Greengreen Δημοσ. 23 Ιουλίου 2022 Share Δημοσ. 23 Ιουλίου 2022 Ποια ειναι τα shipping που δεν μπαινουν τελωνειο; Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
sakisgri Δημοσ. 24 Ιουλίου 2022 Share Δημοσ. 24 Ιουλίου 2022 (επεξεργασμένο) 15 ώρες πριν, Greengreen είπε Ποια ειναι τα shipping που δεν μπαινουν τελωνειο; Αν εννοείς για το Aliexpress οι παρακάτω τρόποι αποστολής είναι ασφαλές. AliExpress Selection Saver AliExpress Saver Shipping Aliexpress Selection Standard AliExpress Standard Shipping AliExpress Premium Shipping Cainiao Super Economy Global Cainiao Super Economy Cainiao Standard For Special Goods Cainiao Heavy Parcel Line Προσοχή με το "Cainiao super economy for special goods" δεν είναι ασφαλές (προς το παρόν) γιαυτό δεν το έχω στην λίστα. Με αυτούς τους τρόπους αποστολής θα παραλάβουν τα ΕΛΤΑ να στο φέρουν σπίτι στην Ελλάδα. Ποτέ δεν παραγγέλνεις από τρίτες χώρες να στο φέρουν ιδιωτικές εταιρίες κουριερ τυπου dsl,fedex ups κτλ. πάντα θα περάσει τελωνείο και ας έχεις πληρώσει το φπα. Από Ευρώπη δεν μας νοιάζει ο τρόπος αποστολής δεν έχει τελωνείο έτσι και αλλιώς από Ευρωπαϊκή χώρα σε Ευρωπαϊκή. Επεξ/σία 24 Ιουλίου 2022 από sakisgri 3 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
elias183 Δημοσ. 28 Ιουλίου 2022 Share Δημοσ. 28 Ιουλίου 2022 Παιδια καλησπέρα, πρώτη φορά παραγγελία απο aliexpress μια θηκη. Γνωρίζουμε τι σημαίνει αυτο; Ειναι οντως Θεσσαλονίκη το δεμα; Γιατι οταν βαζω τον κωδικό σε ενα απο αυτα τα site που προαναφέρατε για tracking κατι με βγάζει για Ουγγαρία. Ευχαριστώ! Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
moveax1 Δημοσ. 28 Ιουλίου 2022 Share Δημοσ. 28 Ιουλίου 2022 Για βάλ' το μία και στο tracking των ΕΛΤΑ να δεις τι βγάζει. 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
sakisgri Δημοσ. 28 Ιουλίου 2022 Share Δημοσ. 28 Ιουλίου 2022 (επεξεργασμένο) 1 ώρα πριν, elias183 είπε Παιδια καλησπέρα, πρώτη φορά παραγγελία απο aliexpress μια θηκη. Γνωρίζουμε τι σημαίνει αυτο; Ειναι οντως Θεσσαλονίκη το δεμα; Γιατι οταν βαζω τον κωδικό σε ενα απο αυτα τα site που προαναφέρατε για tracking κατι με βγάζει για Ουγγαρία. Ευχαριστώ! Καλησπερα. Μάλλον 27 έφτασε Ελλάδα (Αθήνα) θα πάρει λίγες μέρες μέχρι να φτάσει στο τοπικό ταχυδρομείο της περιοχής σου. Επειδή είναι μη συστημένο (untrackable) δεν θα δεις άλλη ενημέρωση ούτε θα σε χτυπήσει την πόρτα ο ταχυδρόμος απλός μια μέρα θα το αφήσει στο γραμματοκιβώτιο και θα φύγει. Μη δίνεις και πολύ βάση στην ενημέρωση μέσω της εφαρμογής του Aliexpress τα γράφει χοντρά χοντρά, δλδ όταν περνάει τελωνείο στην Ουγγαρία γράφει gr customs αλλά δεν είναι έτσι επίσης όταν φτάνει Ελλάδα το δέμα γράφει είναι στην περιοχή σου που δεν είναι. Επεξ/σία 28 Ιουλίου 2022 από sakisgri 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
elias183 Δημοσ. 28 Ιουλίου 2022 Share Δημοσ. 28 Ιουλίου 2022 Στα ελτα μου βγαζει αυτό : Ελπίζω να μην κλαπει στη οικοδομή λοιπόν 😂 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
sakisgri Δημοσ. 28 Ιουλίου 2022 Share Δημοσ. 28 Ιουλίου 2022 (επεξεργασμένο) 37 λεπτά πριν, elias183 είπε Στα ελτα μου βγαζει αυτό : Ελπίζω να μην κλαπει στη οικοδομή λοιπόν 😂 Βασικά στα ΕΛΤΑ λέει, στης 21-07-22 αποστολή αντεικειμενου απο Ουγγαρία (περιοχή) για Ελλάδα. λογικά είναι αυτό που έγραψα 27-07-22 έφτασε Ελλάδα, μέχρι την άλλη παρασκευή 05-08-22 μπορεί να έχεις παραλάβει. Ναι παίζει και αυτό με της πολυκατοικίες ειδικά αν μένουν τπτ κοπριές 🤣 μακάρι να μη στο πειράξει κανείς και να παραλάβεις κανονικά. Επεξ/σία 28 Ιουλίου 2022 από sakisgri 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
elias183 Δημοσ. 28 Ιουλίου 2022 Share Δημοσ. 28 Ιουλίου 2022 20 λεπτά πριν, sakisgri είπε Βασικά στα ΕΛΤΑ λέει, στης 21-07-22 αποστολή αντεικειμενου απο Ουγγαρία (περιοχή) για Ελλάδα. λογικά είναι αυτό που έγραψα 27-07-22 έφτασε Ελλάδα, μέχρι την άλλη παρασκευή 05-08-22 μπορεί να έχεις παραλάβει. Ναι παίζει και αυτό με της πολυκατοικίες ειδικά αν μένουν τπτ κοπριές 🤣 μακάρι να μη στο πειράξει κάνεις και να παραλάβεις κανονικά. Μακαρι λοιπόν 😂 Σε ευχαριστώ παρα πολυ για τις πληροφορίες 🙏 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
gianisk Δημοσ. 1 Αυγούστου 2022 Share Δημοσ. 1 Αυγούστου 2022 Καλημέρα και καλό μήνα, σχετικά με αυτό που είχα γράψει παραπάνω για μικροδεμα-φακελλο με βελόνες ραπτομηχανης και τρακινγκ UVxxxxxxxxUZ το οποίο είχε σταλεί αρχικά με Sunyou Post και τρακινγκ τύπου SY... παρέλαβα σήμερα χωρίς χρέωση, έδειχνε από 19/7 ότι η αποστολή είναι σε στάδιο μεταφοράς.Πανω στην ετικέτα του φακέλου είχε κάτω από το τρακινγκ τυπωμένο και το IOSS:IM******* Ελπίζω να βοήθησα 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
gorge18 Δημοσ. 1 Αυγούστου 2022 Share Δημοσ. 1 Αυγούστου 2022 Εγω παράγγειλα ενα ηχοσυστημα αυτοκινήτου απο ali απο Πολωνία και μου εστειλε μήνυμα οτι θα στειλει απο κινα γιατι κατι λεει εχει αυτο απο την Πολωνία... Καλα θα παει αυτο! Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
tryfos Δημοσ. 1 Αυγούστου 2022 Share Δημοσ. 1 Αυγούστου 2022 Έχει σίγουρα αναφερθεί αλλά δεν μπορώ να το βρω: Όταν αναφέρεται from "ευρωπαϊκή χώρα" και seller's shipping method μια ευρωπαϊκή χώρα πχ. -DE ή -CZ, είναι δεδομένο ότι το στέλνει από 'κει και γλιτώνει τελωνείο; Ή παίζει να μας το στείλει από Κίνα και να φεσωθούμε; Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
sakisgri Δημοσ. 1 Αυγούστου 2022 Share Δημοσ. 1 Αυγούστου 2022 4 ώρες πριν, gorge18 είπε Εγω παράγγειλα ενα ηχοσυστημα αυτοκινήτου απο ali απο Πολωνία και μου εστειλε μήνυμα οτι θα στειλει απο κινα γιατι κατι λεει εχει αυτο απο την Πολωνία... Καλα θα παει αυτο! Μπορείς να κάνεις dispute (αμφισβήτηση) και να ζητήσεις refund (επιστροφή χρημάτων) και να παραγγείλεις από αλλού αν υπάρχει. Επίσης καλά είναι πριν κάνουμε παραγγελία με αποστολή από Ευρωπαϊκή χώρα να στέλνουμε μήνυμα και να ρωτάμε τον πωλητή αν μπορεί να στείλει από την συγκεκριμένη χώρα πριν πληρώσουμε. Αν δεν μπορεί θα στο πει και μετά αποφασίζεις. 3 ώρες πριν, tryfos είπε Έχει σίγουρα αναφερθεί αλλά δεν μπορώ να το βρω: Όταν αναφέρεται from "ευρωπαϊκή χώρα" και seller's shipping method μια ευρωπαϊκή χώρα πχ. -DE ή -CZ, είναι δεδομένο ότι το στέλνει από 'κει και γλιτώνει τελωνείο; Ή παίζει να μας το στείλει από Κίνα και να φεσωθούμε; Καλά είναι πριν κάνουμε παραγγελία με αποστολή από Ευρωπαϊκή χώρα να στέλνουμε μήνυμα και να ρωτάμε τον πωλητή αν μπορεί να στείλει από την συγκεκριμένη χώρα πριν πληρώσουμε. Αν δεν μπορεί θα στο πει και μετά αποφασίζεις. Και από Κίνα να σταλεί αν ο τρόπος αποστολής είναι ένα από τα παρακάτω δεν θα πληρωσεις τελωνείο. AliExpress Selection Saver AliExpress Saver Shipping Aliexpress Selection Standard AliExpress Standard Shipping AliExpress Premium Shipping Cainiao Super Economy Global Cainiao Super Economy Cainiao Standard For Special Goods Cainiao Heavy Parcel Line Προσοχή με το "Cainiao super economy for special goods" δεν είναι ασφαλές (προς το παρόν) γιαυτό δεν το έχω στην λίστα. Με αυτούς τους τρόπους αποστολής θα παραλάβουν τα ΕΛΤΑ να στο φέρουν σπίτι στην Ελλάδα. Ποτέ δεν παραγγέλνεις από τρίτες χώρες να στο φέρουν ιδιωτικές εταιρίες κουριερ τύπου dsl,fedex ups κτλ. πάντα θα περάσει τελωνείο και ας έχεις πληρώσει το φπα. 2 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
nikosgiann78 Δημοσ. 1 Αυγούστου 2022 Share Δημοσ. 1 Αυγούστου 2022 9 ώρες πριν, gianisk είπε Καλημέρα και καλό μήνα, σχετικά με αυτό που είχα γράψει παραπάνω για μικροδεμα-φακελλο με βελόνες ραπτομηχανης και τρακινγκ UVxxxxxxxxUZ το οποίο είχε σταλεί αρχικά με Sunyou Post και τρακινγκ τύπου SY... παρέλαβα σήμερα χωρίς χρέωση, έδειχνε από 19/7 ότι η αποστολή είναι σε στάδιο μεταφοράς.Πανω στην ετικέτα του φακέλου είχε κάτω από το τρακινγκ τυπωμένο και το IOSS:IM******* Ελπίζω να βοήθησα Δεν παίζει ρόλο αν πάνω στην 'ετικέτα' είχε τον IOSS number.....απλά επιβεβαιώνεις αυτό που είχα στο μυαλό μου. Ήξερα ότι όταν τυπώνει κάποιος Κινέζος το tracking number από το σύστημα της Sunyou logistics, τότε υποχρεωτικά δεν μπορεί να τυπωθεί το tracking number, ΑΝ ΔΕΝ βάλει πρώτα τον IOSS number!! Και προφανώς, συνεχίζει να ισχύει ακόμα Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
tryfos Δημοσ. 2 Αυγούστου 2022 Share Δημοσ. 2 Αυγούστου 2022 18 ώρες πριν, sakisgri είπε Μπορείς να κάνεις dispute (αμφισβήτηση) και να ζητήσεις refund (επιστροφή χρημάτων) και να παραγγείλεις από αλλού αν υπάρχει. Επίσης καλά είναι πριν κάνουμε παραγγελία με αποστολή από Ευρωπαϊκή χώρα να στέλνουμε μήνυμα και να ρωτάμε τον πωλητή αν μπορεί να στείλει από την συγκεκριμένη χώρα πριν πληρώσουμε. Αν δεν μπορεί θα στο πει και μετά αποφασίζεις. Καλά είναι πριν κάνουμε παραγγελία με αποστολή από Ευρωπαϊκή χώρα να στέλνουμε μήνυμα και να ρωτάμε τον πωλητή αν μπορεί να στείλει από την συγκεκριμένη χώρα πριν πληρώσουμε. Αν δεν μπορεί θα στο πει και μετά αποφασίζεις. Και από Κίνα να σταλεί αν ο τρόπος αποστολής είναι ένα από τα παρακάτω δεν θα πληρωσεις τελωνείο. AliExpress Selection Saver AliExpress Saver Shipping Aliexpress Selection Standard AliExpress Standard Shipping AliExpress Premium Shipping Cainiao Super Economy Global Cainiao Super Economy Cainiao Standard For Special Goods Cainiao Heavy Parcel Line Προσοχή με το "Cainiao super economy for special goods" δεν είναι ασφαλές (προς το παρόν) γιαυτό δεν το έχω στην λίστα. Με αυτούς τους τρόπους αποστολής θα παραλάβουν τα ΕΛΤΑ να στο φέρουν σπίτι στην Ελλάδα. Ποτέ δεν παραγγέλνεις από τρίτες χώρες να στο φέρουν ιδιωτικές εταιρίες κουριερ τύπου dsl,fedex ups κτλ. πάντα θα περάσει τελωνείο και ας έχεις πληρώσει το φπα. Οκ, ευχαριστώ. Μια τελευταία ερώτηση, στο saver πάντοτε έβλεπα χωρίς tracking και το απέφευγα, όμως για κάτι καλωδιάκια, αντάπτορες κλπ. του 0,50-1,50 Ευρώ νομίζω μπορεί να αξίζει (στις περιπτώσεις αυτές το standard είναι δυσανάλογα ακριβό). Το saver πώς έρχεται δηλαδή, με απλό γράμμα ΕΛΤΑ; Στο standard, μου έρχεται συστημένο εδώ που είμαι και παραλαμβάνω από το ταχυδρομείο. Ελλείψει tracking όντως δεν έχουμε κανένα έλεγχο/γνώση για το που βρίσκεται και απλά περιμένουμε στο αιώνα τον άπαντα και αν; Και τί εμποδίζει τον πωλητή στην περίπτωση αυτή να μη στείλει τίποτα απολύτως, αφού βέβαια εισπράξει; Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
sakisgri Δημοσ. 2 Αυγούστου 2022 Share Δημοσ. 2 Αυγούστου 2022 (επεξεργασμένο) 5 ώρες πριν, tryfos είπε Οκ, ευχαριστώ. Μια τελευταία ερώτηση, στο saver πάντοτε έβλεπα χωρίς tracking και το απέφευγα, όμως για κάτι καλωδιάκια, αντάπτορες κλπ. του 0,50-1,50 Ευρώ νομίζω μπορεί να αξίζει (στις περιπτώσεις αυτές το standard είναι δυσανάλογα ακριβό). Το saver πώς έρχεται δηλαδή, με απλό γράμμα ΕΛΤΑ; Στο standard, μου έρχεται συστημένο εδώ που είμαι και παραλαμβάνω από το ταχυδρομείο. Ελλείψει tracking όντως δεν έχουμε κανένα έλεγχο/γνώση για το που βρίσκεται και απλά περιμένουμε στο αιώνα τον άπαντα και αν; Και τί εμποδίζει τον πωλητή στην περίπτωση αυτή να μη στείλει τίποτα απολύτως, αφού βέβαια εισπράξει; Τπτ να σαι καλά. Παίρνεις αριθμό τρακινγκ κανονικά και με τα untrackable. Το saver είναι για προϊόντα κάτω από τα 8€ περίπου και είναι semi trackable δλδ θα δεις ενημέρωση κανονικά μέχρι να φτάσει Αθήνα μετά το χάνεις μετά μια μέρα το αφήνει ο ταχυδρόμος και φεύγει σαν ένα γραμμα, θα μπορούσες να πας και να το πάρεις και αυτό όπως με τα standard που κάνεις αλλά να βρεις τον χρόνο που περίπου φτάνει στο τοπικό ταχυδρομείο σου, έμενα κάνει κάπου 10 μέρες αφού φτάσει Αθήνα. Εμένα προσωπικά επειδή έχω πάρει πολλά με standard και κάποια με saver (πάντα ήρθαν) η ταχυδρόμος χτυπάει την πόρτα ακόμα και στα saver είναι βεβαία επιλογή της δεν της το ζήτησα. Αλλά ένα άλλο κόλπο είναι αν πάρεις κάνα 2-3 η και παραπάνω προϊόντα από διαφορετικά καταστήματα, όποιος και να είναι ο τρόπος αποστολής (εκτός standard for special goods γιατί είναι για ειδικά υλικά και πάει Ολλανδία) τα δέματα θα πάνε σε ενοποιημένη αποθήκη και όλα τα προϊόντα θα μπούνε σε ένα πακέτο θα γίνει combined delivery και η αποστολή θα αναβαθμιστεί αυτόματα σε standard με έναν κοινό αριθμό αποστολής και έτσι θα έρθει και πιο γρήγορα και όλα μαζί και συστημένο. Επεξ/σία 2 Αυγούστου 2022 από sakisgri Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα