Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Καλησπέρα και πάλι, σε λίγο διαφορετικό θέμα - τι μεθόδους πληρωμής προτιμάμε να χρησιμοποιούμε για aliexpress? δεν νιώθω πολύ άνετα να βάλω την κάρτα μου - απο ότι βλέπω paypal δεν υποστηρίζεται. revolut ειναι καλή ιδεα;

Επεξ/σία από F_Kal
  • Απαντ. 7,9k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.
11 ώρες πριν, sakisgri είπε

Καλησπέρα.

@nikosgiann78και όποιος άλλος γνωρίζει.

Εχθές έκανα 3 παραγγελίες από Aliexpress η μια ειναι με Aliexpress standard shipping, σήμερα μου έβγαλε tracking number ναι μεν γράφει Aliexpress standard shipping που θα δείτε και στην φώτο κάτω αλλά ο αριθμός αποστολής ειναι ένας 10-ψήφιος χωρίς γράμματα που πρώτη φορά βλέπω, επίσης στην μπάρα πάνω που δείχνει την διαδρομή δεν έχει το GR Customs και δεν γράφει στην αρχή CN αλλά City.

Αν και πιστεύω θα γίνει combined με τα άλλα 2 που ειναι saver και έχουν φύγει από τους πωλητές όλα σήμερα. Έχει καμία σχέση το 10-ψήφιο με το 5UGR ?

Screenshot_20221214_125249_AliExpress.jpg

Πρώτη φορά βλέπω 10ψήφιο αριθμό 'ξερό' σαν tracking number (λογικά είναι από courier). Το ότι έχει βάλει aliexpress standard shipping .... δεν λέει κάτι.... γιατί, μην ξεχνάς ότι μπορεί απλά να επιλέξει ο πωλητής το 'aliexpress standard shipping' για να ανεβάσει το tracking number, το οποίο τελικά μπορεί απλά να είναι με άλλο τρόπο αποστολής! Αν θες, στείλε μου προσωπικό μήνυμα να το δω ακριβώς. ;)

• Thanks 1
Δημοσ.
20 ώρες πριν, F_Kal είπε

Καλησπέρα και πάλι, σε λίγο διαφορετικό θέμα - τι μεθόδους πληρωμής προτιμάμε να χρησιμοποιούμε για aliexpress? δεν νιώθω πολύ άνετα να βάλω την κάρτα μου - απο ότι βλέπω paypal δεν υποστηρίζεται. revolut ειναι καλή ιδεα;

Έχουν αναφέρει κάποιοι χρήστες πιο παλιά ότι η revolut ειναι καλή ιδέα (δες σελίδα 237), εγώ προσωπικά χρησιμοποιώ προπληρωμένη (prepaid) έχει 1€ χρέωση για κάθε 100€ φόρτιση αλλά δεν ειναι κάτι το τραγικό.

• Thanks 1
Δημοσ.
Στις 15/12/2022 στις 12:36 ΠΜ, F_Kal είπε

Με δύο τραπ.λογαριασμους στην ίδια τράπεζα μεταφέρεις από τον ένα στον άλλο που είναι συνδεδεμένος με την χρεωστική κάρτα ένα μικρό ποσό για τις αγορές της ημέρας, χρειάζεται όχι μόνο για τις αγορές μέσω διαδικτύου αλλά και για την καθημερινή χρήση σε POS 

• Like 1
Δημοσ.
Στις 15/12/2022 στις 12:36 ΠΜ, F_Kal είπε

Καλησπέρα και πάλι, σε λίγο διαφορετικό θέμα - τι μεθόδους πληρωμής προτιμάμε να χρησιμοποιούμε για aliexpress? δεν νιώθω πολύ άνετα να βάλω την κάρτα μου - απο ότι βλέπω paypal δεν υποστηρίζεται. revolut ειναι καλή 

εγώ που έχω την δικιά μου χρεωστική εδώ και χρόνια δεν είχα ποτέ θέματα. γενικά το policy  του aliexpress είναι πολύ δυνατό. Σκεψου πως το Ali δεν είναι καταστημα αλλά ο μεσαζοντας (εσυ βαζεις την καρτα σε αυτον). Το κατάστημα απ το οποίο θα αγοράσεις δεν έχει καν τα στοιχεία της κάρτας σου.

• Like 3
Δημοσ.

μια χαρά, από ότι κατάλαβα είναι εντάξει η revolut - έχει τρομερή ισοτιμία και αν ήθελα έξτρα ασφάλεια φτιάχνω και μια χρεωστική μιας χρήσεως που δεν μου κοστίζει κάτι. η απορία μου ήταν περισσότερο σχετική με το αν θα έχω καλύτερη προστασία αγοραστη αν χαθεί το πακέτο με κάποιο διαφορετικό τρόπο πληρωμής (βλ ebay/paypal combo)

Δημοσ.
9 ώρες πριν, F_Kal είπε

μια χαρά, από ότι κατάλαβα είναι εντάξει η revolut - έχει τρομερή ισοτιμία και αν ήθελα έξτρα ασφάλεια φτιάχνω και μια χρεωστική μιας χρήσεως που δεν μου κοστίζει κάτι. η απορία μου ήταν περισσότερο σχετική με το αν θα έχω καλύτερη προστασία αγοραστη αν χαθεί το πακέτο με κάποιο διαφορετικό τρόπο πληρωμής (βλ ebay/paypal combo)

Δεν ξέρω για αυτό που ρωτάς αλλά από Aliexpress αν το δέμα έρθει συστημένο δλδ με τρόπο αποστολής Aliexpress Selection Standard,  Aliexpress Standard Shipping και Cainiao Standard For Special Goods (που ειναι για ειδικά υλικά) αν δεν παραλάβεις σε 90 μέρες αυτόματα σου επιστρέφονται τα χρήματα απο το Aliexpress. Συνήθως σε 20-30 μέρες παραλαμβάνεις εκτός από το  Cainiao Standard For Special Goods που κάνει 45-60 μέρες.

Με απλό τρόπο αποστολής (semitrackable) που ειναι για τα πιο φτηνά δέματα κάτω από 8,5€ δεν μπορεί να ξέρει το Aliexpress αν όντως παρέλαβες η όχι διότι δεν ειναι συστημένο και το αφήνει ο ταχυδρόμος χωρίς ειδοποίηση, αλλά βλέπουν ότι έχει φτάσει στα ΕΛΤΑ. Σε αυτή την περίπτωση λίγο δύσκολο αν πάρεις χρήματα πίσω αν δεν έχεις παραλάβει, θα σου πούνε το δέμα ειναι στην ταχυδρομική υπηρεσία να πας να το παραλάβεις.

Έχω πάρει πολλά δέματα με απλό τρόπο αποστολής (καμία 50αρια) όλα έχουν έρθει αλλά πάντα επιλέγω τρόπο αποστολής Aliexpress δλδ Aliexpress Selection Saver  και Aliexpress Saver Shipping. Οι Cainaio τρόποι αποστολής (semitrackable)  πολλές φορές καθυστερούν πολύ και κάποιοι έχουν αναφέρει δεν παρέλαβαν μήνες μετά.

Θα ξανά ανεβάσω την λίστα με ασφαλής τρόποι αποστολής παρακάτω διότι έχω αλλάξει το Aliexpress premium shipping μετά από αναφορά ότι κάποιος έχει πληρώσει εξτρά.

ΑΠΟ ALIEXPRESS ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΕΧΟΥΝ ΩΣ ΕΞΗΣ (Για κάτω από 150€ καθαρή αξία)

Όλοι αυτοί ειναι ασφαλής, κανένας τρόπος δεν περνάει τελωνείο στην Ελλάδα.

• AliExpress Selection Saver                    (semitrackable)   Ενημέρωση μέχρι να φτάσει Αθήνα.
  • AliExpress Saver Shipping                     (semitrackable)   Ενημέρωση μέχρι να φτάσει Αθήνα.
  • AliExpress Selection Standard                  (trackable)        Ενημέρωση μέχρι το σπίτι και συστημένο.
  • AliExpress Standard Shipping                   (trackable)        Ενημέρωση μέχρι το σπίτι και συστημένο.
  • Cainiao Super Economy Global             (semitrackable)   Ενημέρωση μέχρι να φτάσει Αθήνα.
  • Cainiao Super Economy                         (semitrackable)   Ενημέρωση μέχρι να φτάσει Αθήνα.
  • Cainiao Standard For Special Goods       (trackable)        Ενημέρωση μέχρι το σπίτι και συστημένο.
  • Cainiao Heavy Parcel Line                         (trackable)        Ενημέρωση μέχρι το σπίτι και συστημένο.

AliExpress Premium Shipping   (trackable)  Ενημέρωση μέχρι το σπίτι και συστημένο. ΠΡΟΣΟΧΗ ειναι 50/50 ανάλογα με ποιο courier θα έρθει και δεν αξίζει, κερδίζεις λίγες μέρες μόνο και πληρώνεις πολλά περισσότερα από το "AliExpress Standard Shipping"

Προσοχή και με το "Cainiao super economy for special goods" δεν είναι ασφαλής (προς το παρόν) γιαυτό δεν το έχω στην λίστα.

Οι καλύτεροι τρόποι ειναι αυτοί που έχουν Aliexpress μπροστά.

Αν το tracking number ειναι LA*******HU / UA********HU, Το δέμα θα πάει Ουγγαρία πρώτα, θα περάσει εκεί τελωνείο και θα το παραλάβει να στο παραδώσει τα ΕΛΤΑ με καμία επιπλέον χρέωση.

Αν το tracking number ειναι 5UGR*******, Το δέμα θα πάει Βουλγαρία πρώτα, θα περάσει εκεί τελωνείο και θα το παραλάβει να στο παραδώσει η Γενική Ταχυδρομική / Speedex (πιο πιθανών η Γενική) με καμία επιπλέον χρέωση.

Τα semitrackable έχουν κανονικά tracking number και φαίνεται κανονικά μέχρι να φτάσει Ελλάδα μετά περιμένεις κάποια μέρα που θα στο αφήσει ο ταχυδρόμος. Έχω πάρει πολλά όλα ήρθαν.

Το "Cainiao Standard For Special Goods" ειναι για ειδικά υλικά σκόνες, υγρά, αλοιφές κτλ. Το ίδιο και το "Cainiao super economy for special goods" που δεν είναι ασφαλής.

Γιαυτό προτιμάμε το "Cainiao Standard For Special Goods" για ειδικά υλικά, που ειναι ασφαλής. Το tracking number ειναι τύπου LT********NL / LS********NL το δέμα πάει πρώτα Ολλανδία περνάει εκεί τελωνείο και θα το παραλάβει να στο παραδώσει τα ΕΛΤΑ με καμία επιπλέον χρέωση.

Το tracking ψαξτω εδώ https://parcelsapp.com/en/tracking  

Η στην εφαρμογή   https://play.google.com/store/apps/details?id=com.brightstripe.parcels&hl=en_US&gl=US

Επίσης αν πάρεις πάνω από ενα προϊόν από διαφορετικά καταστήματα με τρόπο αποστολής Aliexpress τα δέματα θα πάνε σε ενοποιημένη αποθήκη  και θα γίνουν ένα δέμα και αυτόματα αναβαθμίζεται η αποστολή σε Aliexpress Standard Shipping έτσι θα έρθει ένα δέμα και συστημένο.

Το semitrackable το αφήνει ο ταχυδρόμος το δέμα και φεύγει χωρίς υπογραφή σαν ένα γραμμα.

Ποτέ δεν παραγγέλνεις από τρίτες χώρες να στο φέρουν ιδιωτικές εταιρίες κουριερ τύπου dsl,fedex ups κτλ. πάντα θα περάσει τελωνείο και ας έχεις πληρώσει τον φπα.

Από ευρωπαϊκές χώρες δεν μας νοιάζει ο τρόπος αποστολής επιλέγουμε ότι μας συμφέρει, μιας και δεν πρόκειται να περάσει τελωνείο.

• Like 7
  • Thanks 11
Δημοσ.

@sakisgri

ΑΠΟ ALIEXPRESS ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΕΧΟΥΝ ΩΣ ΕΞΗΣ (Για κάτω από 150€ καθαρή αξία)

Όλοι αυτοί ειναι ασφαλής, κανένας τρόπος δεν περνάει τελωνείο στην Ελλάδα.

• AliExpress Selection Saver                    (semitrackable)   Ενημέρωση μέχρι να φτάσει Αθήνα.
  • AliExpress Saver Shipping                     (semitrackable)   Ενημέρωση μέχρι να φτάσει Αθήνα.
  • AliExpress Selection Standard                  (trackable)        Ενημέρωση μέχρι το σπίτι και συστημένο.
  • AliExpress Standard Shipping                   (trackable)        Ενημέρωση μέχρι το σπίτι και συστημένο.
  • Cainiao Super Economy Global             (semitrackable)   Ενημέρωση μέχρι να φτάσει Αθήνα.
  • Cainiao Super Economy                         (semitrackable)   Ενημέρωση μέχρι να φτάσει Αθήνα.
  • Cainiao Standard For Special Goods       (trackable)        Ενημέρωση μέχρι το σπίτι και συστημένο.
  • Cainiao Heavy Parcel Line                         (trackable)        Ενημέρωση μέχρι το σπίτι και συστημένο.

Αυτά πρέπει να μπουν sticky στην πρώτη σελίδα (Ας αναλάβει κάποιος admin κτλ).. Ωραίος φίλε για τις πληροφορίες 😎😎

• Like 2
  • Thanks 4
Δημοσ.

Ξερει κανεις γιατι δεν αφαιρειται πλεον το φπα σε αγορες πανω απο 150 ευρω; ενδιαφερομαι για μια αγορα πολυ πανω απο 150 ευρω και στο καλαθι γραφει οτι το φπα συμπεριλαμβανετε. Η αγορα ειναι απο κινα. Αυτο συμαινει οτι θα χρεωθω μονο δασμους (<50 ευρω) απο ελτα;

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
3 ώρες πριν, jason0 είπε

Ξερει κανεις γιατι δεν αφαιρειται πλεον το φπα σε αγορες πανω απο 150 ευρω; ενδιαφερομαι για μια αγορα πολυ πανω απο 150 ευρω και στο καλαθι γραφει οτι το φπα συμπεριλαμβανετε. Η αγορα ειναι απο κινα. Αυτο συμαινει οτι θα χρεωθω μονο δασμους (<50 ευρω) απο ελτα;

Μετά τα 186€ αφαιρείται.

Είναι 150€ καθαρή αξία, δλδ χωρίς φ.π.α.   150€*24%=186€   

Στο Checkout θα δεις να αφαιρείται αν ειναι πάνω από 186€. Θα γράφει Price adjustment  - €00,00

Το <50 που αναφέρεις δεν ειναι δασμοί, ειναι τέλη εκτελωνισμού. 

Ας πούμε αυτό που θες να πάρεις κάνει 200€ με φ.π.α , θα αφαιρεθεί ο φ.π.α δλδ   200€ - 24% = 161,29 άρα στο κατάστημα θα πληρωσεις 161,29 και στην Ελλαδα θα πληρωσεις φ.π.α 38,70€ + 20€ (τέλη εκτελωνισμού, δες φώτο κάτω) και δασμοί που δυστυχώς δεν ξέρουμε πόσα ακριβώς ειναι αλλά κάπου στο 60% της αξίας του προϊόντος δλδ 100€ περίπου (μπορεί και λιγότερα πάρε τηλ στα ΕΛΤΑ αν μπορούνε να σου πούνε ακριβώς), χοντρά χοντρά αυτό που κάνει 161,29€ (χωρις φ.π.α) θα βγει με όλα αυτά στην Ελλαδα περίπου 320€ (Με ΕΛΤΑ) Αν θες διάβασε εδώ για λεπτομέρειες https://www.angroid.gr/android-tutorials/allages-apo-1i-ioylioy-kai-katargisi-tis-ateleias-agores-ektos-e-e-kai-teloneio-pos-tha-kano-agores-apo-kina-kai-agglia-posa-tha-pliroso-sto-teloneio#brexit

Από ποιο κατάστημα θες να παραγγείλεις, από Aliexpress? Αν ναι και ειναι κάτω από τα 186€ και επιλέξεις έναν ασφαλή τρόπο αποστολής π.χ "Aliexpress Standard Shipping" λογικά δεν θα πληρωσεις τπτ παραπάνω από αυτά που θα πληρωσεις στο κατάστημα. Αν ειναι πάνω από 186€ δες αν υπάρχει σε Ευρωπαϊκή αποθήκη που δεν έχει τελωνεία και δασμοί.

ελτα τιμοκαταλογος.JPG

Επεξ/σία από sakisgri
  • Thanks 2
Δημοσ.

Καλησπέρα, μία ερώτηση ίσως λίγο άσχετη. Εδώ και λίγο καιρό στο search που κάνω σε browser (chrome) δεν έχει διαθέσιμο το φίλτρο επιλογής χώρας αποστολής, στο app στο κινητό υπάρχει, γνωρίζει κανείς κάτι;

Ευχαριστώ.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

η μέθοδος αποστολής AliExpress selection super economy global έρχεται μέσω Ουγγαρίας ή Ουζμπεκιστάν; Είναι ασφαλής για τελωνείο;

Screenshot_20221219-133951.png

Επεξ/σία από radiotv
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
16 ώρες πριν, sakisgri είπε

Μετά τα 186€ αφαιρείται.

Είναι 150€ καθαρή αξία, δλδ χωρίς φ.π.α.   150€*24%=186€   

Στο Checkout θα δεις να αφαιρείται αν ειναι πάνω από 186€. Θα γράφει Price adjustment  - €00,00

Το <50 που αναφέρεις δεν ειναι δασμοί, ειναι τέλη εκτελωνισμού. 

Ας πούμε αυτό που θες να πάρεις κάνει 200€ με φ.π.α , θα αφαιρεθεί ο φ.π.α δλδ   200€ - 24% = 161,29 άρα στο κατάστημα θα πληρωσεις 161,29 και στην Ελλαδα θα πληρωσεις φ.π.α 38,70€ + 20€ (τέλη εκτελωνισμού, δες φώτο κάτω) και δασμοί που δυστυχώς δεν ξέρουμε πόσα ακριβώς ειναι αλλά κάπου στο 60% της αξίας του προϊόντος δλδ 100€ περίπου (μπορεί και λιγότερα πάρε τηλ στα ΕΛΤΑ αν μπορούνε να σου πούνε ακριβώς), χοντρά χοντρά αυτό που κάνει 161,29€ (χωρις φ.π.α) θα βγει με όλα αυτά στην Ελλαδα περίπου 320€ (Με ΕΛΤΑ) Αν θες διάβασε εδώ για λεπτομέρειες https://www.angroid.gr/android-tutorials/allages-apo-1i-ioylioy-kai-katargisi-tis-ateleias-agores-ektos-e-e-kai-teloneio-pos-tha-kano-agores-apo-kina-kai-agglia-posa-tha-pliroso-sto-teloneio#brexit

Από ποιο κατάστημα θες να παραγγείλεις, από Aliexpress? Αν ναι και ειναι κάτω από τα 186€ και επιλέξεις έναν ασφαλή τρόπο αποστολής π.χ "Aliexpress Standard Shipping" λογικά δεν θα πληρωσεις τπτ παραπάνω από αυτά που θα πληρωσεις στο κατάστημα. Αν ειναι πάνω από 186€ δες αν υπάρχει σε Ευρωπαϊκή αποθήκη που δεν έχει τελωνεία και δασμοί.

ελτα τιμοκαταλογος.JPG

Πραγματι, ενω στην αρχη εμφανιζει την τιμη με το φπα στο καλαθι, αν προχωρησω σε checkout αφαιρει το φπα! Επισης ξερει κανεις τι ισχυει με δσμους κτλ αν αγοραστει απο επιχειρηση;

Επεξ/σία από jason0
  • Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...