Προς το περιεχόμενο

Αγορες απο Aliexpress, τελωνειο.

SnAk3

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
42 λεπτά πριν, Vasilica89 είπε

Καλησπέρα και χρόνια πολλά σε όλους! Θέλω να παραγγείλω έναν υπολογιστή από Κίνα και παρέχει μόνο τον παρακάτω τρόπο (φτηνό) αποστολής,έχω καμία ελπίδα να μην περάσει τελωνείο?

IMG_20221231_150405.jpg

Καλησπέρα και Χρόνια πολλά.

Όχι δεν περνάει, με Aliexpress standard shipping ειναι ασφαλής. Δες μια ανάρτηση μου στην σελίδα 271 έχω φτιάξει λίστα με ασφαλής τρόποι αποστολής.

ΑΛΛΑ θα πρέπει να ειναι κάτω από 150€ καθαρή αξία. Αλλιώς θα περάσει και έχει και άλλα έξοδα. διάβασε εδώ και αν έχεις κάποια απορία ρώτα. https://www.angroid.gr/android-tutorials/allages-apo-1i-ioylioy-kai-katargisi-tis-ateleias-agores-ektos-e-e-kai-teloneio-pos-tha-kano-agores-apo-kina-kai-agglia-posa-tha-pliroso-sto-teloneio#brexit

Επεξ/σία από sakisgri
  • Thanks 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 7,7k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

17 λεπτά πριν, sakisgri είπε

Καλησπέρα και Χρόνια πολλά.

Όχι δεν περνάει, με Aliexpress standard shipping ειναι ασφαλής. Δες μια ανάρτηση μου στην σελίδα 271 έχω φτιάξει λίστα με ασφαλής τρόποι αποστολής.

ΑΛΛΑ θα πρέπει να ειναι κάτω από 150€ καθαρή αξία. Αλλιώς θα περάσει και έχει και άλλα έξοδα. διάβασε εδώ και αν έχεις κάποια απορία ρώτα. https://www.angroid.gr/android-tutorials/allages-apo-1i-ioylioy-kai-katargisi-tis-ateleias-agores-ektos-e-e-kai-teloneio-pos-tha-kano-agores-apo-kina-kai-agglia-posa-tha-pliroso-sto-teloneio#brexit

Καλησπέρα και ευχαριστώ πολύ για το μύνημα σας! Οριακά είναι,147,38€ το προϊόν και 1,80€ για αποστολή, σύνολο 149,18€(vat included 28,87€) το store  δεν έχει και κανένα κουπόνι ούτε δέχεται  coins

1 λεπτό πριν, Vasilica89 είπε

Καλησπέρα και ευχαριστώ πολύ για το μύνημα σας! Οριακά είναι,147,38€ το προϊόν και 1,80€ για αποστολή, σύνολο 149,18€(vat included 28,87€) το store  δεν έχει και κανένα κουπόνι ούτε δέχεται  coins

Να σαι καλά.

Δεν θα έχεις πρόβλημα αφού ειναι 150€ καθαρή αξία δλδ χωρίς φ.π.α (VAT).

Όσο το Φ.Π.Α (VAT) ειναι μέσα στην τιμή είσαι οκ, δλδ 150€ * 24% = 186€.

Για να καταλάβεις όταν ειναι πάνω από τα 186€ αυτόματα αφαιρείται ο Φ.Π.Α στο checkout, τότε ειναι που θα περάσει τελωνείο στην Ελλαδα και θα χρεωθείς εδώ Φ.Π.Α, έξοδα εκτελωνισμού και δασμοί.

1 λεπτό πριν, sakisgri είπε

Να σαι καλά.

Δεν θα έχεις πρόβλημα αφού ειναι 150€ καθαρή αξία δλδ χωρίς φ.π.α (VAT).

Όσο το Φ.Π.Α (VAT) ειναι μέσα στην τιμή είσαι οκ, δλδ 150€ * 24% = 186€.

Για να καταλάβεις όταν ειναι πάνω από τα 186€ αυτόματα αφαιρείται ο Φ.Π.Α στο checkout, τότε ειναι που θα περάσει τελωνείο στην Ελλαδα και θα χρεωθείς εδώ Φ.Π.Α, έξοδα εκτελωνισμού και δασμοί.

Έχω κάνει αρκετές παραγγελίες και γενικά αλλά και τελευταία  Ali Express,όλα πάντα μέχρι 50€,κανένα θέμα με το τελωνείο,ακόμα και μέσο Αζερμπαϊτζάν που τα περισσότερα περνάνε τελωνείο εδώ...τώρα έφτασε η ώρα μεγάλης αγοράς, το κακό είναι ότι δεν υπάρχει κουπόνι πουθενά ούτε κάτι για εξαργύρωση ακόμα κ από νέα προφίλ με τα 3-4€, ελπίζω να το φέρουμε με γενική γιατί ο ταχυδρόμος μου έχω να τον δω 3-4 εβδομάδες,ούτε αλληλογραφία και 5-6 δέματα που μου τα φέρνει σπίτι 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
Στις 30/12/2022 στις 10:03 ΜΜ, villasg είπε

Παιδες να ρωτησω κατι που δεν μου ξαναετυχε .
Μια παραγγελια [ AliExpress Saver Shipping UA8ΧΧΧΧ81442HU ] την εβλεπα κανονικα μεσω  και τελευταια ενημερωση στο 17track ηταν "2022-12-28  Import customs clearance complete"
Σημερα μου ηρθε μυνημα οτι εγινε Combined Delivery αλλα μονη της !!!  και με αριθμο [AliExpress Standard Shipping 406χχ09526 ] παραξενο δεν ειναι ???

n5PzUFx.jpg

@nikosgiann78

Το ίδιο ακριβώς συνέβη και σε δικό μου δέμα σήμερα που ήταν με Aliexpress selection saver*, έχει και next tracking number το 10ψηφιο και πήγε και Ουγγαρία.

Λέτε να μας έρχονται και τα απλά με courier από εδώ και πέρα; Αν ναι καλό αυτό!

dpd.2.png

Στις 31/12/2022 στις 4:21 ΜΜ, Vasilica89 είπε

Έχω κάνει αρκετές παραγγελίες και γενικά αλλά και τελευταία  Ali Express,όλα πάντα μέχρι 50€,κανένα θέμα με το τελωνείο,ακόμα και μέσο Αζερμπαϊτζάν που τα περισσότερα περνάνε τελωνείο εδώ...τώρα έφτασε η ώρα μεγάλης αγοράς, το κακό είναι ότι δεν υπάρχει κουπόνι πουθενά ούτε κάτι για εξαργύρωση ακόμα κ από νέα προφίλ με τα 3-4€, ελπίζω να το φέρουμε με γενική γιατί ο ταχυδρόμος μου έχω να τον δω 3-4 εβδομάδες,ούτε αλληλογραφία και 5-6 δέματα που μου τα φέρνει σπίτι 

Δεν θα έχεις θέμα.

Αλλά ρίξε και μια ματιά σε Ευρωπαϊκές αποθήκες αν το έχουν και σε τι τιμή, μπορεί να συμφέρει από εκεί που θα έρθει πιο γρήγορα και δεν έχεις κανένα φόβο γατί από Ευρωπαικη χώρα  σε Ευρωπαικη δεν έχει τπτ σίγουρα.

Κανε αναζήτηση το προϊόν στην εφαρμογή με το search και μετά πάνω δεξιά πάτα εκεί που γράφει Filter και επέλεξε μια  Ευρωπαικη χώρα  μετά πάτα το κόκκινο (Show ----- results) και δες, κανε το ίδιο με όλες τις Ευρωπαϊκές χώρες.

Επεξ/σία από sakisgri
  • Like 1

37 λεπτά πριν, sakisgri είπε

@nikosgiann78

Το ίδιο ακριβώς συνέβη και σε δικό μου δέμα σήμερα που ήταν με Aliexpress selection standard, έχει και next tracking number το 10ψηφιο και πήγε και Ουγγαρία.

dpd.2.png

Δεν θα έχεις θέμα.

Αλλά ρίξε και μια ματιά σε Ευρωπαϊκές αποθήκες αν το έχουν και σε τι τιμή, μπορεί να συμφέρει από εκεί που θα έρθει πιο γρήγορα και δεν έχεις κανένα φόβο γατί από Ευρωπαικη χώρα  σε Ευρωπαικη δεν έχει τπτ σίγουρα.

Κανε αναζήτηση το προϊόν στην εφαρμογή με το search και μετά πάνω δεξιά πάτα εκεί που γράφει Filter και επέλεξε μια  Ευρωπαικη χώρα  μετά πάτα το κόκκινο (Show ----- results) και δες, κανε το ίδιο με όλες τις Ευρωπαϊκές χώρες.

Τα έχω ψάξει ,μόνο Κίνα έχει ,τεσπα,ευχαριστώ πολύ, καλή χρόνια να έχουμε 

• Thanks 1

Γεια σας φιλοι  μου και Καλη Χρονια.

Εχω μια απορια και θα ηθελα την γνωμη σας .

Εκανα μια αγορα απο ali  και η αξια ηταν 408  ευρω  και κανα 5 ευρω λεει μεταφορικα...

το θεμα ειναι οτι στην πληρωμη με εβαλε να πληρωσω  333  ευρω    και μου αφαιρεσε  79  ευρω

Total item costs

€ 408,14

Total shipping

€ 5,01

Price adjustment

-€ 79,96

Total€ 333,19

Αυτα τα  79  ευρω ποτε τα πληρωνω ?    τι παιζει ?   η δεν τα πληρωνω , χαχα   ? 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
4 ώρες πριν, jimmisk1974 είπε

Γεια σας φιλοι  μου και Καλη Χρονια.

Εχω μια απορια και θα ηθελα την γνωμη σας .

Εκανα μια αγορα απο ali  και η αξια ηταν 408  ευρω  και κανα 5 ευρω λεει μεταφορικα...

το θεμα ειναι οτι στην πληρωμη με εβαλε να πληρωσω  333  ευρω    και μου αφαιρεσε  79  ευρω

Total item costs

€ 408,14

Total shipping

€ 5,01

Price adjustment

-€ 79,96

Total€ 333,19

Αυτα τα  79  ευρω ποτε τα πληρωνω ?    τι παιζει ?   η δεν τα πληρωνω , χαχα   ? 

Καλή Χρονιά.

Για αγορές από τρίτες χώρες.

Μέχρι τα 150€ καθαρή αξία δλδ 186€ με φ.π.α (VAT) πληρώνουμε το φ.π.α στο Aliexpress, ειναι μέσα στην τιμή, και το δέμα δεν περνάει τελωνείο και δεν έχει καμία επιπλέον χρέωση στην Ελλαδα. Αρκεί να επιλεξεις ασφαλή τρόπο αποστολής (θα βρεις λίστα που έχω φτιάξει στην σελίδα 271)

Πάνω από τα 186€ αφαιρείται ο Φ.Π.Α (VAT) όπως έγινε στην περίπτωση σου και θα το χρεωθείς στη Ελλαδα μαζί με έξοδα εκτελωνισμού και δασμοί. Αν έρθει με ΕΛΤΑ Τα έξοδα εκτελωνισμού για αγορά από 150€ μέχρι 500€ ειναι 20€ αλλά δεν ξέρουμε πόσο θα σε χρεώσουν για δασμοί.

Αν έρθει με ιδιωτικό courier τα πράγματα αλλάζουν χρεώνουν ότι θέλουν και δεν έχουν τιμοκατάλογο.

Αν μας γράψεις ποιον τρόπο αποστολής έχεις επιλέξει θα μπορούμε να σου πούμε αν θα έρθει με ΕΛΤΑ.

Διάβασε εδώ αν θες https://www.angroid.gr/android-tutorials/allages-apo-1i-ioylioy-kai-katargisi-tis-ateleias-agores-ektos-e-e-kai-teloneio-pos-tha-kano-agores-apo-kina-kai-agglia-posa-tha-pliroso-sto-teloneio#brexit

Επεξ/σία από sakisgri

6 λεπτά πριν, sakisgri είπε

Για αγορές από τρίτες χώρες.

Μέχρι τα 150€ καθαρή αξία δλδ 186€ με φ.π.α (VAT) πληρώνουμε το φ.π.α στο Aliexpress, ειναι μέσα στην τιμή, και το δέμα δεν περνάει τελωνείο και δεν έχει καμία επιπλέον χρέωση στην Ελλαδα. Αρκεί να επιλεξεις ασφαλή τρόπο αποστολής (θα βρεις λίστα που έχω φτιάξει στην σελίδα 271)

Πάνω από τα 186€ αφαιρείται ο Φ.Π.Α (VAT) όπως έγινε στην περίπτωση σου και θα το χρεωθείς στη Ελλαδα μαζί με έξοδα εκτελωνισμού και δασμοί. Αν έρθει με ΕΛΤΑ Τα έξοδα εκτελωνισμού για αγορά από 150€ μέχρι 500€ ειναι 20€ αλλά δεν ξέρουμε πόσο θα σε χρεώσουν για δασμοί.

Αν έρθει με ιδιωτικό courier τα πράγματα αλλάζουν χρεώνουν ότι θέλουν και δεν έχουν τιμοκατάλογο.

Αν μας γράψεις ποιον τρόπο αποστολής έχεις επιλέξει θα μπορούμε να σου πούμε αν θα έρθει με ΕΛΤΑ.

Διάβασε εδώ αν θες https://www.angroid.gr/android-tutorials/allages-apo-1i-ioylioy-kai-katargisi-tis-ateleias-agores-ektos-e-e-kai-teloneio-pos-tha-kano-agores-apo-kina-kai-agglia-posa-tha-pliroso-sto-teloneio#brexit

Αυτον τον τρόπο που λέει , δεν υπήρχε και κάτι άλλο. 

Για τα 79 οκ , αλλά γιατί παραπάνω , αφού λέει price includes VAT , γιατί να με χρεώσουν παραπάνω;;

Εδώ πήρα από ebay πριν καιρο έναν υπολογιστή από usa 500 ευρώ και ήταν όλα μέσα σε την τιμή , και τα μεταφορικά και τα import charge.

Αν είναι τα 79 να γίνουν 90 με 100 το πολύ, νταξει...αλλά πόσο.παραπανω να είναι, αλλιώς θα τα ζητήσω από Ali τα παρπαπνω

Screenshot_20230101_215835_Chrome.jpg

11 λεπτά πριν, jimmisk1974 είπε

Για τα 79 οκ , αλλά γιατί παραπάνω , αφού λέει price includes VAT , γιατί να με χρεώσουν παραπάνω;;

Εδώ πήρα από ebay πριν καιρο έναν υπολογιστή από usa 500 ευρώ και ήταν όλα μέσα σε την τιμή , και τα μεταφορικά και τα import charge.

Αν είναι τα 79 να γίνουν 90 με 100 το πολύ, νταξει...αλλά πόσο.παραπανω να είναι, αλλιώς θα τα ζητήσω από Ali τα παρπαπνω

Συγνωμη, αλλα εδωσες τοσα χρηματα για ανακατασκευασμενο κινητο;

Και ειδικα απο εξωτερικο και ειδικα απο το Ali ανακατασκευασμενο;

Και πολλα τα χρηματα για ανακατεσκευασμενο, και μεγαλο ρισκο φιλε μου

Οσο το οτι θα ζητησεις τα επιπλεον χρηματα του τελωνειου απο το Ali, μη χασεις το χρονο σου και το κανεις, δεν θα σου δωσει τιποτα επιπλεον, ειναι ξεκαθαρο στους ορους του

Μεγαλο το ρισκο της δασμολογησης παντως που εκανες, λυπαμαι που θα στο πω αλλα δεν αξιζε καν κατι τετοιο

• Like 1

2 λεπτά πριν, jimmisk1974 είπε

Λέει price includes VAT αλλά στο checkout αν δεις αυτό που αφαιρέθηκε ειναι το VAT .

θα χρεωθείς σίγουρα τα 79€ που αφαιρέθηκαν + έξοδα εκτελωνισμού 20€ και δασμοί που όπως έγραψα δεν ξέρουμε πόσα ειναι αλλά θα ειναι αρκετά.

Έπρεπε να γράψεις εδώ πριν κάνεις την αγορά, λογικά θα συνέφερε να το πάρεις από Ευρωπαικη αποθήκη.

Δεν ξέρω αν δεν έχει προχωρήσει στην αποστολή αν μπορείς να την ακυρώσεις και αν το δεχτούν.

Συμβουλη κι αν θες την ακους, αν δεν στο εστειλε ακομη πατα cancel την παραγγελια σου, ωστε να σου ακυρωθει και να σου επιστραφουν τα χρηματα, αν στο εστειλε, καλη τυχη σου ευχομαι

3 λεπτά πριν, sakisgri είπε

Δεν ξέρω αν δεν έχει προχωρήσει στην αποστολή αν μπορείς να την ακυρώσεις και αν το δεχτούν.

Αν δεν εχει κανει ακομη αποστολη ο πωλητης, με το cancel αυτοματα επιστρεφονται τα χρηματα στον λογαριασμο του, μεσα σε λιγες μερες, θα μπουν στην καρτα του

Αν εχει γινει αποστολη, οπως ειπαμε, καλη τυχη, και να προσεχει πολυ ο φιλος μας αλλη φορα

Ποτε να μη κανει τετοιες κινησεις αν δεν το ψαχνει πολυ καλα

• Like 1

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Ένας φίλος μου είπε ότι αν έρθει με ΕΛΤΑ , γιατί αυτός είχε πάει κάτι από Κίνα αξίας 280 ευρώ και του ήρθε με ΕΛΤΑ και έδωσε 20 ευρώ + 16 ευρώ .

Μπορεί να είναι τόσο , δεν έχω θέμα αν είναι μέχρι κάνα 50αρι , άλλωστε δεν είναι για μένα η συσκευή,...🥳

Επεξ/σία από jimmisk1974

Στις 31/12/2022 στις 4:23 ΜΜ, sakisgri είπε

@nikosgiann78

Το ίδιο ακριβώς συνέβη και σε δικό μου δέμα σήμερα που ήταν με Aliexpress selection saver*, έχει και next tracking number το 10ψηφιο και πήγε και Ουγγαρία.

dpd.2.png

Δεν θα έχεις θέμα.

Αν δεις, το δέμα σου πέρασε ξανά το κέντρο διαλογής (της ενοποιημένης αποθήκης) στην Κίνα, οπότε εκεί πήρε νέο tracking number από την εταιρία courier πρακτικα που θα στο παραδώσει εδώ. Θα στο φέρει courier σπίτι. Απλά, το Hungarian post tracking number συνέχισε να σου δίνει και μετά την ενοποιημένη αποθήκη tracking number updates.

Εγώ που έχω ένα σκέτο μόνο του με aliexpress saver shipping, κάνει την κλασική διαδρομή μέσω Ουγγαρίας (μέχρι στιγμής)

Χωρίς τίτλο.png

• Thanks 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...