sakisgri Δημοσ. 9 Αυγούστου 2022 Share Δημοσ. 9 Αυγούστου 2022 5 ώρες πριν, tryfos είπε Να ρωτήσω κάτι τελευταίο, για να γίνει αυτή η "ενοποίηση" πρέπει τα untracked πράγματα να είναι σε 1 παραγγελία όλα μαζί; Ή μπορούν πχ. να είναι χωριστά και σε 2-3 παραγγελίες, που απέχουν και μερικές μέρες μεταξύ τους; (Αρκεί να μην έχουν γίνει shipped αυτά των προηγούμενων παραγγελιών;). Τέλος, για το "πάρε 3 δώσε 6" το shipping με τί μέθοδο είναι; Λέει free αλλά δεν λέει τρόπο (μη μας ραφτεί κανά κουστούμι). Δεν ειναι ανάγκη να ειναι σε 1 παραγγελία, αρκεί όπως έγραψες να μη έχει γίνει shipped. Αλλά όσο πιο κοντά η παραγγελίες τόσο καλύτερα. Εγώ αν δω κάτι που με ενδιαφέρει το βάζω στο wish list (λίστα επιθυμών) και όταν βρω τπτ άλλο τότε τα βάζω όλα μαζί και παραγγέλνω. Τα πρώτα 4 δέματα τον προηγούμενο μήνα ήρθαν με standard shipping, τα επόμενα 2 και τα 4 αυτό το μήνα ειναι με saver. Αν και έγιναν παραγγελίες μαζί με άλλα προϊόντα δεν έγιναν combined τα "παρε 3 δωσε 6", πάντα μόνο του έρχεται το δέμα. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
tryfos Δημοσ. 9 Αυγούστου 2022 Share Δημοσ. 9 Αυγούστου 2022 (επεξεργασμένο) 2 ώρες πριν, sakisgri είπε Δεν ειναι ανάγκη να ειναι σε 1 παραγγελία, αρκεί όπως έγραψες να μη έχει γίνει shipped. Αλλά όσο πιο κοντά η παραγγελίες τόσο καλύτερα. Εγώ αν δω κάτι που με ενδιαφέρει το βάζω στο wish list (λίστα επιθυμών) και όταν βρω τπτ άλλο τότε τα βάζω όλα μαζί και παραγγέλνω. Τα πρώτα 4 δέματα τον προηγούμενο μήνα ήρθαν με standard shipping, τα επόμενα 2 και τα 4 αυτό το μήνα ειναι με saver. Αν και έγιναν παραγγελίες μαζί με άλλα προϊόντα δεν έγιναν combined τα "παρε 3 δωσε 6", πάντα μόνο του έρχεται το δέμα. Εμένα το 3 για 6 έφυγε με την μορφή UA...HU, οπότε θα έρθει untracked, παρόλο που στην παραγγελία έλεγε ότι θα είναι tracked. Πάντως έγινε shipped σχεδόν αμέσως, μέσα σε 20 λεπτά... Έτοιμα τα έχουν;;😀 Επεξ/σία 9 Αυγούστου 2022 από tryfos 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
theMando Δημοσ. 9 Αυγούστου 2022 Share Δημοσ. 9 Αυγούστου 2022 Καλησπέρα σας, Έχω κάνει αρκετές παραγγελίες από Ali αλλά ποτέ κάποιο ειδικό όπως τώρα που θέλω να πάρω μια μπαταρία για tablet. Σαν μέθοδο αποστολής εχει seller's shipping method. Έχει κάποιος εμπειρία από παρόμοια αγορα; Ευχαριστώ εκ των προτέρων. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
tryfos Δημοσ. 9 Αυγούστου 2022 Share Δημοσ. 9 Αυγούστου 2022 1 ώρα πριν, theMando είπε Καλησπέρα σας, Έχω κάνει αρκετές παραγγελίες από Ali αλλά ποτέ κάποιο ειδικό όπως τώρα που θέλω να πάρω μια μπαταρία για tablet. Σαν μέθοδο αποστολής εχει seller's shipping method. Έχει κάποιος εμπειρία από παρόμοια αγορα; Ευχαριστώ εκ των προτέρων. Οι μπαταρίες έχουν γενικά ένα διαφορετικό καθεστώς με τα υπόλοιπα και δεν θα το ρίσκαρα γενικότερα για διάφορους λόγους. Για τον τρόπο αποστολής όπως τον γράφει πωλητής δεν τον ξέρεις ουσιαστικά από πριν και υπάρχει μεγάλος κίνδυνος για τελωνείο. Μπορείς να στείλεις στον πωλητή και να ρωτήσεις πως ακριβώς στέλνει, αν και πάλι δεν θα είσαι σίγουρος ότι θα το στείλει τελικά έτσι. Τέλος, βλέπω πολύ μακρινή ημερομηνία παράδοσης. Θα έλεγα άστο... Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
maletianoi Δημοσ. 9 Αυγούστου 2022 Share Δημοσ. 9 Αυγούστου 2022 Καλησπερα σημερα παρελαβα απο ταχυδρομο δεμα π σταλθηκε με Cainiaosuper economy for special goods και δεν πληρωσα κατι σε δασμους. Πανω ειχε ετικετα uzbekistan 2 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
sakisgri Δημοσ. 10 Αυγούστου 2022 Share Δημοσ. 10 Αυγούστου 2022 (επεξεργασμένο) 20 ώρες πριν, theMando είπε Καλησπέρα σας, Έχω κάνει αρκετές παραγγελίες από Ali αλλά ποτέ κάποιο ειδικό όπως τώρα που θέλω να πάρω μια μπαταρία για tablet. Σαν μέθοδο αποστολής εχει seller's shipping method. Έχει κάποιος εμπειρία από παρόμοια αγορα; Ευχαριστώ εκ των προτέρων. άκυρο ότι είχα γράψει. Edit: Τώρα θυμήθηκα κάτι είχε γράψει ο @nikosgiann78για μπαταρίες και ένας τρόπος αποστολής που στέλνουν που ειναι ασφαλής αλλά δεν θυμάμαι, μήπως ο ίδιος θα μπορούσε να βοηθήσει. Επεξ/σία 10 Αυγούστου 2022 από sakisgri Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
tryfos Δημοσ. 10 Αυγούστου 2022 Share Δημοσ. 10 Αυγούστου 2022 4 ώρες πριν, sakisgri είπε με "Cainiao Standard For Special Goods" Αν είναι έτσι, γιατί να μην του το αναφέρει ρητά ο πωλητής, αφού προβλέπεται ως τρόπος, και γράφει seller's method; Νομίζω πρέπει να στείλει να τον ρωτήσει (αν και πώς είσαι 100% σίγουρος ότι τελικά θα στείλει έτσι;). Θυμάμαι ότι οι μπαταρίες γενικότερα είχαν κάποιο θέμα παλαιότερα, ασφαλείας ή/και επικινδυνότητας, και λέγανε ότι μπορεί να φάνε άκυρο και να γυρίσουν πίσω για τους λόγους αυτούς (ασχέτως δηλαδή του αν θα υπάρξει χρέωση στο τελωνείο, μπορεί να μην περάσουν καν). Βλέπω αναφορά αμέσως παραπάνω πάντως ότι ούτε η "Cainiao super economy for special goods" έχει πρόβλημα. Μπορεί να ήταν τυχαίο ή πολύ μικρής αξίας. Τέλος, έχω νέα σε 2 τελευταίες παραγγελίες μου: Εκείνη που στάλθηκε με SYRM**** και Sunyou έρχεται μέσω Χογκ-Κογκ, καιρό είχα να το δω αυτό, θα ενημερώσω για εξέλιξη με τελωνείο. Μια άλλη που έριξα από αποθήκη Ισπανίας (δήθεν) έλαβα ένα tracking της Γενικής και έκτοτε καμία άλλη κίνηση. Ρώτησα τον Κινέζο, ο οποίος μου έστειλε ένα ιστορικό με κινήσεις από Κίνα (προς Ισπανία;). Θα ζητήσω και το tracking αυτό, χωρίς φυσικά να ξέρω αν πρόκειται για το ίδιο προϊόν. Εάν είναι να κάνει τον κύκλο Κίνα-Ουγγαρία-Ισπανία-Ελλάδα δεν έχει νόημα...Ηθικό δίδαγμα πάντοτε στις αποστολές από ΕΕ να ρωτάτε αν όντως στέλνουν από ΕΕ ή τελικά από Κίνα. 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
sakisgri Δημοσ. 10 Αυγούστου 2022 Share Δημοσ. 10 Αυγούστου 2022 (επεξεργασμένο) 20 ώρες πριν, theMando είπε Καλησπέρα σας, Έχω κάνει αρκετές παραγγελίες από Ali αλλά ποτέ κάποιο ειδικό όπως τώρα που θέλω να πάρω μια μπαταρία για tablet. Σαν μέθοδο αποστολής εχει seller's shipping method. Έχει κάποιος εμπειρία από παρόμοια αγορα; Ευχαριστώ εκ των προτέρων. Τα πράγματα ειναι όπως είχε γράψει ο @nikosgiann78στην σελίδα 215, κάνω copy paste πιο κάτω. Το τρίτο, που είναι μπαταρία, λέει 'seller's shipping method'. Οπότε, ο πωλητής θα επιλέξει με τι θα το στείλει μιας και είναι ένα πολύ ιδιαίτερο προϊόν οι μπαταρίες. Το σύνηθες είναι να τις στέλνουν με MEEST GROUP (και δεν έχεις πρόβλημα). Αν θες, στείλε του μήνυμα και ρώτα τον για σιγουριά 7 ώρες πριν, tryfos είπε Αν είναι έτσι, γιατί να μην του το αναφέρει ρητά ο πωλητής, αφού προβλέπεται ως τρόπος, και γράφει seller's method; Νομίζω πρέπει να στείλει να τον ρωτήσει (αν και πώς είσαι 100% σίγουρος ότι τελικά θα στείλει έτσι;). Θυμάμαι ότι οι μπαταρίες γενικότερα είχαν κάποιο θέμα παλαιότερα, ασφαλείας ή/και επικινδυνότητας, και λέγανε ότι μπορεί να φάνε άκυρο και να γυρίσουν πίσω για τους λόγους αυτούς (ασχέτως δηλαδή του αν θα υπάρξει χρέωση στο τελωνείο, μπορεί να μην περάσουν καν). Βλέπω αναφορά αμέσως παραπάνω πάντως ότι ούτε η "Cainiao super economy for special goods" έχει πρόβλημα. Μπορεί να ήταν τυχαίο ή πολύ μικρής αξίας. Δεν είπα είμαι 100% σίγουρος θα στείλει με "Cainiao Standard For Special Goods". Είπα ότι εγώ που έχω πάρει 2 εργαλεία που είχαν ενσωματωμένη μπαταριά λιθιου στάλθηκαν με "Cainiao Standard For Special Goods". Επίσης είπα να ρωτήσει τον πωλητή. Μπορεί όμως να ειναι 2 διαφορετικά πράγματα η ενσωματωμένη και η σκέτη μπαταρία. Τέλος πάντων το έχω σβήσει το μήνυμα και απάντησα πάλι με copy paste το ποστ του nikogiann78 που ειναι το σωστό. Για τα "Cainiao super economy for special goods" ένας στους 10 γράφει δεν πλήρωσε οι άλλοι 9 πληρώσανε, δεν το λες και ασφαλής. 7 ώρες πριν, tryfos είπε Μια άλλη που έριξα από αποθήκη Ισπανίας (δήθεν) έλαβα ένα tracking της Γενικής και έκτοτε καμία άλλη κίνηση. Ρώτησα τον Κινέζο, ο οποίος μου έστειλε ένα ιστορικό με κινήσεις από Κίνα (προς Ισπανία;). Θα ζητήσω και το tracking αυτό, χωρίς φυσικά να ξέρω αν πρόκειται για το ίδιο προϊόν. Εάν είναι να κάνει τον κύκλο Κίνα-Ουγγαρία-Ισπανία-Ελλάδα δεν έχει νόημα...Ηθικό δίδαγμα πάντοτε στις αποστολές από ΕΕ να ρωτάτε αν όντως στέλνουν από ΕΕ ή τελικά από Κίνα. Αν σε ενοχλεί αυτό μπορείς να ανοίξεις dispute και να ζητήσεις refund, θα το κερδίσεις. Και παραγγέλνεις από άλλο κατάστημα και ρωτάς πρώτα. Μια φορά είχα παραγγείλει 2 tv box από Ισπανία και με έγραψε ο πωλητής μόνο από Κίνα μπορεί, τον ρώτησα αν μπορεί να στείλει η πρέπει να ακυρώσω την παραγγελία και μου είπε ακύρωσε την και ξανά κανε από Κίνα. Την ακύρωσα παράγγειλα από αλλού και μετά από 7 μέρες περίπου πήρα τα χρήματα πίσω. Από τότε πάντα ρωτάω πρώτα. Επεξ/σία 10 Αυγούστου 2022 από sakisgri Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
tryfos Δημοσ. 10 Αυγούστου 2022 Share Δημοσ. 10 Αυγούστου 2022 2 ώρες πριν, sakisgri είπε Αν σε ενοχλεί αυτό μπορείς να ανοίξεις dispute και να ζητήσεις refund, θα το κερδίσεις. Χε, δε μπορώ, το έχει κάνει πολύ ωραία ο Κινέζος. Επισήμως φαίνεται ένα tracking από Ισπανία προς Ελλάδα που δεν έχει καμία κίνηση, θεωρητικά μπορεί να 'ετοιμάζεται'. Και 'από πίσω' υπάρχει η κανονική αποστολή από Κίνα (μάλλον προς) Ισπανία, που δεν έχω ούτε το tracking. Τέλος πάντων, θα το παρακολουθήσω και βλέπουμε... Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
nikosgiann78 Δημοσ. 10 Αυγούστου 2022 Share Δημοσ. 10 Αυγούστου 2022 15 ώρες πριν, sakisgri είπε άκυρο ότι είχα γράψει. Edit: Τώρα θυμήθηκα κάτι είχε γράψει ο @nikosgiann78για μπαταρίες και ένας τρόπος αποστολής που στέλνουν που ειναι ασφαλής αλλά δεν θυμάμαι, μήπως ο ίδιος θα μπορούσε να βοηθήσει. Οι μπαταρίες κανονικά στέλνονται απευθείας με MEEST Group, και παραδίδονται με courier στην Ελλάδα 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
tryfos Δημοσ. 10 Αυγούστου 2022 Share Δημοσ. 10 Αυγούστου 2022 1 ώρα πριν, nikosgiann78 είπε Οι μπαταρίες κανονικά στέλνονται απευθείας με MEEST Group, και παραδίδονται με courier στην Ελλάδα Λες MEEST Group, δηλαδή πως λέγεται η μέθοδος, πως στην εμφανίζει στο Ali; Και πως ξέρεις ότι έτσι θα στείλει ο πωλητής; Είναι ασφαλής και από άποψη χρέωσης τελωνείου και από άποψη ασφαλείας; Δηλαδή τις αφήνουν να περάσουν; Θυμάμαι παλιά υπήρχε θέμα. Όταν λες με κούριερ; Μέσω Ουγγαρίας κλπ; Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
nikosgiann78 Δημοσ. 10 Αυγούστου 2022 Share Δημοσ. 10 Αυγούστου 2022 25 λεπτά πριν, tryfos είπε Λες MEEST Group, δηλαδή πως λέγεται η μέθοδος, πως στην εμφανίζει στο Ali; Και πως ξέρεις ότι έτσι θα στείλει ο πωλητής; Είναι ασφαλής και από άποψη χρέωσης τελωνείου και από άποψη ασφαλείας; Δηλαδή τις αφήνουν να περάσουν; Θυμάμαι παλιά υπήρχε θέμα. Όταν λες με κούριερ; Μέσω Ουγγαρίας κλπ; Η shipping company λέγεται MEEST Group. Αν θυμάμαι καλά, σου δίνουν ένα tracking number της μορφής GR...... με πολλούς αριθμούς μετά. Τον εκτελωνισμό τον κάνει η ίδια η εταιρία πρακτικά, σε μία χώρα πρώτα της Ε.Ε., και μετά το στέλνει Ελλάδα. Και, σου γίνεται παράδοση με Courier στην Ελλάδα. Μην μπλέκουμε Ουγγαρία και τέτοια (όπως στο Aliexpress shipping method), γιατί είναι εντελώς διαφορετικός τρόπος αποστολής. Ένα διάστημα, η Sunyou logistics χρησιμοποιούσε την MEEST Group σαν 'ενδιάμεσο' (βέβαια με άλλη μορφή tracking number, καθώς δεν ήταν κανονικά για μπαταρίες)!!!! 2 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
tryfos Δημοσ. 11 Αυγούστου 2022 Share Δημοσ. 11 Αυγούστου 2022 (επεξεργασμένο) @sakisgri και @nikosgiann78 μερικά από τα φώτα σας, γιατί πρώτη φορά μου συμβαίνει: Έριξα μια παραγγελία με standard, μου έστειλε μετά από μέρες (προφανώς μούφα) tracking. Επειδή δεν γινόταν καμία κίνηση για μέρες, κατάλαβα ότι δεν είχε στείλει τίποτα και τον πίεζα. Σήμερα μου έστειλε αυτό: Hi, friend, sorry to tell you, the logistics has problem, we can refund your money soon.we will refund you as the way you chose: ①We can refund you by Paypal, please tell us your Paypal account (form like *****@***). We will give you a refund by paypal. ②We can refund you by dispute, please open dispute with "other reason", such as "I ordered the product by mistake or I just didn't like the product", The steps for personal reasons are as follows: Did you receive your order? -------Yes Do you want to return the goods? ------yes Dispute reason:--------personal reasons------ I no longer need the product----refund Attached----choose any picture from your computer When you do it, can leave us a message, when you done it, can leave us a message, we will choose abandon product and refund your money, it will be OK. Φυσικά δεν είχε τίποτα από την αρχή και απλά πήρε ένα ωραιότατο δάνειο. Όπως καταλαβαίνετε δεν παίζει να κάνω το 2 με τίποτα (ουσιαστικά να παραδεχτώ ότι παρέλαβα και ότι εγώ έκανα λάθος παραγγελία). Επίσης δεν με αφήνει να κάνω dispute για άλλους λόγους, επειδή λέει πρέπει να περάσουν 10 μέρες από τότε που έκανε shipped. Να περιμένω να κάνω dispute πιο μετά όταν μου ανοίξει; Θα ανοίξει αφού δε μου έχει στείλει τίποτα; Ή να τα πάρω πίσω μέσω paypal, υπάρχει κάποιο πρόβλημα εκεί; Thanks! edit ΥΓ: Βλέπω ότι με το tracking δεν υπάρχει καμία ημερομηνία "έναρξης" για τις 10 μέρες, απλά ένα tracking χωρίς καμία ημερομηνία. Οπότε νομίζω δύσκολο να ανοίξει κάποια στιγμή να με αφήσει να κάνω dispute. Ή μήπως οι 10 μέρες μετράνε από τότε που σου δίνει απλά το tracking? Επεξ/σία 11 Αυγούστου 2022 από tryfos Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
NikosKallithea Δημοσ. 11 Αυγούστου 2022 Share Δημοσ. 11 Αυγούστου 2022 Θα περιμενεις και μετα θα κανεις dispute Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
tryfos Δημοσ. 11 Αυγούστου 2022 Share Δημοσ. 11 Αυγούστου 2022 10 λεπτά πριν, NikosKallithea είπε Θα περιμενεις και μετα θα κανεις dispute Γιατί όχι paypal; Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα