sakisgri Δημοσ. 2 Ιουνίου 2022 Share Δημοσ. 2 Ιουνίου 2022 (επεξεργασμένο) 3 ώρες πριν, NikosKallithea είπε Επίσης ξεχασα να γραψω οτι δεν αγοράστηκαν την ιδια μέρα, αλλα σε διάρκεια 3 ημερων Θα φανε βεβαια απο μενα ολοι ενα αστέρι, για πρωτη φορα, μετα απο χρόνια αγορών Σε αυτό που λες με της 3 μέρες διαφορά άλλος πωλητής μπορεί να στείλει το δέμα μετά από 3 μέρες και άλλος την επόμενη μέρα, άρα και μετά από 3 μέρες να παραγγείλεις μπορεί να πάνε μαζί στο κέντρο διαλογής και να γίνουν combined. Αν δεν θέλεις να γίνει combined πρέπει να περιμένεις να φύγει το ένα δέμα από το κέντρο διαλογής πριν παραγγείλεις το άλλο. Mια φορά έκανα 5 παραγγελίες όλα saver με τον σκοπό να γίνουν combined και standard shipping όλα εκτός από ένα έφυγαν από τους πωλητές σε 3-4 μέρες περίμενε άλλες 2-3 το Aliexpress το άλλο αλλά δεν το έστειλε ο πωλητής και έφυγαν τα υπόλοιπα με combined και το ένα ήρθε μόνο του σαν saver. 1 ώρα πριν, zananiro είπε Και σε εμένα έτσι έγινε στις τελευταίες παραγγελίες που έκανα. Να σου πω την αλήθεια βολεύει γιατί έρχονται όλες οι παραγγελίες μαζεμένες σε ένα δέμα και ενώ σε μερικές είχα πληρώσει saver shipping τα έστειλαν με standard shipping που είναι πιο γρήγορη και μέχρι τώρα ασφαλής. Μεταφορικά εννοείται θα πληρώσεις για κάθε μία ξεχωριστά γιατί το κέντρο Διαλογής μπορεί να είναι σε άλλη πόλη από αυτήν που είναι οι πωλητές. Έτσι γίνεται πχ και από banggood, για κάθε προϊόν πληρώνεις ξεχωριστά μεταφορικά. Εγώ επειδή συνήθους παραγγέλνω ηλεκτρονικά εξαρτήματα και εργαλεία κοιτάω να πάρω ότι θέλω από ένα μαγαζί, έτσι πέφτουν τα μεταφορικά πληρώνεις περίπου το 60% από τι θα πλήρωνες αν τα έπαιρνες ένα ένα από διάφορα μαγαζιά. Βεβαία αλλάζει από μαγαζί σε μαγαζί σε αλλά μειώνετε παραπάνω σε άλλα λιγότερο, απλός πατάς Buy Now και εκεί βλέπεις πόσο έχουν πέσει τα μεταφορικά πριν την αγορά. Επεξ/σία 2 Ιουνίου 2022 από sakisgri Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
nikosgiann78 Δημοσ. 2 Ιουνίου 2022 Share Δημοσ. 2 Ιουνίου 2022 (επεξεργασμένο) 1 ώρα πριν, Tulipbaek είπε Σ' ευχαριστώ, φίλε μου! Πολύ δεν έχει αργήσει, όμως, ακόμη και για τα δεδομένα του Αλί; Δεν είναι σκόνη κλπ, αλλά έχει μαγνητάκι πάνω, και δεν ξέρω αν αυτό "κολλάει" ή χρήζει ειδικής μεταχείρισης στα αεροδρόμια. Το Uzbekistan Post, είναι περίεργο και απρόβλεπτο... Το δέμα σου μπορεί να είναι και ήδη εδώ, απλά δεν το έβαλαν ακόμα στον τελωνειακό έλεγχο!!! (ώστε να το δεις στο σύστημα των ΕΛΤΑ). Πάντως αν έχεις καμιά τύχη (και δεν πάει για έλεγχο), να μας πεις για να προσπαθήσω να βρω τι διαφορετικό έγινε!!! Ο μαγνήτης ανήκει στα λεγόμενα 'special goods', για αυτό και χρησιμοποίησε ο πωλητής αυτόν τον τρόπο αποστολής!!! Το ξέρω από μεγάφωνα (που και εκείνα έχουν μαγνήτη) που είχα και εγώ πρόβλημα με κανονικό shipping, και έπρεπε ο πωλητής να χρησιμοποιήσει 'special line' για 'special goods'!!! Να 'σαι καλά φίλος... όσο μπορώ βοηθάω πάντως!!! Επεξ/σία 2 Ιουνίου 2022 από nikosgiann78 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
jason0 Δημοσ. 2 Ιουνίου 2022 Share Δημοσ. 2 Ιουνίου 2022 Εμεις που χρεωθήκαμε εκτελωνισμό ενώ εχουμε πληρωσει τους φορους στο ali..πληρωνουμε κανονικα στα ελτα τους φορους και μετα επιστρεφονται απο το ali ή δεν παιζει κατι τετοιο; Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
sakisgri Δημοσ. 3 Ιουνίου 2022 Share Δημοσ. 3 Ιουνίου 2022 10 ώρες πριν, jason0 είπε Εμεις που χρεωθήκαμε εκτελωνισμό ενώ εχουμε πληρωσει τους φορους στο ali..πληρωνουμε κανονικα στα ελτα τους φορους και μετα επιστρεφονται απο το ali ή δεν παιζει κατι τετοιο; Ναι αλλά μόνο το φπα, μπορείς να κάνεις dispute και να ανεβάσεις την απόδειξη ότι πλήρωσες ξανά το φπα και λογικά θα στα επιστρέψουν η θα έχεις μείωση στην επόμενη παραγγελία κάτι τέτοιο. Εκτός αν θες να κάνεις παράπονα και για τα έξοδα εκτελωνισμού και ότι βγει. έχω γράψει για έναν άλλον χρήστη ένα στα αγγλικά θα στο βάλω εδώ αν θες κανε αντιγραφή επικόλληση μόνο άλλαξε της τιμές. Gentlemen of Aliexpress as you know in Europe when we pay the VAT up to 150 ευrο and you correctly inform the system of my country through IOSS my parcel does not go through customs and I would not pay more than the original price, I paid for the product 2,50 euro VAT included the parcel came and they want me to pay 2,89 euro (tax and customs) more to collect it. If I had known that I would pay so much more I would never have ordered either me either dozens of other people that we discuss on a blog about this particular problem. Please tell me what i should do, If i pay it will cost me double what it should of if i dont they would probably destroy the parcel. It's not my fault and I would like a solution please if you want us as your customers in the future. Καλά είναι να ανεβάσεις και απόδειξη ότι σου ζητάνε να πληρώσεις αυτά η αν πλήρωσες ανέβασε και την απόδειξη. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
NeCrOmAnCeR19 Δημοσ. 3 Ιουνίου 2022 Share Δημοσ. 3 Ιουνίου 2022 (επεξεργασμένο) Να και το δικο μου με cainao super economy for special goods Επεξ/σία 3 Ιουνίου 2022 από NeCrOmAnCeR19 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
x-files Δημοσ. 3 Ιουνίου 2022 Share Δημοσ. 3 Ιουνίου 2022 Και σε μένα το ίδιο, έλαβα 2 μηνύματα από ελτα για 2 δέματα τα οποία εστάλησαν με uzbekistan post,η άξια είναι 1.06 για το ένα κ 2.07 για το άλλο,και για να τα παραλάβω θα πρέπει να πληρώσω +2.50€ για το καθένα σύνολο 5€ παραπάνω,ασ τα πετάξουν.. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
mern Δημοσ. 3 Ιουνίου 2022 Share Δημοσ. 3 Ιουνίου 2022 (επεξεργασμένο) Τελικά σήμερα παρέλαβα στο γραμματοκιβώτιο το αντικείμενο χωρίς κάποιο επιπλέον κόστος με Cainiao Super Economy for Special Goods οπότε win. @nikosgiann78 Άμα θέλετε κάποιο tracking είναι αυτό LP00509778271106 Επεξ/σία 3 Ιουνίου 2022 από mern 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
nikosgiann78 Δημοσ. 3 Ιουνίου 2022 Share Δημοσ. 3 Ιουνίου 2022 (επεξεργασμένο) 2 ώρες πριν, mern είπε Τελικά σήμερα παρέλαβα στο γραμματοκιβώτιο το αντικείμενο χωρίς κάποιο επιπλέον κόστος με Cainiao Super Economy for Special Goods οπότε win. @nikosgiann78 Άμα θέλετε κάποιο tracking είναι αυτό LP00509778271106 Στην σελίδα της Cainiao, δεν φαίνεται το 'next tracking number', πράγμα που με κάνει να σκεφτώ ότι ίσως δεν στο έστειλαν με 'Cainiao super economy for special goods', και στο έστειλαν με σκέτο 'Cainiao super economy'. Έχεις κάποια φωτογραφία από το δέμα από έξω, που να φαίνεται το 'πραγματικό' tracking number που σου παραδόθηκε; 8 ώρες πριν, NeCrOmAnCeR19 είπε Να και το δικο μου με cainao super economy for special goods Πρόσεξε τώρα το ωραίο εδώ.... σου χρέωσαν μόνο τον εκτελωνισμό, χωρίς το ΦΠΑ!!! Το έχω δει και εγώ κάποιες φορές σε μένα, αλλά δεν έχω καταλάβει πότε χρεώνουν τον εκτελωνισμό μόνο, και πότε και τον ΦΠΑ Επεξ/σία 3 Ιουνίου 2022 από nikosgiann78 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
rwea25a Δημοσ. 3 Ιουνίου 2022 Share Δημοσ. 3 Ιουνίου 2022 Η εμπειρία που έχω ως τώρα μου λέει ότι ελέγχουν δειγματοληπτικά και βάζουν έναν φόρο, με βάσει την τιμολογιακή πολιτική. Αν δεν είναι βέβαιοι και έχουν στοιχεία επικοινωνίας, σου στέλνουν μήνυμα, ζητώντας αποδείξεις, αν όχι, βμσκυ ρίχνουν στο κεφάλι 2.5€ + ό,τι τους κ... ΕΛΤΑ, ΝΠΙΔ από τα LIDL ... Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
NeCrOmAnCeR19 Δημοσ. 3 Ιουνίου 2022 Share Δημοσ. 3 Ιουνίου 2022 Προσωπικά , οτιδήποτε εχω παρει απο AliExpress απο 1 ευρω μεχρι και 10 ευρω παντα με χρεωνουν το 2.50 ευρω !!! Στις μικρές αξιες δεν μπαίνω καν στον κόπο να παω να τα πάρω . Ας τα πετάξουν .... Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
sakisgri Δημοσ. 4 Ιουνίου 2022 Share Δημοσ. 4 Ιουνίου 2022 1 ώρα πριν, NeCrOmAnCeR19 είπε Προσωπικά , οτιδήποτε εχω παρει απο AliExpress απο 1 ευρω μεχρι και 10 ευρω παντα με χρεωνουν το 2.50 ευρω !!! Στις μικρές αξιες δεν μπαίνω καν στον κόπο να παω να τα πάρω . Ας τα πετάξουν .... Έχω πάρει πολλά σε κανένα δεν πλήρωσα τπτ παραπάνω από την αρχική τιμή, αλλά πάντα επιλέγω Aliexpress saver shipping και αν σε ένα κατάστημα μου φαίνεται ακριβό το saver θα κοιτάξω και σε άλλα και συνήθους θα βρω πιο φτηνά. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Paragontas-x Δημοσ. 4 Ιουνίου 2022 Share Δημοσ. 4 Ιουνίου 2022 Τελικά βρέθηκε τρόπος να αγοράζουμε πράγματα χωρίς να πληρώνουμε τελωνείο? Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
sakisgri Δημοσ. 4 Ιουνίου 2022 Share Δημοσ. 4 Ιουνίου 2022 (επεξεργασμένο) 4 ώρες πριν, Paragontas-x είπε Τελικά βρέθηκε τρόπος να αγοράζουμε πράγματα χωρίς να πληρώνουμε τελωνείο? Πλέον από τρίτες χώρες όπως είναι η Κίνα μέχρι τα 150 ευρώ προπληρώνεις το φπα στο Aliexpress (είναι μέσα στη τιμή VAT λέγεται) και όσο ο τρόπος αποστολής είναι ένα από τα παρακάτω θα πάει το δέμα πρώτα Ουγγαρία η Ολλανδία θα περάσει εκεί τελωνείο θα το στείλουν Ελλάδα θα το παραλάβουν τα ΕΛΤΑ και θα στο φέρουν σπίτι με καμιά επιπλέον χρέωση από την αρχική τιμή. AliExpress Selection Saver AliExpress Saver Shipping Aliexpress Selection Standard AliExpress Standard Shipping AliExpress Premium Shipping Cainiao Super Economy Global Cainiao Super Economy Cainiao Standard For Special Goods Cainiao Heavy Parcel Line Αν είναι πάνω από 150 ευρώ περνάει τελωνείο Ελλάδα και θα πληρώσεις στα ΕΛΤΑ το φπα μαζί με έξοδα εκτελωνισμού (ανάλογα το κόστος του δέματος) δες εδώ πόσο είναι https://www.elta.gr/el-gr/ιδιώτες/αλληλογραφίαδέματα/εκτελωνισμός.aspx Πάτα εκεί που γράφει Τιμοκατάλογο Ειδικών Τελών Εκτελωνισμού Προσοχή στο Cainiao Super Economy for Special Goods δεν είναι ασφαλές πλέον όπως έχουν αναφέρει κάποιοι χρήστες παραπάνω. Επεξ/σία 4 Ιουνίου 2022 από sakisgri Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Paragontas-x Δημοσ. 4 Ιουνίου 2022 Share Δημοσ. 4 Ιουνίου 2022 (επεξεργασμένο) Εν ολίγης πλέον δεν υπάρχει τρόπος να πάρεις κάτι εκτός Ευρώπης χωρίς καθόλου τελωνείο; Επεξ/σία 4 Ιουνίου 2022 από Paragontas-x Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
NikosKallithea Δημοσ. 4 Ιουνίου 2022 Share Δημοσ. 4 Ιουνίου 2022 13 ώρες πριν, NeCrOmAnCeR19 είπε Προσωπικά , οτιδήποτε εχω παρει απο AliExpress απο 1 ευρω μεχρι και 10 ευρω παντα με χρεωνουν το 2.50 ευρω !!! Στις μικρές αξιες δεν μπαίνω καν στον κόπο να παω να τα πάρω . Ας τα πετάξουν .... Κατι κανείς λάθος Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα