Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
7 ώρες πριν, nikosgiann78 είπε

Το είδα και εγώ ότι λέει Βουδαπέστη, αλλά δεν 'κολλάει' να πήγε Βουδαπέστη πρώτα, και μετά να εμφανίζεται ο αποστολέας (για την Speedex) ότι είναι στην Βουλγαρία!!! Από το tracking number voucher της SPEEDEX, φαίνεται ο αποστολέας να είναι στην Βουλγαρία. Κάποιος μπορεί να πει ότι πήγε Βουδαπέστη πρώτα, και μετά Βουλγαρία (αλλά αυτό φαίνεται ότι έγινε πάρα πολύ γρήγορα και δεν είναι λογικό). Φαίνεται καθαρά ότι η SPEEDEX παρέλαβε από την Βουλγαρία, για αυτό και προφανώς το δέμα πήγε πρώτα στην πόλη των Σερρών, μιας και είναι δίπλα (το λογικό θα είναι να πήγαινε πρώτα στην Αθήνα)!  Η Βουλγαρία (από την Sunyou logistics το ξέρω αυτό) είναι ο καλύτερος προορισμός για να εκτελωνίσουν πρώτα ένα δέμα, και να το στείλουν μετά με Courier σε οποιοδήποτε μέρος της Ευρώπης. Αυτό είναι αυτό που φαίνεται από τα tracking number voucher που ήταν πάνω στο δέμα.

Η ουσία παραμένει όμως μία και είναι και η πιο σημαντική.... ο συγκεκριμένος τρόπος αποστολής έρχεται με Courier.

Όσο για τον φίλο που ρωτάει αν μου έστειλαν SMS.... Ναι, μου έστειλαν ειδοποίηση με SMS

Όντως συμφωνώ, το σημαντικό είναι ότι έρχεται πλέον με κούριερ και θα δούμε τους χρόνους, μακάρι...

Πάντως έτσι για την ιστορία, το βλέπω λίγο δύσκολο να λέει το tracking Βουδαπέστη, import customs, export customs και όλα αυτά που έλεγε πάντα στην Ουγγαρία, και να μην έχει περάσει όντως από Βουδαπέστη. Μπορεί 'αποστολέας'να φαίνεται μια βουλγαρική, δεν σημαίνει όμως ότι πέρασε και από Βουλγαρία πραγματικά και εκτελωνιστηκε. Απλά αυτή η εταιρεία 'οργανώνει' την αποστολή (λέω εγώ).

• Like 2
  • Απαντ. 7,9k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
42 λεπτά πριν, tryfos είπε

Όντως συμφωνώ, το σημαντικό είναι ότι έρχεται πλέον με κούριερ και θα δούμε τους χρόνους, μακάρι...

Πάντως έτσι για την ιστορία, το βλέπω λίγο δύσκολο να λέει το tracking Βουδαπέστη, import customs, export customs και όλα αυτά που έλεγε πάντα στην Ουγγαρία, και να μην έχει περάσει όντως από Βουδαπέστη. Μπορεί 'αποστολέας'να φαίνεται μια βουλγαρική, δεν σημαίνει όμως ότι πέρασε και από Βουλγαρία πραγματικά και εκτελωνιστηκε. Απλά αυτή η εταιρεία 'οργανώνει' την αποστολή (λέω εγώ).

Ο πράκτορας της speedex στις Σερρες φαινεται να εχει καποια συνεργασια με την 5u logistics.Τουλαχιστον αυτο μου ειπανε απο τα κεντρικα τησ speedex στην Αθηνα.

Πάντως μην δοκιμάσετε να τουσ καλέσετε.Οσες φορές και να πήρα η αναζήτησή με τηλεφωνικό αριθμό παραλήπτη δεν έβγαλε κάποιο αποτέλεσμα .Μου είπανε δεν παραλάβαμε ακόμη.Τελευταια επικοινωνία χθες, μ είπανε από εβδομάδα.

Επεξ/σία από hotcarver1
Δημοσ.
46 λεπτά πριν, tryfos είπε

το σημαντικό είναι ότι έρχεται πλέον με κούριερ και θα δούμε τους χρόνους, μακάρι..

@nikosgiann78Εμένα σήμερα βγήκε από consolidation warehouse, 6 δέματα σε 1 και πήρε tracking τυπου LA************HU.

Τα δέματα τα δικά μου από τα 6 τα 2 ήταν LA*********HU και τα 4 UA***********HU.

Τώρα το ερώτημα ειναι μήπως μόνο όταν τα saver γίνονται combined παίρνει tracking τύπου 5UGR ?

Δημοσ.
5 ώρες πριν, sakisgri είπε

@nikosgiann78Εμένα σήμερα βγήκε από consolidation warehouse, 6 δέματα σε 1 και πήρε tracking τυπου LA************HU.

Τα δέματα τα δικά μου από τα 6 τα 2 ήταν LA*********HU και τα 4 UA***********HU.

Τώρα το ερώτημα ειναι μήπως μόνο όταν τα saver γίνονται combined παίρνει tracking τύπου 5UGR ?

Νομίζω είναι τυχαίο. Όπως παλιότερα ένα διάστημα το Aliexpress standard shipping δούλευε με το PostNL, αλλά κάποιες αποστολές πήγαιναν τελικά με Singapore post!!! Το θέμα είναι ότι ανά διαστήματα το ίδιο το Aliexpress 'αλλάζει' τις συνεργασίες που κάνει. Ίσως παίζει ρόλο και η περιοχή στην Κίνα που γίνεται shipping.

Όλη αυτή η ιστορία πάντως, οδηγεί σε ένα συγκεκριμένο 'κακό'.... Το Aliexpress, προσπαθεί να 'στριμώξει' τους πωλητές να στέλνουν τους δικούς του τρόπους αποστολής.

• Thanks 1
Δημοσ.
7 ώρες πριν, sakisgri είπε

Τώρα το ερώτημα ειναι μήπως μόνο όταν τα saver γίνονται combined παίρνει tracking τύπου 5UGR

Όχι στα δικά μου μέσα είχε και tracked από standard.

• Thanks 1
Δημοσ.

Καλησπέρα! Ξέρει κάποιος, ένα κινητό από το aliexpress με κόστος 280 ευρώ σύνολο (κινητό ,μεταφορικά και vat ) πόσο θα κοστίσει περίπου στο τελωνείο? 

Δημοσ.
2 ώρες πριν, ftsftm είπε

Καλησπέρα! Ξέρει κάποιος, ένα κινητό από το aliexpress με κόστος 280 ευρώ σύνολο (κινητό ,μεταφορικά και vat ) πόσο θα κοστίσει περίπου στο τελωνείο? 

Πάνω από τα 186€ (150€ = προϊόν + 36€ = φπα) θα αφαιρεθεί ο φπα αυτόματα από την πλατφόρμα και θα το χρεωθείς στην Ελλάδα μαζί με έξοδα εκτελωνισμού και δασμοί. Δλδ θα πληρωσεις στο Aliexpress 225,80€ και όταν έρθει Ελλάδα θα χρεωθείς 54,2€ φπα, 20€ έξοδα εκτελωνισμού και δασμοί αλλά δεν ξέρουμε πόσο θα ειναι οι δασμοί. Αυτά πάντα όταν παραλάβουν τα ΕΛΤΑ.

Δες εδώ αν θες να δεις τον τιμοκατάλογο από τα ΕΛΤΑ γράφει και για δασμοί αλλά δεν έχει τιμές.

Να υπολογίζεις πάνω από 400€ σύνολο δλδ προϊόν + φπα + έξοδα εκτελωνισμού + δασμοί.

Βασικά δεν συμφέρει από Κίνα.

Η δες αν υπάρχει σε Ευρωπαικη αποθήκη από Aliexpress. Κανε αναζήτηση το προϊόν και βάλε στο φίλτρο μια μια της Ευρωπαϊκές χώρες να δεις αν υπάρχει και πόσο κάνει.

Η δες στο Banggood αν υπάρχει πάλι με αποστολή από Ευρωπαικη χώρα, συνήθως έχει καλύτερες τιμές σε πιο ακριβά προϊόντα από Aliexpress.

Από Ευρώπη δεν έχει τελωνείο και δασμοί, ότι βλέπεις θα πληρωσεις και θα ειναι τελική τιμή.

Δημοσ.
Στις 4/11/2022 στις 1:41 ΜΜ, Mr_Terror είπε

Να ενημερωσω οτι πραγματι ηταν δεματα απο αλι.Απο τις 7 παραγγελιες ηρθαν οι 6 σε μια αποστολη.Η τελευταια παραγγελια που περιμενω εχει τρακ UGxxxxxxxxxYP. Δεν ειναι μεγαλης αξιας περιπου 25 ευρω.Να περιμενω τελωνειο σε αυτη? Μεθοδος αποστολης Seller's Shipping Method ενω ειχα επιλεξει AliExpress Standard Shipping

Να ενημερωσω οτι η τελευταια παραγγελια με τρακ UGxxxxxxxxxYP ηρθε με acs σημερα χωρις καποια χρεωση.

• Like 1
Δημοσ.
Στις 6/11/2022 στις 6:59 ΜΜ, sleepychris είπε

εφοσον εχεις πληρωσει vat, γιατι να πληρωσεις τελωνειο?

άλλο το VAT (φπα) και αλλο το τελωνειο (δασμος) μην τα μπερδευουμε ......

• Like 1
Δημοσ.
Στις 8/11/2022 στις 12:55 ΜΜ, Mr_Terror είπε

Να ενημερωσω οτι η τελευταια παραγγελια με τρακ UGxxxxxxxxxYP ηρθε με acs σημερα χωρις καποια χρεωση.

Για βαλε λιγο ενα screenshot ή δωσε ημερομηνια ποτε εφυγε απο την transit country?

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

αν εχω καταλαβει καλα,απο αυτο το σημειο και επειτα ειναι που χανουμε το tracking?
τελικα εχει καταλαβει κανεις αν και τι μπορουμε να κανουμε για να βρουμε αυτο το νεο tracking number?

2.png

Επεξ/σία από sleepychris
Δημοσ.
9 ώρες πριν, pamarakos είπε

Για βαλε λιγο ενα screenshot ή δωσε ημερομηνια ποτε εφυγε απο την transit country?

27/10 το εκανε αποστολη ο κινεζος, 7/11 μπηκε θεσσαλονικη και την επομενη μερα το ειχα στα χερια μου.

• Like 1
Δημοσ.
8 ώρες πριν, sleepychris είπε

αν εχω καταλαβει καλα,απο αυτο το σημειο και επειτα ειναι που χανουμε το tracking?
τελικα εχει καταλαβει κανεις αν και τι μπορουμε να κανουμε για να βρουμε αυτο το νεο tracking number?

2.png

Ναι από αυτό το σημείο σταματάει τελείως το tracking, υπολόγιζε περίπου 10 μέρες μέχρι να έρθει σπίτι σου. Δεν μπορείς να κάνεις τίποτα για να το βρεις, απλά μια μέρα θα σου χτυπήσει η Speedex την πόρτα. Μπορεί να σου στείλουν και sms ή να σε πάρουν τηλέφωνο πιο πριν.

46 λεπτά πριν, Mr_Terror είπε

27/10 το εκανε αποστολη ο κινεζος, 7/11 μπηκε θεσσαλονικη και την επομενη μερα το ειχα στα χερια μου.

Μας λες λίγο την πορεία του δέματος; Γιατί αυτό το UG...YP δεν είναι συνηθισμένο.

Δημοσ.

copy/paste η πορεια του δεματος απο την πλατφορμα του αλι.Με χχχ εχω σβησει προσωπικα δεδομενα.

• 2022-11-08 12:20

He8be75791be0434b901197e681d6d3e1N.png

Delivered

[1893-ΧΧΧΧΧΧΧΧΧ, GREECE]Delivered consignee: ΧΧΧΧΧΧΧΧΧ

• 2022-11-08 08:44

Hf102e0a8b38f4d33ab41e4947c60a3cft.png

Out for delivery

[1893-ΧΧΧΧΧΧΧΧ, GREECE]Out for Delivery

• 2022-11-08 08:44

[1893-ΧΧΧΧΧΧ, GREECE]In transit - Inbound

• 2022-11-08 02:47

[2644-ATTIKIS, GREECE]In transit - Outbound

• 2022-11-07 15:52

[1549-THESSALONIKI, GREECE]In transit - Outbound

• 2022-11-07 15:47

[1549-THESSALONIKI, GREECE]In transit - Inbound

• 2022-11-07 15:37

[2078-THESSALONIKIS, GREECE]Destination Country - Arrival

• 2022-10-27 18:11

International shipment release - Import

• 2022-10-27 11:15

Port of destination - Arrival

• 2022-10-26 02:43

Port of departure - Departure

• 2022-10-24 03:09

Yanwen facility - Outbound

• 2022-10-19 22:58

Processing information input

• 2022-10-19 17:30

Yanwen Pickup scan

• 2022-10-17 16:55

Order processed by shipper

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...