 13 Ιανουαρίου 2023 από maltron66 1
nikosgiann78 Δημοσ. 13 Ιανουαρίου 2023 Δημοσ. 13 Ιανουαρίου 2023 (επεξεργασμένο) 17 ώρες πριν, sakisgri είπε Καλησπέρα @nikosgiann78 Έκανα αυτό που είπες με τα αυτοκόλλητα πολύ εύκολα με θερμό αέρα. Το ένα που είχα combined (Aliexpress standard shipping) και πήρε 10ψηφιο tracking number είχε μόνο ένα αυτοκόλλητο της ACS, τα πακέτα μέσα είχαν το αυτοκόλλητο με το LP************** tracking number. Το Aliexpress standard shipping με το 10ψηφιο, πάνω πάνω είχε και αυτό το αυτοκόλλητο της ACS και από κάτω είχε ένα ακόμα κινέζικο πάλι με τον 10ψηφιο αριθμό και γράφει και το LP*************.. Το άλλο που ήταν Aliexpress selection saver και έγινε combined μόνο του με 10ψηφιο αριθμό είχε κάτω το UA********HU μετά το κινέζικο με το LP************ και πάνω πάνω της ACS. Αυτό πάει να πει ότι κανένα δέμα δεν πήγε Ουγγαρία και ας το βλέπαμε στο tracking, η πάει αλλά ταξιδεύει Κίνα, Ουγγαρία, Ελλαδα με ένα μόνο αυτοκόλλητο αυτό της ACS; Σίγουρα όλα ήταν tracking number τυπωμένα από την πλατφόρμα του Aliexpress (το λένε οι Κινέζοι και σαν online tracking number). Οπότε ενώθηκαν στην 'ενοποιημένη αποθήκη', και ήρθαν όλα μαζί. Πάντα τυπώνουν tracking number με LP........ αρχικά, που (παλιότερα ειδικά) είχε μαζί και το next tracking number τυπωμένο μαζί (αυτό που ανέβαζαν στην πλατφόρμα -UA......HU, LA.......HU κτλ.-). Τώρα, έχω προσέξει και εγώ ότι βγαίνει από την πλατφόρμα μόνο το LP......... (σε αποστολές που έχω πάρει εγώ). Το tracking number του Courier, ποιόν είχε σαν αποστολέα; Το πρόσεξες αυτό; (λογικά κάποιον στην Βουλγαρία)! Αυτό που φαίνεται στα tracking number updates είναι ότι, ναι μεν το δέμα φαίνεται ότι πάει Βουδαπέστη (από την Κίνα), αλλά μετά σαν αποστολέα η ACS έχει κάποιον στην Βουλγαρία (και όχι την Ουγγαρία)!!! Και το ερώτημα είναι εδώ.... Πρώτα πάει Βουδαπέστη και μετά Βουλγαρία;... Και από εκεί μετά Ελλάδα; Ή, πάει κατευθείαν Βουλγαρία (και από λάθος το tracking number δείχνει Βουδαπέστη), και μετά έρχεται εδώ; Περιμένω και εγώ κάτι παρόμοιο τις επόμενες μέρες, και θα το δω ξανά. Και το περίεργο είναι ότι στα tracking number updates, φαίνεται ότι σαν να πηγαίνει πολύ γρήγορα από Βουδαπέστη στην Βουλγαρία (αν τελικά κάνει αυτή την διαδρομή)! Επεξ/σία 13 Ιανουαρίου 2023 από nikosgiann78 1
sakisgri Δημοσ. 13 Ιανουαρίου 2023 Δημοσ. 13 Ιανουαρίου 2023 (επεξεργασμένο) 5 ώρες πριν, nikosgiann78 είπε Το tracking number του Courier, ποιόν είχε σαν αποστολέα; Το πρόσεξες αυτό; (λογικά κάποιον στην Βουλγαρία)! Αυτό που φαίνεται στα tracking number updates είναι ότι, ναι μεν το δέμα φαίνεται ότι πάει Βουδαπέστη (από την Κίνα), αλλά μετά σαν αποστολέα η ACS έχει κάποιον στην Βουλγαρία (και όχι την Ουγγαρία)!!! Και το ερώτημα είναι εδώ.... Πρώτα πάει Βουδαπέστη και μετά Βουλγαρία;... Και από εκεί μετά Ελλάδα; Ή, πάει κατευθείαν Βουλγαρία (και από λάθος το tracking number δείχνει Βουδαπέστη), και μετά έρχεται εδώ; Ναι το είδα και ξέχασα να το γράψω. Έχει αποστολέα τον ίδιο τον Κινέζο σε και τα 3 τα δέματα. Επεξ/σία 13 Ιανουαρίου 2023 από sakisgri
nikosgiann78 Δημοσ. 13 Ιανουαρίου 2023 Δημοσ. 13 Ιανουαρίου 2023 36 λεπτά πριν, sakisgri είπε Ναι το είδα και ξέχασα να το γράψω. Έχει αποστολέα τον ίδιο τον Κινέζο σε και τα 3 τα δέματα. Εδώ δεν έχει σχέση με την 5U logistics. Είναι διαφορετικός τρόπος αποστολής. Προφανώς έχουν κάνει και άλλες συμφωνίες στο Aliexpress, και δοκιμάζουν νέους τρόπους αποστολής 1
sakisgri Δημοσ. 13 Ιανουαρίου 2023 Δημοσ. 13 Ιανουαρίου 2023 1 λεπτό πριν, nikosgiann78 είπε Εδώ δεν έχει σχέση με την 5U logistics. Είναι διαφορετικός τρόπος αποστολής. Προφανώς έχουν κάνει και άλλες συμφωνίες στο Aliexpress, και δοκιμάζουν νέους τρόπους αποστολής Αυτό κατάλαβα και εγώ, και αρχικά η DPD το αναλαμβάνει μέχρι την Θεσσαλονίκη και μετά το δίνει στην ACS απ' ότι φαίνεται. 1
villasg Δημοσ. 13 Ιανουαρίου 2023 Δημοσ. 13 Ιανουαρίου 2023 (επεξεργασμένο) Υποψην το τρακινγκ τυπου 4069***836 απο ali standard shipping ισχυει και για τον εντοπισμο μεσω της σελιδας της ACS οταν μπει ελλαδα Επεξ/σία 13 Ιανουαρίου 2023 από villasg
contravener Δημοσ. 13 Ιανουαρίου 2023 Δημοσ. 13 Ιανουαρίου 2023 (επεξεργασμένο) Καλησπέρα, έκανα παραγγελία από Aliexpress δύο πράγματα από διαφορετικούς πωλητές. Το ένα ήταν με AliExpress Saver Shipping & το άλλο με AliExpress Standard Shipping. Το πρώτο πήρε κωδικό και είναι εδώ και μέρες κολλημένη η εξέλιξη. Έχετε μήπως ιδέα τι συμβαίνει; https://parcelsapp.com/en/tracking/UA402814763HU Το δέυτερο είδα ότι ενώ πλήρωσα AliExpress Standard Shipping μου το έστειλε με Cainiao Standard For Special Goods που ήταν πιο φθηνό αλλά δεν το επέλεξα μηπως περάσει τελωνείο. Του έστειλα μνμ ότι δεν ζήτησα και δεν πλήρωσα για Cainiao Standard For Special Goods. Ενώ το δέμα είχε φύγει από τον πωλητή και ήταν στις αποθήκες για να φύγει από Κίνα, αυτός μου απάντησε ότι θα καλύψει το εξτρα κοστος αν προκύψει. Δεν έκανε κουβέντα για το ότι η μέθοδος που επέλεξε να το στείλει ήταν 10€ πιο φθηνή από αυτή που πλήρωσα! Τι μπορώ να κάνω για αυτό; Επίσης, όπως θα δείτε φαίνεται ότι είναι ακόμα κολλημένο Κίνα μετά από σχεδόν 15 μερες! https://parcelsapp.com/en/tracking/LS486136825NL Το Aliexpress δε μου δίνει τη δυνατότητα ακόμα να επικοινωνήσω μαζί τους. Πρέπει να περάσουν κάποιες μέρες πρώτα; Αν καταλαβα καλα; Επεξ/σία 13 Ιανουαρίου 2023 από contravener
sakisgri Δημοσ. 13 Ιανουαρίου 2023 Δημοσ. 13 Ιανουαρίου 2023 10 λεπτά πριν, contravener είπε Καλησπέρα, έκανα παραγγελία από Aliexpress δύο πράγματα από διαφορετικούς πωλητές. Το ένα ήταν με AliExpress Saver Shipping & το άλλο με AliExpress Standard Shipping. Το πρώτο πήρε κωδικό και είναι εδώ και μέρες κολλημένη η εξέλιξη. Έχετε μήπως ιδέα τι συμβαίνει; https://parcelsapp.com/en/tracking/UA402814763HU Το δέυτερο είδα ότι ενώ πλήρωσα AliExpress Standard Shipping μου το έστειλε με Cainiao Standard For Special Goods που ήταν πιο φθηνό αλλά δεν το επέλεξα μηπως περάσει τελωνείο. Του έστειλα μνμ ότι δεν ζήτησα και δεν πλήρωσα για Cainiao Standard For Special Goods. Ενώ το δέμα είχε φύγει από τον πωλητή και ήταν στις αποθήκες για να φύγει από Κίνα, αυτός μου απάντησε ότι θα καλύψει το εξτρα κοστος αν προκύψει. Δεν έκανε κουβέντα για το ότι η μέθοδος που επέλεξε να το στείλει ήταν 10€ πιο φθηνή από αυτή που πλήρωσα! Τι μπορώ να κάνω για αυτό; Επίσης, όπως θα δείτε φαίνεται ότι είναι ακόμα κολλημένο Κίνα μετά από σχεδόν 15 μερες! https://parcelsapp.com/en/tracking/LS486136825NL Το Aliexpress δε μου δίνει τη δυνατότητα ακόμα να επικοινωνήσω μαζί τους. Πρέπει να περάσουν κάποιες μέρες πρώτα; Αν καταλαβα καλα; Καλησπέρα. Το πρώτο λογικά τώρα ειναι στα ΕΛΤΑ. Αλλά στο parcelsapp για κάποιο λόγο δεν δείχνει ενημερώσεις από τα ΕΛΤΑ θα το παρακολουθεις στο site από τα ΕΛΤΑ. https://elta.gr/track?code=UA402814763HU Για το δεύτερο δεν θα περάσει τελωνείο ειναι ασφαλής τρόπος αποστολής (δες λίστα που έχω φτιάξει στη σελίδα 271) Αλλά θα καθυστερήσει παραπάνω από το να ήταν με Aliexpress standard shipping. Νομίζω τώρα μπορείς να την ακυρώσεις μόνο μέσο του support αν το θέλεις, αλλιώς θα πρέπει να περάσουν 10 μέρες και δεν ξέρω αν γίνει κάτι αν το δέμα θα έχει φύγει από Κίνα. Επίσης αν το αφήσεις όπως έχει τράβα screenshot από το κόστος με και τους 2 τρόπους αποστολής και ανοίγεις μετά dispute και ζητάς πίσω την διαφορά και μαζί στείλε και τα μηνύματα που ανταλλάξατε. 1
panostosh Δημοσ. 13 Ιανουαρίου 2023 Δημοσ. 13 Ιανουαρίου 2023 Δέμα με allienxpress save shipping κ κατάληξη hu έχει κολλήσει από τις 19 Δεκεμβρίου όταν κ μπήκε Ελλάδα, έχει τύχει σε κανέναν άλλο? Συνήθως έκανε το πολύ 15 μέρες...
contravener Δημοσ. 13 Ιανουαρίου 2023 Δημοσ. 13 Ιανουαρίου 2023 7 λεπτά πριν, sakisgri είπε Καλησπέρα. Το πρώτο λογικά τώρα ειναι στα ΕΛΤΑ. Αλλά στο parcelsapp για κάποιο λόγο δεν δείχνει ενημερώσεις από τα ΕΛΤΑ θα το παρακολουθεις στο site από τα ΕΛΤΑ. https://elta.gr/track?code=UA402814763HU Για το δεύτερο δεν θα περάσει τελωνείο ειναι ασφαλής τρόπος αποστολής (δες λίστα που έχω φτιάξει στη σελίδα 271) Αλλά θα καθυστερήσει παραπάνω από το να ήταν με Aliexpress standard shipping. Νομίζω τώρα μπορείς να την ακυρώσεις μόνο μέσο του support αν το θέλεις, αλλιώς θα πρέπει να περάσουν 10 μέρες και δεν ξέρω αν γίνει κάτι αν το δέμα θα έχει φύγει από Κίνα. Επίσης αν το αφήσεις όπως έχει τράβα screenshot από το κόστος με και τους 2 τρόπους αποστολής και ανοίγεις μετά dispute και ζητάς πίσω την διαφορά και μαζί στείλε και τα μηνύματα που ανταλλάξατε. Ευχαριστώ για την απάντηση. Το πρώτο έχει σχεδόν δέκα μέρες που γράφει ότι εφυγε απο Ουγγαρια, να φανταστω οτι αργει να σκαναριστει απο τα δικά μας ταχυδρομεία, σωστά; Για το δεύτερο είχα διαβάσει ότι το Cainiao Standard For Special Goods είναι επιφοβο, ίσως περάσει ίσως όχι, και έτσι δεν το επέλεξα. O πωλητης μου είπε ότι δοκιμασε να το ακυρώσει και να το ξαναστειλει με Aliexpress standard shipping αλλά δεν μπόρεσε. Και ότι αν προκύψει τελωνείο να το καλύψει. Αλλά κουβέντα για τα παραπανω μεταφορικα που τσεπωσε. Πως μπορώ να επικοινωνήσω με το support? Πάω να ανοιξω dispute και μου βγαζει "Refund can't be processed right now Order in transit. If the tracking doesn't update, you can apply for a refund." 1
pdch1 Δημοσ. 13 Ιανουαρίου 2023 Δημοσ. 13 Ιανουαρίου 2023 3 ώρες πριν, sakisgri είπε Ναι το είδα και ξέχασα να το γράψω. Έχει αποστολέα τον ίδιο τον Κινέζο σε και τα 3 τα δέματα.
sakisgri Δημοσ. 13 Ιανουαρίου 2023 Δημοσ. 13 Ιανουαρίου 2023 13 λεπτά πριν, contravener είπε Ευχαριστώ για την απάντηση. Το πρώτο έχει σχεδόν δέκα μέρες που γράφει ότι εφυγε απο Ουγγαρια, να φανταστω οτι αργει να σκαναριστει απο τα δικά μας ταχυδρομεία, σωστά; Για το δεύτερο είχα διαβάσει ότι το Cainiao Standard For Special Goods είναι επιφοβο, ίσως περάσει ίσως όχι, και έτσι δεν το επέλεξα. O πωλητης μου είπε ότι δοκιμασε να το ακυρώσει και να το ξαναστειλει με Aliexpress standard shipping αλλά δεν μπόρεσε. Και ότι αν προκύψει τελωνείο να το καλύψει. Αλλά κουβέντα για τα παραπανω μεταφορικα που τσεπωσε. Πως μπορώ να επικοινωνήσω με το support? Πάω να ανοιξω dispute και μου βγαζει "Refund can't be processed right now Order in transit. If the tracking doesn't update, you can apply for a refund." Ναι για πρώτο έτσι ειναι. Για το δεύτερο όχι ειναι ασφαλής το δέμα πάει και εκτελωνίζεται στην Ολλανδία πριν έρθει Ελλαδα, κάνεις δεν έχει αναφέρει ότι πλήρωσε παραπάνω. Το πρόβλημα το έχει το "Caniao super economy for special goods" Για το πως να επικοινωνήσεις δεν ξέρω δεν μου έχει τύχει άλλα δες στην σελίδα 240, ο @radiotv και ο @tryfosπρεπει να γνωρίζουν. 27 λεπτά πριν, panostosh είπε Δέμα με allienxpress save shipping κ κατάληξη hu έχει κολλήσει από τις 19 Δεκεμβρίου όταν κ μπήκε Ελλάδα, έχει τύχει σε κανέναν άλλο? Συνήθως έκανε το πολύ 15 μέρες... Ναι σε όλους και εγώ έχω ένα, μάλλον έχουν μαζευτεί πολλά από της γιορτές, υπομονή. 13 λεπτά πριν, pdch1 είπε Τι δείχνεις εδώ φίλε; δεν κατάλαβα
nikosgiann78 Δημοσ. 13 Ιανουαρίου 2023 Δημοσ. 13 Ιανουαρίου 2023 58 λεπτά πριν, sakisgri είπε Καλησπέρα. Το πρώτο λογικά τώρα ειναι στα ΕΛΤΑ. Αλλά στο parcelsapp για κάποιο λόγο δεν δείχνει ενημερώσεις από τα ΕΛΤΑ θα το παρακολουθεις στο site από τα ΕΛΤΑ. https://elta.gr/track?code=UA402814763HU Για το δεύτερο δεν θα περάσει τελωνείο ειναι ασφαλής τρόπος αποστολής (δες λίστα που έχω φτιάξει στη σελίδα 271) Αλλά θα καθυστερήσει παραπάνω από το να ήταν με Aliexpress standard shipping. Νομίζω τώρα μπορείς να την ακυρώσεις μόνο μέσο του support αν το θέλεις, αλλιώς θα πρέπει να περάσουν 10 μέρες και δεν ξέρω αν γίνει κάτι αν το δέμα θα έχει φύγει από Κίνα. Επίσης αν το αφήσεις όπως έχει τράβα screenshot από το κόστος με και τους 2 τρόπους αποστολής και ανοίγεις μετά dispute και ζητάς πίσω την διαφορά και μαζί στείλε και τα μηνύματα που ανταλλάξατε. Το 'Cainiao standard for special goods' είναι ασφαλής τρόπος αποστολής, απλά γενικά είναι λίγο πιο χρονοβόρος. Όσο για το δέμα σου με το Hungarian Post, δες ένα δικό μου που (στην σελίδα της ίδιας της Cainiao logistics) μετά το 'received by local delivery company', υπάρχει και ένα τελευταίο update που βγαίνει σαν 'arrived at local delivery center'. Οπότε λογικά, θα περιμένεις να δεις και αυτό το τελευταίο update (που σημαίνει ότι πρακτικά έφτασε Ελλάδα). 3
radiotv Δημοσ. 13 Ιανουαρίου 2023 Δημοσ. 13 Ιανουαρίου 2023 (επεξεργασμένο) 4 ώρες πριν, contravener είπε Ευχαριστώ για την απάντηση. Το πρώτο έχει σχεδόν δέκα μέρες που γράφει ότι εφυγε απο Ουγγαρια, να φανταστω οτι αργει να σκαναριστει απο τα δικά μας ταχυδρομεία, σωστά; Για το δεύτερο είχα διαβάσει ότι το Cainiao Standard For Special Goods είναι επιφοβο, ίσως περάσει ίσως όχι, και έτσι δεν το επέλεξα. O πωλητης μου είπε ότι δοκιμασε να το ακυρώσει και να το ξαναστειλει με Aliexpress standard shipping αλλά δεν μπόρεσε. Και ότι αν προκύψει τελωνείο να το καλύψει. Αλλά κουβέντα για τα παραπανω μεταφορικα που τσεπωσε. Πως μπορώ να επικοινωνήσω με το support? Πάω να ανοιξω dispute και μου βγαζει "Refund can't be processed right now Order in transit. If the tracking doesn't update, you can apply for a refund." το AliExpress σε αφήνει να ανοίξεις dispute αφού περάσουν 10 ημέρες από την παραγγελία,αν όμως θέλεις να επικοινωνήσεις με το help desk για το θέμα σου στην εφαρμογή αφού μπεις στην παραγγελία πατάς επάνω δεξιά στο σύμβολο με τα ακουστικά, εκεί θα σου βγάλει μια σειρά αυτόματων απαντήσεων αλλά αν θες να μιλήσεις ζωντανά με agent στο chat κάνεις σκρολ κάτω στη σελίδα και πατάς online service, μετά για να ξεφύγεις από το bot EVA που θα σου βγάζει αυτόματες απαντήσεις στο chat κάτω κάτω θα γράψεις live agent, ελπίζω να βοήθησα. 4 ώρες πριν, panostosh είπε Δέμα με allienxpress save shipping κ κατάληξη hu έχει κολλήσει από τις 19 Δεκεμβρίου όταν κ μπήκε Ελλάδα, έχει τύχει σε κανέναν άλλο? Συνήθως έκανε το πολύ 15 μέρες... 4 ώρες πριν, panostosh είπε Δέμα με allienxpress save shipping κ κατάληξη hu έχει κολλήσει από τις 19 Δεκεμβρίου όταν κ μπήκε Ελλάδα, έχει τύχει σε κανέναν άλλο? Συνήθως έκανε το πολύ 15 μέρες... έχω τρία σε τέτοια κατάσταση, προφανώς έχει μπουκωσει το σύστημα και στην Ουγγαρία και εδώ, όταν δεις at local delivery office τότε σημαίνει ότι έφτασε εδώ Επεξ/σία 13 Ιανουαρίου 2023 από radiotv 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα