Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
3 ώρες πριν, DarK_HumOuR είπε

σ ευχαριστω ρε φιλε.

αυτο το ποστ το κανω εικονισμα γιατι με εσωσε απο διαβασμα χιλιαδων σελιδων

🍻

(και μια ερωτηση για να μην το ψαχνω και αυτο)

ποιος ειναι ο πιο γρηγορος και ο πιο ασφαλης τροπος (εννοω και να ερθει γρηγορα και να μην περασει τελωνειο) απο ολους αυτους  της λιστας που ανεφερες;

συνηθως αγοραζω πραγματα μεχρι 20-25 ευρω ανά προϊόν.

παλια επέλεγα καποιον με tracking number για να ειμαι σιγουρος οτι ερχεται και να το βλεπω.

αλλα αν υπαρχει αλλος γρηγορος και ασφαλης (χωρις δασμους) τροπος, θα επιλεγω αυτον κι ας μην εχω tracking number.

(εννοειται οτι μιλαω μονο για Κινα και οχι ευρωπαικα warehouses)

ευχαριστω εκ των προτερων.

Να σαι καλα.

Όλοι αυτοί ειναι ασφαλής κανένας τρόπος δεν περνάει τελωνείο, έχω αναβαθμίσει λίγο την λίστα θα την βάλω πιο κάτω.

Ο καλύτερος τρόπος ειναι Aliexpress Standard Shipping και ειναι συστημένο και ενημέρωση μέχρι το σπίτι σου (trackable) όπως θα δεις και πιο κάτω.

Τα untrackable έχουν κανονικά tracking number και φαίνεται κανονικά μέχρι να φτάσει Ελλαδα μετά περιμένεις μια μέρα να στο αφήσει ο ταχυδρόμος. Έχω πάρει πολλά όλα ήρθαν.

Το tracking ψαξτω εδώ https://parcelsapp.com/en/tracking  

Η στην εφαρμογή   https://play.google.com/store/apps/details?id=com.brightstripe.parcels&hl=en_US&gl=US

Η φώτο που θα βάλω κάτω ειναι από untrackable (Aliexpress Saver Shipping) αυτό φαίνεται μόνο από ΕΛΤΑ όταν το δέμα φτάσει Ελλάδα τπτ αλλο. Και η φώτο ειναι από την αναζήτηση που έβαλα πιο πάνω.

Επίσης αν πάρεις πάνω από 2 προϊόντα (φτηνά) από διαφορετικά καταστήματα με απλό τρόπο αποστολής (untrackable) θα πάνε σε ενοποιημένη αποθήκη  και θα γίνουν ένα δέμα και αυτόματα αναβαθμίζεται η αποστολή σε Aliexpress Standard Shipping έτσι θα έρθει ένα δέμα και συστημένο.

AliExpress Selection Saver                    (semitrackable) Ενημέρωση μέχρι να φτάσει Αθήνα.

AliExpress Saver Shipping                     (semitrackable) Ενημέρωση μέχρι να φτάσει Αθήνα.

AliExpress Selection Standard                  (trackable)      Ενημέρωση μέχρι το σπίτι και συστημένο.

AliExpress Standard Shipping                   (trackable)      Ενημέρωση μέχρι το σπίτι και συστημένο.

AliExpress Premium Shipping                   (trackable)      Ενημέρωση μέχρι το σπίτι και συστημένο.

Cainiao Super Economy Global             (semitrackable) Ενημέρωση μέχρι να φτάσει Αθήνα.

Cainiao Super Economy                         (semitrackable) Ενημέρωση μέχρι να φτάσει Αθήνα.

Cainiao Standard For Special Goods       (trackable)      Ενημέρωση μέχρι το σπίτι και συστημένο.

Cainiao Heavy Parcel Line                         (trackable)      Ενημέρωση μέχρι το σπίτι και συστημένο.

Προσοχή με το "Cainiao super economy for special goods" δεν είναι ασφαλές (προς το παρόν) γιαυτό δεν το έχω στην λίστα.

Το semitrackable το αφήνει ο ταχυδρόμος το δέμα και φεύγει χωρίς υπογραφή σαν ένα γραμμα.

Με αυτούς τους τρόπους αποστολής θα παραλάβουν τα ΕΛΤΑ να στο φέρουν σπίτι στην Ελλάδα.

Ποτέ δεν παραγγέλνεις από τρίτες χώρες να στο φέρουν ιδιωτικές εταιρίες κουριερ τύπου dsl,fedex ups κτλ. πάντα θα περάσει τελωνείο και ας έχεις πληρώσει το φπα.

UA--------HU..PNG

Επεξ/σία από sakisgri
  • Thanks 9
  • Απαντ. 7,9k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.
3 ώρες πριν, sakisgri είπε

Επίσης αν πάρεις πάνω από 2 προϊόντα (φτηνά) από διαφορετικά καταστήματα με απλό τρόπο αποστολής (untrackable) θα πάνε σε ενοποιημένη αποθήκη  και θα γίνουν ένα δέμα και αυτόματα αναβαθμίζεται η αποστολή σε Aliexpress Standard Shipping έτσι θα έρθει ένα δέμα και συστημένο.

Εννοείς ότι πρέπει να είναι πχ. τουλάχιστον το 1 standard και το άλλο saving? Ή αρκεί και τα 2 να είναι πχ. saver για να "αναβαθμιστούν"; Και στην τελευταία περίπτωση ποιο tracking number παίρνουν μέχρι την πόρτα σου;

3 ώρες πριν, sakisgri είπε

Cainiao Heavy Parcel Line                         (trackable)      Ενημέρωση μέχρι το σπίτι και συστημένο.

Είμαστε 100% σίγουροι γι' αυτό;

Δημοσ.

1495482827_.PNG.fe572f30df42431526bf54eb7687b3fb.PNG

εικόνισμα λέμε...

1 ώρα πριν, tryfos είπε

Εννοείς ότι πρέπει να είναι πχ. τουλάχιστον το 1 standard και το άλλο saving? Ή αρκεί και τα 2 να είναι πχ. saver για να "αναβαθμιστούν";

σε μενα μολις τωρα ειδα οτι εκαναν πακετο τα 3 που ειχα αγορασει σε 1.

τα δυο ηταν saver και το ενα standard.

τα εκαναν πακετο ολα standard.

βεβαια, δεν απανταω στην ερωτηση σου αλλα παιρνεις μια ιδεα..

• Thanks 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
6 ώρες πριν, tryfos είπε

Εννοείς ότι πρέπει να είναι πχ. τουλάχιστον το 1 standard και το άλλο saving? Ή αρκεί και τα 2 να είναι πχ. saver για να "αναβαθμιστούν"; Και στην τελευταία περίπτωση ποιο tracking number παίρνουν μέχρι την πόρτα σου;

Είμαστε 100% σίγουροι γι' αυτό;

Όχι δεν πρέπει να ειναι το 1 standard, στης 5/8/22 πήρα 3 με saver και σήμερα έγιναν 1 πακέτο και standard.

Δεν είμαι 100% σίγουρος (μη σε πάρω και στο λαιμό μου) κάπου το είχα διαβάσει, λογικά αφού ειναι ακριβό το δέμα ειναι συστημένο μιας και τα heavy parcels έχουν πάνω από 20-30€ μόνο τα μεταφορικά. Ότι ειναι πάνω από 8€ περίπου η επιλογές αποστολής που σου βγάζει ειναι πάντα trackable και συστημένο. Αν σε ενδιαφέρει κάτι μπορείς να ρωτήσεις ποιο θα ειναι το tracking number τον πωλητή πριν πληρωσεις.

Αλλά αν σε ενδιαφέρει κάτι βαρύ και υπάρχει σε αποθήκη στην Ευρώπη η στο Banggood θα βγει πολύ πιο φτηνά από το να το πάρεις από Κίνα.

Γράφεις το προϊόν που σε ενδιαφέρει στην αναζήτηση και στο φίλτρο επιλεγείς μια μια της Ευρωπαϊκές χώρες και βλέπεις σε ποια υπάρχει και πόσο κάνει. Μετά στέλνουμε μήνυμα τον πωλητή και ρωτάμε αν μπορεί να στείλει από την συγκεκριμένη χώρα πριν κάνουμε την πληρωμή, αν δεν μπορεί κοιτάμε σε άλλο κατάστημα.

Από Banggood έχω πάρει ακριβά προϊόντα από  Ευρωπαϊκή αποθήκη, τα μεταφορικά ειναι πολύ φτηνά κάτι ευρό. Και πληρωμή με paypal που ειναι εγγύηση. και παράδοση σε περίπου 7 μέρες.

Επεξ/σία από sakisgri
  • Thanks 1
Δημοσ.
1 ώρα πριν, sakisgri είπε

και σήμερα έγιναν 1 πακέτο και standard

Ναι, δηλαδή πως γίνεται αυτό; Σου έρχονται στην αρχή ξεχωριστά tracking και μετά ενώνονται σε ένα ; Είναι από την αρχή ένα; Πρακτικά πως το παρακολουθείς;

Banggood προς το παρόν θα αποφύγω γιατί βλέπω σε διπλανό θρεντ ότι η εδώ comet courier 'κάνει απεργία 'και δεν παραδίνει επειδή είναι απλήρωτη από το Banggood.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
49 λεπτά πριν, tryfos είπε

Ναι, δηλαδή πως γίνεται αυτό; Σου έρχονται στην αρχή ξεχωριστά tracking και μετά ενώνονται σε ένα ; Είναι από την αρχή ένα; Πρακτικά πως το παρακολουθείς;

Banggood προς το παρόν θα αποφύγω γιατί βλέπω σε διπλανό θρεντ ότι η εδώ comet courier 'κάνει απεργία 'και δεν παραδίνει επειδή είναι απλήρωτη από το Banggood.

Ναι ξεχωριστά στην αρχή και μετά ενώνονται σε ένα. Όταν στείλει το δέμα ο πωλητής (saver) παίρνει ένα tracking number τύπου UA**********HU αφού δούνε στο Aliexpress ότι έχεις κι άλλες παραγγελίες στέλνουν τα δέματα σε ενοποιημένη αποθήκη εκεί τα βάζουν όλα τα πακέτα σε ένα και όλα παίρνουν ένα κοινό καινούργιο tracking number τύπου LA*********UA. Με το καινούργιο tracking number παρακολουθεις όλα τα πακέτα αφού έχουν γίνει ένα. Θα το δεις και στην εφαρμογή του Aliexpress ποια γίνανε 1 πακέτο και το καινούργιο tracking number.  Δες της φώτο κάτω στην πρώτη πατάς εκεί που γράφει 3 orders combined και ανοίγει η δεύτερη φώτο που βλέπεις της παραγγελίες που ενώθηκαν.

Το πρόβλημα με την comet courier ειναι με πακέτα από Κίνα. Από Ευρώπη έρχονται με άλλα courier πρόσφατα πήρα, από Τσεχία ήρθε με DHL και από Πολωνία ήρθε με UPS STANDARD.

Screenshot_20220808-185954_AliExpress.jpg

Screenshot_20220808-190016_AliExpress.jpg

Επεξ/σία από sakisgri
Δημοσ.

Θα σας δείξω μια εφαρμογή που χρησιμοποιώ για αναζήτηση δεμάτων και πως προσθέτουμε δέματα και επιλέγουμε μεταφορικές (με φωτογραφίες) γιατί ειναι λίγο πιο πολύπλοκη από της άλλες, αλλά ειναι πολύ γρήγορη στην ενημέρωση (πιο γρήγορη και από της ίδιες της μεταφορικές!) και ενώνει τα ενοποιημένα δέματα αυτόματα.

Είναι αυτή  https://play.google.com/store/apps/details?id=com.metalsoft.trackchecker_mobile

1) Πατάμε το + για να προσθέσουμε δέμα.

2) Βάζουμε τον αριθμό αποστολής. (3) Βάζουμε ένα όνομα να ξέρουμε τι περιέχει το δέμα. (4) Πατάμε το POSTAL SERVICES να προσθέσουμε μεταφορικές.

5) Επιλέγουμε το Greece Post. ΕΛΤΑ (για Aliexpress π.χ)

6) Πατάμε εκεί που γράφει Services filter και αρχίζουμε να γράφουμε aliexpress. (7) Επιλέγουμε και το Aliexpress Shipping (Cainiao). (8) Πατάμε τον δίσκο για αποθήκευση.

9) Βλέπουμε έχει προσθέσει το δέμα. Πατάμε επάνω.

10) Τραβάμε προς τα κάτω με το δάχτυλο στην οθόνη να κάνει ενημέρωση. Όταν έχουμε πολλά δέματα τραβάμε στην πρώτη σελίδα να γίνει ενημέρωση σε όλα ταυτόχρονα.

11) Όπως θα δείτε έχω και ένα Consolidated track (ενοποιημένο δέμα) πατάς στο βελάκι κάτω από τα 3 δεματάκια και βλέπεις ποια δέματα έχουν ενωθεί. Τα δέματα αυτά τα έβαλα σαν saver shipping και η εφαρμογή τα έβαλε όλα μαζί και άλλαξε τον αριθμό αποστολής όταν το Aliexpress τα έκανε ένα δέμα και άλλαξε το tracking number.

Επίσης για να γίνει ενημέρωση σε ενοποιημένο δέμα θα πρέπει να το ανοίξεις και να πατήσεις σε ένα και να το κάνεις ξεχωριστά ενημέρωση.

1.jpg

2.jpg

3.jpg

4.jpg

5.jpg

6.jpg

7.jpg

• Like 1
  • Thanks 1
Δημοσ.

Παρατηρώ σε 1-2 παραγγελίες μου από Αλί (η μία είναι και από Ισπανία, θα έρθει λέει με Γενική) παίρνουν tracking number και μετά για αρκετές μέρες... τίποτα. Δεν έχουν δηλαδή άλλη κίνηση. Αυτό τί ακριβώς σημαίνει; Καπαρωνουν κάποιο tracking χωρίς να στείλουν τίποτα; Υπάρχει κάποια άλλη κίνηση; Δεν μπορώ να καταλάβω αν όντως έχουν αποσταλεί ή παίζει κάποια μούφα.

Δημοσ.

στην ελλαδα που γνωριζω, οταν μια εταιρια λιανικης εχει συνεργασια με κουριερ, η κουριερ της δινει ενα πακετο χαρτια με προτυπωμενα tracking numbers για να τα κολλαει εξω απο τα δεματα που στελνει στους πελατες λιανικης.

οποτε ναι, ειναι καπαρωμενα.

μπορει το ιδιο να ισχυει και εξω

• Like 1
Δημοσ.
5 λεπτά πριν, tryfos είπε

Παρατηρώ σε 1-2 παραγγελίες μου από Αλί (η μία είναι και από Ισπανία, θα έρθει λέει με Γενική) παίρνουν tracking number και μετά για αρκετές μέρες... τίποτα. Δεν έχουν δηλαδή άλλη κίνηση. Αυτό τί ακριβώς σημαίνει; Καπαρωνουν κάποιο tracking χωρίς να στείλουν τίποτα; Υπάρχει κάποια άλλη κίνηση; Δεν μπορώ να καταλάβω αν όντως έχουν αποσταλεί ή παίζει κάποια μούφα.

Υπομονή μερικές φορές κάνει λίγες μέρες να φύγει το δέμα ανάλογα που βρίσκεται το κατάστημα και πόσο συχνά περνάει η μεταφορική από εκεί. Δεν μπορεί εύκολα να σε φάνε λεφτά και δεν συμφέρει στο κατάστημα, πελάτες θέλουν. Μέτα βλέπει και το Aliexpress το tracking άμα κάνεις dispute (αμφισβήτηση) και θα πάρεις τα λεφτά πίσω αν συμβεί κάτι και ο πωλητής black list.

30 λεπτά πριν, tryfos είπε

Μην αγχώνεσαι μόλις μέτρησα τα δέματα που έχω παραγγείλει από Aliexpress 57 (και περιμένω άλλα 9) κάποια όπως λες έμειναν στάσιμα για λίγες μέρες κάποια βγήκε tracking number μετά από 7 μέρες (σπάνια) αλλά όλα ήρθαν κανονικά. Ακολούθησε αυτά που έχω γράψει και όλα θα έρθουν κανονικά.

• Like 1
Δημοσ.
23 λεπτά πριν, sakisgri είπε

Υπομονή μερικές φορές κάνει λίγες μέρες να φύγει το δέμα ανάλογα που βρίσκεται το κατάστημα και πόσο συχνά περνάει η μεταφορική από εκεί. Δεν μπορεί εύκολα να σε φάνε λεφτά και δεν συμφέρει στο κατάστημα, πελάτες θέλουν. Μέτα βλέπει και το Aliexpress το tracking άμα κάνεις dispute (αμφισβήτηση) και θα πάρεις τα λεφτά πίσω αν συμβεί κάτι και ο πωλητής black list.

Όχι δεν φοβάμαι μη δεν παραλάβω. Απλά είχα περιέργεια πως γίνεται να έχουν tracking και καμία άλλη κίνηση για 4-5 μέρες τώρα. Δεν δίνεται το tracking όταν όντως τα παραδίνουν στον μεταφορέα και ξεκινάει το δέμα να ταξιδεύει;;

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
2 λεπτά πριν, tryfos είπε

Όχι δεν φοβάμαι μη δεν παραλάβω. Απλά είχα περιέργεια πως γίνεται να έχουν tracking και καμία άλλη κίνηση για 4-5 μέρες τώρα. Δεν δίνεται το tracking όταν όντως τα παραδίνουν στον μεταφορέα και ξεκινάει το δέμα να ταξιδεύει;;

Νομίζω το εκτυπώνουν online  και μετά περνάει η μεταφορική να παραλάβει, αν δεν κάνω λάθος

Που το κοιτάς? το κοίταξες εδώ ? https://parcelsapp.com/en/tracking

Επεξ/σία από sakisgri
  • Thanks 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
6 λεπτά πριν, sakisgri είπε

Νομίζω το εκτυπώνουν online  και μετά περνάει η μεταφορική να παραλάβει, αν δεν κάνω λάθος

Ναι μάλλον αυτό γίνεται. Οπότε για να ξέρουν και άλλοι, όταν δίνεται tracking και μετά για μέρες καμία κίνηση, ουσιαστικά το δέμα δεν έχει γίνει shipped ακόμα.

ΥΓ: Έχω 1 από αποθήκη Ισπανίας που έχει πάρει 5 μέρες τώρα tracking (άφιξη υποτίθεται με γενική) και δεν έχει έκτοτε καμία άλλη κίνηση. Λέει 'δημιουργία ετικέτας αποστολής'και τίποτα άλλο.

Ναι στο parcels το κοιτάω.

Σε άλλο θέμα στο 'πάρτε 3, πληρώστε 6'του Αλί μου βγάζει σταθερά τελείως άχρηστα πράγματα. Το μεσημέρι κάποια στιγμή μου έβγαλε κάποια ενδιαφέροντα αλλά δεν μπορούσα, είπα να τα δω πιο μετά, και τώρα πάλι τις ίδιες βλακείες βλέπω (ούτε usb ούτε κάτι ηλεκτρονικό ούτε κάτι σχετικό).

Επεξ/σία από tryfos
  • Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
49 λεπτά πριν, tryfos είπε

ΥΓ: Έχω 1 από αποθήκη Ισπανίας που έχει πάρει 5 μέρες τώρα tracking (άφιξη υποτίθεται με γενική) και δεν έχει έκτοτε καμία άλλη κίνηση. Λέει 'δημιουργία ετικέτας αποστολής'και τίποτα άλλο.

Σε άλλο θέμα στο 'πάρτε 3, πληρώστε 6'του Αλί μου βγάζει σταθερά τελείως άχρηστα πράγματα. Το μεσημέρι κάποια στιγμή μου έβγαλε κάποια ενδιαφέροντα αλλά δεν μπορούσα, είπα να τα δω πιο μετά, και τώρα πάλι τις ίδιες βλακείες βλέπω (ούτε usb ούτε κάτι ηλεκτρονικό ούτε κάτι σχετικό).

Είναι λογικό αυτό γίνετε, έχει συμβεί και σε έμενα.

Αυτά βγάζει και εμένα τώρα μόνο κάτι βλακείες αλλά μέχρι εχθές είχε ωραία πράγματα, πρόλαβα 3 παραγγελίες. Κοίτα συχνά αλλάζουν τα πράγματα συνεχώς.

Επεξ/σία από sakisgri
  • Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
15 ώρες πριν, sakisgri είπε

Ναι ξεχωριστά στην αρχή και μετά ενώνονται σε ένα. Όταν στείλει το δέμα ο πωλητής (saver) παίρνει ένα tracking number τύπου UA**********HU αφού δούνε στο Aliexpress ότι έχεις κι άλλες παραγγελίες στέλνουν τα δέματα σε ενοποιημένη αποθήκη εκεί τα βάζουν όλα τα πακέτα σε ένα και όλα παίρνουν ένα κοινό καινούργιο tracking number τύπου LA*********UA. Με το καινούργιο tracking number παρακολουθεις όλα τα πακέτα αφού έχουν γίνει ένα. Θα το δεις και στην εφαρμογή του Aliexpress ποια γίνανε 1 πακέτο και το καινούργιο tracking number.  Δες της φώτο κάτω στην πρώτη πατάς εκεί που γράφει 3 orders combined και ανοίγει η δεύτερη φώτο που βλέπεις της παραγγελίες που ενώθηκαν.

Το πρόβλημα με την comet courier ειναι με πακέτα από Κίνα. Από Ευρώπη έρχονται με άλλα courier πρόσφατα πήρα, από Τσεχία ήρθε με DHL και από Πολωνία ήρθε με UPS STANDARD.

Screenshot_20220808-185954_AliExpress.jpg

Screenshot_20220808-190016_AliExpress.jpg

Να ρωτήσω κάτι τελευταίο, για να γίνει αυτή η "ενοποίηση" πρέπει τα untracked πράγματα να είναι σε 1 παραγγελία όλα μαζί; Ή μπορούν πχ. να είναι χωριστά και σε 2-3 παραγγελίες, που απέχουν και μερικές μέρες μεταξύ τους; (Αρκεί να μην έχουν γίνει shipped αυτά των προηγούμενων παραγγελιών;).

Τέλος, για το "πάρε 3 δώσε 6" το shipping με τί μέθοδο είναι; Λέει free αλλά δεν λέει τρόπο (μη μας ραφτεί κανά κουστούμι).

Επεξ/σία από tryfos

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...