Προς το περιεχόμενο

Αγορες απο Aliexpress, τελωνειο.

SnAk3

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

σκεφτομαι αγορα απο αλι αξιας 170 ευρω *περιλαμβανει VAT

οι επιλογες αποστολης ειναι 

cainiano heavy parcel iine 12 euro

και AliExpress Standard Shipping 38 euro.

τι να προτιμησω?

ειναι σιγουρο οτι θα περασει τελωνειο?

Επεξ/σία από navger
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 7,7k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Παρελαβα σημερα τελικα απο τη γενικη ταχυδρομικη.
γρηγορη συνοψη:
παραγγελία 2 Νοέμβρη 
παραλαβή 16 Νοέμβρη
μορφη tracking number: 5UGR

οταν επικοινωνησα με τον πωλητη, απλα μου ξαναέστειλε το αρχικο tracking number, το δευτερο (της γενικης ταχυδρομικης) το εμαθα οταν εκεινοι μου εστειλαν μηνυμα στο viber(στον αριθμο που ειχα δηλωσει στο ali) πως εχουν το πακετο.

αφηνω και screenshot απο τα δυο στάδια του tracking ως μελλοντικο reference για καποιον αλλο.

1.jpg

2.jpg

• Thanks 1

51 λεπτά πριν, sleepychris είπε

Παρελαβα σημερα τελικα απο τη γενικη ταχυδρομικη.
γρηγορη συνοψη:
παραγγελία 2 Νοέμβρη 
παραλαβή 16 Νοέμβρη
μορφη tracking number: 5UGR

οταν επικοινωνησα με τον πωλητη, απλα μου ξαναέστειλε το αρχικο tracking number, το δευτερο (της γενικης ταχυδρομικης) το εμαθα οταν εκεινοι μου εστειλαν μηνυμα στο viber(στον αριθμο που ειχα δηλωσει στο ali) πως εχουν το πακετο.

αφηνω και screenshot απο τα δυο στάδια του tracking ως μελλοντικο reference για καποιον αλλο.

1.jpg

2.jpg

Τρομερός χρόνος πραγματικά. Και με ένα από τα πιο αξιόπιστα κούριερ κατά την γνώμη μου. Και πολύ θετικό ότι έστειλε η γενική ειδοποίηση με το tracking της για να βλέπεις. Από ότι έχουμε δει παραπάνω με τη speedex δεν γίνεται έτσι.

Στο γνωστό θέμα των αγαπημένων ΕΛΤΑ, εγώ έχω πλέον 8-9 δέματα στο arrived at local office σχεδόν δύο βδομάδες και δεν κουνιέται τίποτα. Παλιά μετά από αυτό το tracking έρχονταν σε 2-3 μέρες το αργότερο.... Κάθε φέτος και χειρότερα...

1 ώρα πριν, tryfos είπε

Τρομερός χρόνος πραγματικά. Και με ένα από τα πιο αξιόπιστα κούριερ κατά την γνώμη μου. Και πολύ θετικό ότι έστειλε η γενική ειδοποίηση με το tracking της για να βλέπεις. Από ότι έχουμε δει παραπάνω με τη speedex δεν γίνεται έτσι.

Στο γνωστό θέμα των αγαπημένων ΕΛΤΑ, εγώ έχω πλέον 8-9 δέματα στο arrived at local office σχεδόν δύο βδομάδες και δεν κουνιέται τίποτα. Παλιά μετά από αυτό το tracking έρχονταν σε 2-3 μέρες το αργότερο.... Κάθε φέτος και χειρότερα...

Τελευταία 6 δέματα που παρέλαβα (11/11 και 15/11) από 3 για 8 με Aliexpress selection saver κάνανε από 15 μέχρι 23 μέρες από την παραγγελία μέχρι να παραλάβω Θα δεις και στην φώτο κάτω το 15 μέρες που παρέλαβα εχθές. Και ένα combined που έγιναν παραγγελίες στης 2/11/22 σήμερα έφτασε στο τοπικό ταχυδρομείο μου και αύριο/μεθαύριο θα παραλάβω (δες στην φώτο κάτω), μιλάμε για 16-17 μέρες με ΕΛΤΑ.

Με εσένα γιατί δεν ξέρω φίλε.

Καλά ειναι να μας γράφανε και άλλοι σε πόσο χρόνο περίπου παραλαμβάνουν να δούμε τι γίνετε.

Η φώτο ειναι από πρόγραμμα (trackchecker) που μόλις κατέβασα για pc και το δοκιμάζω.

trackchecker.JPG

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
Μόλις τώρα, tryfos είπε

εγω οταν εμπλεκονται τα ελτα, οταν βλεπω οτι ειναι στη τοπικη μοναδα διανομης (στο tracking φαινεται ως " ΚΜΔ ταδε"), πηγαινω εκει με το tracking number,το ζηταω και παντα μου το δινουν.
γλιτωνω ετσι τουλαχιστον 3-4 μερες συνολικα (να παει απο το ΚΜΔ στο τοπικο καταστημα των ελτα και μετα να φερουν αυτοι χαρτακι στο σπιτι).

Επεξ/σία από sleepychris

3 ώρες πριν, tryfos είπε

σήμερα παρέλαβα 5 με saver shipping που έδειξαν arrived at local office στις 8 και 11/11, μάλλον κάτι τρέχει στο δικό σου τοπικό ΕΛΤΑ, τηλεφώνησε τους.

• Like 1

2 ώρες πριν, radiotv είπε

σήμερα παρέλαβα 5 με saver shipping που έδειξαν arrived at local office στις 8 και 11/11, μάλλον κάτι τρέχει στο δικό σου τοπικό ΕΛΤΑ, τηλεφώνησε τους.

Εννοείται ότι το προβλήμα είναι ΚΑΙ το τοπικό κατάστημα. Να τους πάρω δεν παίζει, γιατί δεν σηκώνονται τηλέφωνα δε πα να χει γίνει σεισμός 14 Ρίχτερ 😃 αφήστε παιδιά πονεμένη ιστορία η κατάσταση. Και όσο πάει χειροτερεύει.

4 ώρες πριν, sleepychris είπε

εγω οταν εμπλεκονται τα ελτα, οταν βλεπω οτι ειναι στη τοπικη μοναδα διανομης (στο tracking φαινεται ως " ΚΜΔ ταδε"), πηγαινω εκει με το tracking number,το ζηταω και παντα μου το δινουν.
γλιτωνω ετσι τουλαχιστον 3-4 μερες συνολικα (να παει απο το ΚΜΔ στο τοπικο καταστημα των ελτα και μετα να φερουν αυτοι χαρτακι στο σπιτι).

Μακάρι να είχα φτάσει στο ΚΜΔ, αυτό θα έκανα.. Εγώ ακόμα στο arrive at local office είμαι 2 βδομάδες ..

Λοιπόν παραγγελία από Αλι 27/10, το έστειλε με LA**HU 31/10, φτάνει Ουγγαρία 2/11 και  φεύγει για Ελλάδα 11/11. Παραλαβή από τελωνείο 15/11 και σήμερα 17/11 το έφερε ο ταχυδρόμος! Μένω Τύρναβο και γενικά είμαι πολύ ευχαριστημένος με τα ΕΛΤΑ εδώ πέρα! 

• Like 2

6 ώρες πριν, feelihipo είπε

Πόσο καιρό χρειάζονται με standard shipping από Κίνα μέχρι την κατασκευή παράδοση;

Συνήθως 30 μέρες περίπου αλλά τώρα τελευταία έρχονται και πιο νωρίς.

Οff topic και συγνώμη.Δεν θέλω απλά να ανοίξω νέο θέμα.

Γνωρίζει κάποιος συνοπτικά τι γίνεται με το τελωνείο όταν πουλάμε ? Πιο συγκεκρημένα προιόν αξίας 20-25 ευρώ που χωράει σε φάκελο(μια βάση στην ουσία φακού για κινητά) Το τελωνείο υποθέτω,  όπως όταν αγοράζουμε , το πληρώνει ο αγοραστής σωστά ? 

Καλησπέρα σας,

Αν γνωρίζετε μου λέτε...

Θέλω να παραγγείλω διάφορα πράγματα μέσω Aliexpress. Διαφορετικά είδη κι από διαφορετικούς προμηθευτές. Αν ολοκληρώσω το καλάθι (δεν το έχω κάνει ακόμα οπότε δεν ξέρω τι επιλογές δίνει) μου έρχονται όλα μαζί πληρώνοντας μια μεταφορική ή χρεώνομαι τα μεταφορικά για κάθε προμηθευτή ξεχωριστά;

Σας ευχαριστώ

2 ώρες πριν, scoundrelday είπε

Καλησπέρα σας,

Αν γνωρίζετε μου λέτε...

Θέλω να παραγγείλω διάφορα πράγματα μέσω Aliexpress. Διαφορετικά είδη κι από διαφορετικούς προμηθευτές. Αν ολοκληρώσω το καλάθι (δεν το έχω κάνει ακόμα οπότε δεν ξέρω τι επιλογές δίνει) μου έρχονται όλα μαζί πληρώνοντας μια μεταφορική ή χρεώνομαι τα μεταφορικά για κάθε προμηθευτή ξεχωριστά;

Σας ευχαριστώ

Αν όχι όλα τα πιο πολλά θα γίνουν combined, αν ειναι πολλά μπορεί να γίνουν και 2 πακέτα combined. Για τα μεταφορικά τα χρεώνεσαι ξεχωριστά για κάθε προμηθευτή.

Μειώνονται μόνο όταν έχεις πάνω από 1 προϊόν από τον ίδιο προμηθευτή, όταν πατήσεις το checkout βλέπεις ότι έχουν μειωθεί. Καμιά φορά όμως δεν μειώνεται ειναι ανάλογα το κατάστημα.

Όταν πατήσεις το checkout δεν ολοκληρώνεται η παραγγελία έχει ακόμα ένα στάδιο, άρα μπορείς να το κάνεις για να δεις το κόστος αν θέλεις.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Δεύτερη συνεχόμενη φορά που παραγγέλνω με Cainiao super economy global και ο πωλητής το έστειλε με Cainiao super economy for special goods,το τρακινγκ είναι τύπου LP......

Τελικά  κατάφερα να μιλήσω με live agent μόνο όταν έκανα report τον πωλητή ο οποίος και δεν απάντησε στο μήνυμα που του έστειλα για το θέμα.

Το Help desk μου είπε να περάσουν 10 ημέρες για να ανοίξω dispute.

Μήπως ο σκοπός τους είναι να σταματήσουμε να παραγγέλνουμε με τι φθηνές μεθόδους της Cainiao και να χρησιμοποιούμε τις μεθόδους αποστολής του Ali; 

Επεξ/σία από radiotv

52 λεπτά πριν, radiotv είπε

Δεύτερη συνεχόμενη φορά που παραγγέλνω με Cainiao super economy global και ο πωλητής το έστειλε με Cainiao super economy for special goods,το τρακινγκ είναι τύπου LP......

Τελικά  κατάφερα να μιλήσω με live agent μόνο όταν έκανα report τον πωλητή ο οποίος και δεν απάντησε στο μήνυμα που του έστειλα για το θέμα.

Το Help desk μου είπε να περάσουν 10 ημέρες για να ανοίξω dispute.

Μήπως ο σκοπός τους είναι να σταματήσουμε να παραγγέλνουμε με τι φθηνές μεθόδους της Cainiao και να χρησιμοποιούμε τις μεθόδους αποστολής του Ali; 

εγω ηδη το εχω αποφασισει αυτο, δεν ξαναβαζω παραγγελια αν δεν υπαρχει η λεξη Aliexpress στην μεθοδο αποστολης. Ηδη εχω 2 δεματα cainiao στα αζητητα που δεν ξερω ουτε που βρισκονται, μονο οτι ειναι Ελλαδα

• Like 1
  • Thanks 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...