Προς το περιεχόμενο

Αγορες απο Aliexpress, τελωνειο.

SnAk3

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Απαντ. 7,7k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Στις 11/5/2022 στις 7:20 ΜΜ, sakisgri είπε

departure to country of destination σημαίνει αναχώρηση για τη χώρα προορισμού. Οταν γράφει Παραλήφθηκε Από Πελάτη Εξωτερικού το δέμα είναι πάντα ακόμα στο εξωτερικό,  απλός νομίζω όταν κάποιο δέμα είναι έτοιμο να σταλθεί Ελλάδα η χώρα την οποία στέλνει το δέμα ενημερώνει ηλεκτρονικά τα ΕΛΤΑ και εμείς μετά βλέπουμε αυτό το μήνυμα και νομίζουμε ότι έχει φτάσει Ελλάδα που δεν είναι έτσι. Δες και ένα άλλο κάτω που γράφει Παραλήφθηκε Από Πελάτη Εξωτερικού και από κάτω Γερμανία που η Γερμανία είναι η χώρα που ακόμα βρίσκεται το δέμα όπως θα δεις και πιο μετά όταν παρέλαβαν τα ΕΛΤΑ έγραψε Αφιξη Σε Χώρα Προορισμού. Είναι λίγο ότι να ναι η ενημέρωση από τα Ελτα σε μπερδεύει αλλά πιστεύω το δέμα σου έρχεται κανονικά. Αλλα μπορεί να μη έχει φύγει ακόμα από Ολλανδία η να έρχεται με χελώνα 🤣  Στείλε μήνυμα στον πωλητή μπορεί να το ψάξει καλύτερα και να σου πει τι γινεται.

Γερμανια.PNG

Απλά επανέρχομαι φίλος για ένα δικό μου δέμα που μου είχες απαντήσει (LS081656942NL)!!! Αν θυμάσαι καλά δεν είδα ποτέ 'departure to country of destination'!!

Πλέον (μετά από σχεδόν 2 μήνες που λες και το έχασαν), το δέμα έγινε κανονικά 'departure to country of destination'!!! Και η σελίδα των ΕΛΤΑ πλέον το εμφανίζει ότι εστάλη κανονικά ;)  

Χωρίς τίτλο.png

1.png

Στις 17/5/2022 στις 6:17 ΜΜ, George! είπε

Cainiao super economy for special goods.

Θυμάσαι που σε μια προηγούμενη μου ανάρτηση, δέμα μου με 'Cainiao super economy for special goods' που είχε 'next tracking number' από Deutsche Post και μετά ξαναπήρε νέο tracking number από China post; ;) (και φυσικά 'χτύπησα' των κώδωνα του κινδύνου ότι πλέον είναι 'επικίνδυνος' αυτός ο τρόπος αποστολής).

Σου έγινε το ίδιο, ή, μήπως πήρες 'next tracking number' από Uzbekistan Post (UVxxxxxxxxxUZ);

Βοήθησε μας λίγο με τα tracking number να το δούμε.

• Like 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

6 λεπτά πριν, nikosgiann78 είπε

Θυμάσαι που σε μια προηγούμενη μου ανάρτηση, δέμα μου με 'Cainiao super economy for special goods' που είχε 'next tracking number' από Deutsche Post και μετά ξαναπήρε νέο tracking number από China post; ;) (και φυσικά 'χτύπησα' των κώδωνα του κινδύνου ότι πλέον είναι 'επικίνδυνος' αυτός ο τρόπος αποστολής).

Σου έγινε το ίδιο, ή, μήπως πήρες 'next tracking number' από Uzbekistan Post (UVxxxxxxxxxUZ);

Βοήθησε μας λίγο με τα tracking number να το δούμε.

Ή δεν το θυμάμαι ή δεν το είχα δει αυτό που είχες γράψει. Το tracking number είναι της μορφής UVxxxxxxxxxUZ.

Επίσης το ειδοποιητήριο γράφει για τα 2,67€ που μου χρέωσαν, φπα 0,17€ και τέλη ελτα για τον εκτελωνισμό 2,50€.

1 ώρα πριν, George! είπε

Ή δεν το θυμάμαι ή δεν το είχα δει αυτό που είχες γράψει. Το tracking number είναι της μορφής UVxxxxxxxxxUZ.

Επίσης το ειδοποιητήριο γράφει για τα 2,67€ που μου χρέωσαν, φπα 0,17€ και τέλη ελτα για τον εκτελωνισμό 2,50€.

Έχω και εγώ ένα τέτοιο τώρα στο τελωνείο, και περιμένω. Προφανώς θα χρεωθώ και εγώ.

Τι πράγμα παρήγγειλες;

4 ώρες πριν, nikosgiann78 είπε

Έχω και εγώ ένα τέτοιο τώρα στο τελωνείο, και περιμένω. Προφανώς θα χρεωθώ και εγώ.

Τι πράγμα παρήγγειλες;

Έναν αντάπτορα κάρτας μνήμης microsd για psvita. Και επειδή πήγα στο ταχυδρομείο είναι ένα φακελάκι με ελάχιστο μέγεθος.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
11 ώρες πριν, George! είπε

Στο δέμα με 'Cainiao super economy for special goods', που τελικά μου ήρθε με China post, είχα χρεωθεί μόνο τον εκτελωνισμό (και όχι το ΦΠΑ)!!!

Το περίεργο είναι εδώ ότι το αρχικό tracking number της μορφής LP........., τυπώνεται ΠΑΝΤΑ από την πλατφόρμα του Aliexpress. Οπότε, έπρεπε να 'συμπαρασύρει' αυτό και τα επόμενα tracking number (και αυτόματα να 'ενημερωθούν' ότι πληρώθηκε ο ΦΠΑ κανονικότατα). Και εδώ είναι και το πιο περίεργο.

Πάντως, το σίγουρο είναι ότι επιβεβαιώνεις και εσύ αυτό που έγραψα (ότι πλέον ο συγκεκριμένος τρόπος είναι επικίνδυνος).

Πιο κάτω, βλέπεις και ένα δικό μου πάλι με 'Cainiao super economy for special goods'. όπου χρησιμοποιήθηκε το ταχυδρομείο του Ουζμπεκιαστάν σαν 'next country post' (αυτό που είπα ότι περιμένω και εγώ ένα παρόμοιο)

5 ώρες πριν, George! είπε

Έναν αντάπτορα κάρτας μνήμης microsd για psvita. Και επειδή πήγα στο ταχυδρομείο είναι ένα φακελάκι με ελάχιστο μέγεθος.

Καλός μ.....ς ο Κινέζος. Δεν υπήρχε καν λόγος να χρησιμοποιήσει 'special line' για να στείλει απλά έναν αντάπτορα (που δεν είναι από αυτά που λέμε 'special goods'-για αυτό είναι αυτός ο τρόπος αποστολής)!!! Μπορούσε πολύ εύκολα να χρησιμοποιήσει 'Aliexpress saver shipping'-και θα του έβγαινε και πιο φτηνά στα μεταφορικά!!! ;)

Επεξ/σία από nikosgiann78
  • Like 1

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, nikosgiann78 είπε

Καλός μ.....ς ο Κινέζος. Δεν υπήρχε καν λόγος να χρησιμοποιήσει 'special line' για να στείλει απλά έναν αντάπτορα (που δεν είναι από αυτά που λέμε 'special goods'-για αυτό είναι αυτός ο τρόπος αποστολής)!!! Μπορούσε πολύ εύκολα να χρησιμοποιήσει 'Aliexpress saver shipping'-και θα του έβγαινε και πιο φτηνά στα μεταφορικά!!! ;)

Εχεις δίκαιο αλλά θα μπορουσε να το ψάξει και σε άλλο shop το προϊών που θα είχε την επιλογή για saver shipping

Επεξ/σία από sakisgri

4 ώρες πριν, sakisgri είπε

Εχεις δίκαιο αλλά θα μπορουσε να το ψάξει και σε άλλο shop το προϊών που θα είχε την επιλογή για saver shipping

Μπορεί όντως να επέλεξε 'Aliexpress saver shipping', και απλά αυτός το έστειλε με 'Cainiao super economy for special goods'. Θα μας πει ο ίδιος :)

5 ώρες πριν, nikosgiann78 είπε

Μπορεί όντως να επέλεξε 'Aliexpress saver shipping', και απλά αυτός το έστειλε με 'Cainiao super economy for special goods'. Θα μας πει ο ίδιος :)

Έγραψα κάτι εδώ

συμφωνείς, θα βγει τπτ λες?

1 ώρα πριν, sakisgri είπε

Έγραψα κάτι εδώ

συμφωνείς, θα βγει τπτ λες?

Δεν το ξέρω, γιατί εννοείτε.... δεν το έχω δοκιμάσει. Αν το κάνεις πάντως και πάνε όλα καλά, πες το μας φίλος ;)

1 ώρα πριν, nikosgiann78 είπε

Δεν το ξέρω, γιατί εννοείτε.... δεν το έχω δοκιμάσει. Αν το κάνεις πάντως και πάνε όλα καλά, πες το μας φίλος ;)

Βασικά το πρότεινα σε άλλους που έχουν το θέμα να το κάνουν. Εγώ προσωπικά πάντα παραγγέλνω με standard και όταν πάρω κάτι φτηνό με saver κοιτάω να πάρω κι άλλα πράγματα που μπορεί να χρειαστώ στο μέλλον για να γίνει combined και μετά standard  η και ένα standard από άλλον πωλητή να γίνουν combined, και 2 φορές πήρα με standard for special goods και δεν είχα κανένα θέμα απλός αντί για μέσο όρο 30 μέρες που κάνουν τα δέματα αυτά κάνανε 60-70

Καλησπέρα παιδιά!

Θα ήθελα να ρωτήσω, για αγορές από AliExpress πληρώνει κανείς τελωνείο, γιατί έχω παραγγείλει μερικά πακετάκια και περιμένω να έρθουν;

Ευχαριστώ!

28 λεπτά πριν, J_F80 είπε

Καλησπέρα παιδιά!

Θα ήθελα να ρωτήσω, για αγορές από AliExpress πληρώνει κανείς τελωνείο, γιατί έχω παραγγείλει μερικά πακετάκια και περιμένω να έρθουν;

Ευχαριστώ!

Εχω παρει αρκετα πακετα μεχρι στιγμης με aliexpress saver και standard shipping χωρις κανενα θεμα, τωρα αμα ειναι με κανεναν αλλο τροπο ισως και να χρεωθεις, οπως πχ με cainiao super economy for special goods που εχουν προαναφερει πιο πανω.

• Like 1

1 λεπτό πριν, Vaggos18 είπε

Εχω παρει αρκετα πακετα μεχρι στιγμης με aliexpress saver και standard shipping χωρις κανενα θεμα, τωρα αμα ειναι με κανεναν αλλο τροπο ισως και να χρεωθεις, οπως πχ με cainiao super economy for special goods που εχουν προαναφερει πιο πανω.

Να'σαι καλά!

Με cainiao έχω μόνο ένα καλωδιακι, τα υπόλοιπα τα έχω με aliexpress.

Να δούμε πως θα πάει.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
6 ώρες πριν, sakisgri είπε

Βασικά το πρότεινα σε άλλους που έχουν το θέμα να το κάνουν. Εγώ προσωπικά πάντα παραγγέλνω με standard και όταν πάρω κάτι φτηνό με saver κοιτάω να πάρω κι άλλα πράγματα που μπορεί να χρειαστώ στο μέλλον για να γίνει combined και μετά standard  η και ένα standard από άλλον πωλητή να γίνουν combined, και 2 φορές πήρα με standard for special goods και δεν είχα κανένα θέμα απλός αντί για μέσο όρο 30 μέρες που κάνουν τα δέματα αυτά κάνανε 60-70

Λίγους μήνες νωρίτερα, τα 'Cainiao super economy for special goods' πάντα χρησιμοποιούσαν το Deutsche Post σαν 'next country post', και τα δέματα ερχόντουσαν σε περίπου 1 μήνα (και χωρίς κανένα πρόβλημα εννοείτε)!! Μετά, άλλαξε αυτό και έμπαινε και στην μέση το China post σαν 2ο 'next country post'. Τώρα, είναι το Uzbekistan Post σαν 'next country post'

Επεξ/σία από nikosgiann78
  • Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...