achilles_g_ Δημοσ. 2 Νοεμβρίου 2022 Δημοσ. 2 Νοεμβρίου 2022 Υπήρχε απόδειξη από ΕΛΤΑ για τα 2,5 ευρώ.
sakisgri Δημοσ. 2 Νοεμβρίου 2022 Δημοσ. 2 Νοεμβρίου 2022 1 λεπτό πριν, achilles_g_ είπε Υπήρχε απόδειξη από ΕΛΤΑ για τα 2,5 ευρώ. Λογικά (λέω εγώ τώρα) Το ένα δέμα που ήταν από επιστροφή (χωρίς χρέωση) να το περάσαν τελωνείο να δουν αν όντος ήταν έτσι και αφού έπρεπε να περάσει τελωνείο να το δούνε πλήρωσες τα 2,5€. Το άλλο να πέρασε τυχαίος η να είχαν καμία αμφισβήτηση για την τιμή του προϊόντος, και να πλήρωσες πάλι 2,5€ ? (έχουν το δικαίωμα) Τότε ήσουν πολύ άτυχος. Μην σε κρατήσει αυτό από το να ξανά παραγγείλεις νομίζω απλός ήσουν άτυχος στην δεύτερη περίπτωση. Έχουμε πάρει εδώ εκατοντάδες δέματα (εγώ προσωπικά πάνω από 40) με saver, δεν έχει αναφέρει κανείς ότι πλήρωσε κάτι παραπάνω.
SilentVoice Δημοσ. 3 Νοεμβρίου 2022 Δημοσ. 3 Νοεμβρίου 2022 Ενημερωτικά προς αλλους, δεν εψαξα να δω αν έχει ξανα αναφερθεί παρόμοιο σενάριο. Είχα κάνει 3 διαφορετικές παραγγελίες απο Aliexpress, απο διαφορετικούς πωλητές και 3 διαφορετικές ημερομηνίες παραγγελίας. Ενα κάτι ζώνες ανδρικές , κατι τζαμάκια για το κινητό και κάτι τζαμάκια για το κινητό απο άλλον πωλητή και αυτά. Για κάποιο λόγο, όταν παρέλαβα, ήρθαν όλα μαζί σε ενα δέμα μέσα. Απ'οτι κατάλαβα , σε κάποια στιγμή του tracking εκαναν αυτόματα την ένωση των πακέτων σε ένα. Με τελωνείο δεν είχα πρόβλημα.
radiotv Δημοσ. 3 Νοεμβρίου 2022 Δημοσ. 3 Νοεμβρίου 2022 (επεξεργασμένο) 16 λεπτά πριν, SilentVoice είπε Ενημερωτικά προς αλλους, δεν εψαξα να δω αν έχει ξανα αναφερθεί παρόμοιο σενάριο. Είχα κάνει 3 διαφορετικές παραγγελίες απο Aliexpress, απο διαφορετικούς πωλητές και 3 διαφορετικές ημερομηνίες παραγγελίας. Ενα κάτι ζώνες ανδρικές , κατι τζαμάκια για το κινητό και κάτι τζαμάκια για το κινητό απο άλλον πωλητή και αυτά. Για κάποιο λόγο, όταν παρέλαβα, ήρθαν όλα μαζί σε ενα δέμα μέσα. Απ'οτι κατάλαβα , σε κάποια στιγμή του tracking εκαναν αυτόματα την ένωση των πακέτων σε ένα. Με τελωνείο δεν είχα πρόβλημα. έχει αναφερθεί πολλές φορές, λέγεται combined shipping και το κάνει το AliExpress στις δικές του μεθόδους αποστολής για λόγους καθαρά οικονομικούς, εξοικονομεί λεφτά στέλνοντας τα όλα μαζί. Επεξ/σία 3 Νοεμβρίου 2022 από radiotv
Justhavocman Δημοσ. 3 Νοεμβρίου 2022 Δημοσ. 3 Νοεμβρίου 2022 (επεξεργασμένο) Για αγορά με fedex η dhl έχει δασμούς; Για κάποιο λόγο μου χρεώνει 55 ευρώ το aliexpress standard shipping. Επεξ/σία 3 Νοεμβρίου 2022 από Justhavocman
hotcarver1 Δημοσ. 3 Νοεμβρίου 2022 Δημοσ. 3 Νοεμβρίου 2022 16 ώρες πριν, tryfos είπε Αν τους πάρεις ξανά, κάνε μας μια ενημέρωση τι σου είπαν. Κυρίως ρώτα αν υπάρχει κάποιος τρόπος να το μαθαίνουμε μόνοι μας χωρίς να παίρνουμε τηλέφωνο... Δοκίμασα να καλέσω τον πράκτορα της speedex στις Σέρρες.Χρειάζονται αρ.Speedex για να το βρουνε.Με αριθμό τηλεφώνου δεν βρήκαν κάτι. Το δικο μου 5UGR έχει μείνει στάσιμο από 28 Οκτωβρίου που έφυγε από Βουδαπέστη πάντως.
Mr_Terror Δημοσ. 3 Νοεμβρίου 2022 Δημοσ. 3 Νοεμβρίου 2022 Βρηκα χαρτακι της speedex στο σπιτι.Δεν με βρηκε ο οδηγος.σιγουρα ειναι αρκετα δεματακια απο αλι που τα βαλανε σε μια αποστολη.Θα παω το απογευμα απο το καταστημα να παραλαβω.Ηρθαν παρα πολυ γρηγορα σε 15 μερες . 1
AndreasK_Piraeus Δημοσ. 3 Νοεμβρίου 2022 Δημοσ. 3 Νοεμβρίου 2022 1 ώρα πριν, Mr_Terror είπε Βρηκα χαρτακι της speedex στο σπιτι.Δεν με βρηκε ο οδηγος.σιγουρα ειναι αρκετα δεματακια απο αλι που τα βαλανε σε μια αποστολη.Θα παω το απογευμα απο το καταστημα να παραλαβω.Ηρθαν παρα πολυ γρηγορα σε 15 μερες . Πακετάκι με tracking 5UGRXXXXXXXXX ήρθε σήμερα με SPEEDEX COURIER. Παραγγελία 15/10/22 απο Aliexpress. Στο parcelsapp δείχνει τελευταία ένδειξη "27 Οκτ 2022 09:12 Parcel outbound from transit facility" 1
sakisgri Δημοσ. 3 Νοεμβρίου 2022 Δημοσ. 3 Νοεμβρίου 2022 (επεξεργασμένο) 4 ώρες πριν, Mr_Terror είπε Βρηκα χαρτακι της speedex στο σπιτι.Δεν με βρηκε ο οδηγος.σιγουρα ειναι αρκετα δεματακια απο αλι που τα βαλανε σε μια αποστολη.Θα παω το απογευμα απο το καταστημα να παραλαβω.Ηρθαν παρα πολυ γρηγορα σε 15 μερες . 2 ώρες πριν, AndreasK_Piraeus είπε Πακετάκι με tracking 5UGRXXXXXXXXX ήρθε σήμερα με SPEEDEX COURIER. Παραγγελία 15/10/22 απο Aliexpress. Στο parcelsapp δείχνει τελευταία ένδειξη "27 Οκτ 2022 09:12 Parcel outbound from transit facility" Πολύ καλά τα νέα. Πρέπει να στέλνουμε μήνυμα στους πωλητές όταν το δέμα φύγει από Ουγγαρία και να τους λέμε δεν βλέπουμε το tracking στην χώρα μας αν ξέρει να μας δώσει το next από την speedex. Έτσι πιστεύω θα ενημερώσουν αυτοί το Aliexpress και την Cainiao (η Cainiao ανήκει στο Alibaba group) και κάτι πιστεύω θα αλλάξει. Έχω κάνει τώρα 7 παραγγελίες και πάνε για combined, θα στείλω σε και τους 7 ότι δεν έχω tracking όταν φύγει από Ουγγαρία το δέμα. 5 ώρες πριν, Justhavocman είπε Για αγορά με fedex η dhl έχει δασμούς; Για κάποιο λόγο μου χρεώνει 55 ευρώ το aliexpress standard shipping. Έχει ναι. Μακριά από ιδιωτικές εταιρίες courier όταν το δέμα έρχεται από τρίτες χώρες, μέχρι και το Φ.Π.Α (VAT) που θα το έχεις πληρώσει θα στο ξανά χρεώσουν. Λογικά το δέμα ειναι βαρύ γιαυτό και τόσο ακριβά τα μεταφορικά. Κανε αναζήτηση το προϊόν σε άλλο κατάστημα μήπως έχει πιο φτηνά μεταφορικά. Δες αν υπάρχει για αποστολή από Ευρωπαικη αποθήκη η αν υπάρχει το προϊόν στο Banggood. Επεξ/σία 3 Νοεμβρίου 2022 από sakisgri
tryfos Δημοσ. 3 Νοεμβρίου 2022 Δημοσ. 3 Νοεμβρίου 2022 (επεξεργασμένο) 6 ώρες πριν, AndreasK_Piraeus είπε Πακετάκι με tracking 5UGRXXXXXXXXX ήρθε σήμερα με SPEEDEX COURIER. Παραγγελία 15/10/22 απο Aliexpress. Στο parcelsapp δείχνει τελευταία ένδειξη "27 Οκτ 2022 09:12 Parcel outbound from transit facility" Όπως ακριβώς τα έγραψα με το τελευταίο tracking 'Parcel outbound from transit facility". Δεν μπορώ όμως να επιβεβαιώσω τόσο γρήγορους χρόνους δυστυχώς... Μπορείς να δεις αν ήρθε μέσω Σερρών κλπ , όπως ανέφερα εγώ χτες; Πάντως τελικά το UGR δεν αλλάζει στην πορεία σε UA ή LA, όπως είχε ειπωθεί στην αρχή, ταξιδεύουν όντως ως UGR. Όμως το θέμα ότι το χάνουμε από Ουγγαρία μέχρι το σπίτι είναι σοβαρό θέμα, γιατί ισχύει και για τα tracked της standard αποστολής και δεν θα έπρεπε να είναι έτσι. Επεξ/σία 3 Νοεμβρίου 2022 από tryfos
sakisgri Δημοσ. 3 Νοεμβρίου 2022 Δημοσ. 3 Νοεμβρίου 2022 (επεξεργασμένο) 33 λεπτά πριν, tryfos είπε Πάντως τελικά το UGR δεν αλλάζει στην πορεία σε UA ή LA, όπως είχε ειπωθεί στην αρχή, ταξιδεύουν όντως ως UGR. Έβαλα τυχαία αριθμοί στο Cainiao tracking τα πιο πολλά παλιά είχαν αλλαγή σε LA***********HU, από περίπου 5UGR000011140 tracking και πιο πάνω η δεν αλλάζει η αλλάζει πάλι σε 5UGR, από ότι φαίνεται κατέληξαν σε Speedex. Με χρόνο παράδοσης από 15 μέρες μέχρι και 25 περίπου. Επεξ/σία 3 Νοεμβρίου 2022 από sakisgri 1
Lazaros68 Δημοσ. 4 Νοεμβρίου 2022 Δημοσ. 4 Νοεμβρίου 2022 Στις 1/11/2022 στις 10:41 ΠΜ, Lazaros68 είπε Ευχαριστώ πολύ !! ένα hdmi καλώδιο! Στις 31/10/2022 στις 8:07 ΜΜ, nikosgiann78 είπε Αν αυτό που βλέπω είναι σωστό στο 17track, τότε έχουμε αποστολή με την εταιρία logistics J-NET. Την έχω πετύχει 2 φορές στο παρελθόν (μου έστειλε Κινέζος 'special goods με αυτό τον τρόπο) που έβγαζε tracking number τύπου AQ.........CN το σύστημα για την Ελλάδα, και το δέμα τελικά έφτανε με PostNL (ενώ γινόταν αρχική διαχείριση από το China post!). Δηλ. το δέμα το έπαιρνε η J-NET και το έδινε αμέσως στο China post. Ενώ εσύ περίμενες το δέμα να έρθει με China post, το China post το έδινε μετά στο PostNL!!!! Βασικά μου είχε πει ο πωλητής ότι την χρησιμοποιούσαν πιο πολύ όταν έστελναν δέματα στο Ισραήλ. Έχω κρατήσει μια φωτογραφία με ένα δικό μου τέτοιο tracking number από παλιά (το κράτησα γιατί προσπαθούσα να βγάλω άκρη το πως έκαναν την αποστολή). Τι έχεις παραγγείλει; Είναι 'special goods' (σκόνη, υγρά κτλ.); ένα hdmi καλώδιο!
tryfos Δημοσ. 4 Νοεμβρίου 2022 Δημοσ. 4 Νοεμβρίου 2022 (επεξεργασμένο) 21 ώρες πριν, hotcarver1 είπε Δοκίμασα να καλέσω τον πράκτορα της speedex στις Σέρρες.Χρειάζονται αρ.Speedex για να το βρουνε.Με αριθμό τηλεφώνου δεν βρήκαν κάτι. Το δικο μου 5UGR έχει μείνει στάσιμο από 28 Οκτωβρίου που έφυγε από Βουδαπέστη πάντως. Στις 2/11/2022 στις 4:30 ΜΜ, radiotv είπε έχω πάρει μπαταρίες λιθίου από το Ali τις στέλνει με την Meest και όταν φτάσει εδώ τις παραδίδει η Speedex, επειδή το τρακινγκ της Speedex δεν φαίνεται πουθενά ανακάλυψα ότι τηλεφωνοντας στην Speedex και πατώντας την επιλογή δέματα εξωτερικού λες στον υπάλληλο που θα απαντήσει τον αριθμό της Meest και σου δίνει τον καινούργιο της Speedex, δοκιμάστε το και για τα 5UGR αυτοί βλέπουν τα τρακινγκ στο εσωτερικό σύστημα της Speedex. Τελικά τί από τα δύο ισχύει; Το προσπάθησε κάποιος άλλος; Ο φίλος @hotcarver1λέει ότι προσπάθησε δύο φορές με την speedex και δεν τα κατάφερε να του δώσουν κάτι. Είναι σημαντικό με τον νέο τρόπο UGR να το βρούμε αυτό. Επεξ/σία 4 Νοεμβρίου 2022 από tryfos
hotcarver1 Δημοσ. 4 Νοεμβρίου 2022 Δημοσ. 4 Νοεμβρίου 2022 8 λεπτά πριν, tryfos είπε Τελικά τί από τα δύο ισχύει; Ο φίλος @hotcarver1λέει ότι προσπάθησε δύο φορές με την speedex και δεν τα κατάφερε να του δώσουν κάτι. Είναι σημαντικό με τον νέο τρόπο UGR να το βρούμε αυτό. Όπως μ είπανε από το πρακτορείο των Σερρών,με τρακιγκ ναμπερ ,δεν μπορούν να με βοηθήσουν.Δοκιμάσανε και με αριθμό παραλήπτη ,αλλά δεν βρήκαν κάτι. Μπορει να μην έχει παραληφθεί ακόμα μπορεί και όχι. Το δικό μου όπως είπα έχει κολλήσει από τις 28/10 στο outbound από Ουγγαρία.
tryfos Δημοσ. 4 Νοεμβρίου 2022 Δημοσ. 4 Νοεμβρίου 2022 1 λεπτό πριν, hotcarver1 είπε Το δικό μου όπως είπα έχει κολλήσει από τις 28/10 στο outbound από Ουγγαρία. Δεν έχει κολλήσει, έρχεται. Απλά δυστυχώς είναι αυτό το θέμα, ότι σταματάει το tracking Ουγγαρία και μια μέρα σου έρχεται ξαφνικά σπίτι, δεν βλέπεις τίποτα ενδιάμεσα. 56 λεπτά πριν, hotcarver1 είπε Δοκιμάσανε και με αριθμό παραλήπτη ,αλλά δεν βρήκαν κάτι. Μπορει να μην έχει παραληφθεί ακόμα μπορεί και όχι. @sakisgri @nikosgiann78 Υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να μην δίνεται καν εξ αρχής next tracking number για τη speedex λοιπόν. Για αυτό δεν το βλέπουμε καθόλου στα ψαχτήρια, γι' αυτό μάλλον δεν θα το ξέρουν ούτε οι πωλητές, γι' αυτό δεν το βρίσκουνε και στη Speedex παρά μόνο ΑΦΟΥ παραλάβουν. Αυτό είναι αρκετά σοβαρό θέμα, γιατί στη Standard μέθοδο πληρώνεις για tracked και tracked τελικά δεν έχεις μετά από Ουγγαρία. Έτσι το UGR γίνεται χειρότερο και από saver... Υποψιάζομαι ότι το Ουγγαρία-Σέρρες γίνεται οδικώς, για αυτό δεν υπάρχει παρακολούθηση της προκοπής. Αλλά και ΑΦΟΥ παραλάβουν τα speedex πάλι δεν έχεις τη παραμικρή ειδοποίηση ούτε ενημέρωση, απλά σκάνε μια μέρα στην πόρτα σου. Υπ' αυτή την έννοια ξαναλέω είναι χειρότερος ο νέος τρόπος σε σχέση με το παλιό LA....Εκτός αν μειωθούν οι χρόνοι κατά ΠΟΛΥ, οπότε στην περίπτωση αυτή πάω πάσο.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα