makhs5 Δημοσ. 6 Δεκεμβρίου 2022 Share Δημοσ. 6 Δεκεμβρίου 2022 2 ώρες πριν, Stelios_Sof είπε Καλησπέρα σας, έκανα αγορά από aliexpress και επιλογή Cainiao Heavy Parcel Line, το tracking που έχω είναι CN*********NL και μου ήρθε sms σήμερα ότι έχω φόρους 71,64€ είναι οκ αυτό? είναι γιατί έχει το CN το tracking? και γράφει και VAT included στην παραγγελία μου. Γιατι εβαλες φιλε μου επιλογη Cainiao Heavy Parcel Line; Ενω ειδα οτι εχει επιλογη το καταστημα που αγορασες AliExpress standard shipping, και φθηνοτερη ειναι μαλιστα απο αυτη που επελεξες Αυτη που επελεξες δυστυχως περναει τελωνειο, ενω η AliExpress standard shipping ειναι σιγουρο οτι θα το γλυτωνες το τελωνειο Παιδια, πριν κανετε μεγαλες ειδικα αγορες απο AliExpress ψαχτειτε πρωτα, μην αγοραζετε ετσι απλα χωρις να εχετε τσεκαρει αν δεν ξερετε απο παντου πληροφοριες Edit: Ειναι πανω απο 150 ευρω το ποσο που πληρωσες, οποτε τελωνειο ειτε ετσι ειτε αλλοιως δεν θα το γλυτωνες Αλλα να ξερετε η επιλογη AliExpress standard shipping; ειναι παντα η ασφαλεστερη 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Stelios_Sof Δημοσ. 6 Δεκεμβρίου 2022 Share Δημοσ. 6 Δεκεμβρίου 2022 σας ευχαριστώ, ο λόγος που διάλεξα Cainiao Heavy Parcel Line είναι γιατί το διάβασα σε post του #sakisgri στην σελίδα 221, οπότε λέω είμαστε safe, όλα καλά, οπότε άλλη φορά AliExpress standard shipping. 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
makhs5 Δημοσ. 6 Δεκεμβρίου 2022 Share Δημοσ. 6 Δεκεμβρίου 2022 2 λεπτά πριν, Stelios_Sof είπε σας ευχαριστώ, ο λόγος που διάλεξα Cainiao Heavy Parcel Line είναι γιατί το διάβασα σε post του #sakisgri στην σελίδα 221, οπότε λέω είμαστε safe, όλα καλά, οπότε άλλη φορά AliExpress standard shipping. Οπου υπαρχει επιλογη AliExpress standard shipping παντα αυτη επιλεγω για να εχω το κεφαλι μου ησυχο (ειδικα σε ακριβα ειδη) Οπου δεν εχει την επιλογη AliExpress standard shipping σε ακριβα ειδη, απλα δεν αγοραζω, οπου εμπλεκεται αλλη ανετα μπορει να σου γινει στραβη Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
sakisgri Δημοσ. 7 Δεκεμβρίου 2022 Share Δημοσ. 7 Δεκεμβρίου 2022 (επεξεργασμένο) 5 ώρες πριν, Stelios_Sof είπε Καλησπέρα σας, έκανα αγορά από aliexpress και επιλογή Cainiao Heavy Parcel Line, το tracking που έχω είναι CN*********NL και μου ήρθε sms σήμερα ότι έχω φόρους 71,64€ είναι οκ αυτό? είναι γιατί έχει το CN το tracking? και γράφει και VAT included στην παραγγελία μου. Όπως έγραψε και ο makhs5 ειναι πάνω από 150€ (καθαρή αξία) γιαυτό και αφαιρέθηκε ο Φ.Π.Α όπως θα δεις στο Price adjustment - €44,35. Αν ήταν κάτω από από 150€ θα πλήρωνες τον Φ.Π.Α στο Aliexpress θα περνούσε τελωνείο στην Ολλανδία και δεν θα πλήρωνες τπτ παραπάνω. Αφού ήταν πάνω από 150€ και Aliexpress standard shipping να είχες επιλέξει πάλι θα πλήρωνες ακριβός τα ίδια με την διαφορά ότι θα πήγαινε πρώτα Ουγγαρία και θα περνούσε εκεί τελωνείο. Βασικά σου χρεώνουν τον Φ.Π.Α και τέλη εκτελωνισμού, τα τέλη εκτελωνισμού για δέμα από 150€ έως 500€ ειναι 20€ όπως θα δεις και εδώ https://www.angroid.gr/android-tutorials/allages-apo-1i-ioylioy-kai-katargisi-tis-ateleias-agores-ektos-e-e-kai-teloneio-pos-tha-kano-agores-apo-kina-kai-agglia-posa-tha-pliroso-sto-teloneio#brexit Edit: Μόλις είδα και το προϊόν στο Aliexpress αφού είχε Aliexpress standard shipping και σχεδόν 10€ φθηνότερα έπρεπέ να επιλεξεις αυτόν τον τρόπο και έρχεται σχεδόν 1 μήνα νωρίτερα. Επεξ/σία 7 Δεκεμβρίου 2022 από sakisgri 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
nikosgiann78 Δημοσ. 7 Δεκεμβρίου 2022 Share Δημοσ. 7 Δεκεμβρίου 2022 5 ώρες πριν, sakisgri είπε Όπως έγραψε και ο makhs5 ειναι πάνω από 150€ (καθαρή αξία) γιαυτό και αφαιρέθηκε ο Φ.Π.Α όπως θα δεις στο Price adjustment - €44,35. Αν ήταν κάτω από από 150€ θα πλήρωνες τον Φ.Π.Α στο Aliexpress θα περνούσε τελωνείο στην Ολλανδία και δεν θα πλήρωνες τπτ παραπάνω. Αφού ήταν πάνω από 150€ και Aliexpress standard shipping να είχες επιλέξει πάλι θα πλήρωνες ακριβός τα ίδια με την διαφορά ότι θα πήγαινε πρώτα Ουγγαρία και θα περνούσε εκεί τελωνείο. Βασικά σου χρεώνουν τον Φ.Π.Α και τέλη εκτελωνισμού, τα τέλη εκτελωνισμού για δέμα από 150€ έως 500€ ειναι 20€ όπως θα δεις και εδώ https://www.angroid.gr/android-tutorials/allages-apo-1i-ioylioy-kai-katargisi-tis-ateleias-agores-ektos-e-e-kai-teloneio-pos-tha-kano-agores-apo-kina-kai-agglia-posa-tha-pliroso-sto-teloneio#brexit Edit: Μόλις είδα και το προϊόν στο Aliexpress αφού είχε Aliexpress standard shipping και σχεδόν 10€ φθηνότερα έπρεπέ να επιλεξεις αυτόν τον τρόπο και έρχεται σχεδόν 1 μήνα νωρίτερα. Να μην ξεχνάμε τα βασικά.... Το Aliexpress standard shipping, δέχεται δέματα ΜΕΧΡΙ 2 κιλά (όλα τα 'επιστολικά δέματα' έχουν όριο τα 2 κιλά). Αν αυτό που παρήγγειλες, ξεπερνάει τα 2 κιλά, ο πωλητής δεν είχε την δυνατότητα να στο στείλει με Aliexpress standard shipping (ακόμα και αν το είχε επιλογή όταν έκανες την παραγγελία, καθώς όπως καταλαβαίνεις.... το είχε εκεί από λάθος). Στα δέματα πάνω από 2 κιλά πρέπει να υπάρχει συνεννόηση με τον πωλητή να χρησιμοποιεί DPD shipping, για να δούμε αν εκεί το δέμα δεν πάει στον τελωνειακό έλεγχο, μιας και παραδίδεται σε courier κατευθείαν εδώ στην Ελλάδα. Προσωπικά, μόνο μια φορά είχα πάρει 2 woofer 8ιντσα παλιότερα, και επειδή τα έστειλε ο Κινέζος με DPD, δεν είχα κανένα πρόβλημα (έχει πάρα πολύ καιρό, και δεν κράτησα τα δεδομένα της αποστολής). 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Stelios_Sof Δημοσ. 7 Δεκεμβρίου 2022 Share Δημοσ. 7 Δεκεμβρίου 2022 Σας ευχαριστώ για τις απαντήσεις σας, με βοηθήσατε αρκετά για τις επόμενες αγορές μου 😊 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
oldhardwaresales Δημοσ. 7 Δεκεμβρίου 2022 Share Δημοσ. 7 Δεκεμβρίου 2022 (επεξεργασμένο) Με αφορμή το post του φίλου @Stelios_Sof θα ήθελα να σχολιάσω το θέμα της εγγύησης / υποστήριξης μετά την πώληση για αγορές από την Κίνα (και εξωτερικό γενικότερα). Πρακτικά όταν αγοράζουμε κάτι από Κίνα, ξεχνάμε τυχόν εγγύηση για το εν λόγω προϊόν, αφού σε περίπτωση προβλήματος, τα μεταφορικά κόστη καθώς και ο κίνδυνος τελωνείων (κινέζικου και ελληνικού), κάνουν την επιστροφή του αντικειμένου απαγορευτική. Για αγορές από Άμαζον (ΕΕ) τα πράγματα είναι πολύ καλύτερα αφού τα μεταφορικά καλύπτονται απλά είναι θέμα αναμονής για την υποστήριξη. Αγορές από ΕΕ σε άλλα μικρότερα μαγαζιά εμπεριέχουν και αυτές αρκετούς κινδύνους για υπέρμετρα έξοδα σε περίπτωση επιστροφής/τεχνικής υποστήριξης. Κατά την άποψή μου, τα παραπάνω πρέπει να τα λαμβάνουμε υπόψη όταν αποφασίζουμε για μια αγορά από το εξωτερικό. Παλιότερα η Κίνα είχε τόσο ανταγωνιστικές τιμές που σε ορισμένες περιπτώσεις άξιζε να θυσιάσεις την εγγύηση και ουσιαστικά να το ρισκάρεις. Τώρα με τις χρεώσεις του ΦΠΑ αλλά και τις αυξημένες τιμές που ζητούνε πλέον οι κινέζοι, στις περισσότερες περιπτώσεις γλυτώνεις €20 με €50 ευρώ από την τιμή ενός τοπικού καταστήματος (με σοβαρό aftersales όχι σκρουτζομάγαζα). Σε μια τέτοια περίπτωση εγώ προσωπικά, δεν θυσιάζω 2 έτη εγγύησης/υποστήριξης του προϊόντος για €50, ειδικά για ακριβά και ευπαθή αντικείμενα. Επεξ/σία 7 Δεκεμβρίου 2022 από oldhardwaresales 1 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
villasg Δημοσ. 7 Δεκεμβρίου 2022 Share Δημοσ. 7 Δεκεμβρίου 2022 επισης να ξερετε οτι εαν κανετε αγορες διαφορα πργματα απο διαφορετικους πωλητες και επιλεξετε " Cainiao Super Economy Global " ή Cainiao Super Economy for Special Goods , οταν πανε στο sorting center ή το consolidated warehouse ενσωμτωνονται σε ενα πακετο Aliexpress standard shipping δωρεαν και ερχονται σε ενα πακετο Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
sakisgri Δημοσ. 7 Δεκεμβρίου 2022 Share Δημοσ. 7 Δεκεμβρίου 2022 7 ώρες πριν, villasg είπε επισης να ξερετε οτι εαν κανετε αγορες διαφορα πργματα απο διαφορετικους πωλητες και επιλεξετε " Cainiao Super Economy Global " ή Cainiao Super Economy for Special Goods , οταν πανε στο sorting center ή το consolidated warehouse ενσωμτωνονται σε ενα πακετο Aliexpress standard shipping δωρεαν και ερχονται σε ενα πακετο Ξέραμε ότι τα Aliexpress standard/saver shipping γινόταν combined, πρώτη φορά ακούω για Cainiao να γίνετε combined. Να σημειωθεί ότι το "Cainiao super economy for special goods" κανονικά ειναι για ειδικά υλικά σκόνες,υγρά,αλοιφές κτλ, πολλές φόρες πωλητές το χρησιμοποιούν και για προϊόντα που δεν ειναι ειδικά. Αν το προϊόν ειναι όντος κατηγορία ειδικά υλικά κανονικά δεν θα μπορεί να γίνει combined και να σταλεί με "Aliexpress standard shipping". Θα μπορούσε με "Cainiao standard for special goods" που ειναι επίσης για ειδικά υλικά και συστημένο αλλά δεν το έχουμε δει. 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
blaxos Δημοσ. 8 Δεκεμβρίου 2022 Share Δημοσ. 8 Δεκεμβρίου 2022 Μετά από 10 ημέρες το έστειλαν.Ειναι όντως από Γαλλία το tracking το γνωρίζει κάποιος; 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
vagosvts7 Δημοσ. 8 Δεκεμβρίου 2022 Share Δημοσ. 8 Δεκεμβρίου 2022 (επεξεργασμένο) Καλημέρα παιδιά ..Έχω παραγγείλει αρκετά αξεσουάρ από ali και όταν μου τραβάνε τα χρήματα , συνήθως μου τα στέλνουν σε 1-3 μέρες.. 30 Νοεμβρίου παράγγειλα τρία δεματάκια από το ίδιο store που τα είχε προσφορά 2,90 ευρώ το καθένα ..Τα χρήματα μου τα έχει τραβήξει κανονικά.. Οι 7 μέρες πέρασαν και ακόμα δεν τα έχει στείλει και σήμερα είδα ότι μπήκαν άλλες 24 μέρες περιθώριο μέχρι να μου τα στείλει ...Δεν έχω κάνει ποτέ refund από aliexpress , πατάω εκεί που λέει cancel order ? Η να του δώσω περιθώριο ακόμα να δω μπας και τα στείλει ? Στο μεταξύ το store έχει βαθμολογία 99,2 ... Από το ίδιο store παράγγειλε και η γυναίκα μου με το δικό της account τα τρία αξεσουάρ με το καθένα τιμή 2.90 στην προσφορά και σε αυτήν τα ίδια πάλι , είναι στο ίδιο μοτίβο με εμένα δεν τα έχει στείλει .. Επεξ/σία 8 Δεκεμβρίου 2022 από vagosvts7 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
aces Δημοσ. 8 Δεκεμβρίου 2022 Share Δημοσ. 8 Δεκεμβρίου 2022 (επεξεργασμένο) 23 λεπτά πριν, vagosvts7 είπε Καλημέρα παιδιά ..Έχω παραγγείλει αρκετά αξεσουάρ από ali και όταν μου τραβάνε τα χρήματα , συνήθως μου τα στέλνουν σε 1-3 μέρες.. 30 Νοεμβρίου παράγγειλα τρία δεματάκια από το ίδιο store που τα είχε προσφορά 2,90 ευρώ το καθένα ..Τα χρήματα μου τα έχει τραβήξει κανονικά.. Οι 7 μέρες πέρασαν και ακόμα δεν τα έχει στείλει και σήμερα είδα ότι μπήκαν άλλες 24 μέρες περιθώριο μέχρι να μου τα στείλει ...Δεν έχω κάνει ποτέ refund από aliexpress , πατάω εκεί που λέει cancel order ? Η να του δώσω περιθώριο ακόμα να δω μπας και τα στείλει ? Στο μεταξύ το store έχει βαθμολογία 99,2 ... Από το ίδιο store παράγγειλε και η γυναίκα μου με το δικό της account τα τρία αξεσουάρ με το καθένα τιμή 2.90 στην προσφορά και σε αυτήν τα ίδια πάλι , είναι στο ίδιο μοτίβο με εμένα δεν τα έχει στείλει .. καλημερα Στο cancel order κατω δεξια πατας αλλα επειδη εχει 99% βαθμολογια δωσε καμια εβδομαδα ακομα περιθωριο. Οι χρονοι (πριν την αποστολη του καθε δεματος) ειναι ενδεικτικοι που θα αποσταλει η καθε παραγγελια. Επειδη ειναι κ μικρα τα ποσα ασε το καμια βδομαδα κ επικοινωνησε μαζι τους. Αλλιως πατας ακυρωση κ γραφεις οτι καθυστερησε η αποστολη παραπανω. Λογικα εχουν κ φορτο παραγγελιων λογω Χριστουγεννων τα προιοντα ειναι διαθεσιμα αφου μιλαμε για μικρο-αντικειμενα. Κ στο αυτοματο να το αφησεις σε 22 μερες θα γινει επιστροφη ποσου (if not shipped in 23 days) αλλα θα εχει αποσταλει μεχρι τοτε. Επεξ/σία 8 Δεκεμβρίου 2022 από aces 1 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
vagosvts7 Δημοσ. 8 Δεκεμβρίου 2022 Share Δημοσ. 8 Δεκεμβρίου 2022 Μόλις τώρα, aces είπε Στο cancel order κατω δεξια πατας αλλα επειδη εχει 99% βαθμολογια δωσε καμια εβδομαδα ακομα περιθωριο. Οι χρονοι (πριν την αποστολη του καθε δεματος) ειναι ενδεικτικοι που θα αποσταλει η καθε παραγγελια. Επειδη ειναι κ μικρα τα ποσα ασε το καμια βδομαδα κ επικοινωνησε μαζι τους. Αλλιως πατας ακυρωση κ γραφεις οτι καθυστερησε η αποστολη παραπανω. Λογικα εχουν κ φορτο παραγγελιων λογω Χριστουγεννων τα προιοντα ειναι διαθεσιμα αφου μιλαμε για μικρο-αντικειμενα. Κ στο αυτοματο να το αφησεις σε 22 μερες θα γινει επιστροφη ποσου αλλα θα εχει σταλει μεχρι τοτε. Ευχαριστώ φίλε.. Στην αρχή έλεγε 7 μέρες για την αποστολή αλλιώς θα κάνει refund αυτόματα και είδα σήμερα ότι αντί να κάνει refund πρόσθεσε άλλες 24 μέρες μέχρι να σταλεί γιαυτό σκάλωσα.. 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
aces Δημοσ. 8 Δεκεμβρίου 2022 Share Δημοσ. 8 Δεκεμβρίου 2022 1 λεπτό πριν, vagosvts7 είπε Ευχαριστώ φίλε.. Στην αρχή έλεγε 7 μέρες για την αποστολή αλλιώς θα κάνει refund αυτόματα και είδα σήμερα ότι αντί να κάνει refund πρόσθεσε άλλες 24 μέρες μέχρι να σταλεί γιαυτό σκάλωσα.. ειναι κ λογω Χριστουγέννων αφου εχει 99% κ ειναι κ μικροποσα δωσε λιγο παραπανω περιθωριο. Λογικα εξυπηρετει με το ιδιο μοτιβο. Κ τιποτα να μην κανεις αν δεν τα στειλουν καθολου θα γινει επιστροφη αυτοματα σε 22 μερες. 1 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
radiotv Δημοσ. 8 Δεκεμβρίου 2022 Share Δημοσ. 8 Δεκεμβρίου 2022 3 ώρες πριν, blaxos είπε Μετά από 10 ημέρες το έστειλαν.Ειναι όντως από Γαλλία το tracking το γνωρίζει κάποιος; στο parcelapp δείχνει ότι είναι η εταιρεία Chronopost France στο Παρίσι 1 ώρα πριν, vagosvts7 είπε Καλημέρα παιδιά ..Έχω παραγγείλει αρκετά αξεσουάρ από ali και όταν μου τραβάνε τα χρήματα , συνήθως μου τα στέλνουν σε 1-3 μέρες.. 30 Νοεμβρίου παράγγειλα τρία δεματάκια από το ίδιο store που τα είχε προσφορά 2,90 ευρώ το καθένα ..Τα χρήματα μου τα έχει τραβήξει κανονικά.. Οι 7 μέρες πέρασαν και ακόμα δεν τα έχει στείλει και σήμερα είδα ότι μπήκαν άλλες 24 μέρες περιθώριο μέχρι να μου τα στείλει ...Δεν έχω κάνει ποτέ refund από aliexpress , πατάω εκεί που λέει cancel order ? Η να του δώσω περιθώριο ακόμα να δω μπας και τα στείλει ? Στο μεταξύ το store έχει βαθμολογία 99,2 ... Από το ίδιο store παράγγειλε και η γυναίκα μου με το δικό της account τα τρία αξεσουάρ με το καθένα τιμή 2.90 στην προσφορά και σε αυτήν τα ίδια πάλι , είναι στο ίδιο μοτίβο με εμένα δεν τα έχει στείλει .. αν το κατάστημα είναι το digitaling store σε εμένα χθες μου έκαναν αυτόματα refund γιατί πέρασε η προθεσμία των 10 ημερών που έγραφε ότι έπρεπε να το στείλει, πιθανώς έχει πήξει από παραγγελίες. 1 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα