Προς το περιεχόμενο

Αγορες απο Aliexpress, τελωνειο.

SnAk3

Προτεινόμενες αναρτήσεις

32 λεπτά πριν, blaxos είπε

Σας ευχαριστώ,περιμένω να πάρει update το shipping να δω αν θα μου δώσει tracking,που λογικά θα μου δώσει.

Είναι αξιόπιστος με πολλές θετικές αξιολογήσεις. Κρητικες καλές,εν αναμονή 

Επίσης το tracking number μου το είχε βγάλει στην εφαρμογή του Aliexpress απλός εκεί δεν είδα καμία ενημέρωση, ούτε όταν παρέλαβα το δέμα άλλαξε κάτι είχε μείνει στο Pending delivery. Μπορεί γιαυτό να γράφουν tracking number unavailable επειδή δεν ειναι από την Cainiao.

9 λεπτά πριν, oinopneuma είπε

Καλησπέρα παιδιά,

Μπορείτε να μου δώσετε και μένα τα φώτα σας; Παραγγειλα ένα δέμα απο Κίνα με ετικέτα YT222**********413
Απ'όσο έχω καταλάβει η διαδρομή είναι Κίνα (Yun express) ~> Βουδαπέστη (DPD) ~> Ελλάδα (ACS)

Σαν tracking βλέπω το παρακάτω:

image.png.2691527fcec46590d4f32ab47d4184ab.png

Στο site της DPD βλέπω μόνο μια εγγραφή στις 20.10.2022 με status (Shipment data received), το οποιο καταλαβαίνω ότι ειναι μόνο η δημιουργία του voucher, σωστά;

Εκει μου δίνει και το voucher της ACS το οποιο στο site της ACS δεν μου επιστρέφει καθόλου data.

Έχει περάσει ένας μήνας και μου είναι άγνωστο που ειναι το πακέτο μου. Έχετε καμία ιδέα;

Είναι σε φάση να το παραδώσει η DPD στην ACS αλλά για κάποιο λόγο καθυστερεί.

Η κατάσταση παρακολούθησης "In transit delay" σημαίνει ότι έχει συμβεί ένα απρόβλεπτο περιστατικό επιμελητείας και ότι η ημερομηνία παράδοσης πιθανότατα θα αναβληθεί

Η  μπορεί να τα στέλνουν οδικός και να μην έχουν αρκετά δέματα ακόμα να γίνει η μεταφορά.

Είχε συμβεί και σε εμένα μια φορά με DPD από Γαλλία αν θυμάμαι καλά.

• Like 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 7,7k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Στις 25/3/2022 στις 3:28 ΜΜ, sakisgri είπε

Για ebay δεν γνωρίζω από Aliexpress αν επιλέξεις ένα από αυτούς τους τρόπους αποστολής θα περάσει τελωνείο Ουγγαρία και δεν θα πληρώσεις τπτ παραπάνω από την αρχική τιμή.

Aliexpress saver shipping, Aliexpress standard shipping, Cainiao super economy, Cainiao super economy global.

Aν δηλαδή επιλέξω έναν από τους δύο τρόπους αποστολής που έχω μέσα στο πλαίσιο δε θα πάνε στο ταχυδρομείο για δασμό; 

Ευχαριστώ

Aliexpress.jpg

36 λεπτά πριν, alex89 είπε

Aν δηλαδή επιλέξω έναν από τους δύο τρόπους αποστολής που έχω μέσα στο πλαίσιο δε θα πάνε στο ταχυδρομείο για δασμό; 

Ευχαριστώ

Aliexpress.jpg

όχι φίλος δεν θα πάνε, η διαφορά με αυτούς τους 2 τρόπους ειναι η ενημέρωση και το Standard ειναι συστημένο.

Δες πιο πάνω σε αυτήν την σελίδα έχω λίστα με όλες της λεπτομέρειες για αγορές από Aliexpress

• Like 1

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
13 ώρες πριν, oldhardwaresales είπε

Λοιπόν μάγκες,

ενημέρωση για το φόρουμ με ειδική μνεία σε @sakisgri και @nikosgiann78

Σήμερα έφτασε πακετάκι από Aliexpress με ημερομηνία αγοράς 11/11 και μέθοδο αποστολής "Cainiao super economy for special goods". Δρομολόγηση μέσω Ουζμπεκιστάν και πρώτο σκανάρισμα στην Ελλάδα στο τελωνείο (ΓΕΤΑ) 24/11 όπου και αναφερόταν ρητά ότι η αποστολή πήρε τελωνειακή διασάφηση. Περίμενα κανονικά κίτρινη ετικέτα και €2,5 χαράτσι από ΕΛΤΑ. Τελικώς, το έφερε σήμερα ο ταχυδρόμος. Ούτε κίτρινη ετικέτα ούτε χρέωση, με δηλωμένη αξία 3,13 δολάρια. Πάνω από την ετικέτα του πωλητή με αρχικό tracking LPxxxxxxxxxxxxx είχε τοποθετηθεί η ετικέτα από το Ουζμπεκιστάν με τη δήλωση αξίας και περιεχομένου, το καινούργιο tracking number καθώς και τον αριθμό IOSS της αποστολής.

Υ.Γ. Τα ΕΛΤΑ στην επαρχία πρέπει να είναι τεράστιο δράμα αν ισχύουν αυτά που διαβάζω εδώ για τους χρόνους παράδοσης. Η Αττική, αν όχι όλη, τουλάχιστον η περιοχή μου, πάει σφαίρα πάντως. 

Αν θυμάσαι καλά, σου είχα πει ότι το δέμα πέρασε το κέντρο διαλογής της Sunyou logistics, και αυτό μπορεί να είναι η αιτία να ΜΗΝ πληρώσεις τίποτα!!! Το δέμα αρχικά πέρασε το Aliexpress warehouse και, στις 'κλασικές' αποστολές -μετά το Aliexpress warehouse (κέντρο διαλογής του Aliexpress)- το δέμα πήγαινε κατευθείαν στο Ουζμπεκιστάν για να παραδοθεί στο Uzbekistan Post. Αν δεις όλη την διαδρομή του δέματος σου, είμαι σίγουρος ότι, ενώ γίνεται διαλογή στο Aliexpress warehouse, αυτό μετά πάει στο κέντρο διαλογής της Sunyou logistics!!! Είναι γνωστό πρακτικά ότι δέματα που περνάνε το κέντρο διαλογής της Sunyou logistics, πρακτικά εκκαθαρίζονται τελωνειακά. Και αυτό γιατί (έχω μιλήσει με πωλητές) το σύστημα της Sunyou δεν δέχεται πρακτικά κανένα δέμα αν δεν ενημερωθεί με τον IOSS number, ώστε να ενημερωθεί το σύστημα IOSS ότι έχει πληρωθεί κανονικότατα το ΦΠΑ.

Το ερώτημα είναι αν πλέον τα δέματα περνάνε όλα το κέντρο διαλογής της Sunyou logistics, ή αν αυτό γίνεται επιλεκτικά ή ανάλογα την περιοχή που γίνεται shipping. (αν και πρακτικά ξέρω ότι ο τρόπος αποστολής 'Cainiao super economy for special goods' χρησιμοποιείται από πωλητές που βρίσκονται κοντά στο Shenzhen, γιατί μου είπαν ότι τα στέλνουν σε μία συγκεκριμένη 'αποθήκη' του Aliexpress για διαλογή -δηλ. πρακτικά απομακρυσμένες περιοχές πέρα από το Shenzhen, και να θέλουν, δεν μπορούν να χρησιμοποιήσουν αυτόν τον τρόπο αποστολής-).

Επεξ/σία από nikosgiann78
  • Like 1

31 λεπτά πριν, nikosgiann78 είπε

Αν θυμάσαι καλά, σου είχα πει ότι το δέμα πέρασε το κέντρο διαλογής της Sunyou logistics, και αυτό μπορεί να είναι η αιτία να ΜΗΝ πληρώσεις τίποτα!!! Το δέμα αρχικά πέρασε το Aliexpress warehouse και, στις 'κλασικές' αποστολές -μετά το Aliexpress warehouse (κέντρο διαλογής του Aliexpress)- το δέμα πήγαινε κατευθείαν στο Ουζμπεκιστάν για να παραδοθεί στο Uzbekistan Post. Αν δεις όλη την διαδρομή του δέματος σου, είμαι σίγουρος ότι, ενώ γίνεται διαλογή στο Aliexpress warehouse, αυτό μετά πάει στο κέντρο διαλογής της Sunyou logistics!!! Είναι γνωστό πρακτικά ότι δέματα που περνάνε το κέντρο διαλογής της Sunyou logistics, πρακτικά εκκαθαρίζονται τελωνειακά. Και αυτό γιατί (έχω μιλήσει με πωλητές) το σύστημα της Sunyou δεν δέχεται πρακτικά κανένα δέμα αν δεν ενημερωθεί με τον IOSS number, ώστε να ενημερωθεί το σύστημα IOSS ότι έχει πληρωθεί κανονικότατα το ΦΠΑ.

Το ερώτημα είναι αν πλέον τα δέματα περνάνε όλα το κέντρο διαλογής της Sunyou logistics, ή αν αυτό γίνεται επιλεκτικά ή ανάλογα την περιοχή που γίνεται shipping. (αν και πρακτικά ξέρω ότι ο τρόπος αποστολής 'Cainiao super economy for special goods' χρησιμοποιείται από πωλητές που βρίσκονται κοντά στο Shenzhen, γιατί μου είπαν ότι τα στέλνουν σε μία συγκεκριμένη 'αποθήκη' του Aliexpress για διαλογή -δηλ. πρακτικά απομακρυσμένες περιοχές πέρα από το Shenzhen, και να θέλουν, δεν μπορούν να χρησιμοποιήσουν αυτόν τον τρόπο αποστολής-).

Φίλε @nikosgiann78 σε ευχαριστώ για την απάντησή σου. Δεν είμαι όμως ο @burnin στον οποίο είχες απευθυνθεί μερικές ημέρες πριν. Παρ'όλα αυτά επιβεβαιώνω ότι ενεπλάκει η Sunyou logisitics όπως ακριβώς είχες πει και στη δική μου περίπτωση και κατέληξα να μην πληρώσω τέλη εκτελωνισμού ή/και διπλό ΦΠΑ. Αυτός είναι και ο λόγος που κατέγραψα την εμπειρία μου στο φόρουμ για την εξαγωγή συμπερασμάτων. Βέβαια όπως είπε και ο @sakisgri μπορεί να είναι απλά θέμα τύχης, γι'αυτό θεωρώ ότι καλό θα ήταν όσοι τελικώς χρησιμοποίησαν αυτόν τον τρόπο αποστολής (Cainiao super economy for special goods) να μας πουν τί έγινε στην δική τους περίπτωση.

• Like 3

3 ώρες πριν, oldhardwaresales είπε

Φίλε @nikosgiann78 σε ευχαριστώ για την απάντησή σου. Δεν είμαι όμως ο @burnin στον οποίο είχες απευθυνθεί μερικές ημέρες πριν. Παρ'όλα αυτά επιβεβαιώνω ότι ενεπλάκει η Sunyou logisitics όπως ακριβώς είχες πει και στη δική μου περίπτωση και κατέληξα να μην πληρώσω τέλη εκτελωνισμού ή/και διπλό ΦΠΑ. Αυτός είναι και ο λόγος που κατέγραψα την εμπειρία μου στο φόρουμ για την εξαγωγή συμπερασμάτων. Βέβαια όπως είπε και ο @sakisgri μπορεί να είναι απλά θέμα τύχης, γι'αυτό θεωρώ ότι καλό θα ήταν όσοι τελικώς χρησιμοποίησαν αυτόν τον τρόπο αποστολής (Cainiao super economy for special goods) να μας πουν τί έγινε στην δική τους περίπτωση.

εγω ακομα φιλε δεν εχω παραλαβει. εχουν αργησει παααρα πολυ. θα ενημερωσω μολις (και αν ) ερθει.

17 ώρες πριν, sakisgri είπε

όχι φίλος δεν θα πάνε, η διαφορά με αυτούς τους 2 τρόπους ειναι η ενημέρωση και το Standard ειναι συστημένο.

Δες πιο πάνω σε αυτήν την σελίδα έχω λίστα με όλες της λεπτομέρειες για αγορές από Aliexpress

Πολύ ωραία. Είδα και στη σελίδα τη λίστα που έχεις κάνει. Να είσαι καλά sakisgri!

• Like 1

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Αποστολή με cainio  super economy for special goods (δεν το γνώριζα ότι με αυτό το τρόπο περναει τελωνείο) πλήρωσα 2,5 ευρώ+Φπα 0,18 σύνολο 2.68 ευρώ για δεμα αξίας 1.43 ευρώ. Στην ετικέτα το είχε αξία 0,77 λεπτά.Ταχυδρομειο Ουζμπεκιστάν.Δεν θα το πληρωνα αλλά ήταν κάτι για ενα φίλο οπότε τα έδωσα.

Επεξ/σία από giorgosvet

7 ώρες πριν, giorgosvet είπε

Αποστολή με cainio  super economy for special goods (δεν το γνώριζα ότι με αυτό το τρόπο περναει τελωνείο) πλήρωσα 2,5 ευρώ+Φπα 0,18 σύνολο 2.68 ευρώ για δεμα αξίας 1.43 ευρώ. Στην ετικέτα το είχε αξία 0,77 λεπτά.Ταχυδρομειο Ουζμπεκιστάν.Δεν θα το πληρωνα αλλά ήταν κάτι για ενα φίλο οπότε τα έδωσα.

Η μέθοδος αυτή περνάει τελωνείο, δυστυχώς σε εμένα δύο φορές που παρήγγειλα με την μέθοδο Cainiao super economy global η οποία και είναι ασφαλής στο θέμα τελωνείου μου το έστειλαν με Cainiao super economy for special goods η οποία σταματάει στο τελωνείο και χρεώνουν τουλάχιστον τέλη εκτελωνισμου 2,50€, προσωπικά δεν θα ξαναπαραγγειλω με τις φθηνές μεθόδους της Cainiao θα προτιμώ τις μεθόδους του ίδιου του AliExpress πχ saver shipping για τα φθηνά και standard shipping για τα πιο ακριβά.

1 ώρα πριν, PrettyNose είπε

Τα 5UGR άρχισαν λίγο να καθυστερούν? 

Leaving from departure country/region

Dec 1, 2022, 8:0

Arrived at departure transport hub

Nov 24, 2022, 9:44

Επιβεβαιώνω καθυστέρηση και σε δική μου περίπτωση.

5UGR πακέτο (combined) από τις 23/11 έχει γίνει το lastmile acceptance  και 26/11 arrived at destination country.

Μετά απολύτως τίποτα, ενώ κανονικά θα περίμενα να είχε γίνει ήδη η παράδοση.

Είδωμεν...

3 ώρες πριν, radiotv είπε

Η μέθοδος αυτή περνάει τελωνείο, δυστυχώς σε εμένα δύο φορές που παρήγγειλα με την μέθοδο Cainiao super economy global η οποία και είναι ασφαλής στο θέμα τελωνείου μου το έστειλαν με Cainiao super economy for special goods η οποία σταματάει στο τελωνείο και χρεώνουν τουλάχιστον τέλη εκτελωνισμου 2,50€, προσωπικά δεν θα ξαναπαραγγειλω με τις φθηνές μεθόδους της Cainiao θα προτιμώ τις μεθόδους του ίδιου του AliExpress πχ saver shipping για τα φθηνά και standard shipping για τα πιο ακριβά.

Φίλε αν θες στείλε tracking number (έστω και σε προσωπικό μήνυμα), για να δούμε τι παίζει

3 ώρες πριν, oldhardwaresales είπε

Επιβεβαιώνω καθυστέρηση και σε δική μου περίπτωση.

5UGR πακέτο (combined) από τις 23/11 έχει γίνει το lastmile acceptance  και 26/11 arrived at destination country.

Μετά απολύτως τίποτα, ενώ κανονικά θα περίμενα να είχε γίνει ήδη η παράδοση.

Είδωμεν...

Θα επρεπε να εχεις παρει το επομενο tracking number αφου εφτασε ηδη ελλαδα, ρωτα τον πωλητη για να στο δωσει

Η καποια courier θα το εχει παραλαβει ηδη, η στην χειροτερη περιπτωση τα ελτα

Επικοινωνησε με τον πωλητη

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Ηθελα να ενημερώσω πώς πακέτο με 5UGR μου ήρθε με Γενική Ταχυδρομική.

Πιο συγκεκριμένα είχα παραγγείλει ηλεκτρονικά εξαρτήματα στις 8/11 και ήταν όλα Aliexpress Saver Shipping. Εγινε combine shipping όλων των αποστολών μαζί και άλλαξε το tracking σε μορφής 5UGR.

Μου ήρθε μήνυμα στο Viber 25/11 με το νέο tracking της γενικής και 28/11 παρέλαβα στα Χανιά Κρήτης απο Γενική Ταχυδρομική

Screenshot_2022-12-02-16-40-53-396_com.android.chrome.jpgIMG_20221202_163842.jpgaliexpress_5ugr.png

Επεξ/σία από omokas
  • Like 1

3 ώρες πριν, makhs5 είπε

Θα επρεπε να εχεις παρει το επομενο tracking number αφου εφτασε ηδη ελλαδα, ρωτα τον πωλητη για να στο δωσει

Η καποια courier θα το εχει παραλαβει ηδη, η στην χειροτερη περιπτωση τα ελτα

Επικοινωνησε με τον πωλητη

Τελικά έφτασε το πακέτο σήμερα με Speedex. Ούτε ειδοποίηση στο κινητό για την αποστολή ούτε τίποτα. Ευτυχώς έτυχε και ήμουν σπίτι και παρέλαβα.

Τέλος πάντων όλα καλά και προπαντώς γρήγορα...

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...