Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
16 λεπτά πριν, panostosh είπε

πιστευεις να ειχε διαλεξει alienxpress premium shipping?

δεν το αποκλειω παντως, κατι αντιστοιχο ειχαν κανει το bangood/gearbest παλιοτερα

Δεν έχω ιδέα πραγματικά, και μου φαίνεται πολύ περίεργο ξαφνικά μετά από χρόνια το Αλί να στείλει με ιδιωτικό κουριερ. Μέχρι στιγμής το δικό μου UGR πάει όπως πάντα πήγαινε το LA.. ή το UA.., και δεν υπάρχει καμία ένδειξη ή προενημερωση για εμπλοκή κούριερ.

Επίσης έχω και 1-2 με LA... και μετά από αυτή την ιστορία με το UGR, που έρχονται όπως πάντα με ΕΛΤΑ κανονικά. Θα δούμε.

Φυσικά αν ίσχυε αυτό που λέει ο φίλος, ο πρώτος που θα χαιρόμουν είμαι εγώ, δεν θέλω να τα βλέπω τα ΕΛΤΑ, κάθε 2ο-3ο ποστ μου αυτό αναφέρω. Έχω καμιά δεκαριά στο 'αποστολή αντικειμένου' 3 βδομάδες ακουνητα. ΤΡΑΓΙΚΟ. Και τρελαίνεσαι όταν βλέπεις ότι φτάνουν από Κίνα Ουγγαρία και αναλαμβάνουν τα ΕΛΤΑ σε 7-10 μέρες (προχτές σε 6 μέρες ανέλαβαν από Κίνα!!!).

Επεξ/σία από tryfos
  • Απαντ. 7,9k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Κι εγώ παρέλαβα με speedex το UGR. Η ετικέτα γράφει στα στοιχεία 5U Logistics με έδρα στη Βουλγαρία και αποθήκη στις Σέρρες! Παράδοση express σε 13 μέρες! Πω πω θα πάθει εμπλοκή η speedex τα Χριστούγεννα... 😂

1616335415_IMG_20221029_092053-min(1).jpg.e44c4ca230fc26d171552c649c549e49.jpg

edit: Eννοειται πως εκτελωνίστηκε στην Ουγγαρία και μάλλον πήγε Βουλγαρία-Ελλαδα οδικώς.

Edit. AliExpress Standard Shipping είχα διαλέξει και μάλιστα μου είχε κάνει εντύπωση που ήταν η παραγγελία 20 ευρώ με δωρεάν μεταφορικά ενώ 3-4 άλλοι πωλητές επίσης με Standard Shipping είχανε 20+20 μεταφορικά (προφανώς με τη παλιά μέθοδο που ερχόταν αεροπορικώς στην Αθήνα μετα τον εκτελωνισμό στην Ουγγαρία).

Επεξ/σία από ekrepali
  • Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, ekrepali είπε

Κι εγώ παρέλαβα με speedex το UGR. Η ετικέτα γράφει στα στοιχεία 5U Logistics με έδρα στη Βουλγαρία και αποθήκη στις Σέρρες! Παράδοση express σε 13 μέρες! Πω πω θα πάθει εμπλοκή η speedex τα Χριστούγεννα... 😂

edit: Eννοειται πως εκτελωνίστηκε στην Ουγγαρία και μάλλον πήγε Βουλγαρία-Ελλαδα οδικώς.

Edit. AliExpress Standard Shipping είχα διαλέξει και μάλιστα μου είχε κάνει εντύπωση που ήταν η παραγγελία 20 ευρώ με δωρεάν μεταφορικά ενώ 3-4 άλλοι πωλητές επίσης με Standard Shipping είχανε 20+20 μεταφορικά (προφανώς με τη παλιά μέθοδο που ερχόταν αεροπορικώς στην Αθήνα μετα τον εκτελωνισμό στην Ουγγαρία).

Στη διαδρομή τόσο καιρό μέχρι να έρθει τί έβλεπες; Δε σου εμφάνισε κάποια στιγμή τη speedex; Μήπως ήταν από ευρωπαϊκή αποθήκη;

Αν ισχύει ότι παίζει να ξεφορτωθούμε τα ΕΛΤΑ, έστω στο standard shipping, πραγματικά είναι πολύ καλό νέο.Και ας διαλέγουμε standard.

Επεξ/σία από tryfos
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
4 ώρες πριν, ekrepali είπε

Ωραίος ο φίλος.  Όλα αυτά καλά ειναι αλλά είχες tracking ήξερες ότι θα παραλαβεις την ήμερα που παρελαβες?

Στο μεταξύ όταν το έψαχνα κάτι είχα δει για Βουλγαρία αλλά δεν ανέφερα κάτι γιατί δεν πίστευα ότι θα πήγαινε εκεί το δέμα, αλλά Ουγγαρία-Βουλγαρία βγάζει νόημα.

Αν θα παίρνουμε τα δέματα σε 13 μέρες! ειναι πάρα πολύ καλά.

Αν και πιστεύω δεν θα είμαστε όλοι τόσο τυχεροί να έρθει με αυτόν τον τρόπο γιατί νομίζω ισχύει αυτό που έγραψε ο φίλος Asmo στην πίσω σελίδα, έγραψε -

• Απ'οτι φαινεται το 5UGR ειναι απλα ενα Internal tracking του cainao και οχι πραγματικο. Αν υπαρχει update που λεει departed transit country και δεν εχετε παρει το κλασσικο "HU" tracking μαλλον θα το παρει για παραδοση καποια ιδιωτικη εταιρεια, πιθανοτατα speedex.

Εκτός αν όπως έγραψα δοκιμάζει το Aliexpress να στέλνει με ιδιωτική εταιρία όπως κάνει το Banggood με την commet και παραμείνει έτσι. Θα δούμε στην συνεχεία.

Επεξ/σία από sakisgri
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
4 ώρες πριν, tryfos είπε

Στη διαδρομή τόσο καιρό μέχρι να έρθει τί έβλεπες; Δε σου εμφάνισε κάποια στιγμή τη speedex; Μήπως ήταν από ευρωπαϊκή αποθήκη;

Αν ισχύει ότι παίζει να ξεφορτωθούμε τα ΕΛΤΑ, έστω στο standard shipping, πραγματικά είναι πολύ καλό νέο.Και ας διαλέγουμε standard.

Όχι δεν ήταν από ευρωπαϊκή αποθήκη... από Κίνα ξεκίνησε, εκτελωνίστηκε Ουγγαρία και κόπηκε το tracking στις 24/10.

Spoiler

4.jpg.7e2a8dde9f90cc98b0ebef1789bc7da3.jpg

Μετά μάλλον πήγε οδικώς Βουλγαρία, αν κάνω αναζήτηση στο google το Ruse7000, Lipnik 106... μου βγάζει αυτό:

Spoiler

13.jpg.c04161d72a652778fc7648aaf53d3851.jpg

Λογικά πήγε Σέρρες μέσω Προμαχώνα, και μετά το έδωσαν στη Speedex (δε ξέρεις το tracking μέχρι να παραλάβεις το δέμα)

Spoiler

444.jpg.d49c52babb456af00b9bd2c5f5660c10.jpg

Στο site της cainiao δεν εμφανίζει τίποτα μετά τις 24/10.... έκανα επίσης χειροκίνητη αναζήτηση το 5UGxxxxxxx στο track17 επιλέγοντας την 5UL, και το βγάζει unknown. Ίσως φταίει που έχει πέσει η σελίδα http://5ulogistics.com/ θα ξαναδοκιμάσω αν τη φτιάξουνε. Oύτε στο EuShipments βγάζει αποτελέσματα για το 5UGxxxxxxx https://eushipments.com/en/tracking

2 ώρες πριν, sakisgri είπε

Ωραίος ο φίλος.  Όλα αυτά καλά ειναι αλλά είχες tracking ήξερες ότι θα παραλαβεις την ήμερα που παρελαβες?

Όχι δεν το ήξερα... αφού είδα speedex και αναρωτήθηκα τι διάολο είναι. Mετά είδα το 5UGxxxxxx με μικρά γράμματα και κατάλαβα. Θα δούμε στη πορεία αν ενημερωθεί κάποιο tracking... ειδικά της Cainiao αν δεν ενημερωθεί τότε δε θα πληρωθεί ο πωλητής μέχρι να λήξει το protection, εκτός κι αν πατήσουμε εμείς ότι παραλάβαμε.

Επεξ/σία από ekrepali
  • Like 1
Δημοσ.
2 ώρες πριν, sakisgri είπε

Στο μεταξύ όταν το έψαχνα κάτι είχα δει για Βουλγαρία αλλά δεν ανέφερα κάτι γιατί δεν πίστευα ότι θα πήγαινε εκεί το δέμα, αλλά Ουγγαρία-Βουλγαρία βγάζει νόημα.

Αν θα παίρνουμε τα δέματα σε 13 μέρες! ειναι πάρα πολύ καλά.

Αν και πιστεύω δεν θα είμαστε όλοι τόσο τυχεροί να έρθει με αυτόν τον τρόπο γιατί νομίζω ισχύει αυτό που έγραψε ο φίλος Asmo στην πίσω σελίδα, έγραψε -

• Απ'οτι φαινεται το 5UGR ειναι απλα ενα Internal tracking του cainao και οχι πραγματικο. Αν υπαρχει update που λεει departed transit country και δεν εχετε παρει το κλασσικο "HU" tracking μαλλον θα το παρει για παραδοση καποια ιδιωτικη εταιρεια, πιθανοτατα speedex.

Εκτός αν όπως έγραψα δοκιμάζει το Aliexpress να στέλνει με ιδιωτική εταιρία όπως κάνει το Banggood με την commet και παραμείνει έτσι. Θα δούμε στην συνεχεία.

Η Comet τέλος,το Banggood τώρα στέλνει με Γενική Ταχυδρομική

• Like 1
Δημοσ.
3 ώρες πριν, ekrepali είπε

Όχι δεν ήταν από ευρωπαϊκή αποθήκη... από Κίνα ξεκίνησε, εκτελωνίστηκε Ουγγαρία και κόπηκε το tracking στις 24/10.

Εμφάνιση κρυμμένου περιεχομένου

4.jpg.7e2a8dde9f90cc98b0ebef1789bc7da3.jpg

Μετά μάλλον πήγε οδικώς Βουλγαρία, αν κάνω αναζήτηση στο google το Ruse7000, Lipnik 106... μου βγάζει αυτό:

13.jpg.c04161d72a652778fc7648aaf53d3851.jpg

Λογικά πήγε Σέρρες μέσω Προμαχώνα, και μετά το έδωσαν στη Speedex (δε ξέρεις το tracking μέχρι να παραλάβεις το δέμα)

444.jpg.d49c52babb456af00b9bd2c5f5660c10.jpg

Στο site της cainiao δεν εμφανίζει τίποτα μετά τις 24/10.... έκανα επίσης χειροκίνητη αναζήτηση το 5UGxxxxxxx στο track17 επιλέγοντας την 5UL, και το βγάζει unknown. Ίσως φταίει που έχει πέσει η σελίδα http://5ulogistics.com/ θα ξαναδοκιμάσω αν τη φτιάξουνε. Oύτε στο EuShipments βγάζει αποτελέσματα για το 5UGxxxxxxx https://eushipments.com/en/tracking

Όχι δεν το ήξερα... αφού είδα speedex και αναρωτήθηκα τι διάολο είναι. Mετά είδα το 5UGxxxxxx με μικρά γράμματα και κατάλαβα. Θα δούμε στη πορεία αν ενημερωθεί κάποιο tracking... ειδικά της Cainiao αν δεν ενημερωθεί τότε δε θα πληρωθεί ο πωλητής μέχρι να λήξει το protection, εκτός κι αν πατήσουμε εμείς ότι παραλάβαμε.

Βλέπω ότι είσαι βόρεια Ελλάδα, οπότε μπορεί να βολεύει να έρχεται μέσω Βουλγαρίας.

Πάντως πράγματι η περισσότερη πορεία φαίνεται σαν κανονικό με ΕΛΤΑ. Εντύπωση μου κάνει που δεν υπάρχει καμία ενημέρωση για speedex και που σταματάει τελείως το tracking κάποια στιγμή.

Δημοσ.
51 λεπτά πριν, tryfos είπε

Βλέπω ότι είσαι βόρεια Ελλάδα, οπότε μπορεί να βολεύει να έρχεται μέσω Βουλγαρίας.

Δε παίζει ρόλο που μένω... κι ένας άλλος συμφορουμήτης στη προηγούμενη σελίδα που μένει Αθήνα με τον ίδιο τρόπο παρέλαβε. Και Κρήτη να μένεις, πάλι με τον ίδιο τρόπο θα έρθει. Αυτό που έχει σημασία είναι ότι γλυτώνουμε τη τεράστια καθυστέρηση του σκαναρίσματος στο Ελ. Βενιζέλος.

H χαζομάρα είναι ότι μέχρι στιγμής είναι αδύνατον πριν παραγγείλουμε να ξεχωρίσουμε αν θα έρθει μέσω Βουλγαρίας με 5UGR tracking ή μέσω Ελ.Βενιζέλος με LAxxxxxHU.... και τα 2 τα έχουν ως AliExpress Standard Shipping.

Eκτός κι αν σταματήσουν εντελώς τη παλιά μέθοδο... όποιος παραγγέλνει από δω και πέρα, ας μας πει αν συνεχίζουν να στέλνουν και με τη παλιά μέθοδο.

Δημοσ.
28 λεπτά πριν, ekrepali είπε

αν θα έρθει μέσω Βουλγαρίας με 5UGR tracking ή μέσω Ελ.Βενιζέλος με LAxxxxxHU

Λίγο δύσκολο το βλέπω για νότια να έρχονται μέσω Βουλγαρίας οδικώς, οπότε το Ελ. Βενιζέλος δε νομίζω να το γλυτώνουμε. Το βασικό είναι να γλιτώσουμε τα ΕΛΤΑ (έστω στις standard αποστολές).

29 λεπτά πριν, ekrepali είπε

ας μας πει αν συνεχίζουν να στέλνουν και με τη παλιά μέθοδο.

Ναι το έχω αναφέρει εγώ. Και μετά την ιστορία με το UGR έχουν σταλεί δικά μου standard με LA...HU. Βασικά μόνο ένα είχα εγώ 5UGR..., όλα τα άλλα είναι LA...HU.

Πάντως να τονίσουμε ότι ΑΝ ισχύει αυτό με τη Speedex για όλη την χώρα, σίγουρα θα αφορά μόνο standard shipping μέθοδο, όχι τις υπόλοιπες (untrackable, saver κλπ). Σωστά λες όμως πως με τα τωρινά δεδομένα δες θα μπορούμε να ξέρουμε από πριν αν θα έρθει ως 5UGR... ή ως LA..HU.

• Like 1
Δημοσ.

εδώ και αρκετούς μήνες έρχονται δέματα από την AliExpress στη Βουλγαρία με ιδιωτικά logistics και είναι φυσιολογικό να υπάρχουν αλλαγές και για εσάς

------------------------------------------------------------------------------------------------

от няколко месеца идват колети от AliExpress за България с частна логистика и е нормално да има промени и при вас

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
Στις 30/10/2022 στις 9:56 ΠΜ, Lazaros68 είπε

καλησπέρα,το έχετε ξαναδε107684768_Screenshot2022-10-30at09-50-27GlobalExpressTracking.png.9fecd90bf3a7f152d5aa30fe862bcc8e.pngί αυτό;

Αν αυτό που βλέπω είναι σωστό στο 17track, τότε έχουμε αποστολή με την εταιρία logistics J-NET. Την έχω πετύχει 2 φορές στο παρελθόν (μου έστειλε Κινέζος 'special goods με αυτό τον τρόπο) που έβγαζε tracking number τύπου AQ.........CN το σύστημα για την Ελλάδα, και το δέμα τελικά έφτανε με PostNL (ενώ γινόταν αρχική διαχείριση από το China post!). Δηλ. το δέμα το έπαιρνε η J-NET και το έδινε αμέσως στο China post. Ενώ εσύ περίμενες το δέμα να έρθει με China post, το China post το έδινε μετά στο PostNL!!!! Βασικά μου είχε πει ο πωλητής ότι την χρησιμοποιούσαν πιο πολύ όταν έστελναν δέματα στο Ισραήλ. Έχω κρατήσει μια φωτογραφία με ένα δικό μου τέτοιο tracking number από παλιά (το κράτησα γιατί προσπαθούσα να βγάλω άκρη το πως έκαναν την αποστολή).

Τι έχεις παραγγείλει; Είναι 'special goods' (σκόνη, υγρά κτλ.);

Χωρίς τίτλο.png

China post to PostNL.png

Επεξ/σία από nikosgiann78
  • Like 1
  • Thanks 1
Δημοσ.

@sakisgri και @nikosgiann78περιμένετε τίποτα μέσω ΕΛΤΑ αυτή την περίοδο (κυρίως για saver UA... ενδιαφέρομαι); Εχω πολλά που είναι στη ρημαδα την 'αποστολή αντικειμένου' σχεδόν ένα μήνα και δε λέει να κουνηθεί ΤΙΠΟΤΑ. Περίμενα κάποια κίνηση σήμερα μετά το 3ημερο αλλά και πάλι τίποτα. Ένα από αυτά είναι και η περιβόητη consolidated αποστολή που έρχεται με το 5UGR... Είναι που θα ερχόταν και με speedex 😀 Όλα έχουν φύγει και απο Ουγγαρία και έχουν αναλάβει τα άχρηστα ΕΛΤΑ. Συμβαίνει και σε σας;

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...