Προς το περιεχόμενο

Αγορες απο Aliexpress, τελωνειο.

SnAk3

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
6 ώρες πριν, tryfos είπε

Με την πρώτη είσαι ασφαλής, με τη δεύτερη δεν ξέρω...

Με βάση το παραπάνω ποστ του @nikosgiann78 από 21/2/22 το δεύτερο πακέτο σου είναι Yanwen και υπάρχει περίπτωση να περάσει τελωνείο (δεν είναι σίγουρο). Δες αν θα δοθεί επόμενο tracking number (μπορεί της Γενικής) και ενημέρωσε.

Διάβασε όμως και τη συνέχεια του θέματος εδώ:

https://www.insomnia.gr/forums/topic/706762-αγορές-από-το-εξωτερικό-part-2/page/344/

Γενικά μεγάλη προσοχή στο seller's shipping method, δεν ξέρετε ουσιαστικά πως θα στείλει και είναι επικίνδυνο. Να στέλνετε πάντα μήνυμα πριν και να ρωτάτε πως στέλνεις.

6 ώρες πριν, tryfos είπε

Με την πρώτη είσαι ασφαλής, με τη δεύτερη δεν ξέρω...

Με βάση το παραπάνω ποστ του @nikosgiann78 από 21/2/22 το δεύτερο πακέτο σου είναι Yanwen και υπάρχει περίπτωση να περάσει τελωνείο (δεν είναι σίγουρο). Δες αν θα δοθεί επόμενο tracking number (μπορεί της Γενικής) και ενημέρωσε.

Διάβασε όμως και τη συνέχεια του θέματος εδώ:

https://www.insomnia.gr/forums/topic/706762-αγορές-από-το-εξωτερικό-part-2/page/344/

Γενικά μεγάλη προσοχή στο seller's shipping method, δεν ξέρετε ουσιαστικά πως θα στείλει και είναι επικίνδυνο. Να στέλνετε πάντα μήνυμα πριν και να ρωτάτε πως στέλνεις.

Κοίτα τι λέει η λογική.... αν η αποστολή ήταν Yanwen θα βλέπαμε updates από την Yanwen logistis και όχι μόνο από την Cainiao logistics. Επίσης, επειδή ο άνθρωπος μου έστειλε προσωπικό μήνυμα με το ακριβές tracking number (αυτό το 5UGR........), βλέπω εκεί ότι το δέμα πέρασε consolidate warehouse. Αυτό σημαίνει ότι το tracking number τυπώθηκε από την πλατφόρμα του Aliexpress (αλλιώς δεν θα πήγαινε σε consolidate warehouse)!! Οπότε, λογικά η ίδια η πλατφόρμα ενημέρωσε ότι το ΦΠΑ πληρώθηκε κανονικότατα

Επεξ/σία από nikosgiann78
  • Like 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 7,7k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

8 ώρες πριν, tryfos είπε

Επειδή σκέφτομαι να παραγγείλω πρώτη φορά, δεν ισχύει η μέθοδος που επιλέγεις; Πρέπει να μιλάς με τον πωλητή ;

Όχι, 95% ισχύει εκτός από κάποιες ελάχιστες περιπτώσεις που αναφέρουμε παραπάνω. Διάλεξε μέθοδο αποστολής που έχει το Ali στο όνομα της και είσαι ασφαλής.

• Like 1

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
4 ώρες πριν, nikosgiann78 είπε

Κοίτα τι λέει η λογική.... αν η αποστολή ήταν Yanwen θα βλέπαμε updates από την Yanwen logistis και όχι μόνο από την Cainiao logistics. Επίσης, επειδή ο άνθρωπος μου έστειλε προσωπικό μήνυμα με το ακριβές tracking number (αυτό το 5UGR........), βλέπω εκεί ότι το δέμα πέρασε consolidate warehouse. Αυτό σημαίνει ότι το tracking number τυπώθηκε από την πλατφόρμα του Aliexpress (αλλιώς δεν θα πήγαινε σε consolidate warehouse)!! Οπότε, λογικά η ίδια η πλατφόρμα ενημέρωσε ότι το ΦΠΑ πληρώθηκε κανονικότατα

Υπάρχει παρεξήγηση, χεχε 😄 Εσύ αναφέρεσαι στη δική μου περίπτωση με το 5UGR... Αυτή οκ, τα είπαμε, έχει πάρει το δρόμο της και αναμένω.

Εγώ απαντούσα στο ακριβώς παρακάτω ποστ, και κυρίως στο δεύτερο tracking, που είναι μορφής UGxxxxxxxxYP:

Στις 20/10/2022 στις 9:13 ΜΜ, Mr_Terror είπε

Εκανα 6 αγορες απο αλι την κυριακη.οι 4 απο τις 6 παραγγελιες τα εστειλαν σε ενα πακετο με ιδιο τρακ.Μου δωσανε τρακ προθεμα 5UGR και UGxxxxxxxxYP.Θα ενημερωσω οταν παραλαβω αν μπηκαν τελωνειο.

Ξέθαψα ένα παλιό σου ποστ για το UGxxxxxxxxYP , που έλεγε ότι είναι Yanwen όντως, μπορεί και να έχει θέμα μπορεί και όχι. Δες τα παραπάνω που παραπέμπω. Καταλήγατε ότι μάλλον όχι, δεν έχει θέμα, αλλά δεν ξέρω τι έγινε τελικά.

5 ώρες πριν, moveax1 είπε

Τελειώνει σε UGR δηλ.;

Όχι ξεκινάει από 5UGR και έχει 9 νούμερα μετά.

Είμαι στο hand over to airline στο 5UGR..., οπότε σε 2-3 μέρες θα μπορέσω να ενημερώσω πως πάει.

Να τονίσω επίσης για τον φίλο @sakisgri αλλά και όλους το εξής για τα consolidated, που φαίνεται ψιλοκουφό: Όλα τα απλά LA... και UA..., που έγιναν consolidated με μία 5UGR... αποστολή, πήραν όλα μάζι ενιαίο tracking, που ξεκινάει από 5UGR...Δηλαδή τώρα όλα τα βλέπω και με το ατομικό tracking του καθενός αλλά όλα μαζί ταξιδεύουν με ενιαίο tracking 5UGR...

Οπότε φαίνεται ότι όντως πρόκειται για νέο, ψιλοστάνταρ πλέον, τρόπο αποστολής του Ali. Και μάλιστα υπενθυμίζω ότι το 5UGR... προέκυψε από μέθοδο αποστολής Aliexpress Selection Standard, δηλαδή μια από τις πιο "επίσημες" και ασφαλείς μεθόδους στο Αλί, με παρακολούθηση μέχρι το σπίτι κλπ.

Επεξ/σία από tryfos
  • Like 1

Ειναι αρκετα καινουριος τροπος, απ'οτι φαινεται ειναι απο 1η Οκτωβριου οποτε δεν νομιζω να εχει παραλαβει κανεις ακομα. Θα ελεγα οτι ειναι αρκετα αργος καθως την ιδια μερα εκανα παραγγελιες που σταλθηκαν μεσω ουγγαριας και τις παρελαβα αυτη τη βδομαδα. Ηδη εδω και μια βδομαδα φαινεται να εχει φυγει απο την χωρα διαμεσολαβησης. Για να δουμε ποιος θα κανει παραδοση και ποτε.

Εχω λαβει 5UGR κωδικο με ολα τα αλλα μηδενικα εκτος απο τα δυο τελευταια ψηφια οποτε ειμαι απο τους πρωτους φανταζομαι. Στην αρχη νομιζα οτι ηταν καποιο ψευτικο tracking number.

spacer.png

• Like 1
  • Thanks 1

8 λεπτά πριν, Asmo είπε

Ειναι αρκετα καινουριος τροπος, απ'οτι φαινεται ειναι απο 1η Οκτωβριου οποτε δεν νομιζω να εχει παραλαβει κανεις ακομα. Θα ελεγα οτι ειναι αρκετα αργος καθως την ιδια μερα εκανα παραγγελιες που σταλθηκαν μεσω ουγγαριας και τις παρελαβα αυτη τη βδομαδα. Ηδη εδω και μια βδομαδα φαινεται να εχει φυγει απο την χωρα διαμεσολαβησης. Για να δουμε ποιος θα κανει παραδοση και ποτε.

Εχω λαβει 5UGR κωδικο με ολα τα αλλα μηδενικα εκτος απο τα δυο τελευταια ψηφια οποτε ειμαι απο τους πρωτους φανταζομαι. Στην αρχη νομιζα οτι ηταν καποιο ψευτικο tracking number.

spacer.png

Δλδ το 5UGR πήγε Ουγγαρία? Αν μπορείς να το κάνεις track εδω https://parcelsapp.com/en/tracking/ και να μας ανεβάσεις screenshot θα βοηθούσε πολύ.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
15 λεπτά πριν, Asmo είπε

spacer.png

Συμφωνώ, ήθελα να το πω και εγώ, μου φαίνεται αρκετά πιο αργή η παράδοση μέχρι στιγμής σε σχέση με τα γνωστά. Είμαι ήδη στις 8-10 μέρες και δεν έχει φύγει καν από Κίνα.

Βέβαια ενδιάμεσα έγινε και το consolidation, οπότε μπορεί για αυτό να άργησε (περίμενε τα υπόλοιπα να συγκεντρωθούν).

Γιατί δεν φαίνεται η ενδιάμεση σου χώρα καθόλου; Μήπως να δοκιμάσεις κανένα άλλο app? Κρίμα που δε φαίνεται από που έχει περάσει. Έχει όμως εκτελωνιστει στην ίδια χώρα, οπότε δεν αποκλείεται καθόλου να είναι Ουγγαρία και να είμαστε οκ.

Νομίζω θα έρθει κανονικά με ΕΛΤΑ. Πάντως όντως αργό...

Επεξ/σία από tryfos

Μετα απο λιγο ψαξιμο. το U GR σημαινει Greece. Ολα τα tracking ειναι προς Ελλαδα. Προφανως ειναι καποιο internal tracking number και μετα παιρνει το κλασσικο HU απο ουγγαρια.

Μερικα τυχαια που βρηκα απλα αλλαζοντας τα τελευταια ψηφια.

Global Express Tracking (cainiao.com)

Αυτο φαινεται να εχει παραδοθει κ ολας σημερα.

ELTA PORTAL

• Thanks 1

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
10 λεπτά πριν, tryfos είπε

Συμφωνώ, ήθελα να το πω και εγώ, μου φαίνεται αρκετά πιο αργή η παράδοση μέχρι στιγμής σε σχέση με τα γνωστά. Είμαι ήδη στις 8-10 μέρες και δεν έχει φύγει καν από Κίνα.

Γιατί δεν φαίνεται η ενδιάμεση σου χώρα καθόλου; Μήπως να δοκιμάσεις κανένα άλλο app? Κρίμα που δε φαίνεται από που έχει περάσει. Έχει όμως εκτελωνιστει στην ίδια χώρα, οπότε δεν αποκλείεται καθόλου να είναι Ουγγαρία και να είμαστε οκ.

Νομίζω θα έρθει κανονικά με ΕΛΤΑ. Πάντως όντως αργό...

Λογικά ειναι Ουγγαρία μόνο αυτοί περνάνε τα δέματα από τελωνείο σε 17 λεπτά 😂

6 λεπτά πριν, Asmo είπε

Μετα απο λιγο ψαξιμο. το U GR σημαινει Greece. Ολα τα tracking ειναι προς Ελλαδα. Προφανως ειναι καποιο internal tracking number και μετα παιρνει το κλασσικο HU απο ουγγαρια.

ELTA PORTAL

Ωραίος ο φίλος, αυτό πίστευα και εγώ ότι θα αλλάξει το tracking. Άρα ειναι το ίδιο πράμα απλός άλλαξα η μεταφορική από Κίνα, κάτι τέτοιο.

5UGR.JPG

Επεξ/σία από sakisgri
  • Like 1

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
6 λεπτά πριν, Asmo είπε

ELTA PORTAL

Μπράβο φίλε, πολύ καλή ιδέα είχες να ψάξεις στην τύχη. Οπότε είναι Ουγγαρία οριστικά, χωρίς κανένα θέμα 

Πάντως τα δύο πρώτα από αυτά που έστειλες, πολύ αργά. 2 βδομάδες να φύγουν από Κίνα. Κρίμα, πάμε πίσω έτσι. Μόνο τα ΕΛΤΑ θέλουν 15 μέρες, οπότε με τα ενδιάμεσα πάμε στον 1,5 μήνα κοντά. Το τελευταίο ήρθε λίγο πιο πίσω.

Επεξ/σία από tryfos
  • Like 1

3 λεπτά πριν, sakisgri είπε

Λογικά ειναι Ουγγαρία μόνο αυτοί περνάνε τα δέματα από τελωνείο σε 17 λεπτά 😂

Ωραίος ο φίλος, αυτό πίστευα και εγώ ότι θα αλλάξει το tracking. Άρα ειναι το ίδιο πράμα απλός άλλαξα η μεταφορική από Κίνα, κάτι τέτοιο.

Πολυ πιθανον να μην αλλαξε τιποτα, απλα πλεον δινουν και το Internal tracking number αντι του τελικου μονο. 

Και το δικο μας τελωνειο δεν ειναι πολυ κακο τωρα τελευταια, πρεπει να εχουν ξεμπουχτησει με ολες τις προπληρωμες ΦΠΑ.

spacer.png

• Thanks 1

1 λεπτό πριν, Asmo είπε

Πολυ πιθανον να μην αλλαξε τιποτα, απλα πλεον δινουν και το Internal tracking number αντι του τελικου μονο. 

Και το δικο μας τελωνειο δεν ειναι πολυ κακο τωρα τελευταια, πρεπει να εχουν ξεμπουχτησει με ολες τις προπληρωμες ΦΠΑ.

spacer.png

Σωστός 👍

1 λεπτό πριν, Asmo είπε

Τί εννοείς, πλέον δεν κάνουν τίποτα θες να πεις. Όσα είναι μέσω Ουγγαρίας Ολλανδίας κλπ περνάνε αέρα/αυτόματα λόγω IOSS.

• Like 1

Επισης να ενημερωσω οτι 1η-με 7η Οκτωβριου ηταν αργιες στην Κινα, οποτε ενδεχεται το τελευταιο δεμα που εχω βαλει πιο πανω να ειχε προωθηθει πιο νωρις και για αυτο να παραδοθηκε. Τα υπολοιπα που ειναι μετα την αργια, απλα γεμισαν τα αεροπλανα και για αυτο η καθυστερηση.

• Like 1

1 λεπτό πριν, Asmo είπε

Επισης να ενημερωσω οτι 1η-με 7η Οκτωβριου ηταν αργιες στην Κινα, οποτε ενδεχεται το τελευταιο δεμα που εχω βαλει πιο πανω να ειχε προωθηθει πιο νωρις και για αυτο να παραδοθηκε. Τα υπολοιπα που ειναι μετα την αργια, απλα γεμισαν τα αεροπλανα και για αυτο η καθυστερηση.

Θα δούμε, τις ήξερα κι εγώ τις αργίες, αλλά νομίζω ήταν μετά οι παραγγελίες μου. Ίσως είχαν γεμίσει τα αεροπλάνα από πριν όντως.

Οκ, οπότε λύθηκε και αυτό. Οπότε μετά το 5UGR... παίρνουν τελευταίο (νέο) tracking κανονικό με LA ... Θα δούμε αν θα γίνεται και με τα UA... αλλά και τους χρόνους.

Τα δικά μου λοιπόν θα έχουν 3 tracking, το αρχικό τους, το consolidated 5UGR... και το τελικό LA... 😃

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...