sakisgri Δημοσ. 6 Ιουνίου 2022 Δημοσ. 6 Ιουνίου 2022 39 λεπτά πριν, s93060 είπε Μπορώ να διαλέξω τρόπο αποστολής ; Υπάρχει τρόπος μα μην το πληρώσω τώρα ; Έχει φύγει το δέμα και δεν αλλάζει ο τρόπος αποστολής, αυτός ο τρόπος αποστολής είναι για ειδικά υλικά (υγρά σκόνες μπαταρίες κτλ) η άλλη επιλογή για ειδικά υλικά που είναι ασφαλές είναι το "Cainiao standard for special goods" αλλά κοστίζει παραπάνω. Αν αυτό που παράγγειλες δεν είναι σε αυτήν την κατηγορία μπορείς να μη παραλάβεις και να χάσεις ότι πλήρωσες και να παραγγείλεις από άλλο κατάστημα που να έχει άλλο τρόπο αποστολής εκτός από 'Cainiao Super Economy for Special Goods". Η πληρώνεις τα επιπλέον και κάνεις dispute (αμφισβήτηση) ανεβάζεις φώτο με το δέμα και μια με την απόδειξη ότι πλήρωσες 2 φορές φόρο και μπορεί να πάρεις τον φόρο ΜΟΝΟ πίσω που είναι λίγα. Η τα πληρώνεις μιας και είναι λίγα αλλά τώρα θα ξέρεις για μελλοντικές αγορές. 2
zananiro Δημοσ. 7 Ιουνίου 2022 Δημοσ. 7 Ιουνίου 2022 (επεξεργασμένο) Ενημερωτικά, παρέλαβα χτες δέμα με aliexpress saver shipping, φάνηκε στα ΕΛΤΑ ότι έφυγε από Ουγγαρία αλλά ποτέ ότι έφτασε Ελλάδα. Σταμάτησαν οι πληροφορίες στο αποστολή αντικειμένου. Χρόνος παράδοσης γύρω στις 20 ημέρες. Επεξ/σία 7 Ιουνίου 2022 από zananiro 2
NikosKallithea Δημοσ. 7 Ιουνίου 2022 Δημοσ. 7 Ιουνίου 2022 6 ώρες πριν, zananiro είπε Ενημερωτικά, παρέλαβα χτες δέμα με aliexpress saver shipping, φάνηκε στα ΕΛΤΑ ότι έφυγε από Ουγγαρία αλλά ποτέ ότι έφτασε Ελλάδα. Σταμάτησαν οι πληροφορίες στο αποστολή αντικειμένου. Χρόνος παράδοσης γύρω στις 20 ημέρες. Σε κανένα μηνα θα παραλαβεις, υπομονή
nikosgiann78 Δημοσ. 8 Ιουνίου 2022 Δημοσ. 8 Ιουνίου 2022 (επεξεργασμένο) Έκανα μια παραγγελία σε έναν πωλητή χθες, και βλέπω σήμερα ότι στον τρόπο αποστολής 'Aliexpress standard shipping', χρησιμοποιείται το PostNL σαν 'transit country post'. Συμβαίνει και σε άλλους; Επανήλθαν οι καλές εποχές του PostNL ξανά; (Με την ευκαιρία, να πω και κάτι που αφορά τις αποστολές 'Cainiao super economy' και 'Aliexpress saver shipping'. Είναι το ίδιο, ΑΛΛΑ..... όταν ανοίξεις dispute, το δέμα 'Aliexpress saver shipping' το διαχειρίζεται κατευθείαν η ομάδα του Aliexpress, ενώ το 'Cainiao super economy' το διαχειρίζεται τις πρώτες 5 μέρες ο ίδιος ο πωλητής-και μετά πάει στην ομάδα του Aliexpress-) Επεξ/σία 8 Ιουνίου 2022 από nikosgiann78 2
sakisgri Δημοσ. 8 Ιουνίου 2022 Δημοσ. 8 Ιουνίου 2022 9 ώρες πριν, nikosgiann78 είπε Έκανα μια παραγγελία σε έναν πωλητή χθες, και βλέπω σήμερα ότι στον τρόπο αποστολής 'Aliexpress standard shipping', χρησιμοποιείται το PostNL σαν 'transit country post'. Συμβαίνει και σε άλλους; Επανήλθαν οι καλές εποχές του PostNL ξανά; (Με την ευκαιρία, να πω και κάτι που αφορά τις αποστολές 'Cainiao super economy' και 'Aliexpress saver shipping'. Είναι το ίδιο, ΑΛΛΑ..... όταν ανοίξεις dispute, το δέμα 'Aliexpress saver shipping' το διαχειρίζεται κατευθείαν η ομάδα του Aliexpress, ενώ το 'Cainiao super economy' το διαχειρίζεται τις πρώτες 5 μέρες ο ίδιος ο πωλητής-και μετά πάει στην ομάδα του Aliexpress-) 6-6-22 πριν 2 μέρες έκανα με Aliexpress Standard Shipping και είναι LA*********HU.
golfakis4 Δημοσ. 9 Ιουνίου 2022 Δημοσ. 9 Ιουνίου 2022 Τα έχω γράψει και στο θέμα Αγορές από χώρες εκτός Ε.Ε - Part 2 αλλά δε φαίνεται να είναι ενεργό Παιδιά λίγο τα φώτα σας μου ήρθαν 2 δέματα από Αγγλία στα οποία έχω πληρωμένο το ΦΠΑ έχουν έρθει από την Παρασκευή, την Δευτέρα μίλησα με τα ΕΛΤΑ και μου έδωσαν ένα τηλέφωνο να πάρω 2103538144 ή 2103538150 στα οποία δε το σήκωσε ποτέ κανείς με πήρε μετα από κάποιες ώρες το 2103538144 και μου έδωσε το 2103538172 και το [email protected] γιατί είπε ότι αυτή δε μπορούσε να κάνει τίποτα τους έστειλα email στο [email protected] και στο [email protected] με τους κωδικούς των δεμάτων το IOSS και τα τιμολόγια που φαίνεται ότι έχω πληρώσει το ΦΠΑ αλλά μέχρι σήμερα δεν έχω δει τίποτα, μίλησα ξανά με τα ΕΛΤΑ και μου είπαν ότι θα τους στείλουν και αυτοί email για να μου απαντήσουν και ότι ή θα με έπαιρναν σήμερα τηλέφωνο ή θα μου απαντούσαν στο email το ποσό είναι γύρω στα 65 ευρώ και για τα 2 δέματα για αυτό δε ψήνομαι να τα ξαναπληρώσω, επικοινώνησα με την επιχείρηση στην Αγγλία και μου είπαν ότι αν δεν είναι σωστά τα στοιχεία τους πάνω στο δέμα ότι δε μπορεί να φύγει από την αποθήκη τους και να μιλήσω με το τελωνείο δίνοντας του το IOSS και τα τιμολόγια. Τι άλλο μπορώ να κάνω; Πως μπορώ να κινηθώ; Αξίζει να κάνω αίτηση αναδασμολόγησης η θα χρεωθώ τσάμπα άλλα 12 ευρώ; Συγνώμη για το διπλό post ψάχνω κάποιον που να έχει δικαιωθεί από το IOSS χωρίς να έχει πάρει λεφτά πίσω από aliexpress ή ebay από εκεί την ξέρω την διαδικασία
lektikos Δημοσ. 9 Ιουνίου 2022 Δημοσ. 9 Ιουνίου 2022 9 ώρες πριν, golfakis4 είπε Τα έχω γράψει και στο θέμα Αγορές από χώρες εκτός Ε.Ε - Part 2 αλλά δε φαίνεται να είναι ενεργό Παιδιά λίγο τα φώτα σας μου ήρθαν 2 δέματα από Αγγλία στα οποία έχω πληρωμένο το ΦΠΑ έχουν έρθει από την Παρασκευή, την Δευτέρα μίλησα με τα ΕΛΤΑ και μου έδωσαν ένα τηλέφωνο να πάρω 2103538144 ή 2103538150 στα οποία δε το σήκωσε ποτέ κανείς με πήρε μετα από κάποιες ώρες το 2103538144 και μου έδωσε το 2103538172 και το [email protected] γιατί είπε ότι αυτή δε μπορούσε να κάνει τίποτα τους έστειλα email στο [email protected] και στο [email protected] με τους κωδικούς των δεμάτων το IOSS και τα τιμολόγια που φαίνεται ότι έχω πληρώσει το ΦΠΑ αλλά μέχρι σήμερα δεν έχω δει τίποτα, μίλησα ξανά με τα ΕΛΤΑ και μου είπαν ότι θα τους στείλουν και αυτοί email για να μου απαντήσουν και ότι ή θα με έπαιρναν σήμερα τηλέφωνο ή θα μου απαντούσαν στο email το ποσό είναι γύρω στα 65 ευρώ και για τα 2 δέματα για αυτό δε ψήνομαι να τα ξαναπληρώσω, επικοινώνησα με την επιχείρηση στην Αγγλία και μου είπαν ότι αν δεν είναι σωστά τα στοιχεία τους πάνω στο δέμα ότι δε μπορεί να φύγει από την αποθήκη τους και να μιλήσω με το τελωνείο δίνοντας του το IOSS και τα τιμολόγια. Τι άλλο μπορώ να κάνω; Πως μπορώ να κινηθώ; Αξίζει να κάνω αίτηση αναδασμολόγησης η θα χρεωθώ τσάμπα άλλα 12 ευρώ; Συγνώμη για το διπλό post ψάχνω κάποιον που να έχει δικαιωθεί από το IOSS χωρίς να έχει πάρει λεφτά πίσω από aliexpress ή ebay από εκεί την ξέρω την διαδικασία Απο ebay είναι τα δέματα που περιμένεις;
golfakis4 Δημοσ. 10 Ιουνίου 2022 Δημοσ. 10 Ιουνίου 2022 Όχι φίλε μου από μια άλλη μεγάλη εταιρία στην Αγγλία αύριο θα πάω στο ταχυδρομείο για αίτηση αναδασμολογησης θα επιστρέψω με νέα κάποια στιγμή. 1
dioz Δημοσ. 10 Ιουνίου 2022 Δημοσ. 10 Ιουνίου 2022 Την προηγούμενη εβδομάδα έβαλα μια παραγγελία 2 προιόντα (στο ίδιο καλάθι δλδ) και στο τέλος με χρέωσε μεταφορικά για το κάθε ένα προιόν ξεχωριστά. Δηλαδή θεώρησε οτι έκανα 2 ξεχωριστές παραγγελίες και μου έδωσε και 2 διαφορετικά tracking numbers. Χθες το πρωί έλαβα αυτοματοποιημένο μήνυμα οτι έγινε combined shipping και μου ηρθέ νέο tracking. Δηλαδή τα λαμόγια οι κινέζοι στην αρχή με χρέωσαν διπλά μεταφορικά και καλά για 2 αποστολές και τώρα τις ενοποίησαν σε μία αποστολή. Μπορώ να κάνω κατι για το διπλό καπέλο των μεταφορικών?
sakisgri Δημοσ. 10 Ιουνίου 2022 Δημοσ. 10 Ιουνίου 2022 (επεξεργασμένο) 6 ώρες πριν, dioz είπε Την προηγούμενη εβδομάδα έβαλα μια παραγγελία 2 προιόντα (στο ίδιο καλάθι δλδ) και στο τέλος με χρέωσε μεταφορικά για το κάθε ένα προιόν ξεχωριστά. Δηλαδή θεώρησε οτι έκανα 2 ξεχωριστές παραγγελίες και μου έδωσε και 2 διαφορετικά tracking numbers. Χθες το πρωί έλαβα αυτοματοποιημένο μήνυμα οτι έγινε combined shipping και μου ηρθέ νέο tracking. Δηλαδή τα λαμόγια οι κινέζοι στην αρχή με χρέωσαν διπλά μεταφορικά και καλά για 2 αποστολές και τώρα τις ενοποίησαν σε μία αποστολή. Μπορώ να κάνω κατι για το διπλό καπέλο των μεταφορικών? Δεν είναι διπλά μεταφορικά , τα μεταφορικά πάνε με το μέγεθος και βάρος του δέματος είναι λογικό να χρεωθεί το κάθε ένα ξεχωριστά, παντού έτσι κάνουν, άλλο όταν παίρνουμε από Ελλάδα. Μόνο όταν πάρεις παραπάνω από 1 προϊών από το ίδιο κατάστημα πέφτουν τα μεταφορικά, συνήθους στο 60% και αυτό αλλάζει από κατάστημα σε κατάστημα. Όσο για το combined σε συμφέρει γιατί θα έρθει 1 δέμα και αν πριν ήταν saver shipping η κάτι άλλο τώρα θα είναι standard shipping δλδ συστημένο που σε συμφερει. Επεξ/σία 10 Ιουνίου 2022 από sakisgri 2
Achileas7 Δημοσ. 13 Ιουνίου 2022 Δημοσ. 13 Ιουνίου 2022 Καλησπέρα Θέλω να κάνω αγορά απο alliexpress κόστους 260€ χωρίς ΦΠΑ. Το ΦΠΑ το βγάζει στο τέλος λόγο της νομοθεσίας. Αν καταλαβάινω σωστά, θα πληρώσω το ΦΠΑ στα ΕΛΤΑ + κάποια έξοδα εκτελωνισμού όπου τα έξοδα εκτελωνισμού είναι 20€. Έχει κάνει κάποιος αγορά πάνω από 150€ να μου πει για την διαδικασία; Είναι απλή, δηλαδή απλά παραλαμβάνω από ΕΛΤΑ και πληρώνω το κόστος ή έχει κάποιο μπέρδεμα για τον υπολογισμό του κόστους από τα ΕΛΤΑ; Επίσης η διαδικασία είναι σχετικά γρήγορη ή θα περιμένω κανένα 2μηνο για να εκτελωνιστεί η παραγγελία μου;
nikosgiann78 Δημοσ. 13 Ιουνίου 2022 Δημοσ. 13 Ιουνίου 2022 18 ώρες πριν, Achileas7 είπε Καλησπέρα Θέλω να κάνω αγορά απο alliexpress κόστους 260€ χωρίς ΦΠΑ. Το ΦΠΑ το βγάζει στο τέλος λόγο της νομοθεσίας. Αν καταλαβάινω σωστά, θα πληρώσω το ΦΠΑ στα ΕΛΤΑ + κάποια έξοδα εκτελωνισμού όπου τα έξοδα εκτελωνισμού είναι 20€. Έχει κάνει κάποιος αγορά πάνω από 150€ να μου πει για την διαδικασία; Είναι απλή, δηλαδή απλά παραλαμβάνω από ΕΛΤΑ και πληρώνω το κόστος ή έχει κάποιο μπέρδεμα για τον υπολογισμό του κόστους από τα ΕΛΤΑ; Επίσης η διαδικασία είναι σχετικά γρήγορη ή θα περιμένω κανένα 2μηνο για να εκτελωνιστεί η παραγγελία μου; Τι προϊόν είναι αυτό που θέλεις να πάρεις;
sakisgri Δημοσ. 14 Ιουνίου 2022 Δημοσ. 14 Ιουνίου 2022 (επεξεργασμένο) Στις 13/6/2022 στις 8:58 ΜΜ, nikosgiann78 είπε Τι προϊόν είναι αυτό που θέλεις να πάρεις; Αφού δεν απαντάει ο φίλος και έχω και εγώ την ίδια απορία θα απαντήσω εγώ 😉 Εμένα με ενδιαφέρει αυτό https://www.aliexpress.com/item/1005003665936386.html?spm=a2g0o.search0304.0.0.1cd15ff60rOGK9&algo_pvid=b26bb96a-193b-422b-8b8f-ed23db536c9f&algo_exp_id=b26bb96a-193b-422b-8b8f-ed23db536c9f-13&pdp_ext_f={"sku_id"%3A"12000028980373846"}&pdp_npi=2%40dis!EUR!!357.29!!!12.69!!%402101d64d16552332535323827e7517!12000028980373846!sea&gatewayAdapt=glo2nld Από αποθήκη στην Ευρώπη το βρίσκω περίπου 430€ σύνολο. Επεξ/σία 14 Ιουνίου 2022 από sakisgri
Achileas7 Δημοσ. 15 Ιουνίου 2022 Δημοσ. 15 Ιουνίου 2022 Στις 13/6/2022 στις 8:58 ΜΜ, nikosgiann78 είπε Τι προϊόν είναι αυτό που θέλεις να πάρεις; Multimedia αυτοκινήτου. Σαφέστατα ανώτερη ποιότητα από ότι βρήσκεις εδώ και σε τιμή πολύ πιο κάτω
Dev_angel Δημοσ. 15 Ιουνίου 2022 Δημοσ. 15 Ιουνίου 2022 (επεξεργασμένο) Καλησπέρα σε όλους. Έχω παραγγείλει από τις 18/5 μια κάρτα δικτύου από το AliExpress. Μου τη στείλανε με Cainiao, έφυγε απο Κίνα, πέρασε απο Βουδαπέστη, 08/6 πέρασε και το Ελληνικό Τελωνείο και τώρα λέει Out for delivery / Received by local delivery company. Ξέρει κανένας με τι θα παραδοθεί και αν θα πάρει ακόμα μέρες? Φοβάμαι μην παραδοθεί με τίποτα ΕΛΤΑ και το πετάξουνε στην είσοδο της πολυκατοικίας. Επεξ/σία 15 Ιουνίου 2022 από Dev_angel
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα