Προς το περιεχόμενο

Αγορες απο Aliexpress, τελωνειο.

SnAk3

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Απαντ. 7,7k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

8 λεπτά πριν, geo1985geo είπε

Ευχαριστώ,

αλλά δεν τα εβαλε ούτε στο κουτί καν🤬.... 

Κακός, Άμα χωρούσε και δεν το έβαλε κανε παράπονα στο ταχυδρομείο.

Και εγώ πολυκατοικία μένω, αλλά η ταχυδρόμος χτυπάει την πόρτα ακόμα και στα μη συστημενα (δεν της το ζήτησα) και αν δεν είμαστε σπίτι μιας και δεν μπορούμε να δούμε στα μη συστημενα ποια μέρα θα γίνει παράδοση το αφήνει έξω από την πόρτα πάνω στο κουτί του καλοριφέρ.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Έχει βγάλει και έκπτωση με group buy.. Λέτε να κάνουμε κανένα νέο τόπικ και να βάζουμε λινκ με αυτά που θέλουμε και όποιος ψήνεται να συμμετέχει; Έχει κάτι καλά και εκεί.

5 ώρες πριν, sakisgri είπε

Καλησπέρα

Όχι δεν ειναι συστημένο, το αφήνει ο ταχυδρόμος και φεύγει. Αν θες δες εδώ έχω γράψει ποιοι τρόποι ειναι ασφαλής και συστημενα (σελιδα221) πάτα δίπλα από το πράσινο S

Εδώ που είμαι εγώ ο "ταχυ"δρόμος δεν φέρνει ποτέ τίποτα. Ούτε τα συστημένα (LA..HU) ούτε τα untrackable (UA..HU). Χαρτάκι χειρόγραφο σε όλα και ταμείο/αναμονή με τρίτη ηλικία για συντάξεις και αποστολές λαδιού από επαρχία.

Να βάλουν το οτιδήποτε σε κουτάκι ούτε συζήτηση. Όλα χύμα, αν και πληρώσαμε και έχει ο καθένας το κουτί του. Για αυτό βέβαια θα πάνε όλοι σπίτια τους, αφού μοσχοπουληθούν σε κανά "επενδυτή".

Παλιά φέρνανε τα συστημένα και υπέγραφες θυμάμαι. Αλλά μάλλον θεωρήθηκε πολυτέλεια και περιττή κούραση για όλη αυτή την αργομισθία που πληρώνουμε για να κάθονται και να ζούνε ακόμα στα 90s.

Και μόνο αυτό αρκεί: 7-12 μέρες μέσος όρος Κίνα-Ουγγαρία-Ελλάδα. 15-20 μέρες μέσος όρος Ελ. Βενιζέλος-χαρτάκι στο σπίτι μας. Κατάντια.

• Like 3

19 λεπτά πριν, tryfos είπε

Εδώ που είμαι εγώ ο "ταχυ"δρόμος δεν φέρνει ποτέ τίποτα. Ούτε τα συστημένα (LA..HU) ούτε τα untrackable (UA..HU). Χαρτάκι χειρόγραφο σε όλα και ταμείο/αναμονή με τρίτη ηλικία για συντάξεις και αποστολές λαδιού από επαρχία.

Να βάλουν το οτιδήποτε σε κουτάκι ούτε συζήτηση. Όλα χύμα, αν και πληρώσαμε και έχει ο καθένας το κουτί του. Για αυτό βέβαια θα πάνε όλοι σπίτια τους, αφού μοσχοπουληθούν σε κανά "επενδυτή".

Παλιά φέρνανε τα συστημένα και υπέγραφες θυμάμαι. Αλλά μάλλον θεωρήθηκε πολυτέλεια και περιττή κούραση για όλη αυτή την αργομισθία που πληρώνουμε για να κάθονται και να ζούνε ακόμα στα 90s.

Και μόνο αυτό αρκεί: 7-12 μέρες μέσος όρος Κίνα-Ουγγαρία-Ελλάδα. 15-20 μέρες μέσος όρος Ελ. Βενιζέλος-χαρτάκι στο σπίτι μας. Κατάντια.

Εγώ δεν έχω παράπονο μόνο μια φορά με πήραν τηλ. να πάω να πάρω ένα πακέτο συστημένο από Aliexpress μέσο Ολλανδίας,  τους είπα γιατί δεν το στέλνεται εσείς μου είπαν έχει covid ο ταχυδρόμος δεν πειράζει λέω δεν το βιάζομαι ας ειναι και από βδομάδα και όπως έγινε το στείλανε την επόμενη βδομάδα.

Η ταχυδρόμος εδώ ειναι νέα και κάνει την δουλειά της με το παραπάνω αφού χτυπάει και το κουδούνι στα μη συστημενα, η τα αφήνει έξω από την πόρτα αν λείπουμε (1ος όροφος). Σε σένα θα ειναι κανένας παλαίουρας που του βαραίνουν τα χρόνια 😄

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Ενημερώνω ότι σε 1-2 τελευταίες μου παραγγελίες σε 3/8 (πλέον), αν και είναι με saver τρόπο αποστολής, δηλαδή untracked που θα έπρεπε κανονικά να πάρουν μορφή UA..HU, πήρανε tracking με μορφή LA...HU, δηλαδή ως tracked. Δεν ξέρω αν όντως θα είναι tracked τελικά ή αν θα έρθουν πιο γρήγορα, απλά ενημερώνω. Σας προλαβαίνω και λέω ότι δεν έχουν ενοποιηθεί.

Επεξ/σία από tryfos

2 ώρες πριν, tryfos είπε

Ενημερώνω ότι σε 1-2 τελευταίες μου παραγγελίες σε 3/8 (πλέον), αν και είναι με saver τρόπο αποστολής, δηλαδή untracked που θα έπρεπε κανονικά να πάρουν μορφή UA..HU, πήρανε tracking με μορφή LA...HU, δηλαδή ως tracked. Δεν ξέρω αν όντως θα είναι tracked τελικά ή αν θα έρθουν πιο γρήγορα, απλά ενημερώνω. Σας προλαβαίνω και λέω ότι δεν έχουν ενοποιηθεί.

Και εγώ έκανα μια στης 4/9/2022 τρόπος αποστολής Aliexpress Selection Saver και tracking μορφή LA*********HU. Λογικά ειναι συστημένο και μάλλον γιατί ανέβηκε η τιμή, πάνω από 8€ περίπου ειναι συστημενα.

Αν και τώρα έχει βλακείες που δεν αξίζουν καν τα 2,73€, πολλά τα βλέπω σε άλλα καταστήματα και κοστίζουν λιγότερα.

Ένα πήρα με 8€ και αυτό από πράγματα που είχα στο cart ακόμα. ευτυχώς πρόλαβα 13 με 6€ και προϊόντα που πραγματικά άξιζαν, και άλλα 6 τον προηγούμενο μήνα καλά πήγαμε

26 λεπτά πριν, sakisgri είπε

Και εγώ έκανα μια στης 4/9/2022 τρόπος αποστολής Aliexpress Selection Saver και tracking μορφή LA*********HU. Λογικά ειναι συστημένο και μάλλον γιατί ανέβηκε η τιμή, πάνω από 8€ περίπου ειναι συστημενα.

Αν και τώρα έχει βλακείες που δεν αξίζουν καν τα 2,73€, πολλά τα βλέπω σε άλλα καταστήματα και κοστίζουν λιγότερα.

Ένα πήρα με 8€ και αυτό από πράγματα που είχα στο cart ακόμα. ευτυχώς πρόλαβα 13 με 6€ και προϊόντα που πραγματικά άξιζαν, και άλλα 6 τον προηγούμενο μήνα καλά πήγαμε

Τί σημαίνει "πάνω από 8 € είναι συστημένα"; Εξαρτάται από τον τρόπο που επιλέγεις, ανεξαρτήτως πόσο αξίζει το προϊόν. Όταν επιλέγαμε saver κλπ. πάντοτε ήταν untracked με UA...HU έστω και αν το προϊόν έκανε 40 Ευρώ ας πούμε. Πώς τώρα ξαφνικά τα saver έρχονται με LA...HU ως tracked;

Για τα άλλα συμφωνώ, έκοψα κι εγώ μαχαίρι, δεν αξίζει πλέον. Εκτός του ότι έχει μόνο βλακείες, που πιστεύω δεν αξίζει τίποτα, πλέον στα 8,5 € περίπου δεν το λες και αμελητέο ποσό κάθε λίγο και λιγάκι. Πάει κι αυτό.

5 ώρες πριν, tryfos είπε

Τί σημαίνει "πάνω από 8 € είναι συστημένα"; Εξαρτάται από τον τρόπο που επιλέγεις, ανεξαρτήτως πόσο αξίζει το προϊόν. Όταν επιλέγαμε saver κλπ. πάντοτε ήταν untracked με UA...HU έστω και αν το προϊόν έκανε 40 Ευρώ ας πούμε. Πώς τώρα ξαφνικά τα saver έρχονται με LA...HU ως tracked;

Για τα άλλα συμφωνώ, έκοψα κι εγώ μαχαίρι, δεν αξίζει πλέον. Εκτός του ότι έχει μόνο βλακείες, που πιστεύω δεν αξίζει τίποτα, πλέον στα 8,5 € περίπου δεν το λες και αμελητέο ποσό κάθε λίγο και λιγάκι. Πάει κι αυτό.

Δεν υπάρχει η επιλογή για untracked πάνω από τα 8€ περίπου. Τουλάχιστον εδώ και 14 μήνες που ψωνίζω εγώ όταν κάτι κάνει κάτω από 8€ περίπου ο τρόπος αποστολής ειναι untracked πάνω από αυτό το ποσό δεν υπάρχει untracked αναγκάστηκα σου βγάζει μόνο trackable. Αν βάλεις ένα προϊόν στο καλάθι περίπου <8€ θα δεις τρόπο αποστολής saver αν π.χ. πατήσεις 2 τεμάχια θα δεις αυτόματα θα πάει σε standard και δεν υπάρχει πλέον η επιλογή untracked.

Πώς τώρα ξαφνικά τα saver έρχονται με LA...HU ως tracked;  -  πιστεύω ειναι απλός λάθος της εφαρμογής που δεν το έγραψε standard.

Δέμα από Ali,είναι ένα blower αξίας 32 ευρώ,εκεί που κύκλωσα με παραξενεύει λίγο.Προσπάθησαν και καλά από το τελωνείο να με ειδοποιήσουν?
Λέτε να έκανε μαλακία ο κινέζος και να ξαναπληρώνω ΦΠΑ στο πρακτορείο Ευόσμου?

Screenshot_1.jpg

2 ώρες πριν, sakisgri είπε

Δεν υπάρχει η επιλογή για untracked πάνω από τα 8€ περίπου. Τουλάχιστον εδώ και 14 μήνες που ψωνίζω εγώ όταν κάτι κάνει κάτω από 8€ περίπου ο τρόπος αποστολής ειναι untracked πάνω από αυτό το ποσό δεν υπάρχει untracked αναγκάστηκα σου βγάζει μόνο trackable. Αν βάλεις ένα προϊόν στο καλάθι περίπου <8€ θα δεις τρόπο αποστολής saver αν π.χ. πατήσεις 2 τεμάχια θα δεις αυτόματα θα πάει σε standard και δεν υπάρχει πλέον η επιλογή untracked.

Πώς τώρα ξαφνικά τα saver έρχονται με LA...HU ως tracked;  -  πιστεύω ειναι απλός λάθος της εφαρμογής που δεν το έγραψε standard.

Δεν το είχα παρατηρήσει αυτό που λες. Αν ισχύει είναι πολύ καλά νέα για αγορές άνω των 8. Οπότε ουσιαστικά διαλεγεις untracked saver και σε πάει τζάμπα σε tracked standard?ή δε σου δίνει καν τη δυνατότητα για saver?

5 ώρες πριν, Silok είπε

Δέμα από Ali,είναι ένα blower αξίας 32 ευρώ,εκεί που κύκλωσα με παραξενεύει λίγο.Προσπάθησαν και καλά από το τελωνείο να με ειδοποιήσουν?

Screenshot_1.jpg

Από την τοπική μονάδα διανομής είναι, μίλα μαζί τους, μάλλον ήρθε ο ταχυδρόμος και δεν σε βρήκε.

13 ώρες πριν, tryfos είπε

όντως δεν έχει πλέον πράγματα ενδιαφέροντος σε αυτή την προσφορά,τα βρίσκουμε και αλλού πιο φθηνά.

• Like 2

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
6 ώρες πριν, tryfos είπε

Δεν το είχα παρατηρήσει αυτό που λες. Αν ισχύει είναι πολύ καλά νέα για αγορές άνω των 8. Οπότε ουσιαστικά διαλεγεις untracked saver και σε πάει τζάμπα σε tracked standard?ή δε σου δίνει καν τη δυνατότητα για saver?

Δεν σου δίνει την δυνατότητα. Μπορείς να το δοκιμάσεις να δεις χωρίς να κάνεις την αγορά.

8 ώρες πριν, Silok είπε

Screenshot_1.jpg

Καμία σχέση με τελωνείο ειναι προς παράδοση στο σπίτι σου. Πέρασε τελωνείο στην Ολλανδία.

Χόρια αποτι καταλαβαίνω ο τρόπος αποστολής ειναι Cainiao standard for special goods που ειναι ασφαλής, αν θες να ξέρεις ποιοι τρόποι ειναι ασφαλής να μην έχει άγχος δες στην σελίδα 221 έχω γράψει ποιοι ειναι ασφαλής.

Ούτε έγινε καμία προσπάθεια παραδοσης, το καταλαβαίνεις από την ώρα, 11:33 δεν βγαίνει καμία φορά για παράδοση από ΕΛΤΑ, βγαίνει πρωί 6:00 - 7:00. Απλός ειναι λάθος διατύπωση στην ενημέρωση.

Βασικά εκεί που βλέπεις μεταφέρεται από το κέντρο διαλογής στο τοπικό ταχυδρομείο. Στης επόμενες μέρες θα παραλαβεις μπορεί και αύριο θα το δεις το πρωί ότι βγήκε για παράδοση.

Δες και ένα δικό μου πιο κάτω το ίδιο γράφει αλλά 9:45-9:46, την επόμενη μέρα θα δεις βγήκε για παράδοση 6:25.

Screenshot_20220715-171944_TrackChecker Mobile.jpg

Επεξ/σία από sakisgri
  • Like 1

19 ώρες πριν, Silok είπε

Screenshot_1.jpg

Δεν έγινε καμιά προσπάθεια παράδοσης στο σπίτι. Απλά, 'έβγαλε' ειδοποιητήριο εκείνην την στιγμή. Άλλωστε, δεν μπορεί να το είχε μαζί του ο ταχυδρόμος, να μην σε βρήκε, και 1 λεπτό μετά να το στέλνει να πάει στον Εύοσμο!!!

• Like 1

3 ώρες πριν, nikosgiann78 είπε

Δεν έγινε καμιά προσπάθεια παράδοσης στο σπίτι. Απλά, 'έβγαλε' ειδοποιητήριο εκείνην την στιγμή. Άλλωστε, δεν μπορεί να το είχε μαζί του ο ταχυδρόμος, να μην σε βρήκε, και 1 λεπτό μετά να το στέλνει να πάει στον Εύοσμο!!!

Όλα καλά,false alarm ήταν,μαλακία των ελτά,στο εντοπισμό από ελτά κούριερ τα έδειχνε σωστά χωρίς αυτό.
Ήρθε και το χαρτάκι οπότε no customs :)

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...