Cubicolor Δημοσ. 12 Νοεμβρίου 2022 Δημοσ. 12 Νοεμβρίου 2022 (επεξεργασμένο) 1 ώρα πριν, sakisgri είπε Οχι, Με Aliexpress standard shipping το δέμα θα πάει Ουγγαρία θα περάσει εκεί τελωνείο και θα το παραλάβουν τα ΕΛΤΑ να στο φέρουν σπίτι με κανένα επιπλέον κόστος. Δλδ θα πληρωσεις 115,26 (προϊόν) + 17,25 (μεταφορικά) = 132,51€ και τπτ παραπάνω. στην περιπτωση που θελω να αγορασω ενα προιον που ειναι πανω απο 300 ευρω ποσα θα πληρωσω πχ γι αυτο; Επεξ/σία 12 Νοεμβρίου 2022 από Cubicolor
sakisgri Δημοσ. 12 Νοεμβρίου 2022 Δημοσ. 12 Νοεμβρίου 2022 (επεξεργασμένο) 3 ώρες πριν, Cubicolor είπε στην περιπτωση που θελω να αγορασω ενα προιον που ειναι πανω απο 300 ευρω ποσα θα πληρωσω πχ γι αυτο; Δεν συμφέρει, Αυτό θα σου βγει προϊόν και μεταφορικά 378€ στο Aliexpress και στην Ελλάδα θα πληρωσεις +90,72€ (φ.π.α) + 20€ (έξοδα εκτελωνισμού) και δασμοί που δυστυχώς δεν ξέρουμε πόσα ειναι αλλά ειναι αρκετά δλδ σε αυτήν την τιμή μπορεί να φτάνουν από 150€ - 200€ δλδ θα βγει κάπου στα 650€ -700€ Την καλύτερη 3070 παίρνεις με αυτά τα λεφτά από Ελλάδα. Μόνο αν βρεις από Ευρώπη σε καλή τιμή, ότι πληρωσεις στο κατάστημα θα ειναι τελική τιμή. Από Ευρωπαικη χώρα σε Ευρωπαικη δεν έχει τελωνεία κ.τ.λ Επεξ/σία 13 Νοεμβρίου 2022 από sakisgri 1
doctor2014 Δημοσ. 13 Νοεμβρίου 2022 Δημοσ. 13 Νοεμβρίου 2022 Τους τελευταίους 6 μήνες έχω παραγγείλει από ali 6-7 φορές κάποια μικροπράγματα με cainiao super economy. Δεν έχω παραλάβει τίποτα και το tracking των ΕΛΤΑ ήταν μόνιμα κολλημένο στην αποστολή. Πχ το ποιο πρόσφατο UA718361825HU Γνωρίζει κανείς τι μπορεί να παίζει; Αποστολή αντικειμένου 20-09-2022 21:03 ΟΥΓΓΑΡΙΑ
sakisgri Δημοσ. 13 Νοεμβρίου 2022 Δημοσ. 13 Νοεμβρίου 2022 (επεξεργασμένο) 33 λεπτά πριν, doctor2014 είπε Τους τελευταίους 6 μήνες έχω παραγγείλει από ali 6-7 φορές κάποια μικροπράγματα με cainiao super economy. Δεν έχω παραλάβει τίποτα και το tracking των ΕΛΤΑ ήταν μόνιμα κολλημένο στην αποστολή. Πχ το ποιο πρόσφατο UA718361825HU Γνωρίζει κανείς τι μπορεί να παίζει; Αποστολή αντικειμένου 20-09-2022 21:03 ΟΥΓΓΑΡΙΑ https://parcelsapp.com/en/tracking/UA718361825HU Έχει καθυστερήσει πολύ, 27 Σεπ 2022 έφτασε Αθήνα, πάρε τηλ. στα ΕΛΤΑ και ρώτα. Αυτός ο τρόπος αποστολής ειναι ο πιο φτηνός, δεν έχω πάρει ποτέ αλλά μπορεί και να τα στέλνουν με τρένο η οδικός λόγο το πολύ χαμηλό κόστος. Θα σε πρότεινα να επιλέγεις Aliexpress saver shipping, ειναι πιο γρήγορο. Αν δεν συμφέρει στο κατάστημα που κοιτάς κανε αναζήτηση το προϊόν σε άλλο κατάστημα που να έχει με saver πιο φτηνά μεταφορικά. Εγώ πάντα επιλέγω saver και αν πάρεις πάνω από ένα προϊόν από διαφορετικά καταστήματα τα δέματα θα πάνε σε ενοποιημένη αποθήκη, τα δέματα θα γίνουν ένα και αυτόματα θα αναβαθμιστεί σε Aliexpress standard shipping. Θα σου έρθει ένα δέμα με παρακολούθηση μέχρι την παράδοση και συστημένο. Επεξ/σία 13 Νοεμβρίου 2022 από sakisgri
doctor2014 Δημοσ. 13 Νοεμβρίου 2022 Δημοσ. 13 Νοεμβρίου 2022 6 λεπτά πριν, sakisgri είπε https://parcelsapp.com/en/tracking/UA718361825HU Έχει καθυστερήσει πολύ, 27 Σεπ 2022 έφτασε Αθήνα, πάρε τηλ. στα ΕΛΤΑ και ρώτα. Αυτός ο τρόπος αποστολής ειναι ο πιο φτηνός, δεν έχω πάρει ποτέ αλλά μπορεί και να τα στέλνουν με τρένο η οδικός λόγο το πολύ χαμηλό κόστος. Θα σε πρότεινα να επιλέγεις Aliexpress saver shipping, ειναι πιο γρήγορο. Αν δεν συμφέρει στο κατάστημα που κοιτάς κανε αναζήτηση το προϊόν σε άλλο κατάστημα που να έχει με saver πιο φτηνά μεταφορικά. Εγώ πάντα επιλέγω saver και αν πάρεις πάνω από ένα προϊόν από διαφορετικά καταστήματα τα δέματα θα πάνε σε ενοποιημένη αποθήκη τα δέματα θα γίνουν ένα και αυτόματα θα αναβαθμιστεί σε Aliexpress standard shipping, θα σου έρθει ένα δέμα παρακολούθηση μέχρι την παράδοση και συστημένο. Οπότε το saver είναι προτιμότερο σε πολλαπλές αγορές, δεν το γνώριζα. Το να επικοινωνήσω με τα ΕΛΤΑ εννοείς τα τοπικά; Αν ναι δεν έχουν ιδέα. Μου λένε να περιμένω ειδοποίηση του ή να κοιτώ το site των ΕΛΤΑ με το tracking code οπότε άκρη δεν βγάζω τελευταία. Παλαιότερα δεν είχα απώλεια δέματος ούτε απο ebay ούτε από ali. Τελευταία μου έχει γίνει συνήθεια. Σε ευχαριστώ. 1
sakisgri Δημοσ. 13 Νοεμβρίου 2022 Δημοσ. 13 Νοεμβρίου 2022 3 λεπτά πριν, doctor2014 είπε Οπότε το saver είναι προτιμότερο σε πολλαπλές αγορές, δεν το γνώριζα. Το να επικοινωνήσω με τα ΕΛΤΑ εννοείς τα τοπικά; Αν ναι δεν έχουν ιδέα. Μου λένε να περιμένω ειδοποίηση του ή να κοιτώ το site των ΕΛΤΑ με το tracking code οπότε άκρη δεν βγάζω τελευταία. Παλαιότερα δεν είχα απώλεια δέματος ούτε απο ebay ούτε από ali. Τελευταία μου έχει γίνει συνήθεια. Σε ευχαριστώ. Πάρε και στα κεντρικά δεν έχεις να χάσεις κάτι. Πιστεύω θα έρθουν απλός καθυστερεί πολύ αυτός ο τρόπος αποστολής. Με AliExpress Saver Shipping έχω πάρει 50-60 δέματα όλα ήρθαν. Κάνω copy-paste μια πιο παλιά μου ανάρτηση να έχεις μια ιδέα τι γίνεται. Όλοι αυτοί ειναι ασφαλής κανένας τρόπος δεν περνάει τελωνείο. Ο καλύτερος τρόπος ειναι Aliexpress Standard Shipping και ειναι συστημένο και ενημέρωση μέχρι το σπίτι σου (trackable) όπως θα δεις και πιο κάτω. Τα untrackable έχουν κανονικά tracking number και φαίνεται κανονικά μέχρι να φτάσει Ελλάδα μετά περιμένεις μια μέρα να στο αφήσει ο ταχυδρόμος. Έχω πάρει πολλά όλα ήρθαν. Το tracking ψαξτω εδώ https://parcelsapp.com/en/tracking Η στην εφαρμογή https://play.google.com/store/apps/details?id=com.brightstripe.parcels&hl=en_US&gl=US Η φώτο που θα βάλω κάτω ειναι από untrackable (Aliexpress Saver Shipping) αυτό φαίνεται μόνο από ΕΛΤΑ όταν το δέμα φτάσει Ελλάδα τπτ άλλο. Και η φώτο ειναι από την αναζήτηση που έβαλα πιο πάνω. Επίσης αν πάρεις πάνω από 2 προϊόντα (φτηνά) από διαφορετικά καταστήματα με απλό τρόπο αποστολής (Aliexpress semitrackable) θα πάνε σε ενοποιημένη αποθήκη και θα γίνουν ένα δέμα και αυτόματα αναβαθμίζεται η αποστολή σε Aliexpress Standard Shipping έτσι θα έρθει ένα δέμα και συστημένο. AliExpress Selection Saver (semitrackable) Ενημέρωση μέχρι να φτάσει Αθήνα. AliExpress Saver Shipping (semitrackable) Ενημέρωση μέχρι να φτάσει Αθήνα. AliExpress Selection Standard (trackable) Ενημέρωση μέχρι το σπίτι και συστημένο. AliExpress Standard Shipping (trackable) Ενημέρωση μέχρι το σπίτι και συστημένο. AliExpress Premium Shipping (trackable) Ενημέρωση μέχρι το σπίτι και συστημένο. Cainiao Super Economy Global (semitrackable) Ενημέρωση μέχρι να φτάσει Αθήνα. Cainiao Super Economy (semitrackable) Ενημέρωση μέχρι να φτάσει Αθήνα. Cainiao Standard For Special Goods (trackable) Ενημέρωση μέχρι το σπίτι και συστημένο. Cainiao Heavy Parcel Line (trackable) Ενημέρωση μέχρι το σπίτι και συστημένο. Προσοχή με το "Cainiao super economy for special goods" δεν είναι ασφαλής (προς το παρόν) γιαυτό δεν το έχω στην λίστα. Το semitrackable το αφήνει ο ταχυδρόμος το δέμα και φεύγει χωρίς υπογραφή σαν ένα γραμμα. Με αυτούς τους τρόπους αποστολής θα παραλάβουν τα ΕΛΤΑ να στο φέρουν σπίτι στην Ελλάδα. Ποτέ δεν παραγγέλνεις από τρίτες χώρες να στο φέρουν ιδιωτικές εταιρίες κουριερ τύπου dsl,fedex ups κτλ. πάντα θα περάσει τελωνείο και ας έχεις πληρώσει το φπα. Από ευρωπαϊκές χώρες δεν μας νοιάζει ο τρόπος αποστολής επιλέγουμε ότι μας συμφέρει, μιας και δεν πρόκειται να περάσει τελωνείο. 1
Makis_01 Δημοσ. 13 Νοεμβρίου 2022 Δημοσ. 13 Νοεμβρίου 2022 4 ώρες πριν, sakisgri είπε μετά περιμένεις μια μέρα να στο αφήσει ο ταχυδρόμος. Μια μέρα εννοείς την επόμενη ; Ή μια μέρα οποιαδήποτε ; Γιατί και γώ περιμένω δέμα με saver shipping και ψάχνω να δω τι γινεται…
tryfos Δημοσ. 14 Νοεμβρίου 2022 Δημοσ. 14 Νοεμβρίου 2022 10 ώρες πριν, doctor2014 είπε Οπότε το saver είναι προτιμότερο σε πολλαπλές αγορές, δεν το γνώριζα. Το να επικοινωνήσω με τα ΕΛΤΑ εννοείς τα τοπικά; Αν ναι δεν έχουν ιδέα. Μου λένε να περιμένω ειδοποίηση του ή να κοιτώ το site των ΕΛΤΑ με το tracking code οπότε άκρη δεν βγάζω τελευταία. Παλαιότερα δεν είχα απώλεια δέματος ούτε απο ebay ούτε από ali. Τελευταία μου έχει γίνει συνήθεια. Σε ευχαριστώ. Φίλε να ξέρεις ότι για οποιαδήποτε καθυστέρηση φταίει ένας και μόνο ένας: τα ΕΛΤΑ. Με οποιονδήποτε τρόπο αποστολής και αν διαλέξεις. Πλέον και στα πιο 'κυριλέ' saver ή και στα standard σε 7-10 μέρες παραλαμβάνουν. Και κάθονται μετά 1-1,5 μήνα στο 'αποστολή αντικειμένου'. Τα υπόλοιπα είναι λεπτομέρειες, η βασική καθυστέρηση σε όλα είναι τα ΕΛΤΑ. Έχουν πλέον τελείως διαλυθεί από κάθε άποψη, δεν λειτουργεί τίποτα.
sakisgri Δημοσ. 14 Νοεμβρίου 2022 Δημοσ. 14 Νοεμβρίου 2022 7 ώρες πριν, Makis_01 είπε Μια μέρα εννοείς την επόμενη ; Ή μια μέρα οποιαδήποτε ; Γιατί και γώ περιμένω δέμα με saver shipping και ψάχνω να δω τι γινεται… Μια μέρα οποιαδήποτε. Εννοώ ότι κάποια μέρα χωρίς να ξέρεις πότε θα ειναι θα στο αφήσει ο ταχυδρόμος χωρίς προειδοποίηση. Τα saver συνήθως κάνουν λίγο πάνω από 30 μέρες. Από όσα δέματα έχω πάρει με saver τα πιο πολλά ήρθαν σε 29-34 μέρες και μια φορά έκανε 44 αλλά πάντα έχουν έρθει. 1 ώρα πριν, tryfos είπε Φίλε να ξέρεις ότι για οποιαδήποτε καθυστέρηση φταίει ένας και μόνο ένας: τα ΕΛΤΑ. Με οποιονδήποτε τρόπο αποστολής και αν διαλέξεις. Πλέον και στα πιο 'κυριλέ' saver ή και στα standard σε 7-10 μέρες παραλαμβάνουν. Και κάθονται μετά 1-1,5 μήνα στο 'αποστολή αντικειμένου'. Τα υπόλοιπα είναι λεπτομέρειες, η βασική καθυστέρηση σε όλα είναι τα ΕΛΤΑ. Έχουν πλέον τελείως διαλυθεί από κάθε άποψη, δεν λειτουργεί τίποτα. Μου ήρθαν 3 μαζί από παραγγελία 3 για 8, το ένα έκανε 22 μέρες το άλλο 23 και το άλλο 25. Δεν ξέρω τι γίνετε με εσένα εμένα πάντως έρχονται σε 29-34 μέρες. Μήπως όλη η καθυστέρηση ειναι στο τοπικό ταχυδρομείο σου?
tryfos Δημοσ. 14 Νοεμβρίου 2022 Δημοσ. 14 Νοεμβρίου 2022 1 ώρα πριν, sakisgri είπε Δεν ξέρω τι γίνετε με εσένα εμένα πάντως έρχονται σε 29-34 μέρες. Μήπως όλη η καθυστέρηση ειναι στο τοπικό ταχυδρομείο σου? Όχι (μόνο). Όταν είναι στο αποστολή αντικειμένου μόνο περίπου ένα μήνα, δεν φταίει μόνο το τοπικό κατάστημα. Φυσικά φταίει και αυτό μετά, που δε φέρνει τίποτα μα τίποτα απολύτως, όλα με χαρτάκι.
sakisgri Δημοσ. 14 Νοεμβρίου 2022 Δημοσ. 14 Νοεμβρίου 2022 4 ώρες πριν, tryfos είπε Όχι (μόνο). Όταν είναι στο αποστολή αντικειμένου μόνο περίπου ένα μήνα, δεν φταίει μόνο το τοπικό κατάστημα. Φυσικά φταίει και αυτό μετά, που δε φέρνει τίποτα μα τίποτα απολύτως, όλα με χαρτάκι. Το "αποστολή αντικειμένου, ΟΥΓΓΑΡΙΑ"το βλέπουμε όταν το δέμα φεύγει από Ουγγαρία για Ελλάδα, κάποτε ήταν η τελευταία ενημέρωση που βλέπαμε στα untracked. Τώρα πλέον όταν το παραλαμβάνουν το δέμα στην Αθήνα τα ΕΛΤΑ βλέπουμε το "Arrive at local delivery office" έμενα από εκεί κάνει 5-7 μέρες συνήθως μέχρι να παραλάβω. 1
tryfos Δημοσ. 14 Νοεμβρίου 2022 Δημοσ. 14 Νοεμβρίου 2022 Ναι σωστά, άρα το αποστολή αντικειμένου είναι όταν φεύγει από τους Ούγγρους και αναλαμβάνουν τα ΕΛΤΑ. Για αυτό στο tracking των ΕΛΤΑ είναι η πρώτη καταχώριση κιόλας. Έχουν παραλάβει αυτά το πακέτο. Στο 'arrive at local office' έχω ουκ ολίγα από 2/11 και πίσω και κάθονται ακουνητα. Και εγώ παλιά μετά από αυτό παραλαμβανα γρήγορα, τώρα αργεί και από εκεί.
sakisgri Δημοσ. 14 Νοεμβρίου 2022 Δημοσ. 14 Νοεμβρίου 2022 (επεξεργασμένο) 7 ώρες πριν, tryfos είπε 7 ώρες πριν, tryfos είπε Ναι σωστά, άρα το αποστολή αντικειμένου είναι όταν φεύγει από τους Ούγγρους και αναλαμβάνουν τα ΕΛΤΑ. Για αυτό στο tracking των ΕΛΤΑ είναι η πρώτη καταχώριση κιόλας. Έχουν παραλάβει αυτά το πακέτο. Όχι δεν το έχουν παραλάβει ακόμα απλός τους έχει ενημερώσει το Ουγγαρέζικο ταχυδρομείο ότι στέλνουμε τα τάδε δέματα για εσάς. Όταν παραλάβουν και τα σκανάρουν (στην Αθήνα) τότε θα δούμε το "Arrive at local delivery office" 7 ώρες πριν, tryfos είπε Στο 'arrive at local office' έχω ουκ ολίγα από 2/11 και πίσω και κάθονται ακουνητα. Και εγώ παλιά μετά από αυτό παραλαμβανα γρήγορα, τώρα αργεί και από εκεί. Νομίζω η καθυστέρηση ειναι από το τοπικό ταχυδρομείο σου, μπορεί να βαρέθηκε να βλέπει δέματα για εσένα ο ταχυδρόμος και να σου κάνει σπάσιμο, όλα να τα περιμένεις.Φαντάζομαι το ξέρεις αυτό που λένε οι Δημόσιοι υπάλληλοι "μας χαλάς την πιάτσα" Απλός μου φαίνεται περίεργο γιατί εμένα κάνουν 29-34 μέρες και εσένα μένουν στάσιμα στα ΕΛΤΑ μόνο για 1,5 μήνα. Επεξ/σία 14 Νοεμβρίου 2022 από sakisgri
sleepychris Δημοσ. 14 Νοεμβρίου 2022 Δημοσ. 14 Νοεμβρίου 2022 συγγνωμη που αλλαζω λιγο το θεμα και επαναφερω τα περι 5UGR... εκει που το τελευταιο μηνυμα στο tracking ηταν στις 9/11 το "Parcel outbound from transit facility", εμφανιστηκε σημερα νεο μηνυμα με ημερομηνια 10/11, λεγοντας "lastmile accept". και ερωτω,τι σκατα γινεται?
sakisgri Δημοσ. 14 Νοεμβρίου 2022 Δημοσ. 14 Νοεμβρίου 2022 (επεξεργασμένο) 52 λεπτά πριν, sleepychris είπε συγγνωμη που αλλαζω λιγο το θεμα και επαναφερω τα περι 5UGR... εκει που το τελευταιο μηνυμα στο tracking ηταν στις 9/11 το "Parcel outbound from transit facility", εμφανιστηκε σημερα νεο μηνυμα με ημερομηνια 10/11, λεγοντας "lastmile accept". και ερωτω,τι σκατα γινεται? What does “Accepted by Last Mile Carrier” Mean? The “Accepted by Last Mile Carrier” tracking update means that your package has arrived in the destination country, has passed through customs clearance and has been handed over to the carrier service that is responsible for the final delivery to the recipient. Η ενημέρωση παρακολούθησης "Accepted by Last Mile Carrier" σημαίνει ότι το δέμα σας έφτασε στη χώρα προορισμού, έχει περάσει από τον εκτελωνισμό και έχει παραδοθεί στην υπηρεσία μεταφορέα που είναι υπεύθυνη για την τελική παράδοση στον παραλήπτη. Βασικά πάει να πει ειναι στο τελευταίο στάδιο μεταφοράς το δέμα σου (παράδοση στον παραλήπτη) Επεξ/σία 14 Νοεμβρίου 2022 από sakisgri 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα