sxetikos13 Δημοσ. 20 Σεπτεμβρίου 2022 Share Δημοσ. 20 Σεπτεμβρίου 2022 Στις 19/9/2022 στις 7:51 ΠΜ, sakisgri είπε Νομίζω πως αν φτάσει Ελλάδα θα ειναι αργά για dispute, θα του πούνε το δέμα σου ειναι στην Ελλάδα τράβα να το παραλαβεις. Πιστεύω καλύτερα ειναι να ρωτήσει τον πωλητή πως θα έρθει το δέμα αν δλδ θα πάει από άλλη Ευρωπαϊκή χώρα πρώτα, αν πει θα έρθει κατευθείαν Ελλάδα να ρωτήσει γιατί έστειλε με άλλον τρόπο από αυτόν που επέλεξε. Αν δεν πάρει απάντηση η του πει θα έρθει κατευθείαν Ελλάδα να ανοίξει τώρα το dispute με λόγο ότι έστειλε με άλλον τρόπο αποστολής από αυτόν που επέλεξε και με αυτόν τον τρόπο θα πληρώσει τελωνείο. και να χρησιμοποίηση τα μηνύματα ως απόδειξη. Καλημέρα κ πάλι 1. Μίλησα με τον πωλητή και μου απάντησε κάτι του στυλ μην ανησυχείς τα κόστη εκτελωνισμού με τη μέθοδο αποστολής που χρησιμοποιούμε είναι πολύ μικρά και ότι θα έρθει κατευθείαν από Κίνα. Λέω να κάνω dispute να είμαι κατοχυρωμένος από την πλευρά μου. 2. Επίσης, σε μια άλλη περίπτωση που ο πωλητής δέχθηκε να με αποζημιώσει πλήρως πρέπει να ανοίξω dispute ή συνεχίζω με εσωτερική επικοινωνία με τον πωλητή? Ευχαριστώ εκ των προτέρων. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
happiness Δημοσ. 20 Σεπτεμβρίου 2022 Share Δημοσ. 20 Σεπτεμβρίου 2022 Σίγουρα θα έχει ξαναερωτηθεί, αλλά δεν μπορώ να το βρω μέσα σε τόσα πολλά μηνύματα... Τι γίνεται με την αγορά πολλών προϊόντων στην ίδια παραγγελία; όταν δηλαδή το σύνολο της παραγγελίας ξεπερνάει τα 22ε αλλά κάθε προϊόν είναι από διαφορετικό κατάστημα και είναι κάτω των 22ε; Θα περάσουν τελωνείο ή όχι; Όταν γίνεται το combined shipping (το οποίο πότε γίνεται; όταν η μέθοδος αποστολής είναι ίδια για μερικά ή όλα τα προϊόντα; ) δηλώνεται η συνολική αξία τους ή τα χειρίζόνται ως μεμονομένα; Ευχαριστώ. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
NikosKallithea Δημοσ. 20 Σεπτεμβρίου 2022 Share Δημοσ. 20 Σεπτεμβρίου 2022 2 ώρες πριν, happiness είπε Σίγουρα θα έχει ξαναερωτηθεί, αλλά δεν μπορώ να το βρω μέσα σε τόσα πολλά μηνύματα... Τι γίνεται με την αγορά πολλών προϊόντων στην ίδια παραγγελία; όταν δηλαδή το σύνολο της παραγγελίας ξεπερνάει τα 22ε αλλά κάθε προϊόν είναι από διαφορετικό κατάστημα και είναι κάτω των 22ε; Θα περάσουν τελωνείο ή όχι; Όταν γίνεται το combined shipping (το οποίο πότε γίνεται; όταν η μέθοδος αποστολής είναι ίδια για μερικά ή όλα τα προϊόντα; ) δηλώνεται η συνολική αξία τους ή τα χειρίζόνται ως μεμονομένα; Ευχαριστώ. Εχεις μεινει κατι χρόνια πισω, δεν υπαρχουν πλέον τα 22€. Και 0,00000001, και δωρο, και τσαμπα να ειναι, θα πληρώσεις τελωνείο και έξοδα εκτελωνισμου. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
happiness Δημοσ. 20 Σεπτεμβρίου 2022 Share Δημοσ. 20 Σεπτεμβρίου 2022 4 λεπτά πριν, NikosKallithea είπε Εχεις μεινει κατι χρόνια πισω, δεν υπαρχουν πλέον τα 22€. Και 0,00000001, και δωρο, και τσαμπα να ειναι, θα πληρώσεις τελωνείο και έξοδα εκτελωνισμου. Εγώ ξέρω ότι το μόνο που προστέθηκε είναι η καταβολή ΦΠΑ, την οποία το aliexpress την χρεώνει και την αποδίδει αυτόματα μέσω διεθνούς συστήματος. Τέλη εκτελωνισμού χρεώνονται μόνο τα δέματα για τα οποία ΔΕΝ έχει πληρωθεί ήδη ο ΦΠΑ (μιλάω φυσικά για κάτω των 150 που δεν έχουν επιπλέον δασμούς εκτός από ΦΠΑ). Έχω πάρει πόλλά δέματα μετά τις τελευταίες αλλαγές και δεν είχα πρόβλημα. Αν και έκανα όντως λάθος για το 22. Τώρα όλα τα δέματα κάτω των 150 πληρώνουν ΦΠΑ και εάν χρειαστούν τέλος εκτελωνισμού πάει ανάλογα την αξία. Τεσπά.... Ξέρει κανείς τι γίνεται με τις μαζικές παραγγελίες; Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
NikosKallithea Δημοσ. 20 Σεπτεμβρίου 2022 Share Δημοσ. 20 Σεπτεμβρίου 2022 10 λεπτά πριν, happiness είπε Εγώ ξέρω ότι το μόνο που προστέθηκε είναι η καταβολή ΦΠΑ, την οποία το aliexpress την χρεώνει και την αποδίδει αυτόματα μέσω διεθνούς συστήματος. Τέλη εκτελωνισμού χρεώνονται μόνο τα δέματα για τα οποία ΔΕΝ έχει πληρωθεί ήδη ο ΦΠΑ (μιλάω φυσικά για κάτω των 150 που δεν έχουν επιπλέον δασμούς εκτός από ΦΠΑ). Έχω πάρει πόλλά δέματα μετά τις τελευταίες αλλαγές και δεν είχα πρόβλημα. Αν και έκανα όντως λάθος για το 22. Τώρα όλα τα δέματα κάτω των 150 πληρώνουν ΦΠΑ και εάν χρειαστούν τέλος εκτελωνισμού πάει ανάλογα την αξία. Τεσπά.... Ξέρει κανείς τι γίνεται με τις μαζικές παραγγελίες; Τοτε προς τι η ερώτηση των 22€, ετσι για να γίνεται κουβέντα Καλή συνέχεια Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
sxetikos13 Δημοσ. 20 Σεπτεμβρίου 2022 Share Δημοσ. 20 Σεπτεμβρίου 2022 (επεξεργασμένο) 23 λεπτά πριν, happiness είπε Εγώ ξέρω ότι το μόνο που προστέθηκε είναι η καταβολή ΦΠΑ, την οποία το aliexpress την χρεώνει και την αποδίδει αυτόματα μέσω διεθνούς συστήματος. Τέλη εκτελωνισμού χρεώνονται μόνο τα δέματα για τα οποία ΔΕΝ έχει πληρωθεί ήδη ο ΦΠΑ (μιλάω φυσικά για κάτω των 150 που δεν έχουν επιπλέον δασμούς εκτός από ΦΠΑ). Έχω πάρει πόλλά δέματα μετά τις τελευταίες αλλαγές και δεν είχα πρόβλημα. Αν και έκανα όντως λάθος για το 22. Τώρα όλα τα δέματα κάτω των 150 πληρώνουν ΦΠΑ και εάν χρειαστούν τέλος εκτελωνισμού πάει ανάλογα την αξία. Τεσπά.... Ξέρει κανείς τι γίνεται με τις μαζικές παραγγελίες; Αν πάνε από Ουγγαρία ή άλλη Ευρωπαϊκή χώρα δεν θα πληρώσεις τελωνείο για μαζική παραγγελία κάτω των 150 €. Σε διαφορετική περίπτωση (είτε να μην περάσει από άλλη ευρωπαϊκή χώρα πριν έρθει στην Ελλάδα είτε να είναι πάνω των 150€) θα περάσει. Για το όριο των 150€ κρατάω μια επιφύλαξη γιατί συνδυασμένες αγορές έχω κάνει άλλα ποτέ κοντά στα 150 €. Ελπίζω να σε κάλυψα όσο μπορούσα. Υ.Γ: Εγώ μετά τις αλλαγές με τα 22 ευρώ κτλ πληρώνω με aliexpress standard ή saver shipping για να έχω το κεφάλι μου ήσυχο. Όλα έχουν περάσει από Ουγγαρία. Επεξ/σία 20 Σεπτεμβρίου 2022 από sxetikos13 3 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
radiotv Δημοσ. 20 Σεπτεμβρίου 2022 Share Δημοσ. 20 Σεπτεμβρίου 2022 1 ώρα πριν, happiness είπε Εγώ ξέρω ότι το μόνο που προστέθηκε είναι η καταβολή ΦΠΑ, την οποία το aliexpress την χρεώνει και την αποδίδει αυτόματα μέσω διεθνούς συστήματος. Τέλη εκτελωνισμού χρεώνονται μόνο τα δέματα για τα οποία ΔΕΝ έχει πληρωθεί ήδη ο ΦΠΑ (μιλάω φυσικά για κάτω των 150 που δεν έχουν επιπλέον δασμούς εκτός από ΦΠΑ). Έχω πάρει πόλλά δέματα μετά τις τελευταίες αλλαγές και δεν είχα πρόβλημα. Αν και έκανα όντως λάθος για το 22. Τώρα όλα τα δέματα κάτω των 150 πληρώνουν ΦΠΑ και εάν χρειαστούν τέλος εκτελωνισμού πάει ανάλογα την αξία. Τεσπά.... Ξέρει κανείς τι γίνεται με τις μαζικές παραγγελίες; οι μέθοδοι που δεν χρεώνονται έχουν περιγραφεί λίγες σελίδες πίσω,ρίξε μια ματιά. 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
sakisgri Δημοσ. 20 Σεπτεμβρίου 2022 Share Δημοσ. 20 Σεπτεμβρίου 2022 6 ώρες πριν, sxetikos13 είπε Καλημέρα κ πάλι 1. Μίλησα με τον πωλητή και μου απάντησε κάτι του στυλ μην ανησυχείς τα κόστη εκτελωνισμού με τη μέθοδο αποστολής που χρησιμοποιούμε είναι πολύ μικρά και ότι θα έρθει κατευθείαν από Κίνα. Λέω να κάνω dispute να είμαι κατοχυρωμένος από την πλευρά μου. 2. Επίσης, σε μια άλλη περίπτωση που ο πωλητής δέχθηκε να με αποζημιώσει πλήρως πρέπει να ανοίξω dispute ή συνεχίζω με εσωτερική επικοινωνία με τον πωλητή? Ευχαριστώ εκ των προτέρων. Αν ειναι να σου παραδώσει το δέμα ιδιωτική εταιρία courier και όχι τα ΕΛΤΑ (που έχουν τιμοκατάλογο) δεν ξέρεις πόσα θα σου χρεώσουν θα ειναι πολλά και δεν θα συμφέρει, άσε τι λέει ο Κινέζος. Πάντα κάνουμε dispute γιατί ο Κινέζος μπορεί να σου πει ότι θέλει και μετά να κάνει την παλαβή και να μην απαντάει στα μηνύματα σου και δεν θα μπορείς να κάνεις τπτ, και αν ανοίξεις dispute και σου πει να το ακυρώσεις θα σου στείλω τα χρήματα μην το δεχτείς γιατί μια φορά μπορείς να ανοίξεις dispute έτσι και έκλεισε τέλος. Αν θέλεις να παραγγείλεις μπαταρίες ο ασφαλής τρόπος αποστολής ειναι με την MEEST και δεν έχει τελωνείο όπως έχει γράψει πιο παλιά ο nikosgiann78 που ξέρει καλύτερα, σου κάνω copy paste μια απάντηση που έχει δώσει πιο παλιά σε άλλον χρήστη στην σελίδα 223 . Η shipping company λέγεται MEEST Group. Αν θυμάμαι καλά, σου δίνουν ένα tracking number της μορφής GR...... με πολλούς αριθμούς μετά. Τον εκτελωνισμό τον κάνει η ίδια η εταιρία πρακτικά, σε μία χώρα πρώτα της Ε.Ε., και μετά το στέλνει Ελλάδα. Και, σου γίνεται παράδοση με Courier στην Ελλάδα. 1 ώρα πριν, happiness είπε Εγώ ξέρω ότι το μόνο που προστέθηκε είναι η καταβολή ΦΠΑ, την οποία το aliexpress την χρεώνει και την αποδίδει αυτόματα μέσω διεθνούς συστήματος. Τέλη εκτελωνισμού χρεώνονται μόνο τα δέματα για τα οποία ΔΕΝ έχει πληρωθεί ήδη ο ΦΠΑ (μιλάω φυσικά για κάτω των 150 που δεν έχουν επιπλέον δασμούς εκτός από ΦΠΑ). Έχω πάρει πόλλά δέματα μετά τις τελευταίες αλλαγές και δεν είχα πρόβλημα. Αν και έκανα όντως λάθος για το 22. Τώρα όλα τα δέματα κάτω των 150 πληρώνουν ΦΠΑ και εάν χρειαστούν τέλος εκτελωνισμού πάει ανάλογα την αξία. Τεσπά.... Ξέρει κανείς τι γίνεται με τις μαζικές παραγγελίες; Κάνω copy paste παλιά ανάρτηση μου και για καινούργια άτομα που έχουν απορία. Όλοι αυτοί ειναι ασφαλής κανένας τρόπος δεν περνάει τελωνείο, έχω αναβαθμίσει λίγο την λίστα θα την βάλω πιο κάτω. Ο καλύτερος τρόπος ειναι Aliexpress Standard Shipping και ειναι συστημένο και ενημέρωση μέχρι το σπίτι σου (trackable) όπως θα δεις και πιο κάτω. Τα untrackable έχουν κανονικά tracking number και φαίνεται κανονικά μέχρι να φτάσει Ελλαδα μετά περιμένεις μια μέρα να στο αφήσει ο ταχυδρόμος. Έχω πάρει πολλά όλα ήρθαν. Το tracking ψαξτω εδώ https://parcelsapp.com/en/tracking Η στην εφαρμογή https://play.google.com/store/apps/details?id=com.brightstripe.parcels&hl=en_US&gl=US Η φώτο που θα βάλω κάτω ειναι από untrackable (Aliexpress Saver Shipping) αυτό φαίνεται μόνο από ΕΛΤΑ όταν το δέμα φτάσει Ελλάδα τπτ αλλο. Και η φώτο ειναι από την αναζήτηση που έβαλα πιο πάνω. Επίσης αν πάρεις πάνω από 2 προϊόντα (φτηνά) από διαφορετικά καταστήματα με απλό τρόπο αποστολής (Aliexpress untrackable) θα πάνε σε ενοποιημένη αποθήκη και θα γίνουν ένα δέμα και αυτόματα αναβαθμίζεται η αποστολή σε Aliexpress Standard Shipping έτσι θα έρθει ένα δέμα και συστημένο. AliExpress Selection Saver (semitrackable) Ενημέρωση μέχρι να φτάσει Αθήνα. AliExpress Saver Shipping (semitrackable) Ενημέρωση μέχρι να φτάσει Αθήνα. AliExpress Selection Standard (trackable) Ενημέρωση μέχρι το σπίτι και συστημένο. AliExpress Standard Shipping (trackable) Ενημέρωση μέχρι το σπίτι και συστημένο. AliExpress Premium Shipping (trackable) Ενημέρωση μέχρι το σπίτι και συστημένο. Cainiao Super Economy Global (semitrackable) Ενημέρωση μέχρι να φτάσει Αθήνα. Cainiao Super Economy (semitrackable) Ενημέρωση μέχρι να φτάσει Αθήνα. Cainiao Standard For Special Goods (trackable) Ενημέρωση μέχρι το σπίτι και συστημένο. Cainiao Heavy Parcel Line (trackable) Ενημέρωση μέχρι το σπίτι και συστημένο. Προσοχή με το "Cainiao super economy for special goods" δεν είναι ασφαλές (προς το παρόν) γιαυτό δεν το έχω στην λίστα. Το semitrackable το αφήνει ο ταχυδρόμος το δέμα και φεύγει χωρίς υπογραφή σαν ένα γραμμα. Με αυτούς τους τρόπους αποστολής θα παραλάβουν τα ΕΛΤΑ να στο φέρουν σπίτι στην Ελλάδα. Ποτέ δεν παραγγέλνεις από τρίτες χώρες να στο φέρουν ιδιωτικές εταιρίες κουριερ τύπου dsl,fedex ups κτλ. πάντα θα περάσει τελωνείο και ας έχεις πληρώσει το φπα. 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
happiness Δημοσ. 20 Σεπτεμβρίου 2022 Share Δημοσ. 20 Σεπτεμβρίου 2022 Σας ευχαριστώ όλους. Θα κοιτάξω τον τρόπο αποστολής. 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
sxetikos13 Δημοσ. 21 Σεπτεμβρίου 2022 Share Δημοσ. 21 Σεπτεμβρίου 2022 20 ώρες πριν, sakisgri είπε Αν ειναι να σου παραδώσει το δέμα ιδιωτική εταιρία courier και όχι τα ΕΛΤΑ (που έχουν τιμοκατάλογο) δεν ξέρεις πόσα θα σου χρεώσουν θα ειναι πολλά και δεν θα συμφέρει, άσε τι λέει ο Κινέζος. Πάντα κάνουμε dispute γιατί ο Κινέζος μπορεί να σου πει ότι θέλει και μετά να κάνει την παλαβή και να μην απαντάει στα μηνύματα σου και δεν θα μπορείς να κάνεις τπτ, και αν ανοίξεις dispute και σου πει να το ακυρώσεις θα σου στείλω τα χρήματα μην το δεχτείς γιατί μια φορά μπορείς να ανοίξεις dispute έτσι και έκλεισε τέλος. Αν θέλεις να παραγγείλεις μπαταρίες ο ασφαλής τρόπος αποστολής ειναι με την MEEST και δεν έχει τελωνείο όπως έχει γράψει πιο παλιά ο nikosgiann78 που ξέρει καλύτερα, σου κάνω copy paste μια απάντηση που έχει δώσει πιο παλιά σε άλλον χρήστη στην σελίδα 223 . Η shipping company λέγεται MEEST Group. Αν θυμάμαι καλά, σου δίνουν ένα tracking number της μορφής GR...... με πολλούς αριθμούς μετά. Τον εκτελωνισμό τον κάνει η ίδια η εταιρία πρακτικά, σε μία χώρα πρώτα της Ε.Ε., και μετά το στέλνει Ελλάδα. Και, σου γίνεται παράδοση με Courier στην Ελλάδα. O κινέζος μου είπε από μόνος του να ανοίξω dispute αλλά ακόμα δεν μπορώ γιατί δεν έχουν συμπληρωθεί 10 μέρες από την παραγγελία (Αύριο συμπληρώνονται). Ωστόσο, βλέπω ότι η παραγγελία είναι ήδη στην Ελλάδα από σήμερα. Τι να κάνω πλην του dispute που θα ανοίξω? Να το παραλάβω ή όχι ανάλογα το ποσό που θα με χρεώσει η ACS? Αν δεν το παραλάβω χρεώνομαι κάτι? Επίσης, σε μια άλλη παραγγελία ο κινέζος μου είπε να του αφήσω θετικό feedback και μετά να μου επιστρέψει το ποσό. Έκανα επιβεβαίωση παραλαβής, έκανα και θετικό feedback και περιμένω..... Παίζει να με πιάσει κορόιδο? Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
sxetikos13 Δημοσ. 21 Σεπτεμβρίου 2022 Share Δημοσ. 21 Σεπτεμβρίου 2022 Στις 5/8/2022 στις 10:19 ΠΜ, tryfos είπε Ναι μου απάντησε στο άλλο θρεντ ο @nikosgiann78, ότι μάλλον δεν θα έχω πρόβλημα με το τελωνείο. Αυτό φοβήθηκα αρχικά όταν είδα DPD (ACS), μένει να δούμε στην πράξη πως θα γίνει. Για το ποιος θα το φέρει, καταλαβαίνω ACS. Ήδη υπάρχει και tracking ελληνικό που 'βλέπει'το σύστημα της DPD, και το οποίο ξεκινάει από 3. Οπότε χλωμό για ΕΛΤΑ. Τώρα που το σκέφτομαι, αν ισχύει ότι δεν παίζει τελωνείο και αν οι ACS,DPD ήταν πραγματικές εταιρείες courier και όχι καλοστημένη απάτη, αυτός ο τρόπος αποστολής θα ήταν καλύτερος από τον standard. Γιατί θα είχαμε τιμή αποστολής standard, όχι τελωνείο και υποτίθεται ταχύτητα courier... Δηλαδή ουσιαστικά Ali με κούριερ. Αλλά πολλά αν... Πάντως αν γίνει έτσι, εμένα πρώτη φορά θα μου έρχεται κάτι από Ali με courier και όχι ΕΛΤΑ. @tryfos Επειδή βλέπω ότι αντιμετώπισες παρόμοιο πρόβλημα με το δικό μου (δες παραπάνω). Πλήρωσες τελικά τελωνείο στη συγκεκριμένη αποστολή ή όχι? Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
sakisgri Δημοσ. 21 Σεπτεμβρίου 2022 Share Δημοσ. 21 Σεπτεμβρίου 2022 3 ώρες πριν, sxetikos13 είπε O κινέζος μου είπε από μόνος του να ανοίξω dispute αλλά ακόμα δεν μπορώ γιατί δεν έχουν συμπληρωθεί 10 μέρες από την παραγγελία (Αύριο συμπληρώνονται). Ωστόσο, βλέπω ότι η παραγγελία είναι ήδη στην Ελλάδα από σήμερα. Τι να κάνω πλην του dispute που θα ανοίξω? Να το παραλάβω ή όχι ανάλογα το ποσό που θα με χρεώσει η ACS? Αν δεν το παραλάβω χρεώνομαι κάτι? Επίσης, σε μια άλλη παραγγελία ο κινέζος μου είπε να του αφήσω θετικό feedback και μετά να μου επιστρέψει το ποσό. Έκανα επιβεβαίωση παραλαβής, έκανα και θετικό feedback και περιμένω..... Παίζει να με πιάσει κορόιδο? Μην παραλαβεις και άνοιξε dispute για τον λόγο ότι άλλον τρόπο αποστολής επέλεξες και με άλλον έστειλε και τώρα χρεώνεσαι επιπλέον ενώ αν έστελνε με τον τρόπο που επέλεξες δεν θα πλήρωνες εξτρά, λογικά θα σου στείλε και η ACS μήνυμα για το ποσό που πρέπει να πληρωσεις, ανέβασε αυτό και τα μηνύματα που αντάλλαξες με τον πωλητή ως απόδειξη. Για την άλλη παραγγελία μάλλον ναι πολλές φόρες το κάνουν αυτό. Το μόνο που μπορείς να κάνεις ειναι στείλε ένα μήνυμα στον πωλητή και ρώτα τη γίνετε με τα χρήματα, αν δεν απαντήσει άνοιξε dispute και ανέβασε και εκεί την συνομιλία όλη, λογικά αφού θα δει το Aliexpress ότι πήγε να σε πιάσει κορόιδο θα σου τα επιστρέψει (φαντάζομαι). Να ξέρεις άλλη φορά ότι και να γίνει πάντα κάνουμε dispute γιατί τα λογία του Κινέζο ειναι στον αέρα, όταν πάρει αυτό που θέλει μετά κάνει τον Κινέζο ο Κινέζος. Όποιο και να ειναι το θέμα αν έχεις αποδείξεις το Aliexpress ειναι μαζί σου. 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
tryfos Δημοσ. 21 Σεπτεμβρίου 2022 Share Δημοσ. 21 Σεπτεμβρίου 2022 (επεξεργασμένο) 1 ώρα πριν, sxetikos13 είπε @tryfos Επειδή βλέπω ότι αντιμετώπισες παρόμοιο πρόβλημα με το δικό μου (δες παραπάνω). Πλήρωσες τελικά τελωνείο στη συγκεκριμένη αποστολή ή όχι? Όχι δεν πλήρωσα τίποτα, ήρθε τελικά με acs(dpd). Άργησε μάλιστα αρκετά. Αν θυμάμαι καλά όμως εμένα το tracking άρχιζε από SYM.., όχι από SYZ... Γενικά πάντως πιστεύω αν έχεις ζητήσει κάποιον τρόπο και ο πωλητής στείλει με άλλον, μπορείς να κάνεις dispute. Το προβλήμα είναι ότι δε σου επιτρέπει το σύστημα να κάνεις dispute προτού παραλάβεις, πρέπει να μιλήσεις με live agent να στο ανοίξει. Διόρθωση: Από SYRM... ξεκινούσε το tracking, όχι από SYM... Επεξ/σία 21 Σεπτεμβρίου 2022 από tryfos 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
sxetikos13 Δημοσ. 21 Σεπτεμβρίου 2022 Share Δημοσ. 21 Σεπτεμβρίου 2022 (επεξεργασμένο) 16 λεπτά πριν, sakisgri είπε Μην παραλαβεις και άνοιξε dispute για τον λόγο ότι άλλον τρόπο αποστολής επέλεξες και με άλλον έστειλε και τώρα χρεώνεσαι επιπλέον ενώ αν έστελνε με τον τρόπο που επέλεξες δεν θα πλήρωνες εξτρά, λογικά θα σου στείλε και η ACS μήνυμα για το ποσό που πρέπει να πληρωσεις, ανέβασε αυτό και τα μηνύματα που αντάλλαξες με τον πωλητή ως απόδειξη. Για την άλλη παραγγελία μάλλον ναι πολλές φόρες το κάνουν αυτό. Το μόνο που μπορείς να κάνεις ειναι στείλε ένα μήνυμα στον πωλητή και ρώτα τη γίνετε με τα χρήματα, αν δεν απαντήσει άνοιξε dispute και ανέβασε και εκεί την συνομιλία όλη, λογικά αφού θα δει το Aliexpress ότι πήγε να σε πιάσει κορόιδο θα σου τα επιστρέψει (φαντάζομαι). Να ξέρεις άλλη φορά ότι και να γίνει πάντα κάνουμε dispute γιατί τα λογία του Κινέζο ειναι στον αέρα, όταν πάρει αυτό που θέλει μετά κάνει τον Κινέζο ο Κινέζος. Όποιο και να ειναι το θέμα αν έχεις αποδείξεις το Aliexpress ειναι μαζί σου. To θέμα είναι ότι αν μου κάνει dispute (10€) και με χρεώσει 20 η ACS πάνω κάτω θα μου βγει το ίδιο. Οπότε θα περιμένων να δω τη χρέωση ( αν υπάρξει) και λέω να ενεργήσω αναλόγως. Αφού θα μου έχει στείλει και η ACS μήνυμα, θα ξέρω αν πρέπει ή όχι να παραλάβω. Για την άλλη παραγγελία, ο κινέζος όντως δεν έχει καλό rating (85,7%). Aλλά έχει πολλές παραγγελίες για το smartwatch που παρήγγειλα και γενικά μου φαίνεται ειλικρινής. Στην αρχή μου πρότεινε να μου στείλει άλλο ένα smartwatch δωρεάν και φυσικά δεν το δέχτηκα. Περιμένω να δω την εξέλιξη της συζήτησης μαζί του μέχρι Παρασκευή για να ανοίξω dispute σε περίπτωση που εξαφανιστεί (έχω περιθώριο 15 μέρες). Σε αυτήν την περίπτωση, θα γράψω και additional review. 12 λεπτά πριν, tryfos είπε Όχι δεν πλήρωσα τίποτα, ήρθε τελικά με acs(dpd). Άργησε μάλιστα αρκετά. Αν θυμάμαι καλά όμως εμένα το tracking άρχιζε από SYM.., όχι από SYZ... Γενικά πάντως πιστεύω αν έχεις ζητήσει κάποιον τρόπο και ο πωλητής στείλει με άλλον, μπορείς να κάνεις dispute. Το προβλήμα είναι ότι δε σου επιτρέπει το σύστημα να κάνεις dispute προτού παραλάβεις, πρέπει να μιλήσεις με live agent να στο ανοίξει. Αφού λέει 10 μέρες μετά την καταχώρηση της παραγγελίας ανοίγει. Ισχύει κάτι άλλο? Επεξ/σία 21 Σεπτεμβρίου 2022 από sxetikos13 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
sakisgri Δημοσ. 21 Σεπτεμβρίου 2022 Share Δημοσ. 21 Σεπτεμβρίου 2022 (επεξεργασμένο) 4 λεπτά πριν, sxetikos13 είπε To θέμα είναι ότι αν μου κάνει dispute (10€) και με χρεώσει 20 η ACS πάνω κάτω θα μου βγει το ίδιο. Οπότε θα περιμένων να δω τη χρέωση ( αν υπάρξει) και λέω να ενεργήσω αναλόγως. Αφού θα μου έχει στείλει και η ACS μήνυμα, θα ξέρω αν πρέπει ή όχι να παραλάβω. Για την άλλη παραγγελία, ο κινέζος όντως δεν έχει καλό rating (85,7%). Aλλά έχει πολλές παραγγελίες για το smartwatch που παρήγγειλα και γενικά μου φαίνεται ειλικρινής. Στην αρχή μου πρότεινε να μου στείλει άλλο ένα smartwatch δωρεάν και φυσικά δεν το δέχτηκα. Περιμένω να δω την εξέλιξη της συζήτησης μαζί του μέχρι Παρασκευή για να ανοίξω dispute σε περίπτωση που εξαφανιστεί (έχω περιθώριο 15 μέρες). Αυτό ακριβώς κανε για και της 2 περιπτώσεις. Γιατί και ο tryfos έγραψε δεν χρεώθηκε τπτ. Επεξ/σία 21 Σεπτεμβρίου 2022 από sakisgri Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα