Προς το περιεχόμενο

Αγορες απο Aliexpress, τελωνειο.

SnAk3

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
2 ώρες πριν, tryfos είπε

Δεν το δείχνει ούτε στο parcelsapp αν δεν ρουφάει τη χώρα από το tracking της ίδιας της Cainiao (λογικό).

Σε εμένα το 5UGR... δεν δείχνει ούτε χώρα transit (που ξέρουμε βέβαια ότι είναι η Ουγγαρία) και -μέχρι στιγμής- ούτε κάποιο next tracking. Ταξιδεύει κανονικά ως 5UGR..

Εντωμεταξύ με τα ΕΛΤΑ η κατάσταση από το κακό στο χειρότερο-όλα ρολόι μέχρι το "αποστολή αντικειμένου". Έχω ουκ ολίγα κολλημένα σχεδόν 3 βδομάδες και το κοντέρ συνεχίζει. Τώρα που θα αρχίσει και το 3ήμερο στα ΕΛΤΑ ήδη από 26/10 με άδειες από τη σημαία κλπ. μόνο χειρότερη θα γίνει η κατάσταση.

Με το tracking που ανέβασε ο φίλος της προάλλες δείχνει σε πολλά σημεία και το next tracking number. Μάλλον επειδή έφτασε Ουγγαρία και πήρε το next tracking number.

Ήθελα να ξέρω δλδ αν περνούσαν εδώ τα δέματα τελωνείο και όχι στη Ουγγαρία θα περνούσαν οι 90 μέρες λες?

5UGR00.JPG

Επεξ/σία από sakisgri
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 7,7k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Καλημέρα σε όλους, έχω παραγγείλει μικροπραγματα από aliexpress (χρωστικές σκονες, μπογιές, καλουπια -όλα αυτά για ρητινη, και μερικά είδη για σκουλαρίκια και μενταγιόν). Στις περισσότερες αναγράφεται το chainiao super economy for special goods και σε άλλα το global.

Θα πληωσω τελωνείο;;; Το "Processing at sorting center" έχει να κάνει με το τελωνείο;

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, AgG01 είπε

Καλημέρα σε όλους, έχω παραγγείλει μικροπραγματα από aliexpress (χρωστικές σκονες, μπογιές, καλουπια -όλα αυτά για ρητινη, και μερικά είδη για σκουλαρίκια και μενταγιόν). Στις περισσότερες αναγράφεται το chainiao super economy for special goods και σε άλλα το global.

Θα πληωσω τελωνείο;;; Το "Processing at sorting center" έχει να κάνει με το τελωνείο;

ναι, τουλάχιστον τέλη εκτελωνισμου για την μέθοδο special goods, έχει γραφτεί πολλές φορές παραπάνω ότι η μέθοδος αποστολής Cainiao super economy for special goods έχει πρόβλημα με χρεώσεις συνήθως από τα ΕΛΤΑ που εκτελωνίζουν τα αντικείμενα, προσωπικά την έχω πατήσει δύο φορές με αυτή την μέθοδο,την πρώτη φορά γιατί ήταν πέρυσι που πρωτοεφαρμοστηκε η επιβολή ΦΠΑ και την δεύτερη πρόσφατα γιατί ο πωλητής άλλαξε την μέθοδο αποστολής από Cainiao super economy global σε Cainiao super economy for special goods.Την τελική πορεία του δέματος θα την δεις στην σελίδα των ΕΛΤΑ στο εντοπισμός αντικειμένου. 

Επεξ/σία από radiotv

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
2 ώρες πριν, AgG01 είπε

Θα πληωσω τελωνείο;;; Το "Processing at sorting center" έχει να κάνει με το τελωνείο

Το "Processing at sorting center" δεν έχει καμία σχέση, το δέμα σου ειναι ακόμα Κίνα.΄Το δέμα σου ειναι σε φάση Επεξεργασία στο κέντρο διαλογής.

Το "Cainiao super economy for special goods" και το "Cainaio standard for special goods" ειναι και τα 2 για ειδικά υλικά υγρά, σκόνες κτλ.

Με το "Cainiao super economy for special goods" το δέμα πάει Ουζμπεκιστάν (τρίτη χώρα) μετά έρχεται Ελλάδα, 99% περνάει τελωνείο και το κόστος ειναι 2,5€

Το "Cainiao standard for special goods" ειναι ασφαλής δεν έχει τελωνείο γιατί το δέμα πάει Ολλανδία (Ευρώπη) πριν έρθει Ελλάδα και περνάει εκεί τελωνείο.

Η διαφορά ειναι το "Cainaio standard for special goods" ειναι συστημένο και trackable, λίγο πιο ακριβό αλλά αν ειναι να πληρωσεις 2,5€ καπέλο με το "Cainiao super economy for special goods" νομίζω συμφέρει να επιλέξεις το "Cainaio standard for special goods"

Δες και εδώ αν θες, σελίδα 223

Επεξ/σία από sakisgri

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
2 ώρες πριν, AgG01 είπε

Καταρχήν ο τρόπος αποστολής 'Cainiao super economy for special goods' είναι επικίνδυνος για το τελωνείο.

Σκόνες, μπογιές (υγρά δηλ.) θέλουν ειδικούς τρόπους αποστολής, πράγμα που σημαίνει ότι δεν μπορούν να σταλούν με Aliexpress saver/standard shipping (υπάρχουν περιπτώσεις που γίνεται αυτό, αλλά είναι καθαρά από τύχη). Έχω αναφερθεί παλιότερα σε αυτά.

Εκεί που έχουμε δηλ. σκόνες, υγρά κτλ. (περίεργα προϊόντα), θα πρέπει να μας τα στέλνει ο πωλητής με Cainiao STANDARD for special goods. Σαν 2η επιλογή έχουμε (σπάνια) την BSC logistics (θα του δούμε να αναγράφεται σαν BSC special standard ή κάπως έτσι), ή την Sounyou logistics.

Το processing at sorting center σημαίνει επεξεργασία στο κέντρο διαλογής (αυτό γίνεται στην αρχή της αποστολής)

Επεξ/σία από nikosgiann78

36 λεπτά πριν, hotcarver1 είπε

Με 5UGR μου βγάζει σήμερα ότι έφτασε Ουγγαρία .Παρ όλα αυτά δεν έχει αλλάξει τρακιγκ.Θα έπρεπε να αλλάξει;Το βλέπω κάπου;

Βάλε το tracking εδώ https://global.cainiao.com/   η εδώ https://parcelsapp.com/en  και δες αν σου το βγάζει. Για εικόνες δες την προηγούμενη σελίδα δικό μου ποστ για το parcelsapp και του nikosgiann78 για το Cainiao

10 λεπτά πριν, sakisgri είπε

Βάλε το tracking εδώ https://global.cainiao.com/   η εδώ https://parcelsapp.com/en  και δες αν σου το βγάζει. Για εικόνες δες την προηγούμενη σελίδα δικό μου ποστ για το parcelsapp και του nikosgiann78 για το Cainiao

Να σαι καλά για την απάντηση.

Δεν μ βγάζει σε κανένα άλλο τρακιγνκ.

• Like 1

1 λεπτό πριν, hotcarver1 είπε

Να σαι καλά για την απάντηση.

Δεν μ βγάζει σε κανένα άλλο τρακιγνκ.

Αν δεν σου βγάζει άλλο ακόμα μπορεί να έφτασε Ουγγαρία αλλά να μην έχει σκαναριστει για παραλαβή ακόμα για να αλλάξει, αλλά θα αλλάξει πολύ σύντομα, προχωράει πολύ γρήγορα στην Ουγγαρία το δέμα.

• Like 1

15 λεπτά πριν, sakisgri είπε

Αν δεν σου βγάζει άλλο ακόμα μπορεί να έφτασε Ουγγαρία αλλά να μην έχει σκαναριστει για παραλαβή ακόμα για να αλλάξει, αλλά θα αλλάξει πολύ σύντομα, προχωράει πολύ γρήγορα στην Ουγγαρία το δέμα.

Σε ευχαριστώ πολύ για τις πληροφορίες!

• Like 1

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Καλημέρα σας!

Αγοράζω απο εξωτερικο απο το 2017 (ebay,aliexpress κτλ) οχι μεγάλης αξίας αντικείμενα η μεγαλύτερη μου αγορά είναι 50 ευρώ και μέχρι εκεί.

Ποτέ δεν είχα πληρώσει δασμούς σημέρα λοιπον πλήρωσα  για πακέτο αξίας 1 ευρώ δασμούς 2,70 μέχρι 25 ευρώ δεν είναι ελεύθερα η κάνω λάθος??

Συνήθως τα πακέτα μου έρχονται μέσω Ουγγαρίας αυτό πως βρέθηκε στο Ουζμπεκιστάν ούτε ξέρω.

Και αναρωτέμαι ήταν τυχαίο γεγονός??Γτ αν είναι να πληρώνω την τριπλή αξία άστο καλυτερα...

Μπορώ να το ξέρω πριν παραγγείλω??το αναφέρει κάπου για τους δασμούς στην περιγραφή??

Σας έχει τύχει??

Επεξ/σία από georgia6575

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
4 ώρες πριν, georgia6575 είπε

Καλημέρα σας!

Αγοράζω απο εξωτερικο απο το 2017 (ebay,aliexpress κτλ) οχι μεγάλης αξίας αντικείμενα η μεγαλύτερη μου αγορά είναι 50 ευρώ και μέχρι εκεί.

Ποτέ δεν είχα πληρώσει δασμούς σημέρα λοιπον πλήρωσα  για πακέτο αξίας 1 ευρώ δασμούς 2,70 μέχρι 25 ευρώ δεν είναι ελεύθερα η κάνω λάθος??

Συνήθως τα πακέτα μου έρχονται μέσω Ουγγαρίας αυτό πως βρέθηκε στο Ουζμπεκιστάν ούτε ξέρω.

Και αναρωτέμαι ήταν τυχαίο γεγονός??Γτ αν είναι να πληρώνω την τριπλή αξία άστο καλυτερα...

Μπορώ να το ξέρω πριν παραγγείλω??το αναφέρει κάπου για τους δασμούς στην περιγραφή??

Σας έχει τύχει??

από 1/7/21 επιβάλλεται ΦΠΑ σε όλα τα δέματα που έρχονται από τρίτες χώρες δεν υπάρχει πλέον αφορολογητο ανεξαρτήτως αν το αγόρασες και ένα σεντ.Για τους ασφαλείς τρόπους αποστολής θα δεις λίγο πιο πίσω στην σελίδα 245, αυτό που πλήρωσες τέλος εκτελωνισμου μήπως στάλθηκε με Cainiao super economy for special goods? 

Επεξ/σία από radiotv

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...