nyo64 Δημοσ. 29 Ιουνίου 2022 Share Δημοσ. 29 Ιουνίου 2022 1 λεπτό πριν, nikosgiann78 είπε Οι δύο πωλητές που στέλνουν με Aliexpress standard shipping, δεν θα έχεις πρόβλημα. Το τρίτο, που είναι μπαταρία, λέει 'seller's shipping method'. Οπότε, ο πωλητής θα επιλέξει με τι θα το στείλει μιας και είναι ένα πολύ ιδιαίτερο προϊόν οι μπαταρίες. Το σύνηθες είναι να τις στέλνουν με MEEST GROUP (και δεν έχεις πρόβλημα). Αν θες, στείλε του μήνυμα και ρώτα τον για σιγουριά Ευχαριστω αγορινα. Θα ρωτησω Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
nyo64 Δημοσ. 30 Ιουνίου 2022 Share Δημοσ. 30 Ιουνίου 2022 12 ώρες πριν, nyo64 είπε Ευχαριστω αγορινα. Θα ρωτησω Καλημερα στην παρεα. Τελικα στελνει με carrier meest. Αρα να το παταγγειλω; Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
strange_thomas Δημοσ. 30 Ιουνίου 2022 Share Δημοσ. 30 Ιουνίου 2022 Καλησπέρα σε όλους, σκέφτομαι να κάνω την πρώτη μου μεγάλη παραγγελίας από AliExpress. (300€+) Υπάρχει περίπτωση να μην χρεωθώ τελωνείο? Βλέπω πως όταν βάλω το προϊόν στο καλάθι μου ριχνει την τιμή και μου αναφέρει πως έγινε προσαρμογή για λόγους φορολογίας... Τι σημαινει αυτό? Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
nikosgiann78 Δημοσ. 30 Ιουνίου 2022 Share Δημοσ. 30 Ιουνίου 2022 6 ώρες πριν, nyo64 είπε Καλημερα στην παρεα. Τελικα στελνει με carrier meest. Αρα να το παταγγειλω; Όπως στο είπα.... Δεν θα έχεις πρόβλημα, γιατί (αν δεν έχει αλλάξει κάτι σε αυτούς, που λογικά αυτό συμβαίνει), θα κάνει αλλού τον εκτελωνισμό η MEEST GROUP. Έχει μήνες που πήρα παραγγελία με αυτόν τον τρόπο, και δεν υπήρχε πρόβλημα 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Tulipbaek Δημοσ. 30 Ιουνίου 2022 Share Δημοσ. 30 Ιουνίου 2022 2 ώρες πριν, strange_thomas είπε Καλησπέρα σε όλους, σκέφτομαι να κάνω την πρώτη μου μεγάλη παραγγελίας από AliExpress. (300€+) Υπάρχει περίπτωση να μην χρεωθώ τελωνείο? Βλέπω πως όταν βάλω το προϊόν στο καλάθι μου ριχνει την τιμή και μου αναφέρει πως έγινε προσαρμογή για λόγους φορολογίας... Τι σημαινει αυτό? Καλησπέρα! Εφόσον είναι πάνω από €150, δεν νομίζω ότι υπάρχει περίπτωση να μην κολλήσει στο τελωνείο, δυστυχώς. Ελπίζω κάποιος να γνωρίζει κάτι άλλο! Η προσαρμογή της τιμής ενδεχομένως να έχει να κάνει με το ΦΠΑ. Μέχρι τα €150, το αλί προσθέτει το ΦΠΑ και σου το χρεώνει και αυτό κατά το checkout. Αν ξεπεράσεις τα €150, ωστόσο, αφαιρεί το ΦΠΑ, χρεώνεσαι μονάχα την καθαρή τιμή των προϊόντων, και το ΦΠΑ το πληρώνεις στο τελωνείο όταν έρθουν εδώ. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
sakisgri Δημοσ. 30 Ιουνίου 2022 Share Δημοσ. 30 Ιουνίου 2022 (επεξεργασμένο) 5 ώρες πριν, strange_thomas είπε Καλησπέρα σε όλους, σκέφτομαι να κάνω την πρώτη μου μεγάλη παραγγελίας από AliExpress. (300€+) Υπάρχει περίπτωση να μην χρεωθώ τελωνείο? Βλέπω πως όταν βάλω το προϊόν στο καλάθι μου ριχνει την τιμή και μου αναφέρει πως έγινε προσαρμογή για λόγους φορολογίας... Τι σημαινει αυτό? Ότι έγραψε ο φίλος πιο πάνω συν ότι να προσέξεις τον τρόπο αποστολής να μην είναι κάποια ιδιωτική εταιρία όπως fedex dhl κτλ, θα πληρωσεις πολλά για τον εκτελωνισμό με ιδιωτική εταιρία. Κοίτα ο τρόπος αποστολής να είναι Aliexpress standard shipping με αυτόν τον τρόπο θα παραλάβουν το δέμα τα ΕΛΤΑ και θα το εκτελωνίσουν, η τιμή για δέματα άξιας από 150ε μέχρι 500€ είναι στα 20€ + περίπου 57€ που θα έχει αφαιρεθεί από το Aliexpress το φπα, δλδ πέρα από αυτά που θα πληρωσεις στο Aliexpress περίπου 243€ (χωρίς φπα) στα ΕΛΤΑ θα πληρωσεις άλλα 77€ περίπου (έξοδα εκτελωνισμού + φπα) Εδώ είναι ο τιμοκατάλογος ΕΛΤΑ για πάνω από 150 ευρώ αγορά - https://www.elta.gr/el-gr/ιδιώτες/αλληλογραφίαδέματα/εκτελωνισμός.aspx πατάς εκεί που γράφει Τιμοκατάλογο Ειδικών Τελών Εκτελωνισμού Μπορείς να δεις αν υπάρχει το προϊόν αυτό με αποστολή από Ευρωπαϊκή χώρα (δεν υπάρχει τελωνείο από Ευρώπη), κανε αναζήτηση το προϊόν και βάλε στο φίλτρο της εφαρμογής μια μια της ευρωπαϊκές χώρες και δες αν υπάρχει από Ευρώπη. Αν υπάρχει στείλε πρώτα μήνυμα τον πωλητή και ρωτά αν μπορεί να στείλει από την χώρα αυτή ( σπάνια αλλά καμία φορά δεν μπορούν και ας υπάρχει η επιλογή) Επίσης όταν έρθει το δέμα σημαντικό είναι να τραβήξεις βίντεο την στιγμή που ανοίγεις το δέμα και αν είναι κάτι ηλεκτρονικό να δεις αν δουλεύει κανονικά, για να έχεις απόδειξη αν τυχόν κάτι πάει στραβά να αποζημιωθείς. Ήθελα να πάρω μια θερμική κάμερα από Aliexpress άξιας περίπου στα 380€, τελικά την βρήκα στο Banggood με αποστολή από Τσεχία στα 305€ σε προσφορά σύνολο χωρίς τελωνεία και με παράδοση περίπου 10 μέρες. Ρίξε μια ματιά και εκεί. Επεξ/σία 30 Ιουνίου 2022 από sakisgri 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Mokatoras Δημοσ. 2 Ιουλίου 2022 Share Δημοσ. 2 Ιουλίου 2022 Καλησπερα σας θελω να αγορασω απο το aliexpress μια οθονη με πλαισιο για κινητο εχει 26.26€ γνωριζεται αν υσχυει οτι μεχρι 22 ευρω δεν χρεωνεσε τελωνειο;;; Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
sakisgri Δημοσ. 3 Ιουλίου 2022 Share Δημοσ. 3 Ιουλίου 2022 4 ώρες πριν, Mokatoras είπε Καλησπερα σας θελω να αγορασω απο το aliexpress μια οθονη με πλαισιο για κινητο εχει 26.26€ γνωριζεται αν υσχυει οτι μεχρι 22 ευρω δεν χρεωνεσε τελωνειο;;; Οχι δεν ισχύει πλέον. Τώρα μέχρι τα 150€ προπληρώνεις το φπα στο Aliexpress (είναι μέσα στην τιμή λέγεται VAT) όσο ο τρόπος αποστολής είναι ένα από τα παρακάτω δεν θα περάσει τελωνείο και δεν θα πληρωσεις τπτ παραπάνω από την αρχική τιμή. AliExpress Selection Saver AliExpress Saver Shipping Aliexpress Selection Standard AliExpress Standard Shipping AliExpress Premium Shipping Cainiao Super Economy Global Cainiao Super Economy Cainiao Standard For Special Goods Cainiao Heavy Parcel Line Κατά προτίμηση επέλεξε τρόπο αποστολής Aliexpress Standard Shipping, 1 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
vassar Δημοσ. 3 Ιουλίου 2022 Share Δημοσ. 3 Ιουλίου 2022 Καλημέρα σας, έκανα μια παραγγελία στο Ali με παράδοση από Czech Republic χωρίς να έχει διαθέσιμο tracking, ξέρουμε με πια μεταφορική γίνεται η παράδοση και αν υπάρχει περίπτωση να περάσει τελωνείο; Τι χρόνους να υπολογίζω για παράδοση; Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
sakisgri Δημοσ. 3 Ιουλίου 2022 Share Δημοσ. 3 Ιουλίου 2022 2 ώρες πριν, vassar είπε Καλημέρα σας, έκανα μια παραγγελία στο Ali με παράδοση από Czech Republic χωρίς να έχει διαθέσιμο tracking, ξέρουμε με πια μεταφορική γίνεται η παράδοση και αν υπάρχει περίπτωση να περάσει τελωνείο; Τι χρόνους να υπολογίζω για παράδοση; Καλημέρα Ανάλογα με τι έφυγε από Τσεχία, αν έφυγε με DHL με DHL θα παραλαβεις αν έφυγε με DPD μάλλον με ACS Θα παραλαβεις, Αν γράψεις με τι έφυγε ίσως κάποιος να ξέρει να σου πει με σιγουριά. Δεν υπάρχει τελωνείο από Ευρώπη σε Ευρώπη, είτε παραγγείλεις από μια πόλη στην Ελλάδα είτε από μια στην Ευρώπη είναι ακριβός το ίδιο. Καμιά 10αρια μέρες πάνω κάτω υπολόγισε , μου έχουν έρθει και σε 5 αλλά και σε 10 μέρες. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
vassar Δημοσ. 3 Ιουλίου 2022 Share Δημοσ. 3 Ιουλίου 2022 6 ώρες πριν, sakisgri είπε Καλημέρα Ανάλογα με τι έφυγε από Τσεχία, αν έφυγε με DHL με DHL θα παραλαβεις αν έφυγε με DPD μάλλον με ACS Θα παραλαβεις, Αν γράψεις με τι έφυγε ίσως κάποιος να ξέρει να σου πει με σιγουριά. Δεν υπάρχει τελωνείο από Ευρώπη σε Ευρώπη, είτε παραγγείλεις από μια πόλη στην Ελλάδα είτε από μια στην Ευρώπη είναι ακριβός το ίδιο. Καμιά 10αρια μέρες πάνω κάτω υπολόγισε , μου έχουν έρθει και σε 5 αλλά και σε 10 μέρες. Με DHL_CZ έφυγε, το φοβερό είναι ότι σήμερα το πρωί Κυριακή έκανα τη παραγγελία και τώρα το απόγευμα με ενημέρωσαν ότι στάλθηκε. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
sakisgri Δημοσ. 3 Ιουλίου 2022 Share Δημοσ. 3 Ιουλίου 2022 2 λεπτά πριν, vassar είπε Με DHL_CZ έφυγε, το φοβερό είναι ότι σήμερα το πρωί Κυριακή έκανα τη παραγγελία και τώρα το απόγευμα με ενημέρωσαν ότι στάλθηκε. Μια παραγγελία που έκανα από Banggood με αποστολή από Τσεχία εστάλη με DHL_CZ πήγε το δέμα πρώτα Γερμανία και από εκεί ήρθε Ελλάδα, μου το παρέδωσε η DHL στην Λάρισα και έκανε ακριβώς μια βδομάδα άλλα είχα τρακινγκ. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
vassar Δημοσ. 4 Ιουλίου 2022 Share Δημοσ. 4 Ιουλίου 2022 3 ώρες πριν, sakisgri είπε Μια παραγγελία που έκανα από Banggood με αποστολή από Τσεχία εστάλη με DHL_CZ πήγε το δέμα πρώτα Γερμανία και από εκεί ήρθε Ελλάδα, μου το παρέδωσε η DHL στην Λάρισα και έκανε ακριβώς μια βδομάδα άλλα είχα τρακινγκ. Μου έδωσαν και εμένα tracking, όταν έκανα την αγορά και διάλεξα τρόπο αποστολής έγραφε ότι δεν έχει tracking, τελικά όμως μου έδωσαν. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
manos_ir Δημοσ. 4 Ιουλίου 2022 Share Δημοσ. 4 Ιουλίου 2022 Στις 30/6/2022 στις 12:25 ΜΜ, strange_thomas είπε Καλησπέρα σε όλους, σκέφτομαι να κάνω την πρώτη μου μεγάλη παραγγελίας από AliExpress. (300€+) Υπάρχει περίπτωση να μην χρεωθώ τελωνείο? Βλέπω πως όταν βάλω το προϊόν στο καλάθι μου ριχνει την τιμή και μου αναφέρει πως έγινε προσαρμογή για λόγους φορολογίας... Τι σημαινει αυτό? Μιλάς με τον πωλητή , του λες αν γίνεται να σου βάλει στο πακέτο μικρότερη τιμή , επιλέγεις τον τρόπο αποστολής που θα σε καθοδηγήσει αυτός , και κάνεις τον σταυρό σου . αλλιώς σπάσε τα (αν είναι πολλά ) σε πολλές παραγγελίες με aliexpress standar (δεν μου εχει κολλήσει ποτέ) . Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
katanalwtis Δημοσ. 4 Ιουλίου 2022 Share Δημοσ. 4 Ιουλίου 2022 Καλησπέρα σε μικρό αντικείμενο από aliexpress αξίας 0.95€ με shipping 1.30€ και πληρωμένο vat 0.44€ τα ΕΛΤΑ μου ζήτησαν 0.18€ ΦΠΑ τελωνείου. Άλλαξε κάτι στο ΦΠΑ? Αναγκαστικά το πηρα γιατί δεν το βρίσκω Ελλάδα με μεγάλη βέβαια αναμονή και σπάσιμο νευρων χώρια το πανε ελα. Τι κάνω τώρα ζητάω τα χρήματα από τον κινέζο; Καταλαβαίνετε ότι δεν είναι για τα 0.18€ αλλά για τη κοροϊδία και τη ταλαιπωρία. Ευχαριστώ προκαταβολικά Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα