sakisgri Δημοσ. 31 Οκτωβρίου 2022 Share Δημοσ. 31 Οκτωβρίου 2022 1 ώρα πριν, tryfos είπε @sakisgri και @nikosgiann78περιμένετε τίποτα μέσω ΕΛΤΑ αυτή την περίοδο (κυρίως για saver UA... ενδιαφέρομαι); Εχω πολλά που είναι στη ρημαδα την 'αποστολή αντικειμένου' σχεδόν ένα μήνα και δε λέει να κουνηθεί ΤΙΠΟΤΑ. Περίμενα κάποια κίνηση σήμερα μετά το 3ημερο αλλά και πάλι τίποτα. Ένα από αυτά είναι και η περιβόητη consolidated αποστολή που έρχεται με το 5UGR... Είναι που θα ερχόταν και με speedex 😀 Όλα έχουν φύγει και απο Ουγγαρία και έχουν αναλάβει τα άχρηστα ΕΛΤΑ. Συμβαίνει και σε σας; Το τελευταίο που παρέλαβα ήταν από παραγγελιά 14/9/22 και παρέλαβα 18/10/22. Τώρα έχω 3 στην φάση "Αποστόλη αντικειμένου" αλλά ειναι λίγες μέρες, το πιο παλιό ειναι παραγγελία 17/10/22 και στη φάση Αποστόλη αντικειμένου από 26/10/22 τα άλλα 19/10/22 - 29/10/22 και 20/10/22 - 29/10/22. Αν με πάει όπως εσένα Καλά Χριστούγεννα!!!🎅 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
tryfos Δημοσ. 31 Οκτωβρίου 2022 Share Δημοσ. 31 Οκτωβρίου 2022 1 λεπτό πριν, sakisgri είπε το πιο παλιό ειναι παραγγελία 17/10/22 και στη φάση Αποστόλη αντικειμένου από 26/10/22 Κοίτα ρε παιδί μου εδώ, αναλαμβάνουν τα άχρηστα μόλις σε 9(!) μέρες από Κίνα και ακόμα θα περιμένεις 1 μήνα... 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
sakisgri Δημοσ. 31 Οκτωβρίου 2022 Share Δημοσ. 31 Οκτωβρίου 2022 (επεξεργασμένο) 14 λεπτά πριν, tryfos είπε Κοίτα ρε παιδί μου εδώ, αναλαμβάνουν τα άχρηστα μόλις σε 9(!) μέρες από Κίνα και ακόμα θα περιμένεις 1 μήνα... Το ξέρω, δυστυχώς δεν μπορούμε να κάνουμε τπτ παρά να περιμένουμε. Βασικά αν τα βγάζαμε σε κανένα κανάλι μπορεί κάτι να άλλαζε. Σε 10 μέρες ταξιδεύει τον μισό πλανήτη το δέμα τους περνάει και τα τελωνεία η Ουγγαρία και τα ΕΛΤΑ θέλει 20 μέρες στην καλύτερη μόνο να σκανάρει το δέμα και να στο φέρει σπίτι, τι να πεις... Μακάρι να αλλάξει ο τρόπος αποστολής έστω στα standard και να παραλαμβάνουμε από speedex σε 13 μέρες όπως έγινε με τον φίλο πιο πίσω. Επεξ/σία 31 Οκτωβρίου 2022 από sakisgri 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
tryfos Δημοσ. 31 Οκτωβρίου 2022 Share Δημοσ. 31 Οκτωβρίου 2022 10 λεπτά πριν, sakisgri είπε και να στο φέρει σπίτι Ποιό σπίτι; Ούτε στο σπίτι δεν το φέρνει σε μένα, μόνο χαρτάκι και σε tracked και σε untracked. Άστα... 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Asmo Δημοσ. 1 Νοεμβρίου 2022 Share Δημοσ. 1 Νοεμβρίου 2022 (επεξεργασμένο) @tryfos Εισαι πολυ λαθος για το οτι αργουν τα ΕΛΤΑ. Τα ΕΛΤΑ ειναι πολυ καλυτερα απο την Speedex. Το οτι βλεπεις "αποστολη αντικειμενου" στο ελτα δεν σημαινει οτι εχουν παραλαβει, σημαινει οτι η ξενη χωρα εχει βαλει το αντικειμενο σε line haul, δηλαδη αναμονη σε σακο για να μπει στο αεροπλανο. Τα ΕΛΤΑ κανουν ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΗ ΔΟΥΛΕΙΑ απλα το συστημα παγκοσμιου tracking δεν βοηθαει στο να καταλαβεις τι γινεται. Στο λεω γιατι ο αδερφος μου δουλευε χρονια στα ΕΛΤΑ και οτι πληροφορια εχω δωσει ειναι εξακριβωμενη. Οι ταχυδρομικες υπηρεσιες χρησιμοποιουν πολλους και διαφορετικους τροπους μεταφορας. Ενας τροπος ειναι ακομα και μεσω ιδιωτικων εταιριων CARGO (DHL, UPS, FedEX, GLS). Αλλος τροπος ειναι κενος χωρος σε κανονικες (πολιτικες) αερογραμμες, (ναι αυτες που παμε τις διακοπες μας). Αν με καποια χωρα δεν υπαρχει απευθειας πτηση θα γινει ανταποκριση οταν με το καλο η ταχυδρομικη υπηρεσια αναλαβει να προωθησει τον σακο. Γενικα ειναι πολυ πιο συνθετο το θεμα οταν εχει να κανει με ταχυδρομικες υπηρεσιες και οχι με ιδιωτικα κουριερ που εχουν δικα τους αεροπλανα. Αλλα για να παω παλι στην αρχη, η speedex ειναι ενα ρδελο. Επεξ/σία 1 Νοεμβρίου 2022 από Asmo Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
nikosgiann78 Δημοσ. 1 Νοεμβρίου 2022 Share Δημοσ. 1 Νοεμβρίου 2022 (επεξεργασμένο) 7 ώρες πριν, tryfos είπε @sakisgri και @nikosgiann78περιμένετε τίποτα μέσω ΕΛΤΑ αυτή την περίοδο (κυρίως για saver UA... ενδιαφέρομαι); Εχω πολλά που είναι στη ρημαδα την 'αποστολή αντικειμένου' σχεδόν ένα μήνα και δε λέει να κουνηθεί ΤΙΠΟΤΑ. Περίμενα κάποια κίνηση σήμερα μετά το 3ημερο αλλά και πάλι τίποτα. Ένα από αυτά είναι και η περιβόητη consolidated αποστολή που έρχεται με το 5UGR... Είναι που θα ερχόταν και με speedex 😀 Όλα έχουν φύγει και απο Ουγγαρία και έχουν αναλάβει τα άχρηστα ΕΛΤΑ. Συμβαίνει και σε σας; Το μόνο που έχω είναι ένα 5UGR000017499 από consolidated warehouse. Πλέον παραγγέλνω πολύ σπάνια. Όσο για τα UA.........HU που ρωτάς, θα δεις το εξής: Πλέον δεν βλέπεις την εκφόρτωση εδώ στην Ελλάδα (ενώ παλιά την έβλεπες στο σύστημα των ΕΛΤΑ), αλλά μπορείς να δεις στην Cainiao logistics (https://global.cainiao.com/) πότε έχει φτάσει το δέμα σου στην Ελλάδα (πρακτικά την εκφόρτωση!!), αν δεν έχουν αλλάξει κάτι. Θα δεις δηλ. πρακτικά ένα ακόμα update που δεν θα το δεις στο σύστημα των ΕΛΤΑ, κάτι σαν arrived at local delivery office ή κάπως έτσι. Μην ξεχνάς πως το U σημαίνει Unregistered, οπότε λογικό είναι να το 'χάνεις' κάποια στιγμή. Επεξ/σία 1 Νοεμβρίου 2022 από nikosgiann78 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Lazaros68 Δημοσ. 1 Νοεμβρίου 2022 Share Δημοσ. 1 Νοεμβρίου 2022 14 ώρες πριν, nikosgiann78 είπε Αν αυτό που βλέπω είναι σωστό στο 17track, τότε έχουμε αποστολή με την εταιρία logistics J-NET. Την έχω πετύχει 2 φορές στο παρελθόν (μου έστειλε Κινέζος 'special goods με αυτό τον τρόπο) που έβγαζε tracking number τύπου AQ.........CN το σύστημα για την Ελλάδα, και το δέμα τελικά έφτανε με PostNL (ενώ γινόταν αρχική διαχείριση από το China post!). Δηλ. το δέμα το έπαιρνε η J-NET και το έδινε αμέσως στο China post. Ενώ εσύ περίμενες το δέμα να έρθει με China post, το China post το έδινε μετά στο PostNL!!!! Βασικά μου είχε πει ο πωλητής ότι την χρησιμοποιούσαν πιο πολύ όταν έστελναν δέματα στο Ισραήλ. Έχω κρατήσει μια φωτογραφία με ένα δικό μου τέτοιο tracking number από παλιά (το κράτησα γιατί προσπαθούσα να βγάλω άκρη το πως έκαναν την αποστολή). Τι έχεις παραγγείλει; Είναι 'special goods' (σκόνη, υγρά κτλ.); Ευχαριστώ πολύ !! Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
pamarakos Δημοσ. 1 Νοεμβρίου 2022 Share Δημοσ. 1 Νοεμβρίου 2022 8 ώρες πριν, Asmo είπε @tryfos Εισαι πολυ λαθος για το οτι αργουν τα ΕΛΤΑ. Τα ΕΛΤΑ ειναι πολυ καλυτερα απο την Speedex. Το οτι βλεπεις "αποστολη αντικειμενου" στο ελτα δεν σημαινει οτι εχουν παραλαβει, σημαινει οτι η ξενη χωρα εχει βαλει το αντικειμενο σε line haul, δηλαδη αναμονη σε σακο για να μπει στο αεροπλανο. Τα ΕΛΤΑ κανουν ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΗ ΔΟΥΛΕΙΑ απλα το συστημα παγκοσμιου tracking δεν βοηθαει στο να καταλαβεις τι γινεται. Στο λεω γιατι ο αδερφος μου δουλευε χρονια στα ΕΛΤΑ και οτι πληροφορια εχω δωσει ειναι εξακριβωμενη. Οι ταχυδρομικες υπηρεσιες χρησιμοποιουν πολλους και διαφορετικους τροπους μεταφορας. Ενας τροπος ειναι ακομα και μεσω ιδιωτικων εταιριων CARGO (DHL, UPS, FedEX, GLS). Αλλος τροπος ειναι κενος χωρος σε κανονικες (πολιτικες) αερογραμμες, (ναι αυτες που παμε τις διακοπες μας). Αν με καποια χωρα δεν υπαρχει απευθειας πτηση θα γινει ανταποκριση οταν με το καλο η ταχυδρομικη υπηρεσια αναλαβει να προωθησει τον σακο. Γενικα ειναι πολυ πιο συνθετο το θεμα οταν εχει να κανει με ταχυδρομικες υπηρεσιες και οχι με ιδιωτικα κουριερ που εχουν δικα τους αεροπλανα. Αλλα για να παω παλι στην αρχη, η speedex ειναι ενα ρδελο. Ελτα:))))))))) Μας δουλευεις ή δουλευεις στα ελτα!!!!!! Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
tryfos Δημοσ. 1 Νοεμβρίου 2022 Share Δημοσ. 1 Νοεμβρίου 2022 6 ώρες πριν, nikosgiann78 είπε Το μόνο που έχω είναι ένα 5UGR000017499 από consolidated warehouse. Πλέον παραγγέλνω πολύ σπάνια. Όσο για τα UA.........HU που ρωτάς, θα δεις το εξής: Πλέον δεν βλέπεις την εκφόρτωση εδώ στην Ελλάδα (ενώ παλιά την έβλεπες στο σύστημα των ΕΛΤΑ), αλλά μπορείς να δεις στην Cainiao logistics (https://global.cainiao.com/) πότε έχει φτάσει το δέμα σου στην Ελλάδα (πρακτικά την εκφόρτωση!!), αν δεν έχουν αλλάξει κάτι. Θα δεις δηλ. πρακτικά ένα ακόμα update που δεν θα το δεις στο σύστημα των ΕΛΤΑ, κάτι σαν arrived at local delivery office ή κάπως έτσι. Μην ξεχνάς πως το U σημαίνει Unregistered, οπότε λογικό είναι να το 'χάνεις' κάποια στιγμή. Ναι τα ξέρω όλα αυτά, δεν χρειάζεται καν να πας στο site της cainaio, τα τραβάει το track checker (αν υπάρχουν). Το πρόβλημα είναι ότι ακριβώς δεν υπάρχει καμία κίνηση εδώ και ένα μήνα και έχουνε κολλήσει όλα στο 'αποστολή αντικειμένου'. Σχεδόν πάντα υπολόγιζα 2 βδομάδες από το 'αποστολή αντικειμένου''και τόσο έκανε. 10 λεπτά πριν, pamarakos είπε Ελτα:))))))))) Μας δουλευεις ή δουλευεις στα ελτα!!!!!! Εντάξει τρολαρει ο φίλος, για αυτό και δεν απάντησα. 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
crimsonwall Δημοσ. 1 Νοεμβρίου 2022 Share Δημοσ. 1 Νοεμβρίου 2022 Καλησπέρα, Θέλω να κάνω μια αγορά > 150€ από Ali. Με Aliexpress Standard Shipping γλιτώνουμε πλήρως δασμούς, τελωνείο, ΦΠΑ ή σε αυτή την περίπτωση πληρώνουμε αλλά σε τελωνείο άλλης χώρας? Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
sakisgri Δημοσ. 1 Νοεμβρίου 2022 Share Δημοσ. 1 Νοεμβρίου 2022 (επεξεργασμένο) 4 ώρες πριν, crimsonwall είπε Καλησπέρα, Θέλω να κάνω μια αγορά > 150€ από Ali. Με Aliexpress Standard Shipping γλιτώνουμε πλήρως δασμούς, τελωνείο, ΦΠΑ ή σε αυτή την περίπτωση πληρώνουμε αλλά σε τελωνείο άλλης χώρας? Ναι τα γλυτώνεις εκτός τον φ.π.α που ειναι αναγκαστικό και μέσα στην τιμή, θα δεις στο checkout - VAT included (Φ.Π.Α) αν ειναι μέσα στην τιμή δεν θα πληρωσεις τπτ παραπάνω από την τιμή που θα δεις. Πάνω από τα 186€ που ειναι 150€ + 24% Φ.Π.Α αφαιρείται αυτόματα και τα πληρώνεις στην Ελλάδα μαζί με έξοδα εκτελωνισμού και δασμοί. Αν θες δες εδώ- https://www.angroid.gr/android-tutorials/allages-apo-1i-ioylioy-kai-katargisi-tis-ateleias-agores-ektos-e-e-kai-teloneio-pos-tha-kano-agores-apo-kina-kai-agglia-posa-tha-pliroso-sto-teloneio Αλλά κοίτα να ειναι ο τρόπος αποστολής Aliexpress Standard Shipping. Επεξ/σία 1 Νοεμβρίου 2022 από sakisgri Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Asmo Δημοσ. 1 Νοεμβρίου 2022 Share Δημοσ. 1 Νοεμβρίου 2022 6 ώρες πριν, pamarakos είπε Ελτα:))))))))) Μας δουλευεις ή δουλευεις στα ελτα!!!!!! Δεν γνωρίζω τι κάνει το ΜΔ Θεσσαλονίκης. Ότι έγινε στην Αθήνα πάντως είναι πιο γρήγορο από οτιδήποτε κάνει η speedex. Σάββατο παρέλαβαν 11.33 οπότε δεν πρόλαβε να μπει σε σάκο προς Θεσσαλονίκη. Έφυγε Δευτέρα. Τρίτη ξημερώματα έφτασε και ανοίχτηκε το πρωί. Από τότε αγνοείται. Θες να σου δείξω παραδείγματα speedex εντός Αττικής να κάνουν 8 μέρες; αεροδρόμιο -> Μαραθώνα 24 μέρες; πάρε τηλέφωνο speedex Παλλήνη αν στο σηκώσουν ενημέρωσε. Βάζουν απών για να χρεώσουν δεύτερη προσπαθεια παράδοσης σαν κατάστημα επίτηδες ενώ δεν έχουν έρθει καν. Η πραγματικότητα κάθε περιοχής είναι διαφορετική από τις άλλες, αλλά άστο καλύτερα, εγώ τρολαρω. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
The_Judas Δημοσ. 1 Νοεμβρίου 2022 Share Δημοσ. 1 Νοεμβρίου 2022 Με AliExpress Saver Shipping πληρώνω κάποιο φόρο ; Το προϊόν είναι πολύ μικρής αξίας 1.5 ευρώ.. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
tryfos Δημοσ. 2 Νοεμβρίου 2022 Share Δημοσ. 2 Νοεμβρίου 2022 47 λεπτά πριν, The_Judas είπε Με AliExpress Saver Shipping πληρώνω κάποιο φόρο ; Το προϊόν είναι πολύ μικρής αξίας 1.5 ευρώ.. Όχι. 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
nikosgiann78 Δημοσ. 2 Νοεμβρίου 2022 Share Δημοσ. 2 Νοεμβρίου 2022 18 ώρες πριν, Asmo είπε Δεν γνωρίζω τι κάνει το ΜΔ Θεσσαλονίκης. Ότι έγινε στην Αθήνα πάντως είναι πιο γρήγορο από οτιδήποτε κάνει η speedex. Σάββατο παρέλαβαν 11.33 οπότε δεν πρόλαβε να μπει σε σάκο προς Θεσσαλονίκη. Έφυγε Δευτέρα. Τρίτη ξημερώματα έφτασε και ανοίχτηκε το πρωί. Από τότε αγνοείται. Θες να σου δείξω παραδείγματα speedex εντός Αττικής να κάνουν 8 μέρες; αεροδρόμιο -> Μαραθώνα 24 μέρες; πάρε τηλέφωνο speedex Παλλήνη αν στο σηκώσουν ενημέρωσε. Βάζουν απών για να χρεώσουν δεύτερη προσπαθεια παράδοσης σαν κατάστημα επίτηδες ενώ δεν έχουν έρθει καν. Η πραγματικότητα κάθε περιοχής είναι διαφορετική από τις άλλες, αλλά άστο καλύτερα, εγώ τρολαρω. Αν τις επόμενες μέρες δεν δεις να πηγαίνει προς παράδοση το δέμα, τότε να πάρεις τηλ. την Μονάδα Διανομής Δυτικής Θεσσαλονίκης (τηλ. 2310589470- νομίζω και το 1,3&9 στο τέλος λειτουργούν-αν δεν βγάλεις άκρη, πάρε στα ΕΛΤΑ Σταυρούπολης να σου δώσουν τα τηλ. όλα από την μονάδα). Υπάρχει περίπτωση να το έχουν στην 'άκρη' και να μην το στέλνουν στο τοπικό ΕΛΤΑ της περιοχής σου, γιατί μπορεί να νομίζουν ότι έχει γίνει κάποιο λάθος στην ετικέτα του tracking number- γράφω νομίζω γιατί σε δική μου περίπτωση ήταν όλα ΟΚ, και από λάθος τους το είχαν στην 'άκρη')!!! 2 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα