sakisgri Δημοσ. 19 Δεκεμβρίου 2022 Share Δημοσ. 19 Δεκεμβρίου 2022 (επεξεργασμένο) 5 ώρες πριν, radiotv είπε η μέθοδος αποστολής AliExpress selection super economy global έρχεται μέσω Ουγγαρίας ή Ουζμπεκιστάν; Είναι ασφαλής για τελωνείο; Λογικά ειναι ίδιο με το "Cainiao Super Economy Global" απλός το διαχειρίζεται το Aliexpress όπως γίνετε με τα Aliexpress selection standard/saver άρα πάει Ουγγαρία και θα ειναι ασφαλής. Επεξ/σία 19 Δεκεμβρίου 2022 από sakisgri 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Othervision Δημοσ. 20 Δεκεμβρίου 2022 Share Δημοσ. 20 Δεκεμβρίου 2022 Καλησπερα εχω δυο δεματα με AliExpress Standard Shipping και ειναι κολλημενα σε αυτο το σημειο ειναι Ελλαδα με 5UGR και με ποια κουριερ θα ερθουν? Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
sakisgri Δημοσ. 20 Δεκεμβρίου 2022 Share Δημοσ. 20 Δεκεμβρίου 2022 (επεξεργασμένο) 3 ώρες πριν, Othervision είπε Καλησπερα εχω δυο δεματα με AliExpress Standard Shipping και ειναι κολλημενα σε αυτο το σημειο ειναι Ελλαδα με 5UGR και με ποια κουριερ θα ερθουν? Δεν βλέπω κανένα κόλλημα, σήμερα βλέπω είχες ενημέρωση κιόλας. Γενική Ταχυδρομική η Speedex. Θα σου στείλουν ειδοποίηση. Μπορεί να πάρεις και next tracking number αν ειναι με Γενική ταχυδρομική. Επεξ/σία 20 Δεκεμβρίου 2022 από sakisgri Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Othervision Δημοσ. 21 Δεκεμβρίου 2022 Share Δημοσ. 21 Δεκεμβρίου 2022 1 ώρα πριν, sakisgri είπε Δεν βλέπω κανένα κόλλημα, σήμερα βλέπω είχες ενημέρωση κιόλας. Γενική Ταχυδρομική η Speedex. Θα σου στείλουν ειδοποίηση. Μπορεί να πάρεις και next tracking number αν ειναι με Γενική ταχυδρομική. λογικα απο βδομαδα θα τα παραλαβω?? Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
sakisgri Δημοσ. 21 Δεκεμβρίου 2022 Share Δημοσ. 21 Δεκεμβρίου 2022 2 λεπτά πριν, Othervision είπε λογικα απο βδομαδα θα τα παραλαβω?? Μάλλον ναι. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
jason0 Δημοσ. 21 Δεκεμβρίου 2022 Share Δημοσ. 21 Δεκεμβρίου 2022 Στις 19/12/2022 στις 12:33 ΠΜ, sakisgri είπε Μετά τα 186€ αφαιρείται. Είναι 150€ καθαρή αξία, δλδ χωρίς φ.π.α. 150€*24%=186€ Στο Checkout θα δεις να αφαιρείται αν ειναι πάνω από 186€. Θα γράφει Price adjustment - €00,00 Το <50 που αναφέρεις δεν ειναι δασμοί, ειναι τέλη εκτελωνισμού. Ας πούμε αυτό που θες να πάρεις κάνει 200€ με φ.π.α , θα αφαιρεθεί ο φ.π.α δλδ 200€ - 24% = 161,29 άρα στο κατάστημα θα πληρωσεις 161,29 και στην Ελλαδα θα πληρωσεις φ.π.α 38,70€ + 20€ (τέλη εκτελωνισμού, δες φώτο κάτω) και δασμοί που δυστυχώς δεν ξέρουμε πόσα ακριβώς ειναι αλλά κάπου στο 60% της αξίας του προϊόντος δλδ 100€ περίπου (μπορεί και λιγότερα πάρε τηλ στα ΕΛΤΑ αν μπορούνε να σου πούνε ακριβώς), χοντρά χοντρά αυτό που κάνει 161,29€ (χωρις φ.π.α) θα βγει με όλα αυτά στην Ελλαδα περίπου 320€ (Με ΕΛΤΑ) Αν θες διάβασε εδώ για λεπτομέρειες https://www.angroid.gr/android-tutorials/allages-apo-1i-ioylioy-kai-katargisi-tis-ateleias-agores-ektos-e-e-kai-teloneio-pos-tha-kano-agores-apo-kina-kai-agglia-posa-tha-pliroso-sto-teloneio#brexit Από ποιο κατάστημα θες να παραγγείλεις, από Aliexpress? Αν ναι και ειναι κάτω από τα 186€ και επιλέξεις έναν ασφαλή τρόπο αποστολής π.χ "Aliexpress Standard Shipping" λογικά δεν θα πληρωσεις τπτ παραπάνω από αυτά που θα πληρωσεις στο κατάστημα. Αν ειναι πάνω από 186€ δες αν υπάρχει σε Ευρωπαϊκή αποθήκη που δεν έχει τελωνεία και δασμοί. Μου ειπαν απο ελτα οτι 3% ειναι οι δασμοι. Εισαι σιγουρος για το 60; μου φαίνεται παρα πολυ Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
sakisgri Δημοσ. 21 Δεκεμβρίου 2022 Share Δημοσ. 21 Δεκεμβρίου 2022 3 λεπτά πριν, jason0 είπε Μου ειπαν απο ελτα οτι 3% ειναι οι δασμοι. Εισαι σιγουρος για το 60; μου φαίνεται παρα πολυ Κάπου είχα διαβάσει και εγώ για 3,5% αλλά μετά διάβασα πάει ανάλογα με την κατηγορία του προϊόντος. Στης περισσότερες περιπτώσεις φτάνει τόσο. Γιαυτό σου είπα να ρωτήσεις. Σε ρώτησαν ποιο ειναι το προϊόν? Και αν κάνεις την παραγγελία και παραλάβεις ενημέρωσε μας τι ακριβώς πλήρωσες να ξέρουμε και τι προϊόν ήταν π.χ ηλεκτρονικά, ρούχα η τι άλλο. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
jason0 Δημοσ. 21 Δεκεμβρίου 2022 Share Δημοσ. 21 Δεκεμβρίου 2022 11 λεπτά πριν, sakisgri είπε Κάπου είχα διαβάσει και εγώ για 3,5% αλλά μετά διάβασα πάει ανάλογα με την κατηγορία του προϊόντος. Στης περισσότερες περιπτώσεις φτάνει τόσο. Γιαυτό σου είπα να ρωτήσεις. Σε ρώτησαν ποιο ειναι το προϊόν? Και αν κάνεις την παραγγελία και παραλάβεις ενημέρωσε μας τι ακριβώς πλήρωσες να ξέρουμε και τι προϊόν ήταν π.χ ηλεκτρονικά, ρούχα η τι άλλο. δεν μου ειπαν για ποιο προιον, ηταν πολυ γενικος, οπως και να εχει θα ενημερωσω για το τι συνεβει 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
sakisgri Δημοσ. 21 Δεκεμβρίου 2022 Share Δημοσ. 21 Δεκεμβρίου 2022 1 λεπτό πριν, jason0 είπε δεν μου ειπαν για ποιο προιον, ηταν πολυ γενικος, οπως και να εχει θα ενημερωσω για το τι συνεβει Αν θες ξανά ρώτα και αν σου πούνε 3% πάλι, ρωτά μετά ότι και να ειναι το προϊόν ειναι ίδιο το ποσοστό. Μπορεί και το 60% που έχω δει πολλές φόρες να ήταν με ιδιωτικό courier που σίγουρα χρεώνουν πολύ παραπάνω. Αλλά και το περίεργο αν ήταν 3% για οποιοδήποτε προϊόν δεν θα τα γράφανε στο τιμοκατάλογο? Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
NikosKallithea Δημοσ. 22 Δεκεμβρίου 2022 Share Δημοσ. 22 Δεκεμβρίου 2022 Τα ελτα δεν μπορουν να απαντήσουν για τους δασμούς ειναι αρμοδιότητα των τελωνείων. Εκει θα ρωτησεις αν ποτέ απαντήσουν στην ερωτηση σου 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Amoretti Δημοσ. 24 Δεκεμβρίου 2022 Share Δημοσ. 24 Δεκεμβρίου 2022 (επεξεργασμένο) Γειά σας. Εχω ενα δέμα απο Αλι, 5UGR000114*** και έχω προβληματιστεί 13 Δεκ 2022 16:56 Lastmile accept 15 Δεκ 2022 13:08 Arrived at destination country Κολλημένο? χαμένο? δεν ξέρω καν αν είναι με Γενική η speedex. Αλλο tracking δεν έχω μιας και το Αλι μου έδωσε μονο το 5UGR. Αγορά 20 ευρώ απο τον ίδιο πωλητή. και άλλο ένα 21 Δεκ 2022 13:10 Arrived at destination country Μικροαγορές και έχω απλά tracking σε αυτό,χωρίς να γράφουν κάτι παραπάνω απο το Arrived at destination country και μετά. Μια φορά μου είχε έρθει με 5UGR και μετα απο το Arrived at destination country είχα παραλάβει σε 3 μέρες και ήταν με speedex. Τώρα τι συμβαίνει και έχει κολλήσει κοντά 10 μέρες? Eχει κάποιος άλλος παρόμοια καθυστέρηση? (Για Αθήνα) Επεξ/σία 24 Δεκεμβρίου 2022 από Amoretti Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
DarK_HumOuR Δημοσ. 24 Δεκεμβρίου 2022 Share Δημοσ. 24 Δεκεμβρίου 2022 Στις 11/12/2022 στις 4:54 ΜΜ, sakisgri είπε Από την Cainiao θα δεις ακόμα μια που θα γράφει "Arrive at local delivery office" αυτό θα φανεί όταν τα ΕΛΤΑ σκανάρουν το δέμα στην Αθήνα. Από τα ΕΛΤΑ θα δεις μια ενημέρωση πριν δλδ το "Αποστολή αντικειμένου, ΟΥΓΓΑΡΙΑ" που φαίνεται όταν το δέμα φεύγει από Ουγγαρία για τα ΕΛΤΑ. Στο parcelsapp για κάποιο λόγο εδώ και καιρό δεν δείχνει tracking από ΕΛΤΑ μόνο Cainiao δείχνει. εχουν περασει 20 μερες και ακομη μου βγαζει αυτο. γραφει βεβαια οτι "Your package has been stuck for more than 14 days. Please tap below for help." αλλα στο χελπ δεν λεει τιποτα ουσιαστικο περα απο υπομονη. ειναι φυσιολογικοι τετοιοι χρονοι καθυστέρησης? στην φωτο σου εβαλα και τα ΕΛΤΑ και την cainiao 5 ώρες πριν, Amoretti είπε Γειά σας. Εχω ενα δέμα απο Αλι, 5UGR000114*** και έχω προβληματιστεί 13 Δεκ 2022 16:56 Lastmile accept 15 Δεκ 2022 13:08 Arrived at destination country Κολλημένο? χαμένο? δεν ξέρω καν αν είναι με Γενική η speedex. Αλλο tracking δεν έχω μιας και το Αλι μου έδωσε μονο το 5UGR. Αγορά 20 ευρώ απο τον ίδιο πωλητή. και άλλο ένα 21 Δεκ 2022 13:10 Arrived at destination country Μικροαγορές και έχω απλά tracking σε αυτό,χωρίς να γράφουν κάτι παραπάνω απο το Arrived at destination country και μετά. Μια φορά μου είχε έρθει με 5UGR και μετα απο το Arrived at destination country είχα παραλάβει σε 3 μέρες και ήταν με speedex. Τώρα τι συμβαίνει και έχει κολλήσει κοντά 10 μέρες? Eχει κάποιος άλλος παρόμοια καθυστέρηση? (Για Αθήνα) μια χαρα εισαι. εσενα ειναι κολλημενο απο τις 15, εμενα απ τις 5 του μηνα 😁 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
sakisgri Δημοσ. 24 Δεκεμβρίου 2022 Share Δημοσ. 24 Δεκεμβρίου 2022 (επεξεργασμένο) 4 ώρες πριν, DarK_HumOuR είπε εχουν περασει 20 μερες και ακομη μου βγαζει αυτο. γραφει βεβαια οτι "Your package has been stuck for more than 14 days. Please tap below for help." αλλα στο χελπ δεν λεει τιποτα ουσιαστικο περα απο υπομονη. ειναι φυσιολογικοι τετοιοι χρονοι καθυστέρησης? στην φωτο σου εβαλα και τα ΕΛΤΑ και την cainiao Είναι λόγο τον ημερών, λογικά έχουν φόρτο εργασίας. Και έμενα το τελευταίο που παρέλαβα με saver ήρθε σε 28 μέρες, ήταν από της 2/12/22 στην φάση "Arrive at local delivery office" και παρέλαβα στης 12/12/22. Μάλλον από βδομάδα θα παραλάβεις. 10 ώρες πριν, Amoretti είπε Γειά σας. Εχω ενα δέμα απο Αλι, 5UGR000114*** και έχω προβληματιστεί 13 Δεκ 2022 16:56 Lastmile accept 15 Δεκ 2022 13:08 Arrived at destination country Κολλημένο? χαμένο? δεν ξέρω καν αν είναι με Γενική η speedex. Αλλο tracking δεν έχω μιας και το Αλι μου έδωσε μονο το 5UGR. Αγορά 20 ευρώ απο τον ίδιο πωλητή. και άλλο ένα 21 Δεκ 2022 13:10 Arrived at destination country Μικροαγορές και έχω απλά tracking σε αυτό,χωρίς να γράφουν κάτι παραπάνω απο το Arrived at destination country και μετά. Μια φορά μου είχε έρθει με 5UGR και μετα απο το Arrived at destination country είχα παραλάβει σε 3 μέρες και ήταν με speedex. Τώρα τι συμβαίνει και έχει κολλήσει κοντά 10 μέρες? Eχει κάποιος άλλος παρόμοια καθυστέρηση? (Για Αθήνα) Τελευταία έρχονται με Γενική Ταχυδρομική. Τα δέματα με 5UGR πάνε και Βουλγαρία. Νομίζω όταν σου γράφει "Lastmile accept" ειναι ακόμα Βουλγαρία. Θα πάρεις tracking number από την Γενική Ταχυδρομική νομίζω με μήνυμα στο viber όταν θα ειναι έτοιμοι να στο παραδώσουν. Είναι λόγο τον ημερών, έχουν φόρτο εργασίας Επεξ/σία 24 Δεκεμβρίου 2022 από sakisgri 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Επισκέπτης Δημοσ. 26 Δεκεμβρίου 2022 Share Δημοσ. 26 Δεκεμβρίου 2022 Ας πουμε οτι κανω μια παραγγελια, η οποια ειναι συνδυασμος 4 παραγγελιων απο διαφορετικα καταστηματα του ali. Ολες οι επιμερους παραγγελιες ειναι κατω των 22 ευρω, αλλα συνδυαστικα ξεπερνουν τα 50 ευρω. Κι ας υποθεσουμε οτι με τη νεα μεθοδο του ali , ερχονται ολες μαζι σε 1 δεμα. Υπαρχει περιπτωση να φαω τελωνειο επειδη ολες μαζι ειναι ανω των 22 ευρω κι ερχονται σε ενα δεμα; Να τις βαλω μια μια ξεχωριστα και σε διαφορετικες ημερες για να αποφυγω να μπουν ολες μαζι στο ιδιο δεμα; Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
sakisgri Δημοσ. 26 Δεκεμβρίου 2022 Share Δημοσ. 26 Δεκεμβρίου 2022 Δεν ισχύει πλέον αυτό. Μέχρι τα 150€ πληρώνεις Φ.Π.Α. στο Aliexpress (ειναι μέσα στην τιμή γράφει VAT included) και δεν περνάει τελωνείο στην Ελλαδα. Δες μια ανάρτηση μου μια σελίδα πίσω (271) έχω λίστα με ασφαλής τρόποι αποστολής και άλλες λεπτομέρειες. Διάβασε και εδω αν θες την καινούργια νομοθεσία. https://www.angroid.gr/android-tutorials/allages-apo-1i-ioylioy-kai-katargisi-tis-ateleias-agores-ektos-e-e-kai-teloneio-pos-tha-kano-agores-apo-kina-kai-agglia-posa-tha-pliroso-sto-teloneio#brexit Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα