sakisgri Δημοσ. 27 Σεπτεμβρίου 2022 Share Δημοσ. 27 Σεπτεμβρίου 2022 7 ώρες πριν, tryfos είπε Όταν εν πάση περιπτώσει αφαιρείται ο ΦΠΑ από το Αλί, τί μπαίνει τελικά εδώ; Οκ, δεν ισχύει το IOSS, τί μπαίνει; Αυτά εδώ ισχύουν; https://www.angroid.gr/android-tutorials/allages-apo-1i-ioylioy-kai-katargisi-tis-ateleias-agores-ektos-e-e-kai-teloneio-pos-tha-kano-agores-apo-kina-kai-agglia-posa-tha-pliroso-sto-teloneio Σε ένα άσχετο θέμα έκανα accept σε ένα proposed refund από το Αλί, αλλά δεν φαίνεται να έχει περάσει στο σύστημα, ο χρόνος τρέχει υποτίθεται αντίστροφα ότι με περιμένουν να απαντήσω. Όμως στο refund history φαίνεται πράγματι ότι "The buyer accepted the solution of AliExpress". Πρέπει να περιμένω να ολοκληρωθεί ο χρόνος; Δεν έπρεπε κανονικά να πηγαίνει αμέσως παρακάτω αφού αποδέχθηκα; Ναι ισχύει αυτό, πληρώνεις το Φ.Π.Α που αφαιρέθηκε συν τα τέλος εκτελωνισμού ανάλογα με την τιμή του προϊόντος, για τα ΕΛΤΑ αυτό γιατί οι ιδιωτικές χρεώνουν όσα θέλουν και πολύ περισσότερα από τα ΕΛΤΑ. Αφού έκανες εσύ accept μετά δίνει λίγο χρόνο στον πωλητή. Αν πατήσει αμέσως αμέσως προχωράει αλλά επειδή ζορίζονται δεν πατάνε μετά πρέπει να περιμένεις να περάσει ο χρόνος, νομίζω 3 μέρες ειναι. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
GeG Δημοσ. 27 Σεπτεμβρίου 2022 Share Δημοσ. 27 Σεπτεμβρίου 2022 (επεξεργασμένο) παιδια καλησπερα, τι ισχυει για αγορα αξιας 37 ευρω ; παιρναει κανα τελωνειο; σορυ που ρωταω γιατι σιγουρα υπαρχει καπου η απαντηση αλλα δεν ξερω ποσο πισω μπορει να υπαρχει Επεξ/σία 27 Σεπτεμβρίου 2022 από GeG Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
sakisgri Δημοσ. 28 Σεπτεμβρίου 2022 Share Δημοσ. 28 Σεπτεμβρίου 2022 (επεξεργασμένο) 21 ώρες πριν, GeG είπε παιδια καλησπερα, τι ισχυει για αγορα αξιας 37 ευρω ; παιρναει κανα τελωνειο; σορυ που ρωταω γιατι σιγουρα υπαρχει καπου η απαντηση αλλα δεν ξερω ποσο πισω μπορει να υπαρχει Δες εδώ (πάτα δίπλα από το πράσινο S) Έχω γράψει ποιοι τρόποι αποστολής ειναι ασφαλής δλδ δεν περνάει τελωνείο στην Ελλάδα και δεν πληρώνεις τπτ παραπάνω από την αρχική τιμή. Μέχρι 186€ (€150€ + φ.π.α) προπληρώνεις το Φ.Π.Α στο κατάστημα (ειναι μέσα στην τιμή λέγεται VAT). Πάνω από τα 186€ αφαιρείται ο Φ.Π.Α και το πληρώνεις στην Ελλάδα μαζί με τέλη εκτελωνισμού και δασμοί. Με τους τρόπους αποστολής που έχω γράψει παραλαμβάνουν τα ΕΛΤΑ στην Ελλάδα. Για το κόστος εκτελωνισμού δες εδώ https://www.angroid.gr/android-tutorials/allages-apo-1i-ioylioy-kai-katargisi-tis-ateleias-agores-ektos-e-e-kai-teloneio-pos-tha-kano-agores-apo-kina-kai-agglia-posa-tha-pliroso-sto-teloneio Επεξ/σία 28 Σεπτεμβρίου 2022 από sakisgri 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
GeG Δημοσ. 28 Σεπτεμβρίου 2022 Share Δημοσ. 28 Σεπτεμβρίου 2022 7 ώρες πριν, sakisgri είπε Δες εδώ (πάτα δίπλα από το πράσινο S) Έχω γράψει ποιοι τρόποι αποστολής ειναι ασφαλής δλδ δεν περνάει τελωνείο στην Ελλάδα και δεν πληρώνεις τπτ παραπάνω από την αρχική τιμή. Μέχρι 186€ (€150€ + φ.π.α) προπληρώνεις το Φ.Π.Α στο κατάστημα (ειναι μέσα στην τιμή λέγεται VAT). Πάνω από τα 186€ αφαιρείται ο Φ.Π.Α και το πληρώνεις στην Ελλάδα μαζί με τέλη εκτελωνισμού. Με τους τρόπους αποστολής που έχω γράψει παραλαμβάνουν τα ΕΛΤΑ στην Ελλάδα. Για το κόστος εκτελωνισμού δες εδώ https://www.angroid.gr/android-tutorials/allages-apo-1i-ioylioy-kai-katargisi-tis-ateleias-agores-ektos-e-e-kai-teloneio-pos-tha-kano-agores-apo-kina-kai-agglia-posa-tha-pliroso-sto-teloneio Με βγάζει στην πρώτη σελίδα του θέματος. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
tryfos Δημοσ. 28 Σεπτεμβρίου 2022 Share Δημοσ. 28 Σεπτεμβρίου 2022 19 ώρες πριν, sakisgri είπε Ναι ισχύει αυτό, πληρώνεις το Φ.Π.Α που αφαιρέθηκε συν τα τέλος εκτελωνισμού ανάλογα με την τιμή του προϊόντος, για τα ΕΛΤΑ αυτό γιατί οι ιδιωτικές χρεώνουν όσα θέλουν και πολύ περισσότερα από τα ΕΛΤΑ. Αφού έκανες εσύ accept μετά δίνει λίγο χρόνο στον πωλητή. Αν πατήσει αμέσως αμέσως προχωράει αλλά επειδή ζορίζονται δεν πατάνε μετά πρέπει να περιμένεις να περάσει ο χρόνος, νομίζω 3 μέρες ειναι. Άρα πάνω από 150 € (καθαρή αξία) ή 180€ (με ΦΠΑ) το Αλί αφαιρεί το ΦΠΑ. Οπότε στην περίπτωση αυτή το βασικό είναι -αν καταλαβαίνω σωστά- ότι πληρώνεις, εκτός από το ΦΠΑ και το τέλος εκτελωνισμού εδώ, και δασμούς. Το ύψος ποικίλει ανάλογα με το προϊόν. Και φυσικά στους δασμούς θα ράβεται το μεγάλο κουστούμι. Οπότε θα πρέπει να τονίσουμε να υπάρχει προσοχή σε αγορές που το Αλί (ή ο οποιοσδήποτε) αφαιρεί το ΦΠΑ, ειδικά αν είναι πάνω από 150 Ευρώ, γιατί στην περίπτωση αυτή μπαίνουν και δασμοί. Το πως υπολογίζει την αξία το τελωνείο άγνωστο (φαντάζομαι ακολουθούν το παλιό σύστημα, σου ζητάνε την απόδειξη, paypal κλπ.). Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
sakisgri Δημοσ. 28 Σεπτεμβρίου 2022 Share Δημοσ. 28 Σεπτεμβρίου 2022 8 ώρες πριν, GeG είπε Με βγάζει στην πρώτη σελίδα του θέματος. Πάτα εκεί που γράφει Αγορές απο Aliexpress, τελωνείο. Είναι σελίδα 221 τρίτο μήνυμα από το τέλος. 2 ώρες πριν, tryfos είπε Άρα πάνω από 150 € (καθαρή αξία) ή 180€ (με ΦΠΑ) το Αλί αφαιρεί το ΦΠΑ. Οπότε στην περίπτωση αυτή το βασικό είναι -αν καταλαβαίνω σωστά- ότι πληρώνεις, εκτός από το ΦΠΑ και το τέλος εκτελωνισμού εδώ, και δασμούς. Το ύψος ποικίλει ανάλογα με το προϊόν. Και φυσικά στους δασμούς θα ράβεται το μεγάλο κουστούμι. Οπότε θα πρέπει να τονίσουμε να υπάρχει προσοχή σε αγορές που το Αλί (ή ο οποιοσδήποτε) αφαιρεί το ΦΠΑ, ειδικά αν είναι πάνω από 150 Ευρώ, γιατί στην περίπτωση αυτή μπαίνουν και δασμοί. Το πως υπολογίζει την αξία το τελωνείο άγνωστο (φαντάζομαι ακολουθούν το παλιό σύστημα, σου ζητάνε την απόδειξη, paypal κλπ.). Δεν έχω πάρει πάνω από 150 από Κίνα μόνο από ευρωπαϊκές αποθήκες από Aliexpress και Banggood. Αλλά απ ότι ξέρω στα ΕΛΤΑ πληρώνεις τον Φ.Π.Α και ότι γράφει ο τιμοκατάλογος για τέλη εκτελωνισμού, οι ιδιωτικές εταιρίες κουριερ έχουν δασμούς δλδ κάτι φύλαξη/αποθήκευση και ότι άλλο τους κατεβεί το κεφάλι να ανεβάσουν την τιμή. Πάρε παράδειγμα από άτομα που πήγε το δέμα Ουζμπεκιστάν ναι μεν ήταν κάτω από 150€ αλλά αφού δεν ήξεραν τα ΕΛΤΑ ότι είχε πληρωθεί ο Φ.Π.Α πληρωσαν τον Φ.Π.Α και τέλη εκτελωνισμού που ήταν 2,50€ μιας και τα δέματα ήταν στην κατηγορία από 0€ έως και 15€. Άρα βλέπεις ότι δεν χρεώνεσαι κάτι παραπάνω από τον Φ.Π.Α και τα τέλη εκτελωνισμού στα ΕΛΤΑ. Αν κάποιος έχει πάρει με πάνω απο 150€ από ΚΙνα και κάνω λάθος ας μας δώσει τα φώτα του. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
tryfos Δημοσ. 28 Σεπτεμβρίου 2022 Share Δημοσ. 28 Σεπτεμβρίου 2022 48 λεπτά πριν, sakisgri είπε Πάτα εκεί που γράφει Αγορές απο Aliexpress, τελωνείο. Είναι σελίδα 221 τρίτο μήνυμα από το τέλος. Δεν έχω πάρει πάνω από 150 από Κίνα μόνο από ευρωπαϊκές αποθήκες από Aliexpress και Banggood. Αλλά απ ότι ξέρω στα ΕΛΤΑ πληρώνεις τον Φ.Π.Α και ότι γράφει ο τιμοκατάλογος για τέλη εκτελωνισμού, οι ιδιωτικές εταιρίες κουριερ έχουν δασμούς δλδ κάτι φύλαξη/αποθήκευση και ότι άλλο τους κατεβεί το κεφάλι να ανεβάσουν την τιμή. Πάρε παράδειγμα από άτομα που πήγε το δέμα Ουζμπεκιστάν ναι μεν ήταν κάτω από 150€ αλλά αφού δεν ήξεραν τα ΕΛΤΑ ότι είχε πληρωθεί ο Φ.Π.Α πληρωσαν τον Φ.Π.Α και τέλη εκτελωνισμού που ήταν 2,50€ μιας και τα δέματα ήταν στην κατηγορία από 0€ έως και 15€. Άρα βλέπεις ότι δεν χρεώνεσαι κάτι παραπάνω από τον Φ.Π.Α και τα τέλη εκτελωνισμού στα ΕΛΤΑ. Αν κάποιος έχει πάρει με πάνω απο 150€ από ΚΙνα και κάνω λάθος ας μας δώσει τα φώτα του. Όχι, νομίζω εδώ κάνεις λάθος. Ούτε εγώ έχω πάρει πάνω από 150 ποτέ, αλλά το άρθρο που σου έστειλα αλλά και άλλα πολλά το αναφέρουν πολύ συγκεκριμένα. Οτι εκτός από τον ΦΠΑ και το τέλος εκτελωνισμου, υπάρχουν στα άνω των 150 € και δασμοί. Ανάλογα με την κατηγορία του προϊόντος. Ξαναδιάβασε το και θα το δεις. Για αυτό το κάνανε εξάλλου, αφενός για να εισπράττουν ΦΠΑ ακόμα και στα κάτω των 22 € (που δεν έπαιρναν παλιά) αλλά και για να χτυπήσουν το εμπόριο με την Κίνα μέσω των δασμών. Αυτός με το Ουζμπεκιστάν δεν χρεώθηκε κάτι παραπάνω (δασμούς) εκτός από ΦΠΑ και τέλη εκτελωνισμου, ακριβώς επειδή αυτό που είχε πάρει ήταν κάτω των 150 € (καθαρά). 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
radiotv Δημοσ. 28 Σεπτεμβρίου 2022 Share Δημοσ. 28 Σεπτεμβρίου 2022 Στις 27/9/2022 στις 10:19 ΠΜ, tryfos είπε Όταν εν πάση περιπτώσει αφαιρείται ο ΦΠΑ από το Αλί, τί μπαίνει τελικά εδώ; Οκ, δεν ισχύει το IOSS, τί μπαίνει; Αυτά εδώ ισχύουν; https://www.angroid.gr/android-tutorials/allages-apo-1i-ioylioy-kai-katargisi-tis-ateleias-agores-ektos-e-e-kai-teloneio-pos-tha-kano-agores-apo-kina-kai-agglia-posa-tha-pliroso-sto-teloneio Σε ένα άσχετο θέμα έκανα accept σε ένα proposed refund από το Αλί, αλλά δεν φαίνεται να έχει περάσει στο σύστημα, ο χρόνος τρέχει υποτίθεται αντίστροφα ότι με περιμένουν να απαντήσω. Όμως στο refund history φαίνεται πράγματι ότι "The buyer accepted the solution of AliExpress". Πρέπει να περιμένω να ολοκληρωθεί ο χρόνος; Δεν έπρεπε κανονικά να πηγαίνει αμέσως παρακάτω αφού αποδέχθηκα; ναι,στα refund αφήνουν και εξαντλείται ο χρόνος στο ρολόι που μετράει μέσα στο dispute ακόμη και εάν έχεις πατήσει αποδοχή. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
sakisgri Δημοσ. 28 Σεπτεμβρίου 2022 Share Δημοσ. 28 Σεπτεμβρίου 2022 3 ώρες πριν, tryfos είπε Όχι, νομίζω εδώ κάνεις λάθος. Ούτε εγώ έχω πάρει πάνω από 150 ποτέ, αλλά το άρθρο που σου έστειλα αλλά και άλλα πολλά το αναφέρουν πολύ συγκεκριμένα. Οτι εκτός από τον ΦΠΑ και το τέλος εκτελωνισμου, υπάρχουν στα άνω των 150 € και δασμοί. Ανάλογα με την κατηγορία του προϊόντος. Ξαναδιάβασε το και θα το δεις. Για αυτό το κάνανε εξάλλου, αφενός για να εισπράττουν ΦΠΑ ακόμα και στα κάτω των 22 € (που δεν έπαιρναν παλιά) αλλά και για να χτυπήσουν το εμπόριο με την Κίνα μέσω των δασμών. Αυτός με το Ουζμπεκιστάν δεν χρεώθηκε κάτι παραπάνω (δασμούς) εκτός από ΦΠΑ και τέλη εκτελωνισμου, ακριβώς επειδή αυτό που είχε πάρει ήταν κάτω των 150 € (καθαρά). Έχεις δίκαιο πάνω από τα 150€ έχει και τελωνειακοί δασμοί, αλλά πουθενά δεν βρήκα πόσο ειναι μόνο ένα πολύ παλιό άρθρο που έλεγε για 3,5%, και ένα παράδειγμα βρήκα - Αρχικά δοκιμάσαμε να αγοράσουμε ένα laptop από τη Βρετανία, αξίας 144,99 λιρών, δηλαδή 163 ευρώ. Από κάτω βλέπετε ότι έχει υπολογιστεί ο σχετικός δασμός καθώς το προϊόν δεν είναι προέλευσης ΗΒ. Ακριβώς από κάτω δοκιμάσαμε να αγοράσουμε ένα κοστούμι αξίας επίσης άνω των 150 ευρώ και επειδή είναι βρετανικής προέλευσης δεν υπάρχει δασμός. Στην παραλαβή βέβαια θα πρέπει να πληρώσετε τον ΦΠΑ στα ΕΛΤΑ. Για τη χορήγηση της προτιμησιακής μεταχείρισης υποβάλλεται αίτηση από τον εισαγωγέα, η οποία βασίζεται: α) σε βεβαίωση καταγωγής ή β) στη γνώση του ίδιου του εισαγωγέα. β) για μικρές αποστολές μη εμπορικού χαρακτήρα για προϊόντα που αποστέλλονται ως μικρά δέματα από ιδιώτες