Προς το περιεχόμενο

Αγορες απο Aliexpress, τελωνειο.

SnAk3

Προτεινόμενες αναρτήσεις

1 ώρα πριν, Asmo είπε

Μου παρέδωσε η speedex τα δέματα 5ugr

Πλήρωσες τπτ παραπάνω? αν όχι καλό ειναι αυτό, θα τα παίρνουμε πολύ πιο γρήγορα φαντάζομαι!

6 ώρες πριν, georgia6575 είπε

Καλημέρα σας!

Αγοράζω απο εξωτερικο απο το 2017 (ebay,aliexpress κτλ) οχι μεγάλης αξίας αντικείμενα η μεγαλύτερη μου αγορά είναι 50 ευρώ και μέχρι εκεί.

Ποτέ δεν είχα πληρώσει δασμούς σημέρα λοιπον πλήρωσα  για πακέτο αξίας 1 ευρώ δασμούς 2,70 μέχρι 25 ευρώ δεν είναι ελεύθερα η κάνω λάθος??

Συνήθως τα πακέτα μου έρχονται μέσω Ουγγαρίας αυτό πως βρέθηκε στο Ουζμπεκιστάν ούτε ξέρω.

Και αναρωτέμαι ήταν τυχαίο γεγονός??Γτ αν είναι να πληρώνω την τριπλή αξία άστο καλυτερα...

Μπορώ να το ξέρω πριν παραγγείλω??το αναφέρει κάπου για τους δασμούς στην περιγραφή??

Σας έχει τύχει??

Ο μόνος τρόπος αποστολής από Aliexpress που περνάει τελωνείο το δέμα και πληρώνεις παραπάνω ειναι το "Cainiao super economy for special goods" επέλεξες αυτόν μάλλον.

Όλοι οι άλλοι τρόποι αποστολής με Cainiao και με Aliexpress ειναι ασφαλής. Τα δέματα περνάνε τελωνείο στην Ουγγαρία/Ολλανδία και δεν πληρώνεις τπτ παραπάνω.

Δες εδώ μια λίστα που έχω φτιάξει. Σελίδα 221

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 7,7k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

4 ώρες πριν, sakisgri είπε

Πλήρωσες τπτ παραπάνω? αν όχι καλό ειναι αυτό, θα τα παίρνουμε πολύ πιο γρήγορα φαντάζομαι!

Εγώ δε βλέπω τίποτα πιο γρήγορα. Και μέχρι στιγμής ακολουθεί την γνωστή πορεία, δεν μου έχει βγάλει τίποτα για tracking από speedex.

Κάτι ειδικό συνέβη στον φίλο, για αυτό ρώτησα μέθοδο αποστολής. Σιγά μη στέλνει το Αλί τώρα με speedex...

5 ώρες πριν, hotcarver1 είπε

Άλλαξε το τρακιγκ η παρέμεινε 5UGR?

Αυτό με την αλλαγή του 5UGR πως προέκυψε ρε παιδιά; Ένας το ανέφερε και δεν ξέρουμε πως έγινε. Εμένα μια χαρά περάσανε από Ουγγαρία, φτάσανε στο ΤΡΑΓΙΚΟ 'αποστολή αντικειμένου'των ΕΛΤΑ και δεν έχει αλλάξει κανένα tracking, με 5UGR ταξιδεύει ακόμα...

• Like 1

23 λεπτά πριν, tryfos είπε

Εγώ δε βλέπω τίποτα πιο γρήγορα. Και μέχρι στιγμής ακολουθεί την γνωστή πορεία, δεν μου έχει βγάλει τίποτα για tracking από speedex.

Κάτι ειδικό συνέβη στον φίλο, για αυτό ρώτησα μέθοδο αποστολής. Σιγά μη στέλνει το Αλί τώρα με speedex...

Αυτό με την αλλαγή του 5UGR πως προέκυψε ρε παιδιά; Ένας το ανέφερε και δεν ξέρουμε πως έγινε. Εμένα μια χαρά περάσανε από Ουγγαρία, φτάσανε στο ΤΡΑΓΙΚΟ 'αποστολή αντικειμένου'των ΕΛΤΑ και δεν έχει αλλάξει κανένα tracking, με 5UGR ταξιδεύει ακόμα...

Ούτε εμένα έχει αλλάξει κάτι στο tracking αλλά από το parcel app φαίνεται ότι μπήκε Βουδαπέστη εδώ και 3 μέρες. Αν αλλάξει κάτι θα ενημερώσω 

4 λεπτά πριν, panostosh είπε

Ούτε εμένα έχει αλλάξει κάτι στο tracking αλλά από το parcel app φαίνεται ότι μπήκε Βουδαπέστη εδώ και 3 μέρες. Αν αλλάξει κάτι θα ενημερώσω 

Μπήκε Βουδαπέστη, βγήκε, ανέλαβαν τα ακατανομαστα με 'αποστολή αντικειμένου' και τίποτα δεν έχει αλλάξει. Δεν νομίζω ότι αλλάζει το tracking, δεν ξέρω πως προέκυψε αυτό.

Το μόνο που έχει αλλάξει είναι ότι από δύο βδομάδες 'αποστολή αντικειμένου'έχουμε φτάσει αισίως πλέον τις τρεις, δεν βλέπουμε φως και συνεχίζουμε. Αυτοί όπως πάνε θα φτάσουνε πάλι στο παλιό 3μηνο-4μηνο αλλά μόνοι τους. 10 μέρες μέχρι να αναλάβουν και όλο το υπόλοιπο αυτοί, από τη μακρινή Βουδαπέστη μέχρι το σπίτι μας (κανονικά σε 4-5 μέρες έπρεπε να γίνεται).

1 λεπτό πριν, Asmo είπε

Το tracking του ali παρεμεινε το ιδιο. Παρολα αυτα βγαζει δικο της tracking η speedex που δεν φαινεται στο συστημα καπου μεχρι την παραδοση.

spacer.png

δλδ δεν πλήρωσες τπτ παραπάνω φαντάζομαι. επίσης πόσο καιρό έκανε να φτάσει σε εσένα από την στιγμή που παράγγειλες το προϊόν?

9 ώρες πριν, tryfos είπε

Μπήκε Βουδαπέστη, βγήκε, ανέλαβαν τα ακατανομαστα με 'αποστολή αντικειμένου' και τίποτα δεν έχει αλλάξει. Δεν νομίζω ότι αλλάζει το tracking, δεν ξέρω πως προέκυψε αυτό.

Το μόνο που έχει αλλάξει είναι ότι από δύο βδομάδες 'αποστολή αντικειμένου'έχουμε φτάσει αισίως πλέον τις τρεις, δεν βλέπουμε φως και συνεχίζουμε. Αυτοί όπως πάνε θα φτάσουνε πάλι στο παλιό 3μηνο-4μηνο αλλά μόνοι τους. 10 μέρες μέχρι να αναλάβουν και όλο το υπόλοιπο αυτοί, από τη μακρινή Βουδαπέστη μέχρι το σπίτι μας (κανονικά σε 4-5 μέρες έπρεπε να γίνεται).

όσο πλησιάζουν black Friday και Χριστούγεννα οι χρόνοι παράδοσης θα μεγαλώνουν, κάθε χρόνο τα ίδια γίνονται. 

19 ώρες πριν, radiotv είπε

από 1/7/21 επιβάλλεται ΦΠΑ σε όλα τα δέματα που έρχονται από τρίτες χώρες δεν υπάρχει πλέον αφορολογητο ανεξαρτήτως αν το αγόρασες και ένα σεντ.Για τους ασφαλείς τρόπους αποστολής θα δεις λίγο πιο πίσω στην σελίδα 245, αυτό που πλήρωσες τέλος εκτελωνισμου μήπως στάλθηκε με Cainiao super economy for special goods? 

Κατάλαβα... σ' ευχαριστώ!!

19 ώρες πριν, radiotv είπε

από 1/7/21 επιβάλλεται ΦΠΑ σε όλα τα δέματα που έρχονται από τρίτες χώρες δεν υπάρχει πλέον αφορολογητο ανεξαρτήτως αν το αγόρασες και ένα σεντ.Για τους ασφαλείς τρόπους αποστολής θα δεις λίγο πιο πίσω στην σελίδα 245, αυτό που πλήρωσες τέλος εκτελωνισμου μήπως στάλθηκε με Cainiao super economy for special goods? 

Γνωρίζεις π'ως καθορίζονται οι δασμόι στο τελωνείο??

Ευχαριστώ.

27 λεπτά πριν, georgia6575 είπε

Κατάλαβα... σ' ευχαριστώ!!

Ευχαριστώ.

Πατάς εκεί που γράφει ειδικά τέλη εκτελωνισμου

https://elta.gr/timokatalogoi

3 ώρες πριν, radiotv είπε

όσο πλησιάζουν black Friday και Χριστούγεννα οι χρόνοι παράδοσης θα μεγαλώνουν, κάθε χρόνο τα ίδια γίνονται. 

Νομίζω είμαστε αρκετά πριν από αυτά, αλλά η κατάσταση έχει χειροτερέψει κάνα μήνα τώρα... Όχι ότι ποτέ πήγαινε σφαίρα βέβαια.

Τελικά με ΕΛΤΑ η με Speedex εξυπηρετούνται τα 5UGR στην Ελλάδα;;

14 ώρες πριν, Asmo είπε

Το tracking του ali παρεμεινε το ιδιο. Παρολα αυτα βγαζει δικο της tracking η speedex που δεν φαινεται στο συστημα καπου μεχρι την παραδοση.

spacer.png

Το τρακιγκ της speedex το είδες κατά την παράδοση να υποθέσω

• Like 1

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
5 ώρες πριν, georgia6575 είπε

Τιμοκατάλογος που υπάρχει στα ΕΛΤΑ ειναι για τα τέλη εκτελωνισμού, και οχι για δασμοί.

