Προς το περιεχόμενο

Αγορες απο Aliexpress, τελωνειο.

SnAk3

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
10 ώρες πριν, sakisgri είπε

Συστημένο με UA*********HU αντί για LA*********HU και με Cainiao Super Economy, καλά θα ήταν αλλά μάλλον έγινε κάποιο λάθος μάλλον από τα ΕΛΤΑ.

Tracking είχες μέχρι την παράδοση?

Όχι, αριθμό αποστολής στα ΕΛΤΑ είχα από την στιγμή που έφυγε από Ουγγαρία και ως εκεί…

Και εμένα μου έκανε εντύπωση ότι άφησε Ειδοποιητήριο!!!

Εκτός και αν το έχει σύστημα ο νέος ταχυδρόμος που εξυπηρετεί την περιοχή μου…

Screenshot 2022-12-10 102411.jpg

Επεξ/σία από andreas1gr
  • Like 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 7,7k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

8 ώρες πριν, sakisgri είπε

Combined Delivery ειναι όταν παραγγέλνεις πάνω από ένα 1 προϊόν από διαφορετικά καταστήματα και πάνε σε ενοποιημένη αποθήκη και γίνονται ένα δέμα, όπως θα δεις και στην φώτο κάτω από έναν φίλο που ανέβασε στην προηγούμενη σελίδα.

UiP3kWr.jpg

Κατάλαβα.. όχι από διαφορετικά καταστήματα και από 1 προϊόν με διαφορά τριών εβδομάδων μεταξύ τους 

• Like 1

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
4 ώρες πριν, blaxos είπε

Καλημέρα,τι σημαίνει πάλι αυτό;

Screenshot_2022-12-10-11-12-46-792_com.alibaba.aliexpresshd.jpg

Για κάποιο λόγο δεν το παρέλαβε/παρέδωσε η μεταφορική από την αποθήκη συγκέντρωσης. 

Στείλει την φώτο στον πωλητή και ρώτα αν υπάρχει κάποιο πρόβλημα με το δέμα, έτσι από περιέργεια. Και τπτ να μην κάνεις λογικά θα το διορθώσει.

Είχε γίνει και σε έμενα κάνα 2 φορές, την μια ρώτησα μου είπε "let me check" είδα το δέμα να επιστρέφει στον πωλητή και το ξανά έστειλε μου έγραψε το καινούργιο tracking. Την άλλη δεν ρώτησα και μετά από μια μέρα περπάτησε κανονικά πάλι με καινούργιο tracking που φάνηκε αυτόματα στην εφαρμογή του Aliexpress.

Edit: Τώρα είδα ειναι από Γαλλία , μάλλον απλός δεν μπορούσε να γίνει η μεταφορά για καπιο λόγο μπορεί λόγο καιρού η κάτι άλλο.

Στο parcelsapp απλός λέει για μια καθυστέρηση στην μεταφορά.  https://parcelsapp.com/en/tracking/XJ970547124JF

Επεξ/σία από sakisgri
  • Like 1

Σακαρε, εχω ενα μικροδεμα (καλωδιο) που ερχεται με Aliexpress Selection Saver.

φωτο παρακατω.

θα εχω απο δω και περα tracking ή σταματαει;

εννοω, θα εμφανιστει στο tracking page των ελτα ή καπου αλλού;

Capture.PNG

2 ώρες πριν, DarK_HumOuR είπε

Σακαρε, εχω ενα μικροδεμα (καλωδιο) που ερχεται με Aliexpress Selection Saver.

φωτο παρακατω.

θα εχω απο δω και περα tracking ή σταματαει;

εννοω, θα εμφανιστει στο tracking page των ελτα ή καπου αλλού;

Capture.PNG

Από την Cainiao θα δεις ακόμα μια που θα γράφει "Arrive at local delivery office" αυτό θα φανεί όταν τα ΕΛΤΑ σκανάρουν το δέμα στην Αθήνα.

Από τα ΕΛΤΑ θα δεις μια ενημέρωση πριν δλδ το "Αποστολή αντικειμένου, ΟΥΓΓΑΡΙΑ" που φαίνεται όταν το δέμα φεύγει από Ουγγαρία για τα  ΕΛΤΑ.

Στο parcelsapp για κάποιο λόγο εδώ και καιρό δεν δείχνει tracking από ΕΛΤΑ μόνο Cainiao δείχνει.

UA---HU..jpg

• Like 1

Πάντως έπρεπε εδώ και καιρό να βρεθεί κάποια λύση σχετικά με τα δέματα απ την Κίνα (aliexpress, από αλλά δεν έχω ψωνίσει).

Το λιγότερο που περίμενα πάντα ήταν ενας μήνας. 

Βλέπω κάτι κομμεντς στο αλί άτομα από Βραζιλία ( arrived in 2 weeks, arrived in 10 days ) και χαζεύω.

Κάποιες φορές όταν μου ερχόντουσαν ειδοποιητηρια απ τα ΕΛΤΑ ξεχνούσα τι είχα παραγγείλει...

• Like 1

6 λεπτά πριν, Lioner είπε

Πάντως έπρεπε εδώ και καιρό να βρεθεί κάποια λύση σχετικά με τα δέματα απ την Κίνα (aliexpress, από αλλά δεν έχω ψωνίσει).

Το λιγότερο που περίμενα πάντα ήταν ενας μήνας. 

Βλέπω κάτι κομμεντς στο αλί άτομα από Βραζιλία ( arrived in 2 weeks, arrived in 10 days ) και χαζεύω.

Κάποιες φορές όταν μου ερχόντουσαν ειδοποιητηρια απ τα ΕΛΤΑ ξεχνούσα τι είχα παραγγείλει...

Άμα ερχόντουσαν κατευθείαν Ελλαδα τα δέματα ίσως να βλέπαμε και εμείς τέτοιους χρόνους.

Αλλά όταν το Aliexpress αναγκάζεται να στέλνει τα δέματα σε άλλες Ευρωπαϊκές χώρες να εκτελωνιστούν για να μην χρεωθούμε τελωνείο εδώ αυτό θα γίνεται.

Αν και εγώ τώρα τελευταία παραλαμβάνω από ΕΛΤΑ σε 18-23 μέρες συνήθως, με εξαίρεση αυτό που ανέβασα στην φώτο πάνω, ειναι στης 27 μέρες τώρα λογικά αρχές της βδομάδας θα παραλάβω.

Με τα 5UGR κάπως καλύτερα πάντως.

• Like 2

5 λεπτά πριν, sakisgri είπε

Άμα ερχόντουσαν κατευθείαν Ελλαδα τα δέματα ίσως να βλέπαμε και εμείς τέτοιους χρόνους.

Αλλά όταν το Aliexpress αναγκάζεται να στέλνει τα δέματα σε άλλες Ευρωπαϊκές χώρες να εκτελωνιστούν για να μην χρεωθούμε τελωνείο εδώ αυτό θα γίνεται.

Αν και εγώ τώρα τελευταία παραλαμβάνω από ΕΛΤΑ σε 18-23 μέρες συνήθως, με εξαίρεση αυτό που ανέβασα στην φώτο πάνω, ειναι στης 27 μέρες τώρα λογικά αρχές της βδομάδας θα παραλάβω.

Μάλλον μένεις Αττική?

Εγώ που είμαι Θεσσαλονίκη κάποιες φορές τα δέματα στην Αθήνα τα κρατούσαν έως και 2 εβδομάδες....

Με τα 5UGR εγώ προσωπικά είπε υπερευχαριστημενος (σε σχέση με πριν βέβαια, πάντα υπάρχει κάτι καλύτερο)

• Like 1

18 λεπτά πριν, Lioner είπε

Μάλλον μένεις Αττική?

Εγώ που είμαι Θεσσαλονίκη κάποιες φορές τα δέματα στην Αθήνα τα κρατούσαν έως και 2 εβδομάδες....

Με τα 5UGR εγώ προσωπικά είπε υπερευχαριστημενος (σε σχέση με πριν βέβαια, πάντα υπάρχει κάτι καλύτερο)

Λάρισα μένω, Για έμενα κάποτε ναι να κρατούσαν κάνα 2 βδομάδες, τώρα τελευταία φεύγουν πολύ πιο γρήγορα ειδικά τα συστημενα (LA********HU)

Μπορεί να περπατάνε αυτά γιατί βλέπουμε την ενημέρωση 😄

4 ώρες πριν, sakisgri είπε

Έτσι είναι βέβαια τα ΕΛΤΑ έχουν φτιάξει ελαφρώς σε σύγκριση με παλαιότερα.

3 εβδομάδες γύρω στις 20 μέρες συνολικά είναι ένας μέσος όρος παραλαβής από Ασία. Εξαρτάται κ αν είναι περίοδος εορταστική όπως τώρα που θέλει παραπάνω χρονο με τις αργίες γιορτές κλπ

Κάποια έρχονται κ στον 1 μήνα μέσω άλλης ευρωπαϊκής χώρας τριγωνική κλπ κ θέλει έξτρα χρονο για τον εκτελωνισμό τους στο καλό σενάριο 20 μέρες στο αρνητικο 40 μέρες 1.5 μήνα. Τώρα γενικά Δεκεμβριο υπάρχει φόρτος λόγω εορτών κ αργιών.

• Like 1

Παρήγγειλα ένα παιχνιδάκι ντρόυν-χοβερκραφτ με 3 πολύ μικρές μπαταρίες και έξτρα πολυφορτιστή από 11-11 κάπου στα 27€ με AliExpress shipping. Με το πρώτο τρακ το γύρισαν πίσω το κινέζικο τελώνιο με το δεύτερο ήρθε κατευθείαν Ελλάδα και σήμερα μου ήρθε (κάτι που περίμενα) ειδοποίηση για 2,50€.

Πρώτο τρακ ήταν της μορφής LS474***500NL

Δεύτερο 

LV635***746CN με china post

Από τον ίδιο πωλητή που είχα παραγγείλει το καλοκαίρι παρόμοιο ντροουνάκι αλλά χωρίς τον πολυφορτιστής ήρθε κανονικά από Ολλανδία μάλλον γιατί ήταν σε κουτί παιχνιδιού και άφησαν τις μπαταρίες να περάσουν χωρίς πρόβλημα.

• Like 1

Στις 8/12/2022 στις 11:46 ΠΜ, Mr_Terror είπε

Ηρθε σημερα αλλη μια παραγγελια με AliExpress Standard Shipping χωρις να πληρωσω τιποτα.

Περιμενω ακομα ενα δεματακι με AliExpress Saver Shipping και θα ενημερωσω.Το θετικο τουλαχιστον με τις δικες μου παραγγελιες ειναι οτι κανουν περιπου 20 μερες να ερθουν στα χερια μου.

Καλημερα, μολις παρελαβα το τελευταιο δεματακι απο αλι.Δεν πληρωσα τιποτα.

• Like 1

Στις 6/12/2022 στις 4:09 ΜΜ, nikosgiann78 είπε

Δεν είναι τι περνάει από Ουζμπεκιστάν και τι όχι. Είναι το πως γίνεται η διαχείριση μέχρι να έρθει εδώ(άσχετα με το Ουζμπεκιστάν). Και εξηγούμαι....

Όταν οι πωλητές χρησιμοποιούσαν τρόπο αποστολής 'Cainiao super economy for special goods', το δέμα γινόταν διαχείριση από το κέντρο διαλογής του Aliexpress, και μετά έφευγε για Ουζμπεκιστάν. Τελευταία, φαίνεται ότι στον ίδιο τρόπο αποστολής (και αυτό θέλω να διασταυρώσω τώρα), το δέμα περνάει κανονικά το κέντρο διαλογής του Aliexpress αλλά αντί να φύγει για Ουζμπεκιστάν, αυτό περνάει μετά από το κέντρο διαλογής της Sunyou logistics (και μετά φεύγει για Ουζμπεκιστάν). Φαίνεται ότι τα δέματα που εστάλησαν με αυτό τον τρόπο αποστολής (μεσολάβησε δηλ. η Sunyou logistics), δεν έχουν πρόβλημα με το τελωνείο. ;)

τελικά το έλαβα σήμερα χωρίς χρέωση

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Καλησπέρα.

@nikosgiann78και όποιος άλλος γνωρίζει.

Εχθές έκανα 3 παραγγελίες από Aliexpress η μια ειναι με Aliexpress standard shipping, σήμερα μου έβγαλε tracking number ναι μεν γράφει Aliexpress standard shipping που θα δείτε και στην φώτο κάτω αλλά ο αριθμός αποστολής ειναι ένας 10-ψήφιος χωρίς γράμματα που πρώτη φορά βλέπω, επίσης στην μπάρα πάνω που δείχνει την διαδρομή δεν έχει το GR Customs και δεν γράφει στην αρχή CN αλλά City.

Αν και πιστεύω θα γίνει combined με τα άλλα 2 που ειναι saver και έχουν φύγει από τους πωλητές όλα σήμερα. Έχει καμία σχέση το 10-ψήφιο με το 5UGR ?

Screenshot_20221214_125249_AliExpress.jpg

Επεξ/σία από sakisgri

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...