Προς το περιεχόμενο

Αγορες απο Aliexpress, τελωνειο.

SnAk3

Προτεινόμενες αναρτήσεις

1 ώρα πριν, radiotv είπε

στην super economy for special goods αναφέρομαι,για αγορά 0,45€ τα τζιμανια των ΕΛΤΑ χρέωσαν τέλη εκτελωνισμου 2,50€, αυτό έγινε την προηγούμενη εβδομάδα,το ωραίο είναι ότι στο κίτρινο αυτοκόλλητο που βάζουν γράφει αξία 0€, δηλαδή είδαν ότι έχει πληρωθεί το ΦΠΑ αλλά επειδή ασχολήθηκαν πρέπει να πληρώσω κερατιατικα,το προϊόν ήταν πέντε βίδες,nuts όπως έγραφαν και στο CN22 και τα ΕΛΤΑ στο κίτρινο αυτοκόλλητο.

Το θεμα για μενα ειναι το δεμα να μην έρθει στα ελληνικά σύνορα τελωνεία, αλλα στα συνορα τελωνεία κάποιας αλλης ευρωπαϊκής χώρας οχ Ουγγαρίας, γιατι εδω εχουμε υψηλό έλλειμμα και καπως πρέπει να το καλύψουμε, ούτε απο  ιοςς καταλαβαίνουν, ουτε από νομοθεσίες, ούτε απο τίποτα.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 7,7k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
37 λεπτά πριν, NikosKallithea είπε

Το θεμα για μενα ειναι το δεμα να μην έρθει στα ελληνικά σύνορα τελωνεία, αλλα στα συνορα τελωνεία κάποιας αλλης ευρωπαϊκής χώρας οχ Ουγγαρίας, γιατι εδω εχουμε υψηλό έλλειμμα και καπως πρέπει να το καλύψουμε, ούτε απο  ιοςς καταλαβαίνουν, ουτε από νομοθεσίες, ούτε απο τίποτα.

Ε ναι αυτό ακριβώς επιτυγχάνεται με την επιλογή των μεθόδων που έχουμε αναλύσει πολλές φορές. Η παρεμβολή της Ελλάδας είναι μόνο οι 20-25 μέρες καθυστέρηση από όταν φτάσει από Βουδαπέστη στο Βενιζέλος και τίποτα άλλο. Αφού όλη η υπόλοιπη διαδρομή έχει γίνει σε 5-7 μέρες σε όλες τις άλλες χώρες. Αυτή είναι η κατάντια της χώρας.

Επεξ/σία από tryfos

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
7 ώρες πριν, tryfos είπε

Πολύ σωστά τα γράφει ο φίλος @sakisgri εκτός από εδώ που ξέχασε και τον ΦΠΑ επί της τιμής του προϊόντος που θα σου χρεωθεί. Δηλαδή για προϊόν 25 €, θα δώσεις συνολικά (25 € Χ 24% ΦΠΑ=) 6 € + 5 € (αμοιβή ΕΛΤΑ)= 11 €, εκτός φυσικά από τα 25 € που έχεις δώσει ήδη στο μαγαζί. Όλα αυτά βέβαια ΑΝ και μόνο ΑΝ: α) το κατάστημα δεν έχει χρεώσει από πριν τον ΦΠΑ (δεν λέει δηλαδή VAT included) Ή β) αν εσύ διαλέξεις μη ασφαλή τρόπο αποστολής, όπως είναι ο Cainiao Super Economy for special Goods. Σε όλες τις άλλες περιπτώσεις και μέχρι τα 150 € δεν θα δώσεις τίποτα.

@musictracer

Δεν το ξέχασα απλός δεν το ανέφερα γιατί κατά 99% όταν θα περάσει το δέμα τελωνείο επειδή πρώτα πήγε σε κάποια άλλη τρίτη χώρα(Ουζμπεκιστάν)  πριν έρθει Ελλάδα (Ευρώπη) τότε βλέπουν ότι έχει πληρωθεί ο Φ.Π.Α και τότε αν δεις που το έχουν γράψει σχεδόν όλοι και ο φίλος @radiotvπιο πάνω πληρώνουν 2,5€ που ειναι μόνο τα έξοδα εκτελωνισμού για δέματα από 0€ έως 15€.

2 ώρες πριν, musictracer είπε

Σας ευχαριστώ πολύ για τη βοήθεια @sakisgriκαι @tryfos ! Με αυτό το χάος που έχει προκληθεί τους τελευταίους μήνες με την αλλαγή πολιτικής τελωνείου/ελτα στις εκτός ΕΕ αγορές ήμουν πολύ επιφυλακτικός πλέον με το ali . Ωστόσο μου ξεδιαλύνατε τις αμφιβολίες και θα τολμήσω να παραγγείλω σύντομα! Επίσης, @sakisgri αυτό το πινακάκι που έχεις φτιάξει θα έπρεπε κάπως να γίνει pinned που λένε, ώστε να είναι εύκολα προσβάσιμο και ορατό στο ευρύ κοινό που ενδιαφέρεται για αγορές από ali. Δε ξέρω πως θα μπορούσε να γίνει, αλλά θα ήταν πολύ χρήσιμο.

Να σαι καλά.

Το πινακακι θα το βρεις πάνω δεξιά στα Δημοφιλή Μηνύματα, αυτό εκεί το έχω αναβαθμίσει και λίγο. Καλά θα ήταν αλλά δεν ξέρω αν γίνεται αλλά που και που το κάνω copy/paste ξανά όταν κάποιος ρωτάει.

Παράγγειλε άφοβα, έχω πάρει καμιά 80αρια δέματα σε 14 μήνες, ποτέ δεν πλήρωσα κάτι παραπάνω.

8 ώρες πριν, Malvino είπε

Ίσως κακώς το συνεχίζω.
Ο πωλητής μου έστειλε πάλι μήνυμα.
Hello, please provide your email address. If you have not received it, you need to provide a certificate of no receipt.

I need to send the template without sign-in certificate to your email address, and then you need to print it out and write it by hand without sign-in certificate. The information is complete and the signature is clear. 

Α) Δεν μπορεί να στείλει το αρχείο μέσω του chat στο aliexpress;
Β) Αυτό μάλλον θέλει να το στείλει στη DPD. Η DPD δεν βλέπει ότι έχει επιστραφεί και άρα δεν το παρέλαβα; Θέλει και υπογραφή; (Να πάω και στα κεπ για το γνήσιο;)

@nikosgiann78 μάλλον έγραφα την ώρα που έκανες την επεξεργασία όπου συμπλήρωσες για το dispute κτλπ. Μάλλον εκεί θα καταλήξω και θα χρειαστώ πάλι την βοήθειά σου.

Γ) Αν γίνει επιστροφή χρημάτων, ψάχνω για αυτό D2GE-320SC1-R0 655mm. Ποιος θα ήταν η επιλογή σας;

Φίλε νομίζω δεν έκανες σωστό tag, στο κάνω για εσένα. @nikosgiann78

2 ώρες πριν, radiotv είπε

στην super economy for special goods αναφέρομαι,για αγορά 0,45€ τα τζιμανια των ΕΛΤΑ χρέωσαν τέλη εκτελωνισμου 2,50€, αυτό έγινε την προηγούμενη εβδομάδα,το ωραίο είναι ότι στο κίτρινο αυτοκόλλητο που βάζουν γράφει αξία 0€, δηλαδή είδαν ότι έχει πληρωθεί το ΦΠΑ αλλά επειδή ασχολήθηκαν πρέπει να πληρώσω κερατιατικα,το προϊόν ήταν πέντε βίδες,nuts όπως έγραφαν και στο CN22 και τα ΕΛΤΑ στο κίτρινο αυτοκόλλητο.

Δεν παίζει ρόλο αν φαίνεται ότι έχει πληρωθεί ο Φ.Π.Α. Όταν ένα δέμα εισέρχεται από τρίτη χώρα (Ουζμπεκιστάν στην περίπτωση σου) στην Ευρώπη πρέπει να περάσει τελωνείο. Όταν μπαίνει στην Ευρώπη πρώτα από Ελλάδα ειναι αναγκασμένες η ταχυδρομικές εταιρίες να το περάσουν τελωνείο. Γιαυτό και χρεώθηκες 2,5€ που ειναι τα τέλη εκτελωνισμού και οχι Φ.Π.Α. (αφού είδαν ότι πληρώθηκε)

Και γιαυτό μας συμφέρει τα δέματα να πηγαίνουν πρώτα σε άλλη Ευρωπαϊκή χώρα, γιατί αναγκάστηκα θα περάσει τελωνείο και μετά δεν ξανά περνάει όταν πάει σε άλλη Ευρωπαϊκή χώρα.

Επεξ/σία από sakisgri
  • Like 1

2 ώρες πριν, sakisgri είπε

Το πινακακι θα το βρεις πάνω δεξιά στα Δημοφιλή Μηνύματα, αυτό εκεί το έχω αναβαθμίσει και λίγο. Καλά θα ήταν αλλά δεν ξέρω αν γίνεται αλλά που και που το κάνω copy/paste ξανά όταν κάποιος ρωτάει.

Παράγγειλε άφοβα, έχω πάρει καμιά 80αρια δέματα σε 14 μήνες, ποτέ δεν πλήρωσα κάτι παραπάνω.

Ωραίος φίλε μου, thanks! 🙂

• Like 1

8 ώρες πριν, sakisgri είπε

Αν ο τρόπος αποστολής ειναι αυτός που βλέπω "Aliexpress standard shipping" όχι δεν θα έχεις κανένα πρόβλημα.

Ναι αυτός είναι δεν έχει άλλη μέθοδο αποστολής. Ευχαριστώ 

Να πω 1-2 πράγματα για το consolidated που γίνεται τελευταία: Ναι μεν μπορεί να σου αναβαθμίσει ένα πακέτο πχ. saver από untracked σε tracked και να το βάλει με άλλα, αλλά δεν ξέρω αν τελικά είναι τόσο εξυπηρετικό για εμάς. Έχει κάποιο τρόπο το σύστημα να ανιχνεύει τις παραγγελίες που θα ενοποιηθούν όταν τις κάνεις, έστω και 4-5-6 μέρες μετά την αρχική. Αυτό έχει γενικά σαν αποτέλεσμα η αρχική παραγγελία να μπαίνει προς consolidation σε αποθήκη και να περιμένει επί αρκετές μέρες τις άλλες, έστω και αν είναι αρκετά πιο προχωρημένη από τις επόμενες. Αυτό νομίζω έχει σαν αποτέλεσμα μεγάλη καθυστέρηση, τουλάχιστον για τις αρχικές παραγγελίες, που θα μπορούσαν να έχουν έρθει αρκετά νωρίτερα. Κάθονται και περιμένουν τις επόμενες, για να έρθουν όλες μαζί.

Επίσης-αν και δεν μου έχει τύχει- δεν ξέρω αν είναι καλό από άποψη συσκευασίας να βάζουν 4-5 παραγγελίες μαζί-μαζί. Εύχομαι να μη γίνει καμιά στραβή εξαιτίας αυτού.

6 ώρες πριν, tryfos είπε

Να πω 1-2 πράγματα για το consolidated που γίνεται τελευταία: Ναι μεν μπορεί να σου αναβαθμίσει ένα πακέτο πχ. saver από untracked σε tracked και να το βάλει με άλλα, αλλά δεν ξέρω αν τελικά είναι τόσο εξυπηρετικό για εμάς. Έχει κάποιο τρόπο το σύστημα να ανιχνεύει τις παραγγελίες που θα ενοποιηθούν όταν τις κάνεις, έστω και 4-5-6 μέρες μετά την αρχική. Αυτό έχει γενικά σαν αποτέλεσμα η αρχική παραγγελία να μπαίνει προς consolidation σε αποθήκη και να περιμένει επί αρκετές μέρες τις άλλες, έστω και αν είναι αρκετά πιο προχωρημένη από τις επόμενες. Αυτό νομίζω έχει σαν αποτέλεσμα μεγάλη καθυστέρηση, τουλάχιστον για τις αρχικές παραγγελίες, που θα μπορούσαν να έχουν έρθει αρκετά νωρίτερα. Κάθονται και περιμένουν τις επόμενες, για να έρθουν όλες μαζί.

Επίσης-αν και δεν μου έχει τύχει- δεν ξέρω αν είναι καλό από άποψη συσκευασίας να βάζουν 4-5 παραγγελίες μαζί-μαζί. Εύχομαι να μη γίνει καμιά στραβή εξαιτίας αυτού.

Εμένα προσωπικά με εξυπηρετεί, γιατί δεν χρειάζεται να περιμένω 4-5 δέματα και να μην ξέρω πότε θα έρθει ο ταχυδρόμος.

Επίσης αν έρθει με saver και όχι standard θα κάνει 5 μέρες περίπου παραπάνω έτσι και αλλιώς (εκτός από τα 3 για 6 που ερχόταν πιο γρήγορα αλλά τα τελευταία που πήρα κάνανε πάνω από 30 μέρες) Συνήθως τα δέματα φεύγουν την επόμενη μέρα τώρα τελευταία αλλά μπορεί κάποιο να καθυστερήσει όπως λες. Αν σε ενοχλεί τόσο, το προϊόν που θες σίγουρα το πουλάνε πολλά μαγαζιά πάνω κάτω στην ίδια τιμή, απλά στείλε μήνυμα στον πωλητή και ρώτα αν παραγγείλω σήμερα πότε μπορείς να το στείλεις, αν σου πει σε 4-5 μέρες ρώτα σε άλλο μαγαζί.

Έχω πάρει πολλά consolidated ποτέ δεν είχα θέμα που ήταν 3-4-5 στο ίδιο δέμα. Βασικά το κάθε προϊόν ειναι σε δέμα όπως θα ερχόταν μόνο του και μετά όλα μαζί σε ένα μεγάλο δέμα.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, sakisgri είπε

Εμένα προσωπικά με εξυπηρετεί, γιατί δεν χρειάζεται να περιμένω 4-5 δέματα και να μην ξέρω πότε θα έρθει ο ταχυδρόμος.

Επίσης αν έρθει με saver και όχι standard θα κάνει 5 μέρες περίπου παραπάνω έτσι και αλλιώς (εκτός από τα 3 για 6 που ερχόταν πιο γρήγορα αλλά τα τελευταία που πήρα κάνανε πάνω από 30 μέρες) Συνήθως τα δέματα φεύγουν την επόμενη μέρα τώρα τελευταία αλλά μπορεί κάποιο να καθυστερήσει όπως λες. Αν σε ενοχλεί τόσο, το προϊόν που θες σίγουρα το πουλάνε πολλά μαγαζιά πάνω κάτω στην ίδια τιμή, απλά στείλε μήνυμα στον πωλητή και ρώτα αν παραγγείλω σήμερα πότε μπορείς να το στείλεις, αν σου πει σε 4-5 μέρες ρώτα σε άλλο μαγαζί.

Έχω πάρει πολλά consolidated ποτέ δεν είχα θέμα που ήταν 3-4-5 στο ίδιο δέμα. Βασικά το κάθε προϊόν ειναι σε δέμα όπως θα ερχόταν μόνο του και μετά όλα μαζί σε ένα μεγάλο δέμα.

Όντως εξυπηρετεί, απλά υπάρχουν και τα θεματάκια που αναφέρω παραπάνω. Τώρα εμένα κάθονται και περιμένουν μερικά που παρήγγειλα πριν μια βδομάδα να προστεθούν σε αυτά που παρήγγειλα χτες-προχτές. Ντάξει, no big deal.

Η δικιά μου εμπειρία πάλι λέει ότι τα saver έρχονται ακριβώς στους ίδιους χρόνους, μην πω και πιο γρήγορα από τα standard. Νομίζω είναι ακριβώς τα ίδια, απλά χάνεις 2-3 tracking steps. Σιγά τα ωά. Ειδικά τα 3 στα 6 είναι ανεπανάληπτο, πραγματικά σε 20 λεπτά βγαίνουν shipped και το πολύ σε 6-7 μέρες είναι Ουγγαρία. Μετά προστίθενται οι 20 μέρες της Ελλάδας και πάμε στο μήνα. Αν είχαμε ταχυδρομείο, πραγματικά σε 12-15 μέρες θα παραλαμβάναμε, κρίμα για τα χάλια των ΕΛΤΑ. Μόλις εμφανιστεί αυτό τα τραγικό "Αποστολή αντικειμένου", που αναλαμβάνουν τα ΕΛΤΑ, πρέπει να προστεθούν 15-20 μέρες, έλεος. Ενώ κανονικά έπρεπε να χρειάζονται 3-4 μέρες...

Consolidated κι εγώ ένα που παρέλαβα δεν είχε θέμα. Απλά εξέφρασα μια μικρή ανησυχία αν είναι περισσότερα τι μπορεί να συμβεί.

Έχουν βελτιωθεί πάντως οι χρόνοι του Αλί σημαντικά. Πλέον μόνο τα ΕΛΤΑ μας καταστρέφουν, ειδάλλως πάει πολύ καλά.

Επεξ/σία από tryfos
  • Like 1

Σε παραγγελία μικροαντικείμενου αξίας 1.3€ επιλεξα "cainiao super economy global" αλλά ο πωλητής χωρίς ενημέρωση το έστειλε με "cainiao super economy for special goods". Στην πορεία παίρνει δεύτερο tracking number UR...DE 

Έχει κανείς πρόσφατη ανάλογη εμπειρία?

Να ετοιμάζω +2.5€?

4 λεπτά πριν, merit123 είπε

Σε παραγγελία μικροαντικείμενου αξίας 1.3€ επιλεξα "cainiao super economy global" αλλά ο πωλητής χωρίς ενημέρωση το έστειλε με "cainiao super economy for special goods". Στην πορεία παίρνει δεύτερο tracking number UR...DE 

Έχει κανείς πρόσφατη ανάλογη εμπειρία?

Να ετοιμάζω +2.5€?

Ναι με αυτούς τους τρόπους που δεν είναι Ali μπορεί να στο στείλουν όπως να ναι.

Ναι μάλλον να τα ετοιμάζεις αν το έχει στείλει έτσι. Όπως και να ετοιμάζεις να ζητήσεις refund, στέλνοντάς του το σχετικό μήνυμα και κρατώντας το για να ξεκινήσεις την σχετική διαδικασία.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
49 λεπτά πριν, tryfos είπε

Ναι με αυτούς τους τρόπους που δεν είναι Ali μπορεί να στο στείλουν όπως να ναι.

Ναι μάλλον να τα ετοιμάζεις αν το έχει στείλει έτσι. Όπως και να ετοιμάζεις να ζητήσεις refund, στέλνοντάς του το σχετικό μήνυμα και κρατώντας το για να ξεκινήσεις την σχετική διαδικασία.

Κρίμα και πίστευα πως μετά το  UR...DE θα πάει πρώτα από Γερμανία θα εκτελωνιστει εκεί και θα τη γλιτώσω... :P

Μήνυμα στον seller γιατί να στείλω? δεν υπάρχει λόγος νομιζω. Dispute για Refund για τα 2.5€ εννοείς? Κατάφερε ποτέ κανείς να πάρει πίσω έξοδα εκτελωνισμού από τέτοια περίπτωση?

Άντε να αποδείξει κανείς στο AliExpress ότι η μία μέθοδος περνάει μέσα στο τελωνείο και η άλλη όχι :)

Επεξ/σία από merit123
  • Like 1

57 λεπτά πριν, merit123 είπε

Κρίμα και πίστευα πως μετά το  UR...DE θα πάει πρώτα από Γερμανία θα εκτελωνιστει εκεί και θα τη γλιτώσω... :P

Μήνυμα στον seller γιατί να στείλω? δεν υπάρχει λόγος νομιζω. Dispute για Refund για τα 2.5€ εννοείς? Κατάφερε ποτέ κανείς να πάρει πίσω έξοδα εκτελωνισμού από τέτοια περίπτωση?

Άντε να αποδείξει κανείς στο AliExpress ότι η μία μέθοδος περνάει μέσα στο τελωνείο και η άλλη όχι :)

Είναι πολύ απλό, έχεις δικαίωμα refund γιατί τα έστειλε με άλλο τρόπο από ο,τι ζήτησες, με αποτέλεσμα να υποστείς ζημιά. Αν αποδείξεις ότι ζήτησες global και αυτός έστειλε for special goods, είσαι οκ.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, tryfos είπε

Είναι πολύ απλό, έχεις δικαίωμα refund γιατί τα έστειλε με άλλο τρόπο από ο,τι ζήτησες, με αποτέλεσμα να υποστείς ζημιά. Αν αποδείξεις ότι ζήτησες global και αυτός έστειλε for special goods, είσαι οκ.

χμμμ... και πως αποδεικνύω ότι όντως ζήτησα global αφού αυτό δεν φαίνεται πραγματικά πουθενά; :)

Ψάχνω παντού αλλά δεν βρισκω πουθενά αναφορά στην επιλεγμένη μέθοδο αποστολής. Υπάρχει κάπου και δεν το βλέπω?

Επεξ/σία από merit123

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...