Προς το περιεχόμενο

Αγορες απο Aliexpress, τελωνειο.

SnAk3

Προτεινόμενες αναρτήσεις

υπαρχει περιπτωση ενα δεμα (κινα-ουγγαρια-ελλαδα), να αλλαζει καποια στιγμη (μαλλον στην ουγγαρια) tracking number?
και αν ναι,πως το βρισκουμε/μαθαινουμε?

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 7,7k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Γεια σας. Θέλω να παραγγείλω από AliExpress, από Κίνα, ένα ιατρικό μηχάνημα αξίας περίπου 900 ευρώ. Από ότι διαβαζω θα πληρώσω το ΦΠΑ εδώ και τέλη εκτελωνισμού στα ΕΛΤΑ γύρω στα 25 ευρώ (αν δεν κάνω λάθος). Μήπως ξέρει κανείς πόσο θα είναι οι δασμοί; Υπάρχει κάποια σελίδα που να τους έχει ανά κατηγορία; Ευχαριστώ ;)

22 ώρες πριν, bill_viper είπε

Να ρωτήσω, το Parcels εμφανίζει τέτοιες λεπτομέρειες και στη mobile έκδοση του; Είναι τρομερά βολικό αυτό που σου δείχνει ταυτόχρονα όλες τις μεταφορικές καθώς και τα νέα tracking numbers.
Ή είναι προτέρημα μόνο του web interface;

21 ώρες πριν, nikosgiann78 είπε

Δεν το ξέρω αυτό, γιατί χρησιμοποιώ υπολογιστή για το Aliexpress!! Να φανταστείς ότι δεν έχω καν Smartphone!!! ;)

20 ώρες πριν, sleepychris είπε

φαινεται μονο απο ποιο tracker ειναι το τελευταιο entry.

Και απαντώ στον εαυτό μου και σε κάθε ενδιαφερόμενο. Τελικά και στη mobile εφαρμογή φαίνεται όπως και στο web. 
Τελικά μου φαίνεται θα το δώσω το 5€ για το annual subscription. 

0816B562-D5AE-4901-80E8-77D0C7076932.jpeg

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
18 ώρες πριν, mern είπε

Πωωω και προχθές πήρα και εγώ μια χαζομάρα με special goods και λέω καλά γιατί έχει με αυτό αλλά το είδα σαν σειφ και δεν ειδα το ποστ σου.. Μας γ***ε ο κινέζος.  τώρα την πατήσαμε μάλλον και δεν είναι και καν σπεσιαλ good.α δούμε τι θα γίνει

Μην πανικοβάλλεσαι.... και θα σου πω γιατί!!! Πήρα και άλλο δέμα με 'Cainiao super economy for special goods' όπου χρησιμοποιήθηκε πάλι το Deutsche post (που το έδωσε ξανά στο China post), αλλά, ενώ πήγε το δέμα στον τελωνειακό έλεγχο, τελικά δεν χρεώθηκα τίποτα!!! Αρχικό tracking number LP00493687228949. Next tracking number UR156429535DE. Το δέμα μου ήρθε με tracking number UU357095321CN. Βάζω και την φώτο από το China post tracking number, όπου χρησιμοποιούν σαν αναφορά το tracking number από το Deutsche Post, για να τυπώσουν το China post tracking number. Τελικά δεν πλήρωσα τίποτα, αν και το δέμα πήγε κανονικά στον τελωνειακό έλεγχο. Υπάρχει κάτι 'καλό' σε αυτό. Μπορείς άνετα να ανοίξεις dispute αν θέλεις (ακόμα και αν πάρεις το δέμα), για τον απλούστατο λόγο ότι ποτέ ο Κινέζος δεν έχει το tracking number από το China Post!!! :)

Όπως έχω πει, έχω και ένα ακόμα με 'Cainiao super economy for special goods', που αυτή τη στιγμή είναι στον τελωνειακό έλεγχο. Χρησιμοποιήθηκε όμως το Uzbekistan Post σαν 'transit country post'. Θα δώσω και άλλες λεπτομέρειες όταν το πάρω στα χέρια μου :)

Χωρίς τίτλο.png

280036665_407166531274102_666022576502754645_n.jpg

1.png

17 ώρες πριν, sleepychris είπε

υπαρχει περιπτωση ενα δεμα (κινα-ουγγαρια-ελλαδα), να αλλαζει καποια στιγμη (μαλλον στην ουγγαρια) tracking number?
και αν ναι,πως το βρισκουμε/μαθαινουμε?

Εμένα προσωπικά, δεν μου έχει τύχει ποτέ. Οι παρατηρητικοί με το Hungarian post, ίσως άρχισαν να παρατηρούν ότι στα τελευταία δέματα τυπώνεται και ο Τ.Κ. πάντα (υπήρχε ένα πρόβλημα με αυτό παλιότερα).

Απλά, θα ζητήσω και εγώ μια μικρή 'βοήθεια' τώρα. Έχω ένα δέμα με PostNL από Κίνα -LS081656942NL- . Ενώ 'καθάρισε' τελωνειακά στο PostNL sorting center στην Ολλανδία (στις 28 Μαρτίου), φαίνεται όμως ότι ποτέ δεν το έστειλαν Ελλάδα (μου μυρίζει ότι μπορεί να το 'βούτηξαν' στο PostNL sorting center!!!). Το ΕΛΤΑ αναφέρει κανονικά παραλαβή από πελάτη από το εξωτερικό στην Ολλανδία (στις 12 Απριλίου), αλλά δεν δείχνει και το ίδιο ότι εστάλη Ελλάδα. Έχει συμβεί σε κάποιον τώρα τελευταία κάτι παρόμοιο, και να παρέλαβε κανονικά ξαφνικά; Παλιότερα πάντως, μου είχε συμβεί να 'ξεχάσουν' να το scanάρουν και ξαφνικά το είδα στο ΕΛΤΑ της γειτονιάς μου!! :)

Χωρίς τίτλο.png

1.png

Επεξ/σία από nikosgiann78
  • Like 2

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Καλησπέρα κι από μένα. 

Γράφω για να βεβαιώσω ότι παραγγελία 56 ευρώ + 4 μεταφορικά (σύνολο περί τα 60 ευρώ) έφτασε σε 20 μέρες από Aliexpress, χωρίς τελωνείο. Η προγραμματισμένη παράδοση, σημειωτέον, ήταν 3 Ιουνίου. Ο φάκελος πάνω λέει Magyar Posta, δηλαδή έγινε μέσω Ουγγαρίας το... ντιλ. 

Η επιλογή για shipping που μου έδωσε -και αν θυμάμαι καλά ήταν η μοναδική- ήταν το AliExpress Standard Shipping. Αυτά. 

Επεξ/σία από Rebirth
  • Like 3

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
6 ώρες πριν, nikosgiann78 είπε

Απλά, θα ζητήσω και εγώ μια μικρή 'βοήθεια' τώρα. Έχω ένα δέμα με PostNL από Κίνα -LS081656942NL- . Ενώ 'καθάρισε' τελωνειακά στο PostNL sorting center στην Ολλανδία (στις 28 Μαρτίου), φαίνεται όμως ότι ποτέ δεν το έστειλαν Ελλάδα (μου μυρίζει ότι μπορεί να το 'βούτηξαν' στο PostNL sorting center!!!). Το ΕΛΤΑ αναφέρει κανονικά παραλαβή από πελάτη από το εξωτερικό στην Ολλανδία (στις 12 Απριλίου), αλλά δεν δείχνει και το ίδιο ότι εστάλη Ελλάδα. Έχει συμβεί σε κάποιον τώρα τελευταία κάτι παρόμοιο, και να παρέλαβε κανονικά ξαφνικά; Παλιότερα πάντως, μου είχε συμβεί να 'ξεχάσουν' να το scanάρουν και ξαφνικά το είδα στο ΕΛΤΑ της γειτονιάς μου!! :)

Χωρίς τίτλο.png

1.png

Δεν νομίζω να στο βούτηξαν. Οπως γνωρίζεις τα LS----------NL είναι ειδικά υλικά (υγρά σκόνες κτλ) δεν μεταφέρονται με αεροπορική εταιρία αλλά μόνο με πλοίο τρένο η οδικός, και το Παραλήφθηκε από πελάτη εξωτερικού το βλέπουμε όταν η χώρα που βρίσκεται το δέμα είναι έτοιμη να το στείλουν Ελλάδα όταν φτάσει ΚΑΙ ΣΚΑΝΑΡΙΣΤΕΙ τότε θα γράψει "Αφιξη στη χώρα προορισμού" η "Εκφορτωση από μεταφορικό μέσο" όπως θα δεις σε ένα δικό μου παλιό δέμα  πιο κάτω το οποίο το είχα παραγγείλει στης 22-11-21 και παρέλαβα στης 31-1-22, έκανε 7 μέρες από Ολλανδία για Ελλαδα μπορεί έμενα να έκανε μόνο τόσες μέρες γιατί έτυχε δρομολόγιο προς Ελλάδα στο διάστημα αυτό.

Screenshot_20220511-171126_TrackChecker Mobile.jpg

5 ώρες πριν, sleepychris είπε

ρωταω γιατι ειμαι κολλημενος εδω:

fdsg.png

Μια χαρά πάει το δέμα σου. Τα LA----------HU δεν αλλάζουν, το δέμα σου λογικά είναι Ελλάδα αλλά δεν έχει σκαναριστει ακόμα από τα Ελτα, η επόμενη ενημέρωση θα είναι όταν σκαναριστει ο σάκος με το δέμα σου μέσα και τότε θα αρχίσει να ερχεται

Επεξ/σία από sakisgri
  • Like 1

39 λεπτά πριν, sakisgri είπε

Δεν νομίζω να στο βούτηξαν. Οπως γνωρίζεις τα LS----------NL είναι ειδικά υλικά (υγρά σκόνες κτλ) δεν μεταφέρονται με αεροπορική εταιρία αλλά μόνο με πλοίο τρένο η οδικός, και το Παραλήφθηκε από πελάτη εξωτερικού το βλέπουμε όταν η χώρα που βρίσκεται το δέμα είναι έτοιμη να το στείλουν Ελλάδα όταν φτάσει ΚΑΙ ΣΚΑΝΑΡΙΣΤΕΙ τότε θα γράψει "Αφιξη στη χώρα προορισμού" η "Εκφορτωση από μεταφορικό μέσο" όπως θα δεις σε ένα δικό μου παλιό δέμα  πιο κάτω το οποίο το είχα παραγγείλει στης 22-11-21 και παρέλαβα στης 31-1-22, έκανε 7 μέρες από Ολλανδία για Ελλαδα μπορεί έμενα να έκανε μόνο τόσες μέρες γιατί έτυχε δρομολόγιο προς Ελλάδα στο διάστημα αυτό.

Μια χαρά πάει το δέμα σου. Τα LA----------HU δεν αλλάζουν, το δέμα σου λογικά είναι Ελλάδα αλλά δεν έχει σκαναριστει ακόμα από τα Ελτα, η επόμενη ενημέρωση θα είναι όταν σκαναριστει ο σάκος με το δέμα σου μέσα και τότε θα αρχίσει να ερχεται

Σωστό.... αλλά είδες κανονικά στο tracking 'departure to country of destination', που σημαίνει ότι το έστειλαν κανονικά στην Ελλάδα. Εγώ, δεν είδα αυτό το tracking number update, τουλάχιστον ακόμα (εδώ και 1,5 μήνα δηλ.).

Χωρίς τίτλο.png

1.png

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, nikosgiann78 είπε

Σωστό.... αλλά είδες κανονικά στο tracking 'departure to country of destination', που σημαίνει ότι το έστειλαν κανονικά στην Ελλάδα. Εγώ, δεν είδα αυτό το tracking number update, τουλάχιστον ακόμα (εδώ και 1,5 μήνα δηλ.).

Χωρίς τίτλο.png

1.png

departure to country of destination σημαίνει αναχώρηση για τη χώρα προορισμού. Οταν γράφει Παραλήφθηκε Από Πελάτη Εξωτερικού το δέμα είναι πάντα ακόμα στο εξωτερικό,  απλός νομίζω όταν κάποιο δέμα είναι έτοιμο να σταλθεί Ελλάδα η χώρα την οποία στέλνει το δέμα ενημερώνει ηλεκτρονικά τα ΕΛΤΑ και εμείς μετά βλέπουμε αυτό το μήνυμα και νομίζουμε ότι έχει φτάσει Ελλάδα που δεν είναι έτσι. Δες και ένα άλλο κάτω που γράφει Παραλήφθηκε Από Πελάτη Εξωτερικού και από κάτω Γερμανία που η Γερμανία είναι η χώρα που ακόμα βρίσκεται το δέμα όπως θα δεις και πιο μετά όταν παρέλαβαν τα ΕΛΤΑ έγραψε Αφιξη Σε Χώρα Προορισμού. Είναι λίγο ότι να ναι η ενημέρωση από τα Ελτα σε μπερδεύει αλλά πιστεύω το δέμα σου έρχεται κανονικά. Αλλα μπορεί να μη έχει φύγει ακόμα από Ολλανδία η να έρχεται με χελώνα 🤣  Στείλε μήνυμα στον πωλητή μπορεί να το ψάξει καλύτερα και να σου πει τι γινεται.

Γερμανια.PNG

Επεξ/σία από sakisgri

Καλημέρα. Αν και το θέμα μου δεν αφορά τελωνείο ή μεταφορές, εντούτοις είπα να ρωτήσω εδώ.  Λοιπόν κάθε χρόνο σχεδόν παραγγέλνω από τον Ali 1-2 πραγματάκια και πάντα έρχονταν κανονικά όπως πρέπει.  Αυτή τη φορά παράγγειλα ένα κλειδί με τηλεχειρισμό για αυτ. Opel (15€) και μου έστειλαν κάποιο άλλο άσχετο, ίσως για Renault. Το ανέφερα στο πωλητή μέσα απο τα μηνύματα του Ali και μου ζήτησε να του δείξω τι παρέλαβα. 

Πώς να του το δείξω; εκεί στα μηνύματα δεν μπορώ να ενσωματώσω κάποια φωτό, να του ζητήσω κάποιο mail; κάπως αλλιώς; ή  να πάω στην αντιπροσωπεία της Opel να σκάσω ένα 80αρι να τελειώνει η υπόθεση;

20 ώρες πριν, sakisgri είπε

Απο 3 Μαιου ειμαι κολλημενος κ πςριμενω απο Ουγγαρια να μπει Ελλλαδα..με γαιδουρακι θα ειχε φτασει

2 ώρες πριν, vasilispas είπε

Απο 3 Μαιου ειμαι κολλημενος κ πςριμενω απο Ουγγαρια να μπει Ελλλαδα..με γαιδουρακι θα ειχε φτασει

Λογικά έχει φτάσει Ελλάδα κανονικά απλός μάλλον τα ΕΛΤΑ έστειλαν χελώνα να σκαναρει τον σάκο

6 ώρες πριν, Stam53 είπε

Καλημέρα. Αν και το θέμα μου δεν αφορά τελωνείο ή μεταφορές, εντούτοις είπα να ρωτήσω εδώ.  Λοιπόν κάθε χρόνο σχεδόν παραγγέλνω από τον Ali 1-2 πραγματάκια και πάντα έρχονταν κανονικά όπως πρέπει.  Αυτή τη φορά παράγγειλα ένα κλειδί με τηλεχειρισμό για αυτ. Opel (15€) και μου έστειλαν κάποιο άλλο άσχετο, ίσως για Renault. Το ανέφερα στο πωλητή μέσα απο τα μηνύματα του Ali και μου ζήτησε να του δείξω τι παρέλαβα. 

Πώς να του το δείξω; εκεί στα μηνύματα δεν μπορώ να ενσωματώσω κάποια φωτό, να του ζητήσω κάποιο mail; κάπως αλλιώς; ή  να πάω στην αντιπροσωπεία της Opel να σκάσω ένα 80αρι να τελειώνει η υπόθεση;

Καλησπέρα. Από κινητό που μπαίνω εγώ γίνετε να στείλεις φώτο από τα μηνύματα, αριστερά κάτω έχει ένα κόκκινο + αν πατήσεις εκεί θα δεις έχει επιλογή για φώτο. Αλλά αν σου πει να το στείλεις πίσω και να σου στείλει άλλο δεν συμφέρει γιατί το κόστος μεταφοράς είναι πιο μεγάλο από το προϊών, και μπορεί να πει δεν το πήρε ποτέ και να μη σου στείλει άλλο. Το καλύτερο είναι άνοιξε dispute και πες ότι σου έστειλε λάθος προϊών και ανέβασε και φωτογραφίες και ζήτα να κρατήσεις το προϊών και το μεγαλύτερο μέρος τον χρημάτων πίσω πχ 12 ευρώ , θα σου κάνει πρόταση και ο πωλητής και 2 προτάσεις το Aliexpress λογικά η μια θα είναι να κρατήσεις το προϊών και να πάρεις κάποια χρήματα πίσω και το άλλο θα είναι να το στείλεις πίσω και να πάρεις όλα τα χρήματα πίσω (που δεν συμφέρει) θα πρέπει να διαλέξεις η του πωλητή την πρόταση η μια από το aliexpress. Οτι και να σου πει ο πωλητής μην τον πιστεύεις πχ αν σου πει κλείσε το dispute και θα σου στειλω άλλο μην το δέχεσαι άσε να το κανονίσει το aliexpress και επέλεξε τι σου συμφέρει περισσότερο. Μετά κανε παραγγελία από άλλον πωλητή.

• Thanks 1

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
35 λεπτά πριν, Annasp είπε

Αν πάρω με AliExpress standard shipping θα με εμφανίζεται στο tracking όλη η πορεία; 

Ναι μέχρι και την ήμερα που θα γίνει η παράδοση στο σπίτι σου, αλλά δεν θα το δεις στο Aliexpress tracking, εδώ θα το δεις https://parcelsapp.com/en

η στης εφαρμογές android

https://play.google.com/store/apps/details?id=com.metalsoft.trackchecker_mobile&hl=el&gl=US

https://play.google.com/store/apps/details?id=com.brightstripe.parcels&hl=el&gl=US

η στα ΕΛΤΑ τρακινγκ όταν φτάσει Ελλάδα το δεμα

Επεξ/σία από sakisgri
  • Like 1

4 ώρες πριν, Annasp είπε

Αν πάρω με AliExpress standard shipping θα με εμφανίζεται στο tracking όλη η πορεία; 

Ναι, όπως απάντησε και ο Σάκης. Απλώς εμένα από τη δεύτερη/τρίτη μέρα μου το έβγαλε και στο tracking του Αliexpress. 

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...