Για δασμοί για τα δέματα άνω τα 150€ (μόνο πάνω από 150€ έχει δασμοί) Δεν γνωρίζουμε πόσα ειναι. Πάει ανάλογα με το είδος και κόστος του προϊόντος.

Διάβασε εδώ να καταλάβεις https://www.angroid.gr/android-tutorials/allages-apo-1i-ioylioy-kai-katargisi-tis-ateleias-agores-ektos-e-e-kai-teloneio-pos-tha-kano-agores-apo-kina-kai-agglia-posa-tha-pliroso-sto-teloneio

Καλύτερα δες αν υπάρχει το προϊόν σε Ευρωπαικη αποθήκη/κατάστημα, τουλάχιστον θα ξέρεις πόσα θα πληρωσεις.

1 ώρα πριν, hotcarver1 είπε

Τελικά με ΕΛΤΑ η με Speedex εξυπηρετούνται τα 5UGR στην Ελλάδα;;

Ο ίδιος μας είχε ανεβάσει κάποια τυχαία tracking numbers με 5UGR, έχουν next tracking number το γνωστό LA*********HU και αν τα βάλεις στο ELTA tracking φαίνεται τα ΕΛΤΑ τα διαχειρίζονται. 

https://global.cainiao.com/newDetail.htm?mailNoList=5UGR000000693&otherMailNoList=

https://global.cainiao.com/newDetail.htm?mailNoList=5UGR000000642&otherMailNoList=

https://global.cainiao.com/newDetail.htm?mailNoList=5UGR000000622&otherMailNoList=

https://elta.gr/track?code=LA033700822HU

Δεν αμφισβητώ ότι μπορεί να παρέδωσε κάποιο δέμα η Speedex, μπορεί να ειναι κάποιο ειδικό δέμα η να κάνει δοκιμή το Aliexpress να κάνει συμφωνία με ιδιωτική εταιρία όπως κάνει το Banggood με την commet.

Δεν ξέρω, υποθέσεις κάνω με βάση της πληροφορίες.

4 ώρες πριν, tryfos είπε

Νομίζω είμαστε αρκετά πριν από αυτά, αλλά η κατάσταση έχει χειροτερέψει κάνα μήνα τώρα... Όχι ότι ποτέ πήγαινε σφαίρα βέβαια.

Νομίζω επειδή είχαν αργία στην Κίνα από 1η-με 7η Οκτωβρίου έχουν έρθει πολλά δέματα μαζεμένα και έχουν χάσει την μπάλα στα ΕΛΤΑ.

Επεξ/σία από sakisgri

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Για να λυσω οποιαδηποτε απορια:

1. Παρεδωσε Speedex και στο aliexpress φαινεται ακομα το μονο το 5UGR νουμερο.
  2. Δεν πληρωσα κανενα τελωνειο.
  3. Απ'οτι φαινεται το 5UGR ειναι απλα ενα Internal tracking του cainao και οχι πραγματικο. Αν υπαρχει update που λεει departed transit country και δεν εχετε παρει το κλασσικο "HU" tracking μαλλον θα το παρει για παραδοση καποια ιδιωτικη εταιρεια, πιθανοτατα speedex.
Επεξ/σία από Asmo
  • Like 1

1 ώρα πριν, Asmo είπε

Για να λυσω οποιαδηποτε απορια:

1. Παρεδωσε Speedex και στο aliexpress φαινεται ακομα το μονο το 5UGR νουμερο.
  2. Δεν πληρωσα κανενα τελωνειο.
  3. Απ'οτι φαινεται το 5UGR ειναι απλα ενα Internal tracking του cainao και οχι πραγματικο. Αν υπαρχει update που λεει departed transit country και δεν εχετε παρει το κλασσικο "HU" tracking μαλλον θα το παρει για παραδοση καποια ιδιωτικη εταιρεια, πιθανοτατα speedex.

Φίλε τί μέθοδο αποστολής είχες διαλέξει δεν μας λες όμως.

Εμένα έχει φύγει από Ουγγαρία και δεν έχει αλλάξει το 5UGR. Συμφωνώ ότι δεν αλλάζει. Νομίζω όμως αν ήταν να έρθει με speedex κάπως θα φαινόταν στα ψαχτηρια κάποιο tracking της speedex. Θα δούμε...

3 ώρες πριν, tryfos είπε

Φίλε τί μέθοδο αποστολής είχες διαλέξει δεν μας λες όμως.

Εμένα έχει φύγει από Ουγγαρία και δεν έχει αλλάξει το 5UGR. Συμφωνώ ότι δεν αλλάζει. Νομίζω όμως αν ήταν να έρθει με speedex κάπως θα φαινόταν στα ψαχτηρια κάποιο tracking της speedex. Θα δούμε...

πιστευεις να ειχε διαλεξει alienxpress premium shipping?

δεν το αποκλειω παντως, κατι αντιστοιχο ειχαν κανει το bangood/gearbest παλιοτερα

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...