Προς το περιεχόμενο

Αγορες απο Aliexpress, τελωνειο.

SnAk3

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Απαντ. 7,7k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Πάμε τώρα να δούμε κάτι που είναι πολύ πιο 'ψαγμένο'.... έχω κάνει μια παραγγελία με αυτά τα τζελ τουαλέτας.....

Ο Κινέζος, αποφάσισε να το στείλει με Cainiao super economy, που ουσιαστικά είναι το ίδιο με το Aliexpress saver shipping (UA651818722HU tracking number)....

Για πάμε να δούμε το tracking number.... Το δέμα επιστρέφει πίσω, γιατί περιέχει μέσα υγρό προϊόν. Είναι αυτό που έχω πει.... ότι δεν μπορείς να στείλεις 'ειδικά προϊόντα' με 'κανονικούς' τρόπους αποστολής.

Του έχω στείλει μήνυμα τώρα για να δω αν μου γυρίσει τα λεφτά πίσω, ή, αν θα τα ξαναστείλει (και να δω τον νέο τρόπο αποστολής, πάντα σε συνοεννόηση μαζί του πλέον)!!! :)

1.png

2.png

Χωρίς τίτλο.png

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Καλημέρα παιδιά.

Θέλω να παραγγείλω κάτι θήκες και ένα καλώδιο από το ali και μου βγαίνει σύνολο 28.99 εκ των οποίων τα 11.18 είναι μεταφορικά όλα με aliexpress saver. Δύο ερωτήσεις:

1. Σαν τελικό κόστος είναι με τα  μεταφορικά (28.99 euro) ή χωρίς τα μεταφορικά (17,82 euro)?

2. Θα περάσει τελωνείο το πακέτο?

Ευχαριστώ εκ των προτέρων

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
6 ώρες πριν, sxetikos13 είπε

Καλημέρα παιδιά.

Θέλω να παραγγείλω κάτι θήκες και ένα καλώδιο από το ali και μου βγαίνει σύνολο 28.99 εκ των οποίων τα 11.18 είναι μεταφορικά όλα με aliexpress saver. Δύο ερωτήσεις:

1. Σαν τελικό κόστος είναι με τα  μεταφορικά (28.99 euro) ή χωρίς τα μεταφορικά (17,82 euro)?

2. Θα περάσει τελωνείο το πακέτο?

Ευχαριστώ εκ των προτέρων

Καλημέρα. Ναι είναι με μεταφορικά η τιμή και με το φπα (VAT) πληρωμένο, με aliexpress saver και aliexpress standard θα πάει Ουγγαρία το δέμα εκεί θα περάσει τελωνείο και μετά θα έρθει Ελλάδα θα παραλάβουν τα ΕΛΤΑ και θα στο φέρουν σπίτι χωρίς κανένα επιπλέον κόστος από την αρχική τιμή.

Πιο πιθανών τα δέματα σου να σταλούν σε ενοποιημένη αποθήκη και να γίνει combined delivery δλδ θα γίνουν όλα ένα δέμα και θα αναβαθμιστεί η αποστολή σε Aliexpress standard shipping.

Επεξ/σία από sakisgri
  • Like 1

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Καλησπέρα !

Μία σύντομη ερώτηση καθώς πρόκειται να πάρω ίσως για πρώτη φορά από Aliexpress:

Στο παρακάτω το Aliexpress Standard Shipping μπλέκει με τελωνεία 24% επί του 33ε + 2,5ε ή θα είμαι εντάξει;

Ευχαριστώ!

image.png.101dfd08eb4d7b92a8c9acda61ae73ab.png

Επεξ/σία από Tetix

2 ώρες πριν, sakisgri είπε

Καλημέρα. Ναι είναι με μεταφορικά η τιμή και με το φπα (VAT) πληρωμένο, με aliexpress saver και aliexpress standard θα πάει Ουγγαρία το δέμα εκεί θα περάσει τελωνείο και μετά θα έρθει Ελλάδα θα παραλάβουν τα ΕΛΤΑ και θα στο φέρουν σπίτι χωρίς κανένα επιπλέον κόστος από την αρχική τιμή.

Πιο πιθανών τα δέματα σου να σταλούν σε ενoπoιοιμενη αποθήκη και να γίνει combined delivery δλδ θα γίνουν όλα ένα δέμα και θα αναβαθμιστεί η αποστολή σε Aliexpress standard shipping.

Eυχαριστώ πολύ για την απάντηση.

Είχα μείνει στο όριο των 22 ευρώ και δεν ήμουν σίγουρος τι ισχύει με το τελωνείο.

Αυτό που λες με την ενοποιημένη αποθήκη ισχύει. Πρόσφατα είχα παραγγείλει πάλι 2-3 πράγματα μικρότερης αξίας και μου ήρθαν όλα μαζί σε ένα φάκελο.

• Like 1

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
8 ώρες πριν, Tetix είπε

Καλησπέρα !

Μία σύντομη ερώτηση καθώς πρόκειται να πάρω ίσως για πρώτη φορά από Aliexpress:

Στο παρακάτω το Aliexpress Standard Shipping μπλέκει με τελωνεία 24% επί του 33ε + 2,5ε ή θα είμαι εντάξει;

Ευχαριστώ!

image.png.101dfd08eb4d7b92a8c9acda61ae73ab.png

Καλησπέρα. Στην τιμή είναι ήδη το ΦΠΑ, κάτω από την τιμή θα δεις που γράφει "Price includes VAT" που σημαίνει στην τιμή συμπεριλαμβάνεται το ΦΠΑ. Με αυτόν τον τρόπο αποστολής το δέμα σου θα πάει πρώτα Ουγγαρία θα περάσει εκεί τελωνείο θα έρθει Ελλάδα θα το παραλάβουν τα ΕΛΤΑ και θα στο φέρουν σπίτι με κανένα επιπλέον κόστος από ότι πληρώσεις στο Aliexpress δλδ 32,59 (προϊών) + 2,40 (μεταφορικά) = 34,99

8 ώρες πριν, sxetikos13 είπε

Eυχαριστώ πολύ για την απάντηση.

Είχα μείνει στο όριο των 22 ευρώ και δεν ήμουν σίγουρος τι ισχύει με το τελωνείο.

Αυτό που λες με την ενοποιημένη αποθήκη ισχύει. Πρόσφατα είχα παραγγείλει πάλι 2-3 πράγματα μικρότερης αξίας και μου ήρθαν όλα μαζί σε ένα φάκελο.

Τώρα πλέον μέχρι τα 150€ προπληρώνεις το ΦΠΑ και δεν περνάει τελωνείο. Πάνω από τα 150€ θα πληρώσεις το ΦΠΑ στην Ελλάδα ( αφαιρείται αυτόματα από την τιμή όταν πατήσεις Buy now στο Aliexpress) συν έξοδα εκτελωνισμού ανάλογα με την τιμή του προϊόντος.

Επεξ/σία από sakisgri

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
10 ώρες πριν, sakisgri είπε

Καλησπέρα. Στην τιμή είναι ήδη το ΦΠΑ, κάτω από την τιμή θα δεις που γράφει "Price includes VAT" που σημαίνει στην τιμή συμπεριλαμβάνεται το ΦΠΑ. Με αυτόν τον τρόπο αποστολής το δέμα σου θα πάει πρώτα Ουγγαρία θα περάσει εκεί τελωνείο θα έρθει Ελλάδα θα το παραλάβουν τα ΕΛΤΑ και θα στο φέρουν σπίτι με κανένα επιπλέον κόστος από ότι πληρώσεις στο Aliexpress δλδ 32,59 (προϊών) + 2,40 (μεταφορικά) = 34,99

Τώρα πλέον μέχρι τα 150€ προπληρώνεις το ΦΠΑ και δεν περνάει τελωνείο. Πάνω από τα 150€ θα πληρώσεις το ΦΠΑ στην Ελλάδα ( αφαιρείται αυτόματα από την τιμή όταν πατήσεις Buy now στο Aliexpress) συν έξοδα εκτελωνισμού ανάλογα με την τιμή του προϊόντος.

Αυτό ότι αφαιρείται αυτόματα ο εκάστοτε ΦΠΑ πάνω από τα 150€ πατώντας το buy now δεν το έχω δει σε ένα προϊόν που έχει αξία 165€.Λέει vat included και πατώντας το να το αγοράσω συνεχίζει να έχει την ίδια τιμη.Μηπως τυχαίνει να το εφαρμόζει κάποιο συγκεκριμένο μαγαζί αυτό που λες και όχι γενικότερα το Ali? 

Επεξ/σία από grip

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
12 ώρες πριν, grip είπε

Αυτό ότι αφαιρείται αυτόματα ο εκάστοτε ΦΠΑ πάνω από τα 150€ πατώντας το buy now δεν το έχω δει σε ένα προϊόν που έχει αξία 165€.Λέει vat included και πατώντας το να το αγοράσω συνεχίζει να έχει την ίδια τιμη.Μηπως τυχαίνει να το εφαρμόζει κάποιο συγκεκριμένο μαγαζί αυτό που λες και όχι γενικότερα το Ali? 

Σε οποίο μαγαζί το έχω δοκιμάσει το κάνει, και τώρα μόλις το ξανά δοκίμασα και γράφει συγκεκριμένα  Price Adjustmenent  -€ 83.08.   Το προϊών που δοκίμασα έκανε €418,05 στο σύνολο γράφει All Total €346,20. αλλά πάλι γράφει VAT included και ας έχει αφαιρεθεί.

edit. Μόλις ξανά δοκίμασα και είδα ότι σε κανένα κάτω από τα 180€ δεν αφαιρείται το φπα, πάνω από τα 180€ σε όλα αφαιρέθηκε. Μάλλον πρέπει να επικοινωνήσεις με τον πωλητή για κάτω από 180€. Αν ξέρει κάποιος κάτι να μας ενημερώσει.