σε ιδιώτες, των οποίων η συνολική αξία δεν υπερβαίνει τα 500 ευρώ. Ο μηδενικός προτιμησιακός δασμός εφαρμόζεται εφόσον δηλώνονται ότι είναι καταγωγής ΗΒ και ότι ικανοποιούν τις απαιτήσεις του κεφαλαίου για τους κανόνες καταγωγής και το Τελωνείο εισαγωγής δεν έχει αμφιβολία ως προς την ειλικρίνεια της δήλωσης αυτής. Για όσους αναρωτιούνται αν κάνουν κάτι παραπάνω για να αγοράσουν από το ΗΒ η απάντηση είναι όχι. Όπως αναφέρει και η σχετική εγκύκλιος στην περίπτωση παραλαβής μέσω ΕΛΤΑ, υποβάλλεται διασάφηση για λογαριασμό του παραλήπτη και ειδοποιείται ο παραλήπτης για το ποσόν της οφειλής. Με λίγα λόγια εσείς δεν κάνετε τίποτα, σας ειδοποιούν τα ΕΛΤΑ ή η ταχυδρομική για το έξτρα ποσό που θα πρέπει να πληρώσετε για εκτελωνισμό και ΦΠΑ. Καλό θα ήταν πριν κάνετε μια μεγάλη αγορά από το ΗΒ, να κάνετε μια ερώτηση στα ΕΛΤΑ για το ύψος των δασμών το οποίο υπολογίζεται βάσει συγκεκριμένων πινάκων για να ξέρετε αν η αγορά σας συμφέρει. 3 ώρες πριν, tryfos είπε Όχι, νομίζω εδώ κάνεις λάθος. Ούτε εγώ έχω πάρει πάνω από 150 ποτέ, αλλά το άρθρο που σου έστειλα αλλά και άλλα πολλά το αναφέρουν πολύ συγκεκριμένα. Οτι εκτός από τον ΦΠΑ και το τέλος εκτελωνισμου, υπάρχουν στα άνω των 150 € και δασμοί. Ανάλογα με την κατηγορία του προϊόντος. Ξαναδιάβασε το και θα το δεις. Για αυτό το κάνανε εξάλλου, αφενός για να εισπράττουν ΦΠΑ ακόμα και στα κάτω των 22 € (που δεν έπαιρναν παλιά) αλλά και για να χτυπήσουν το εμπόριο με την Κίνα μέσω των δασμών. Αυτός με το Ουζμπεκιστάν δεν χρεώθηκε κάτι παραπάνω (δασμούς) εκτός από ΦΠΑ και τέλη εκτελωνισμου, ακριβώς επειδή αυτό που είχε πάρει ήταν κάτω των 150 € (καθαρά). Γιαυτό για πιο ακριβά προϊόντα αγορά από Ευρωπαϊκές αποθήκες αν ειναι από Aliexpress/Bangood για να έχουμε το κεφάλι μας ήσυχο. Όταν ήταν να πάρω την θερμική κάμερα την έβρισκα στο Aliexpress στα 340€ με φ.π.α. Τελικά την πήρα από Banggood σε προσφορά στα 304€ με αποστολή από Τσεχία και πληρωμή με paypal που ειναι εγγύηση. Την καλύτερη δουλειά έκανα τελικά. Αν την έπαιρνα από Aliexpress (KINA) θα μου έβγαινε κανένα 450€. Σε ευρωπαϊκή αποθήκη από Aliexpress την έβρισκα πάνω από 400€, σήμερα έχει κοντά 450€. Η καλύτερη αγορά που έκανα από εξωτερικό. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
killmelater Δημοσ. 28 Σεπτεμβρίου 2022 Share Δημοσ. 28 Σεπτεμβρίου 2022 Καλησπερα.. θελω να κανω την πρωτηου αγορα απο aliexpress. Ποιος ειναι ο καλυυερος τροπος πληρωμης? Γτ βλεπω οτι δε δεχεται paypal. Ισως μια προπληρωμενη? Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
tryfos Δημοσ. 28 Σεπτεμβρίου 2022 Share Δημοσ. 28 Σεπτεμβρίου 2022 (επεξεργασμένο) @sakisgri Το UK ίσως δεν είναι και το καλύτερο παράδειγμα, λόγω κάποιων ιδιαίτερων ρυθμίσεων που ισχύουν για αυτό επειδή ήταν στην ΕΕ μέχρι πρόσφατα. Όμως ο γενικός κανόνας είναι ότι άνω των 150 € (καθαρή αξία) έχει ΚΑΙ δασμούς, οπότε προσοχή. Το πόσο εξαρτάται από το προϊόν, το κάθε προϊόν έχει διαφορετικούς δασμούς ανάλογα με την κατηγορία που εντάσσεται. Οπότε κάθε φορά που αφαιρεί το Αλί τον ΦΠΑ προσοχή. 1 ώρα πριν, sakisgri είπε Γιαυτό για πιο ακριβά προϊόντα αγορά από Ευρωπαϊκές αποθήκες αν ειναι από Aliexpress/Bangood για να έχουμε το κεφάλι μας ήσυχο. Σωστό αυτό, πολύ σωστό. Ή Amazon (οποιοδήποτε), που σ' τα λέει από πριν όλα τι πληρώνεις και ισχύουν όλα κανονικά. Σπάνια να γίνει στραβή με Amazon, εγώ δεν έχω ακούσει ποτέ. Για ebay δεν ξέρω τι ισχύει, όποτε ασχολούμαι δεν έχω βρει τίποτα μα τίποτα ενδιαφέρον, όλα πανάκριβα, δεν συμφέρει ποτέ, τα περισσότερα στις ΗΠΑ και πολλοί απατεώνες. Δεν έχω καταλάβει πως/γιατί λένε ότι ψωνίζουν πολλοί από εκεί. 3 λεπτά πριν, killmelater είπε Καλησπερα.. θελω να κανω την πρωτηου αγορα απο aliexpress. Ποιος ειναι ο καλυυερος τροπος πληρωμης? Γτ βλεπω οτι δε δεχεται paypal. Ισως μια προπληρωμενη? Φίλε μην έχεις καμία ανησυχία, μπορείς μια χαρά να χρησιμοποιήσεις την κάρτα σου, η πλατφόρμα πλέον θεωρείται σοβαρή. Έχω κάνει δεκάδες παραγγελίες για χρόνια, δεν είχα ποτέ θέμα. Αν ανησυχείς τόσο πολύ, βάλε μια curve ή μια revolut μπροστά. Για προπληρωμένη δεν ξέρω τι γίνεται αν στραβώσει κάτι και θες refund. Γενικά πάντως μην το φοβάσαι. Επεξ/σία 28 Σεπτεμβρίου 2022 από tryfos 2 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
sakisgri Δημοσ. 28 Σεπτεμβρίου 2022 Share Δημοσ. 28 Σεπτεμβρίου 2022 8 λεπτά πριν, tryfos είπε Για προπληρωμένη δεν ξέρω τι γίνεται αν στραβώσει κάτι και θες refund. Γενικά πάντως μην το φοβάσαι. Εγώ πάντα με Prepaid έκανα της αγορές μου, και 3 φορές που χρειάστηκε refund δεν υπήρχε θέμα μπήκαν κανονικά. Μια φορά ήταν για ελαττωματικό προϊόν μια γιατί δεν μπορούσε να στείλει από Ευρωπαϊκή αποθήκη και μια γιατί πάτησα καταλάθος και αγόρασα το ίδιο προϊόν δεύτερη φορά 😄 Το μόνο μείον ειναι ότι χρεώνεσαι 1€ για κάθε φόρτωμα από 1€ εως 100€ 27 λεπτά πριν, tryfos είπε Για ebay δεν ξέρω τι ισχύει, όποτε ασχολούμαι δεν έχω βρει τίποτα μα τίποτα ενδιαφέρον, όλα πανάκριβα, δεν συμφέρει ποτέ, τα περισσότερα στις ΗΠΑ και πολλοί απατεώνες. Δεν έχω καταλάβει πως/γιατί λένε ότι ψωνίζουν πολλοί από εκεί. Ψωνίζουν γιατί υπάρχουν καλές τιμές πολλές φορές σε μεταχειρισμένα και πληρώνεις με paypal, αν κάτι πάει στραβά 99% παίρνεις τα λεφτά πίσω. 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
tryfos Δημοσ. 29 Σεπτεμβρίου 2022 Share Δημοσ. 29 Σεπτεμβρίου 2022 2 ώρες πριν, sakisgri είπε Εγώ πάντα με Prepaid έκανα της αγορές μου, και 3 φορές που χρειάστηκε refund δεν υπήρχε θέμα μπήκαν κανονικά. Μια φορά ήταν για ελαττωματικό προϊόν μια γιατί δεν μπορούσε να στείλει από Ευρωπαϊκή αποθήκη και μια γιατί πάτησα καταλάθος και αγόρασα το ίδιο προϊόν δεύτερη φορά 😄 Το μόνο μείον ειναι ότι χρεώνεσαι 1€ για κάθε φόρτωμα από 1€ εως 100€ Ψωνίζουν γιατί υπάρχουν καλές τιμές πολλές φορές σε μεταχειρισμένα και πληρώνεις με paypal, αν κάτι πάει στραβά 99% παίρνεις τα λεφτά πίσω. Μα γιατί να μπαίνεις σε τέτοιο κόπο με τις προπληρωμένες, φορτίσματα κλπ. και στο τέλος να σε χρεώνουν κιόλας, αμαρτία να τα δίνεις στις τράπεζες. Μια απλή χρεωστική και τέλος. Για απόλυτη ασφάλεια σύνδεσέ τη μόνο με έναν λογαριασμό με λίγα μέσα ίσα-ίσα για τις αγορές και είσαι κομπλέ. Αλλά και ασχέτως αυτών, δεν έχω ακούσει να έχει συμβεί κάτι στο Ali σχετικό. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
sakisgri Δημοσ. 29 Σεπτεμβρίου 2022 Share Δημοσ. 29 Σεπτεμβρίου 2022 6 ώρες πριν, tryfos είπε Μα γιατί να μπαίνεις σε τέτοιο κόπο με τις προπληρωμένες, φορτίσματα κλπ. και στο τέλος να σε χρεώνουν κιόλας, αμαρτία να τα δίνεις στις τράπεζες. Μια απλή χρεωστική και τέλος. Για απόλυτη ασφάλεια σύνδεσέ τη μόνο με έναν λογαριασμό με λίγα μέσα ίσα-ίσα για τις αγορές και είσαι κομπλέ. Αλλά και ασχέτως αυτών, δεν έχω ακούσει να έχει συμβεί κάτι στο Ali σχετικό. Δεν ειναι κόπος με το iBanking μια κίνηση ειναι η φόρτωση. Το είχα ψάξει όταν άρχισα να ψωνίζω από το εξωτερικό και παντού λέγανε καλύτερα Prepaid γιατί αν συμβεί οτιδήποτε τουλάχιστον στην χειρότερη θα χάσεις όσα έχει η κάρτα. Μετά 1€ στα 100€ δεν ειναι και κανένα σοβαρό ποσό. Δεν ήξερα και τι ακριβώς παίζει με το Aliexpress στην αρχή. Αυτό με την χρεωστική σε ένα λογαριασμό με λίγα μέσα η να μεταφέρεις όσα χρειάζεσαι έχεις δίκαιο, το διάβασα κάπου πολύ πιο μετά αλλά το άφησα όπως έχει. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
antouaa Δημοσ. 29 Σεπτεμβρίου 2022 Share Δημοσ. 29 Σεπτεμβρίου 2022 3 ώρες πριν, sakisgri είπε Δεν ειναι κόπος με το iBanking μια κίνηση ειναι η φόρτωση. Το είχα ψάξει όταν άρχισα να ψωνίζω από το εξωτερικό και παντού λέγανε καλύτερα Prepaid γιατί αν συμβεί οτιδήποτε τουλάχιστον στην χειρότερη θα χάσεις όσα έχει η κάρτα. Μετά 1€ στα 100€ δεν ειναι και κανένα σοβαρό ποσό. Δεν ήξερα και τι ακριβώς παίζει με το Aliexpress στην αρχή. Αυτό με την χρεωστική σε ένα λογαριασμό με λίγα μέσα η να μεταφέρεις όσα χρειάζεσαι έχεις δίκαιο, το διάβασα κάπου πολύ πιο μετά αλλά το άφησα όπως έχει. Revolut εικονική κάρτα και τελείωσε η υπόθεση αν φοβάσαι τόσο πολύ... Ούτε χρεώσεις ούτε τίποτα! Και την καλύτερη ισοτιμία. 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα