Προς το περιεχόμενο

Αγορες απο Aliexpress, τελωνειο.

SnAk3

Προτεινόμενες αναρτήσεις

2 ώρες πριν, Makis_01 είπε

Εγω αυτο εδω βλέπω. Ισχύει δηλαδή αυτο που μου λες; Επίσης εσυ ποια μέθοδο αποστολής θα διάλεγες;

45E6DD25-DFD1-4734-8EB6-D7F2A2BF55D7.jpeg

Μακη ετσι απο περιέργεια, εχεις αγοράσει κατι ή θέλεις να αγοράσεις;

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 7,7k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Γενικά από Κίνα εχω αγοράσει μόνο από bangood και παλαιότερα από το gearbest. Τωρα θέλω να αγοράσω κάτι θήκες για το κινητό από το aliexpress(που δεν εχω ξανά αγοράσει ποτέ) και για αυτο ενδιαφέρομαι και το ψάχνω.

22 λεπτά πριν, Makis_01 είπε

Γενικά από Κίνα εχω αγοράσει μόνο από bangood και παλαιότερα από το gearbest. Τωρα θέλω να αγοράσω κάτι θήκες για το κινητό από το aliexpress(που δεν εχω ξανά αγοράσει ποτέ) και για αυτο ενδιαφέρομαι και το ψάχνω.

Κάνω copy paste παλιά μου ανάρτηση νομίζω τα λέει όλα.

Όλοι αυτοί ειναι ασφαλής κανένας τρόπος δεν περνάει τελωνείο, έχω αναβαθμίσει λίγο την λίστα θα την βάλω πιο κάτω.

Ο καλύτερος τρόπος ειναι Aliexpress Standard Shipping και ειναι συστημένο και ενημέρωση μέχρι το σπίτι σου (trackable) όπως θα δεις και πιο κάτω.

Τα untrackable έχουν κανονικά tracking number και φαίνεται κανονικά μέχρι να φτάσει Ελλάδα μετά περιμένεις μια μέρα να στο αφήσει ο ταχυδρόμος. Έχω πάρει πολλά όλα ήρθαν.

Το tracking ψαξτω εδώ https://parcelsapp.com/en/tracking  

Η στην εφαρμογή   https://play.google.com/store/apps/details?id=com.brightstripe.parcels&hl=en_US&gl=US

Η φώτο που θα βάλω κάτω ειναι από untrackable (Aliexpress Saver Shipping) αυτό φαίνεται μόνο από ΕΛΤΑ όταν το δέμα φτάσει Ελλάδα τπτ άλλο. Και η φώτο ειναι από την αναζήτηση που έβαλα πιο πάνω.

Επίσης αν πάρεις πάνω από 2 προϊόντα (φτηνά) από διαφορετικά καταστήματα με απλό τρόπο αποστολής (Aliexpress semitrackable) θα πάνε σε ενοποιημένη αποθήκη  και θα γίνουν ένα δέμα και αυτόματα αναβαθμίζεται η αποστολή σε Aliexpress Standard Shipping έτσι θα έρθει ένα δέμα και συστημένο.

AliExpress Selection Saver                    (semitrackable) Ενημέρωση μέχρι να φτάσει Αθήνα.

AliExpress Saver Shipping                     (semitrackable) Ενημέρωση μέχρι να φτάσει Αθήνα.

AliExpress Selection Standard                  (trackable)      Ενημέρωση μέχρι το σπίτι και συστημένο.

AliExpress Standard Shipping                   (trackable)      Ενημέρωση μέχρι το σπίτι και συστημένο.

AliExpress Premium Shipping                   (trackable)      Ενημέρωση μέχρι το σπίτι και συστημένο.

Cainiao Super Economy Global             (semitrackable) Ενημέρωση μέχρι να φτάσει Αθήνα.

Cainiao Super Economy                         (semitrackable) Ενημέρωση μέχρι να φτάσει Αθήνα.

Cainiao Standard For Special Goods       (trackable)      Ενημέρωση μέχρι το σπίτι και συστημένο.

Cainiao Heavy Parcel Line                         (trackable)      Ενημέρωση μέχρι το σπίτι και συστημένο.

Προσοχή με το "Cainiao super economy for special goods" δεν είναι ασφαλής (προς το παρόν) γιαυτό δεν το έχω στην λίστα.

Το semitrackable το αφήνει ο ταχυδρόμος το δέμα και φεύγει χωρίς υπογραφή σαν ένα γραμμα.

Με αυτούς τους τρόπους αποστολής θα παραλάβουν τα ΕΛΤΑ να στο φέρουν σπίτι στην Ελλάδα.

Ποτέ δεν παραγγέλνεις από τρίτες χώρες να στο φέρουν ιδιωτικές εταιρίες κουριερ τύπου dsl,fedex ups κτλ. πάντα θα περάσει τελωνείο και ας έχεις πληρώσει το φπα.

Από ευρωπαϊκές χώρες δεν μας νοιάζει ο τρόπος αποστολής επιλέγουμε ότι μας συμφέρει, μιας και δεν πρόκειται να περάσει τελωνείο.

UA--------HU..PNG

• Like 2

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
3 ώρες πριν, Makis_01 είπε

Εγω αυτο εδω βλέπω. Ισχύει δηλαδή αυτο που μου λες; Επίσης εσυ ποια μέθοδο αποστολής θα διάλεγες;

45E6DD25-DFD1-4734-8EB6-D7F2A2BF55D7.jpeg

Το Saver θα διάλεγα. Το Cainiao Super Economy Global έχει αναφερθεί πολλές φορές ως ασφαλές, αλλά δεν ρισκάρω να κάνει καμιά βλακεία ο Κινέζος και να στείλει με κανά Super Economy for Special Goods και τρέχω (αν και για θήκη κινητού χλωμό το κόβω). Ο τελευταίος αυτός τρόπος ΔΕΝ είναι ασφαλής, για να μη σου πω είναι σίγουρο τελωνείο. Νομίζω για 92 λεπτά δεν αξίζει το -έστω μικρό-ρίσκο.

Επεξ/σία από tryfos

Στις 15/10/2022 στις 10:31 ΠΜ, Toolband είπε

Δεν εχω καταλάβει που βρίσκεται.  ειναι τελωνείο; πήγε στα Ελτα; Στο τρακινγκ των Ελτα μου γραφεί ότι στάλθηκε 13 Σεπ από Βουδαπέστη τπτ αλλο. Σταλθηκε με aliexpress saver shipping

stuck.png

Στις 15/10/2022 στις 10:31 ΠΜ, Toolband είπε

Δεν εχω καταλάβει που βρίσκεται.  ειναι τελωνείο; πήγε στα Ελτα; Στο τρακινγκ των Ελτα μου γραφεί ότι στάλθηκε 13 Σεπ από Βουδαπέστη τπτ αλλο. Σταλθηκε με aliexpress saver shipping

stuck.png

Τελικα παρελαβα απο Ελτα. Το τρακινγκ μου έβγαλε οτι εγινε προσπάθεια παραδοσεις (δεν εγινε ποτε) και αφήσανε σημείωμα (δεν αφήσανε ποτέ) πήγα ο ιδιος και το πηρα 

1 ώρα πριν, Toolband είπε

Τελικα παρελαβα απο Ελτα. Το τρακινγκ μου έβγαλε οτι εγινε προσπάθεια παραδοσεις (δεν εγινε ποτε) και αφήσανε σημείωμα (δεν αφήσανε ποτέ) πήγα ο ιδιος και το πηρα 

Φίλε άλλαξε εφαρμογή, το parcelsapp πλέον για ΕΛΤΑ είναι τελείως άχρηστο, εγώ το εγκατέλειψα, αν και το είχα χρόνια. Όπως βλέπεις δεν ενημερώνεται για το tracking από τα ίδια τα ΕΛΤΑ (μόνο CAINAIO).

Συνιστώ αυτό πλέον https://play.google.com/store/apps/details?id=com.metalsoft.trackchecker_mobile&hl=en_US&gl=US

Είναι πιο μανούρα να το σετάρεις αλλά ρουφάει και από το tracking των ΕΛΤΑ.

• Thanks 1

Πακέτο με tracking number LS.........NL από που γίνεται παράδοση ; Ελτά ταχυδρομείο ή ελτα courier; Έχει φτάσει στην περιοχή μου αλλά δεν έχει βγει προς παράδοση & θέλω να πάω να το πάρω

13 ώρες πριν, tryfos είπε

Νομίζω για 92 λεπτά δεν αξίζει το -έστω μικρό-ρίσκο.

Όλα κομπλέ με όσα είπες αλλα αυτο το τελευταίο τι εννοείς; Μιας και 92 λεπτά ειναι η saver που από ότι εχω δει όλοι προτιμούν όπως και εσυ 🤔

Μόλις τώρα, Makis_01 είπε

Όλα κομπλέ με όσα είπες αλλα αυτο το τελευταίο τι εννοείς; Μιας και 92 λεπτά ειναι η saver που από ότι εχω δει όλοι προτιμούν όπως και εσυ 🤔

Εννοούσα ότι δεν αξίζει το ρίσκο για να γλιτώσεις τα 0,92 € της saver να πας στο τζάμπα της super economy global.

• Thanks 1

16 ώρες πριν, ekrepali είπε

Μού έτυχε καινούργιο φρούτο σε Aliexpress Standard Shipping... αντί για HU το tracking έχει τη μορφή 5UGR00001xxxx

Προς το παρών δεν το έχει παραδώσει ο πωλητής... δε ξέρω αν θα το διαχειριστεί η Cainiao ή China Post, αν θα πάει Ουγγαρία ή θα έρθει απευθείας μέσω Κίνας... πάντως έχω κακό προαίσθημα.

@tryfos μεταφέρω εδώ τη συζήτηση, είχα ξεχάσει ότι υπάρχει ειδικό θέμα για Aliexpress.

Koυνήθηκε το tracking... μέχρι στιγμής όλα καλά αν συνεχίζει να το διαχειρίζεται αποκλειστικά η Cainiao.

Διότι έκανα αναζήτηση το Dalingshan Town και βλέπω πως είναι στη περιφέρεια Guangdong... όπου μερικές φορές κάποιοι China Posts agents περνάνε τα δέματα από δικό τους έλεγχο και τα κάνουν που****να με τα IOSS declaration (βλέπε παρακάτω)

Στις 27/5/2022 στις 3:17 ΜΜ, nikosgiann78 είπε

θα έβλεπα και σε ποια πόλη διαχειρίστηκαν το δέμα (πιθανότατα την Guangzhou- και αυτό γιατί έχει διαπιστωθεί στο παρελθόν, ότι κάποιο συγκεκριμένοι China post agents 'περνούσαν' τα πάντα!!). Αυτό το λέω, γιατί το China post ΔΕΝ δέχεται κανονικά 'special goods'. Και σίγουρα, ΚΑΙ το ίδιο το China post ελέγχει το αντικείμενο προς αποστολή στην συγκεκριμένη περίπτωση (δεν είναι δηλ. η περίπτωση που αν περάσει το δέμα το Aliexpress warehouse.... όλα είναι καλώς-άσχετα μετά σε ποιον post carrier θα πάει-!!!). Απλά εδώ, έχουμε ΣΙΓΟΥΡΑ την περίπτωση όπου κάποιοι China post agents έχουν τον 'τρόπο' και περνάνε όλα τα πράγματα από τον ΔΙΚΟ ΤΟΥΣ έλεγχο πριν φορτωθεί στο αεροπλάνο!!! Δηλ. και με China post γίνεται shipping 'special goods', ΑΛΛΑ ΕΞΑΡΤΑΤΑΙ ο China post agent που διαχειρίζεται το δέμα!!!

10 λεπτά πριν, ekrepali είπε

@tryfos μεταφέρω εδώ τη συζήτηση, είχα ξεχάσει ότι υπάρχει ειδικό θέμα για Aliexpress.

Koυνήθηκε το tracking... μέχρι στιγμής όλα καλά αν συνεχίζει να το διαχειρίζεται αποκλειστικά η Cainiao.

Διότι έκανα αναζήτηση το Dalingshan Town και βλέπω πως είναι στη περιφέρεια Guangdong... όπου μερικές φορές κάποιοι China Posts agents περνάνε τα δέματα από δικό τους έλεγχο και τα κάνουν που****να με τα IOSS declaration (βλέπε παρακάτω)

Τι να σου πω, δε νομίζω να υπάρξει πρόβλημα. Εμένα έγινε και consolidated με αλλά που ήταν κλασικά saver, οπότε δεν πολυανησυχώ. Εσύ που είναι δέμα μόνο του κράτα μας ενήμερους όμως, έχει ενδιαφέρον, είμαστε οι πρώτοι που έχουνε αυτό το 5UGR....  Είχα ρωτήσει και εδώ, δεν το ξέρει κανείς.

Δεν εχω επιστρέψει ποτέ στο αλι δεμα, τωρα νομιζω θα το κανω, το δεμα εχει ερθει απο αποθηκη της Τσεχίας με γενικη ταχυδρομική.

Εχει κάποιος κανει την διαδικασία μεσω αλι και τι γίνεται με τα έξοδα αποστολής;

54 λεπτά πριν, tryfos είπε

είμαστε οι πρώτοι που έχουνε αυτό το 5UGR.... 

Θα φανεί τις επόμενες μέρες αν είναι διαφορετική μέθοδος ή αν σταμάτησαν τη συνεργασία με την Ουγγαρία όπως παλιά με τη Τουρκία ή την Ολλανδία.

11 λεπτά πριν, ekrepali είπε

Θα φανεί τις επόμενες μέρες αν είναι διαφορετική μέθοδος ή αν σταμάτησαν τη συνεργασία με την Ουγγαρία όπως παλιά με τη Τουρκία ή την Ολλανδία.

Όχι δεν νομίζω, αφού ακόμα παίζουνε κανονικά και UA... και LA... μέσω Ουγγαρίας. Και σου ξαναλέω το "UGR" μπορεί να σημαίνει Ουγγαρία, δεν αποκλείεται...

Παίδες καλησπέρα ξανά μια τελευταία ερώτηση εχω να κάνω. Όσες φορές εχω παραγγείλει από εξωτερικό (Κίνα) πάντα πλήρωνα με PayPal μου είπε όμως ένας φίλος ότι μπορώ να πληρώσω και με Revolut κάνοντας μια κάρτα μιας χρήση. Ισχύει κάτι τέτοιο; 

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...