Επεξ/σία από sakisgri
  • Like 1

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Καλημέρα,

Δυστυχώς δεν εντόπισα το συγκεκριμένο θέμα πριν κάνω την πρώτη μου παραγγελία από AliExpress .

Αγόρασα στις 16/05 προϊόντα αξίας 6 ευρώ και με την έκπτωση νέου μέλους πλήρωσα 1,90€ με την ένδειξη VAT included. Η αποστολή έγινε με Cainiao super economy global και το δέμα έφτασε σήμερα στη Βουδαπέστη.

Τι πιθανότητες έχω για τελωνείο ;

Σε περίπτωση τελωνείου  η απόδειξη που έχω από το κατάστημα θα μου χρησιμεύσει σε κάτι; 

Ευχαριστώ πολύ 

Επεξ/σία από a16

4 ώρες πριν, s93060 είπε

Καλησπέρα μόλις μου ήρθε να πληρώσω 2.81€ τελωνείο είναι φυσιολογικό αφού έχω πληρώσει το vat 

5139F4D9-F336-4F7E-980A-818A9E9C6499.jpeg

Από ποια πλατφόρμα ειναι αγορασμένο; με τι τρόπο αποστολής; κανονικά δεν θα έπρεπε να πληρώσεις με την προϋπόθεση ότι είναι δηλωμένος σωστά ο φόρος στο σύστημα 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
6 ώρες πριν, a16 είπε

Καλημέρα,

Δυστυχώς δεν εντόπισα το συγκεκριμένο θέμα πριν κάνω την πρώτη μου παραγγελία από AliExpress .

Αγόρασα στις 16/05 προϊόντα αξίας 6 ευρώ και με την έκπτωση νέου μέλους πλήρωσα 1,90€ με την ένδειξη VAT included. Η αποστολή έγινε με Cainiao super economy global και το δέμα έφτασε σήμερα στη Βουδαπέστη.

Τι πιθανότητες έχω για τελωνείο ;

Σε περίπτωση τελωνείου  η απόδειξη που έχω από το κατάστημα θα μου χρησιμεύσει σε κάτι; 

Ευχαριστώ πολύ 

Το δέμα σου θα περάσει τελωνείο στη Βουδαπέστη μετά όταν έρθει Ελλάδα θα το παραλάβουν τα ΕΛΤΑ και θα στο φέρουν σπίτι με κανένα επιπλέον κόστος από αυτό που έχεις πληρώσει ήδη. Ο μόνος τρόπος αποστολής που μπορεί να πληρώσεις εξτρά είναι το "Cainiao super economy for special goods" όλοι οι άλλοι τρόποι αποστολής με Cainiao και Aliexpress είναι ασφαλές δεν πληρώνεις τπτ παραπάνω. Να σημειώσω ότι ο τρόπος αποστολής που επέλεξες είναι semi trackable δλδ θα δεις ότι έφτασε Αθήνα και μετά δεν θα δεις άλλη ενημέρωση και επειδή είναι μη συστημένο θα το αφήσει ο ταχυδρόμος και θα φύγει σαν ένα γραμμα  (χωρίς υπογραφή)

1 ώρα πριν, s93060 είπε

Από alliexpress και εγώ αυτό ήξερα ότι αν είναι το vat πληρωμένο είσαι οκ 

638CF02C-128A-4045-B0F4-62D02F9A1BBB.jpeg

Νομίζω ο τρόπος αποστολής είναι "Cainiao super economy for special goods", είναι ο μοναδικός τρόπος που έχει θέμα και περνάνε τα δέματα τελωνείο ( λίγο πιο παλιά δεν είχε θέμα) αν κοιτάξεις μερικές σελίδες πιο πίσω να δεις πολλά άτομα να αναφέρουνε ότι τους ήρθε να πληρώσουν επιπλέον με αυτόν τον τρόπο. Όλοι οι άλλοι τρόποι αποστολής με Cainiao και Aliexpress είναι ασφαλές.

Παραγγελία με Aliexpress standard shipping έγινε στης 15-5-22, την άλλη μέρα και οι τρεις πωλητές στείλανε το δέμα πέρασε 3 αποθήκες στην Κίνα έγινε combined και αύριο λογικά θα παραλάβω, Μακάρι να μην ήταν τυχαίο και να μας πάνε έτσι και καλύτερα στο μέλλον.

Η εφαρμογή είναι το TrackChecker Mobile μακράν το καλύτερο με την πιο γρήγορη ενημέρωση από όσα έχω δοκιμάσει.

https://play.google.com/store/apps/details?id=com.metalsoft.trackchecker_mobile&hl=el&gl=US

Screenshot_20220606-174645_TrackChecker Mobile.jpg

Screenshot_20220606-174655_TrackChecker Mobile.jpg

Screenshot_20220606-174718_TrackChecker Mobile.jpg

Επεξ/σία από sakisgri
  • Thanks 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...