aces Δημοσ. 27 Νοεμβρίου 2022 Δημοσ. 27 Νοεμβρίου 2022 (επεξεργασμένο) 39 λεπτά πριν, nikosgiann78 είπε Μια βοήθεια τώρα για καποιον που του έχει τύχει:Έστω οτι κανω μια παραγγελία 200 ευρώ(χωρίς ΦΠΑ)., και επειδη είναι διάφορα πράγματα στην παραγγελία και αυτά ξεπερνάνε τα 2 κιλά, ο πωλητής θέλει να μου στείλει 2 δέματα!!! Σε αυτήν την περίπτωση ο πωλητής θα τυπώσει 2 tracking number από την ΙΔΙΑ παραγγελία. Θα πληρωθεί δασμοός και στα 2 δέματα; !!! Λογικα θα γίνει αυτό που γράφεις split παραγγελίας λόγω ορίου 2 κιλών δεν γίνεται να σ στείλει το ιδιο τρακινγκ σε 2 διαφορετικά δέματα με διαφορετικο τρακινγκ νο. άρα θα χρεωθούν ξεχωριστά τους οποίους δασμούς επιβληθούν. Βέβαια άμα ζητήσουν το αποδεικτικό πληρωμής θα στείλεις το ιδιο κ τις 2 φορές αν ζητηθεί. Ο δασμός επιβάλλεται με το τρακινγκ κατά τα ΕΛΤΑ. Άρα τα ΕΛΤΑ θα το θεωρήσουν ανεξάρτητη/ξεχωριστή παραγγελία. Αν είναι από το ιδιο κατάστημα/πωλητή κάνε καλύτερα 2 ξεχωριστές παραγγελίες από την αρχή κ διαφορετική ημέρα. Επεξ/σία 27 Νοεμβρίου 2022 από aces
zeus2014 Δημοσ. 28 Νοεμβρίου 2022 Δημοσ. 28 Νοεμβρίου 2022 Καλημερα σας, εχω παραγγειλει αυτο με standard shipping χρεωνετε κατι εξτρα τελωνειο κτλπ γνωριζει κανεις? https://a.aliexpress.com/_mte4TlE
aces Δημοσ. 28 Νοεμβρίου 2022 Δημοσ. 28 Νοεμβρίου 2022 27 λεπτά πριν, zeus2014 είπε Καλημερα σας, εχω παραγγειλει αυτο με standard shipping χρεωνετε κατι εξτρα τελωνειο κτλπ γνωριζει κανεις? https://a.aliexpress.com/_mte4TlE Δεν ισχυει πλεον η ατελεια των 22 ευρω απο τριτες χωρες οποτε ναι θα περασει. Αν τη γλυτωσει θα ειναι δειγματοληπτικά αν κ πλεον ελεγχονται ολα απο εκτος ΕΕ λιγες οι πιθανοτητες να γλυτωσει τον ελεγχο.
sakisgri Δημοσ. 28 Νοεμβρίου 2022 Δημοσ. 28 Νοεμβρίου 2022 (επεξεργασμένο) Στις 28/11/2022 στις 10:43 ΠΜ, zeus2014 είπε Καλημερα σας, εχω παραγγειλει αυτο με standard shipping χρεωνετε κατι εξτρα τελωνειο κτλπ γνωριζει κανεις? https://a.aliexpress.com/_mte4TlE Όχι δεν θα χρεωθείς τπτ παραπάνω από αυτό που θα πληρώσεις στο Aliexpress, ο Φ.Π.Α. ειναι ήδη στην τιμή (price includes VAT) ΑΠΟ ALIEXPRESS ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΕΧΟΥΝ ΩΣ ΕΞΗΣ (Για κάτω από 150€ καθαρή αξία) Όλοι αυτοί ειναι ασφαλής, κανένας τρόπος δεν περνάει τελωνείο στην Ελλάδα. AliExpress Selection Saver (semitrackable) Ενημέρωση μέχρι να φτάσει Αθήνα. AliExpress Saver Shipping (semitrackable) Ενημέρωση μέχρι να φτάσει Αθήνα. AliExpress Selection Standard (trackable) Ενημέρωση μέχρι το σπίτι και συστημένο. AliExpress Standard Shipping (trackable) Ενημέρωση μέχρι το σπίτι και συστημένο. AliExpress Premium Shipping (trackable) Ενημέρωση μέχρι το σπίτι και συστημένο. Cainiao Super Economy Global (semitrackable) Ενημέρωση μέχρι να φτάσει Αθήνα. Cainiao Super Economy (semitrackable) Ενημέρωση μέχρι να φτάσει Αθήνα. Cainiao Standard For Special Goods (trackable) Ενημέρωση μέχρι το σπίτι και συστημένο. Cainiao Heavy Parcel Line (trackable) Ενημέρωση μέχρι το σπίτι και συστημένο. Προσοχή με το "Cainiao super economy for special goods" δεν είναι ασφαλής (προς το παρόν) γιαυτό δεν το έχω στην λίστα. Οι καλύτεροι τρόποι ειναι αυτοί που έχουν Aliexpress μπροστά. Αν το tracking number ειναι LA*******HU / UA********HU, Το δέμα θα πάει Ουγγαρία πρώτα, θα περάσει εκεί τελωνείο και θα το παραλάβει να στο παραδώσει τα ΕΛΤΑ με καμία επιπλέον χρέωση. Αν το tracking number ειναι 5UGR*******, Το δέμα θα πάει Βουλγαρία πρώτα, θα περάσει εκεί τελωνείο και θα το παραλάβει να στο παραδώσει η Γενική Ταχυδρομική / Speedex (πιο πιθανών η Γενική) με καμία επιπλέον χρέωση. Τα semitrackable έχουν κανονικά tracking number και φαίνεται κανονικά μέχρι να φτάσει Ελλάδα μετά περιμένεις κάποια μέρα που θα στο αφήσει ο ταχυδρόμος. Έχω πάρει πολλά όλα ήρθαν. Το "Cainiao Standard For Special Goods" ειναι για ειδικά υλικά σκόνες, υγρά, αλοιφές κτλ. Το ίδιο και το "Cainiao super economy for special goods" που δεν είναι ασφαλής. Γιαυτό προτιμάμε το "Cainiao Standard For Special Goods" για ειδικά υλικά, που ειναι ασφαλής. Το tracking number ειναι τύπου LT********NL / LS********NL το δέμα πάει πρώτα Ολλανδία περνάει εκεί τελωνείο και θα το παραλάβει να στο παραδώσει τα ΕΛΤΑ με καμία επιπλέον χρέωση. Το tracking ψαξτω εδώ https://parcelsapp.com/en/tracking Η στην εφαρμογή https://play.google.com/store/apps/details?id=com.brightstripe.parcels&hl=en_US&gl=US Επίσης αν πάρεις πάνω από ενα προϊόν από διαφορετικά καταστήματα με τρόπο αποστολής Aliexpress τα δέματα θα πάνε σε ενοποιημένη αποθήκη και θα γίνουν ένα δέμα και αυτόματα αναβαθμίζεται η αποστολή σε Aliexpress Standard Shipping έτσι θα έρθει ένα δέμα και συστημένο. Το semitrackable το αφήνει ο ταχυδρόμος το δέμα και φεύγει χωρίς υπογραφή σαν ένα γραμμα. Ποτέ δεν παραγγέλνεις από τρίτες χώρες να στο φέρουν ιδιωτικές εταιρίες κουριερ τύπου dsl,fedex ups κτλ. πάντα θα περάσει τελωνείο και ας έχεις πληρώσει τον φπα. Από ευρωπαϊκές χώρες δεν μας νοιάζει ο τρόπος αποστολής επιλέγουμε ότι μας συμφέρει, μιας και δεν πρόκειται να περάσει τελωνείο. Επεξ/σία 29 Νοεμβρίου 2022 από sakisgri 2 2
zeus2014 Δημοσ. 28 Νοεμβρίου 2022 Δημοσ. 28 Νοεμβρίου 2022 Ο φιλος παραπισω λεει οτι θα περασει.αυτο με παραξενευει λιγο.το tracking ειναι αυτο: 5UGR000085526
sakisgri Δημοσ. 28 Νοεμβρίου 2022 Δημοσ. 28 Νοεμβρίου 2022 (επεξεργασμένο) Στις 28/11/2022 στις 2:22 ΜΜ, zeus2014 είπε Ο φιλος παραπισω λεει οτι θα περασει.αυτο με παραξενευει λιγο.το tracking ειναι αυτο: 5UGR000085526 Όχι φίλε δεν θα περάσει έχω πάρει πάνω από 80 δέματα από Aliexpress σε λίγο πάνω από ένα χρόνο, δεν πλήρωσα πoτέ κάτι παραπάνω. Το 5UGR******* ειναι καινούργιος τρόπος αποστολής έρχεται μέσω Βουλγαρίας και θα στο παραδώσει η Γενική Ταχυδρομική / Speedex. Πιο πιθανόν η Γενική Ταχυδρομική. Και πολύ πιο γρήγορα από πιο παλιά, πάνω κάτω καμιά 20αρια μέρες. Επεξ/σία 30 Νοεμβρίου 2022 από sakisgri 1
zeus2014 Δημοσ. 28 Νοεμβρίου 2022 Δημοσ. 28 Νοεμβρίου 2022 Μόλις τώρα, sakisgri είπε Όχι φίλε δεν θα περάσει έχω πάρει πάνω από 80 δέματα από Aliexpress σε λίγο πάνω από ένα χρόνο, δεν πλήρωσα πότε κάτι παραπάνω. Το 5UGR******* ειναι καινούργιος τρόπος αποστολής έρχεται μέσω Βουλγαρίας και θα στο παραδώσει η Γενική Ταχυδρομική η η Speedex. Πιο πιθανόν η Γενική Ταχυδρομική. Και πολύ πιο γρήγορα από πιο παλιά πάνω κάτω καμιά 20αρια μέρες. Σε ευχαριστω πολυ φιλε μου,καλη συνεχεια! 1
bill_viper Δημοσ. 29 Νοεμβρίου 2022 Δημοσ. 29 Νοεμβρίου 2022 Έχω δύο μικροδέματα (το καθένα περιέχει από μία θήκη κινητού) τα οποία έχουν κολλήσει εδώ κι 1 μήνα σχεδόν στην είσοδο τους στην Ελλάδα. Η μόνη μου επιλογή είναι να πάω από τη Μ.Δ. να τα αναζητήσω εδώ στην επαρχία που είμαι;
radiotv Δημοσ. 29 Νοεμβρίου 2022 Δημοσ. 29 Νοεμβρίου 2022 (επεξεργασμένο) 31 λεπτά πριν, bill_viper είπε Έχω δύο μικροδέματα (το καθένα περιέχει από μία θήκη κινητού) τα οποία έχουν κολλήσει εδώ κι 1 μήνα σχεδόν στην είσοδο τους στην Ελλάδα. Η μόνη μου επιλογή είναι να πάω από τη Μ.Δ. να τα αναζητήσω εδώ στην επαρχία που είμαι; τηλεφώνησε τους πρώτα να ψάξουν να δουν αν είναι εκεί Επεξ/σία 29 Νοεμβρίου 2022 από radiotv
ioannischr Δημοσ. 29 Νοεμβρίου 2022 Δημοσ. 29 Νοεμβρίου 2022 το δικο μου δεματακι παντως με aliexpress standard 5ugr εφτασε στα χερια μου σε τρεις βδομαδες με ελτα 1
blaxos Δημοσ. 29 Νοεμβρίου 2022 Δημοσ. 29 Νοεμβρίου 2022 (επεξεργασμένο) Παρήγγειλα ενα κινητό από AliExpress και ο πωλητής αναφέρει shipping from France via la post eu.Τι φάση αυτό;γράφει tracking number unavailable Γνωρίζει κάποιος πως έρχεται,αν έχει τελωνείο η κάποια λεπτομέρια; Επίσης γράφει price includes VAT Επεξ/σία 29 Νοεμβρίου 2022 από blaxos
aces Δημοσ. 29 Νοεμβρίου 2022 Δημοσ. 29 Νοεμβρίου 2022 (επεξεργασμένο) 34 λεπτά πριν, blaxos είπε Παρήγγειλα ενα κινητό από AliExpress και ο πωλητής αναφέρει shipping from France via la post eu.Τι φάση αυτό;γράφει tracking number unavailable Γνωρίζει κάποιος πως έρχεται,αν έχει τελωνείο η κάποια λεπτομέρια; Επίσης γράφει price includes VAT Η La Poste/collisimo ειναι το Γαλλικο ταχυδρομειο αρα (προφανως) εχει αποθηκη/αποθεμα εντος ΕΕ & εφοσον το αναφερει οτι περιλαμβανεται το vat τα στελνει απο Γαλλία. Το χωρις tracking ειναι λιγο επίφοβο οποτε τσεκαρε & τις αξιολογησεις του κατ/ματος πριν την αγορά. Tracking κανονικα πρεπει να δίνει το καταστημα κατά την αποστολή ισως δεν εχει φυγει ακομη το δέμα. Επεξ/σία 29 Νοεμβρίου 2022 από aces 1 1
oldhardwaresales Δημοσ. 29 Νοεμβρίου 2022 Δημοσ. 29 Νοεμβρίου 2022 Λοιπόν μάγκες, ενημέρωση για το φόρουμ με ειδική μνεία σε @sakisgri και @nikosgiann78 Σήμερα έφτασε πακετάκι από Aliexpress με ημερομηνία αγοράς 11/11 και μέθοδο αποστολής "Cainiao super economy for special goods". Δρομολόγηση μέσω Ουζμπεκιστάν και πρώτο σκανάρισμα στην Ελλάδα στο τελωνείο (ΓΕΤΑ) 24/11 όπου και αναφερόταν ρητά ότι η αποστολή πήρε τελωνειακή διασάφηση. Περίμενα κανονικά κίτρινη ετικέτα και €2,5 χαράτσι από ΕΛΤΑ. Τελικώς, το έφερε σήμερα ο ταχυδρόμος. Ούτε κίτρινη ετικέτα ούτε χρέωση, με δηλωμένη αξία 3,13 δολάρια. Πάνω από την ετικέτα του πωλητή με αρχικό tracking LPxxxxxxxxxxxxx είχε τοποθετηθεί η ετικέτα από το Ουζμπεκιστάν με τη δήλωση αξίας και περιεχομένου, το καινούργιο tracking number καθώς και τον αριθμό IOSS της αποστολής. Υ.Γ. Τα ΕΛΤΑ στην επαρχία πρέπει να είναι τεράστιο δράμα αν ισχύουν αυτά που διαβάζω εδώ για τους χρόνους παράδοσης. Η Αττική, αν όχι όλη, τουλάχιστον η περιοχή μου, πάει σφαίρα πάντως. 1
sakisgri Δημοσ. 29 Νοεμβρίου 2022 Δημοσ. 29 Νοεμβρίου 2022 (επεξεργασμένο) 1 ώρα πριν, oldhardwaresales είπε Λοιπόν μάγκες, ενημέρωση για το φόρουμ με ειδική μνεία σε @sakisgri και @nikosgiann78 Σήμερα έφτασε πακετάκι από Aliexpress με ημερομηνία αγοράς 11/11 και μέθοδο αποστολής "Cainiao super economy for special goods". Δρομολόγηση μέσω Ουζμπεκιστάν και πρώτο σκανάρισμα στην Ελλάδα στο τελωνείο (ΓΕΤΑ) 24/11 όπου και αναφερόταν ρητά ότι η αποστολή πήρε τελωνειακή διασάφηση. Περίμενα κανονικά κίτρινη ετικέτα και €2,5 χαράτσι από ΕΛΤΑ. Τελικώς, το έφερε σήμερα ο ταχυδρόμος. Ούτε κίτρινη ετικέτα ούτε χρέωση, με δηλωμένη αξία 3,13 δολάρια. Πάνω από την ετικέτα του πωλητή με αρχικό tracking LPxxxxxxxxxxxxx είχε τοποθετηθεί η ετικέτα από το Ουζμπεκιστάν με τη δήλωση αξίας και περιεχομένου, το καινούργιο tracking number καθώς και τον αριθμό IOSS της αποστολής. Υ.Γ. Τα ΕΛΤΑ στην επαρχία πρέπει να είναι τεράστιο δράμα αν ισχύουν αυτά που διαβάζω εδώ για τους χρόνους παράδοσης. Η Αττική, αν όχι όλη, τουλάχιστον η περιοχή μου, πάει σφαίρα πάντως. Καλά τα νέα μακάρι κάτι να άλλαξε, η απλός ήσουν τυχερός γιατί είχε αναφέρει και κάποιος πιο παλιά δεν πλήρωσε αλλά μετά από αυτό πολλοί γράψανε πάλι ότι χρεώθηκαν 2,5€. Και εγώ που μένω Λάρισα πολύ γρήγορα έρχονται από 20 - 30 μέρες το πολύ (έχει έρθει και σε 17), αλλά πάντα επιλέγω τρόπο αποστολής Aliexpress. Η μεγάλη καθυστέρηση ειναι στους Cainiao τρόπο αποστολής. Δίκαιο έχεις τώρα τελευταία πάνε σφαίρα και από τα ΕΛΤΑ. 2 ώρες πριν, blaxos είπε Παρήγγειλα ενα κινητό από AliExpress και ο πωλητής αναφέρει shipping from France via la post eu.Τι φάση αυτό;γράφει tracking number unavailable Γνωρίζει κάποιος πως έρχεται,αν έχει τελωνείο η κάποια λεπτομέρια; Επίσης γράφει price includes VAT Όχι δεν έχει τελωνείο και τέτοια, από Ευρώπη σε Ευρώπη δεν υπάρχει τελωνείο πληρώνεις το Φ.Π.Α στο κατάστημα όπως έγραψες και τπτ παραπάνω. Έχω πάρει κάνα 2 φορές από Γαλλία και άλλες Ευρωπαϊκές χώρες που έγραφε tracking number unavailable αλλά σου δίνει tracking number απλός ειναι μέχρι να φτάσει Ελλαδα αυτό, μετά παίρνεις καινούργιο ανάλογα ποια εταιρία courier θα το αναλάβει νομίζω η ACS. Λογικά θα σου βγάλει εδώ https://parcelsapp.com/en το next tracking number όταν έρθει η ώρα, αν φτάσει Ελλαδα και δεν έχεις next tracking number ρώτα τον πωλητή. 3 ώρες πριν, ioannischr είπε το δικο μου δεματακι παντως με aliexpress standard 5ugr εφτασε στα χερια μου σε τρεις βδομαδες με ελτα Άρα και τα ΕΛΤΑ φέρνουν τα 5UGR********, ευχαριστώ για την ενημέρωση. 6 ώρες πριν, bill_viper είπε Έχω δύο μικροδέματα (το καθένα περιέχει από μία θήκη κινητού) τα οποία έχουν κολλήσει εδώ κι 1 μήνα σχεδόν στην είσοδο τους στην Ελλάδα. Η μόνη μου επιλογή είναι να πάω από τη Μ.Δ. να τα αναζητήσω εδώ στην επαρχία που είμαι; Τρόπος αποστολής ήταν από τα φτηνά της Cainiao? Επεξ/σία 29 Νοεμβρίου 2022 από sakisgri
blaxos Δημοσ. 29 Νοεμβρίου 2022 Δημοσ. 29 Νοεμβρίου 2022 Σας ευχαριστώ,περιμένω να πάρει update το shipping να δω αν θα μου δώσει tracking,που λογικά θα μου δώσει. Είναι αξιόπιστος με πολλές θετικές αξιολογήσεις. Κρητικες καλές,εν αναμονή 2
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα