Προς το περιεχόμενο

Αγορες απο Aliexpress, τελωνειο.

SnAk3

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Απαντ. 7,7k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

5 ώρες πριν, teo010 είπε

Δεν έπρεπε όμως στο parcelsapp να δείχνει τουλάχιστον ότι έφτασε το δέμα και όταν άνοιγαν τον σάκο να φαινόταν και στα ΕΛΤΑ;

Το parcelsapp δείχνει ότι έφυγε από Ουγγαρία (Departure from outward office of exchange). Το διάστημα αυτό δεν λειτουργούσαν τα πληροφοριακά συστήματα αλλιώς θα είχε κάποιες πληροφορίες παραπάνω όπως "Παραλήφθηκε Από Πελάτη Εξωτερικού" και όταν σκαναρει τα ΕΛΤΑ θα γράψει "Άφιξη Σε Χώρα Προορισμού"

Αλλα είναι και σωστό αυτό που γράφει ο sleepychris πιο πάνω για από εκεί και πέρα.

PARCEL TRACKER.PNG

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
Στις 15/4/2022 στις 5:43 ΜΜ, sakisgri είπε

Οπως είπε ο φίλος άνοιξε dispute και στείλε φωτογραφίες και το βίντεο, θα έχεις 2 επιλογές να το στείλεις πίσω και να πάρεις τα χρήματα όταν παραλάβει ο Κινέζος η να το κρατήσεις και να πάρεις κάποια  χρήματα πίσω. Δεν συμφέρει να τα στείλεις πίσω γιατί το κόστος είναι μεγάλο. Ζήτα το μεγαλύτερο ποσό πίσω και να κρατήσεις το προϊών, όταν εγώ είχα το ίδιο θέμα ζήτησα την άξια του προϊόντος πίσω χωρίς τα μεταφορικά και τα πήρα κανονικά.

Ο Κινέζος μπορεί να σου ζητήσει να κλείσεις το dispute και ότι θα σου στείλει τα χρήματα πίσω , μην το κάνεις αν κλείσεις το dispute δεν θα μπορείς να ανοίξεις άλλο ξανά , ο Κινέζος τότε θα κάνει τον Κινέζο δεν θα σου στείλει τπτ και δεν θα μπορείς να κάνεις τπτ, άστο να αναλάβει το Aliexpress

Δες την προσφορά του πωλητή και της 2 προσφορές του Aliexpress και πάτα ότι σε συμφέρει περισσότερο.

Στις 15/4/2022 στις 2:07 ΜΜ, Mr_Terror είπε

Απο aliexpress τα αγορασες?Θα ανοιξεις  Dispute, θα στειλεις φωτος και βιντεος με το προβλημα και αφηνεις το aliexpress να βρει ακρη.

Σας ευχαριστώ πάρα πολύ για την βοήθεια!! Με σώσατε! Δεν ήξερα ορι μπορώ να ανοίξω dispute!! Τελικά πήρα το μεγαλύτερο ποσό χωρίς να το στείλω πίσω!! 

Να στε καλά παίδες για την βοήθεια!! 

Επεξ/σία από Bayern
  • Like 3

2 ώρες πριν, Bayern είπε

Σας ευχαριστώ πάρα πολύ για την βοήθεια!! Με σώσατε! Δεν ήξερα ορι μπορώ να ανοίξω dispute!! Τελικά πήρα το μεγαλύτερο ποσό χωρίς να το στείλω πίσω!! 

Να στε καλά παίδες για την βοήθεια!! 

Τπτ να σαι καλά,  χαίρομαι που τα πήρες πίσω και ευχαριστώ για το feedback.

• Thanks 1

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Πάμε τώρα να δείξω μια 'γκάφα' που έγινε από το Deutsche Post, οπότε το δέμα πήγε κανονικά στον τελωνειακό έλεγχο (ενώ δεν έπρεπε να γίνει αυτό)!!! Τρόπος αποστολής 'Cainiao super economy for special goods'. Βλέπουμε στην παραγγελία το αρχικό tracking number να είναι το LP00494925424686 (Το οποίο τυπώθηκε κανονικότατα από την πλατφόρμα του Aliexpress-βλέπε και την φωτογραφία!!!), και το 'next tracking number' είναι το UR157284982DE από το Deutsche Post (βάζω και κανονικά το tracking number που τυπώθηκε από το Deutsche Post). Μέχρις εδώ, όλα καλά, καθώς κανονικά έπρεπε το Deutsche Post να το στείλει κανονικά στην Ελλάδα. Αυτό όμως που φαίνεται ότι έγινε είναι, το Deutsche Post να το έδωσε μετά στο China post!!!! Η παραγγελία πήρε νέο (και τελευταίο tracking number) UU357030949CN!!!! Και φυσικά πήγε κανονικά για εκτελωνισμό (και μου ζήτησαν 2,5 ευρώ)-προφανώς είδαν ότι το ΦΠΑ πληρώθηκε κανονικά (ίσως για αυτό σε μία τελευταία μου παραγγελία που έχω στον δρόμο ακόμα... πλέον χρησιμοποιείται το Uzbekistan Post-tracking number U?.........UZ-), γιατί μάλλον πήραν χαμπάρι τελευταία την μ.....α που έγινε!!! Οι γνώστες θα δουν ότι το China post tracking number έχει σαν αναφορά το Deutsche Post tracking number, και όχι το Aliexpress tracking number LP00494925424686 (που έπρεπε να έχει κανονικά για να δείχνει ότι το ακολουθεί και να μην υπάρχει πρόβλημα). Στην ίδια φωτογραφία, βάζω και ένα tracking number της Sunyou logistics που φαίνεται να έχουν αυτά τα China post tracking number!!! Κοιτώντας την 'ανάλυση' των tracking number, φαίνεται να έγινε το εξής: το δέμα μπήκε κανονικά στο κέντρο διαλογής στις 29 Ιανουαρίου. Στις 30 Ιανουαρίου βγήκε από το κέντρο διαλογής, και στις 6 Φεβρουαρίου δόθηκε στον αερομεταφορέα για να πάει μετά στην Γερμανία και να παραδοθεί στο Deutsche Post. Το δέμα, φαίνεται να έφτασε κανονικά στην Γερμανία στις 14 Φεβρουαρίου... και ενώ θα περιμέναμε λογικά να ταξιδεύει κανονικά για Ελλάδα.... ξαφνικά το βλέπουμε στις 25 Φεβρουαρίου να μπαίνει στο κέντρο διαλογής του China Post στην Guangzhou στην Κίνα!!!! Αν και έφτασε στο τοπικό ΕΛΤΑ Ευόσμου στις 29 Μαρτίου, εντούτοις το πήρα σήμερα γιατί δεν είχαν καν το tracking number του China post στα χέρια μου(εννοείτε), και απλά είδα το ειδοποιητήριο σήμερα στο γραμματοκιβώτιο μου. Ευτυχώς (προφανώς λόγω του προβλήματος με το σύστημα των ΕΛΤΑ), δεν μου είχε ήδη επιστραφεί πίσω.

Χωρίς τίτλο.png

1.png

279238268_7287045471365828_1870252909377044160_n.jpg

278992126_1067332573869143_7371096649460707791_n.jpg

279032460_302378385393808_127363486678576791_n.jpg

279197871_1218647545538769_6187525495585269192_n.jpg

6.png

Επεξ/σία από nikosgiann78
  • Like 1

καλησπερα,εχω καταμπερδευτει με τις νεες τιμολογιακες χρεωσεις ως προς το τι περναει τελωνειο και τι οχι

θελω να παραγγειλω απο aliexpress 20 οθονες lcd αξιας περιπου στα 7ευρω η μια(ειναι ανταλλακτικο για κοντερ αυτοκινητου)

χωρα προελευσης προφανως με την τιμη αυτη ειναι Κινα και συμφωνα με οσα διαβαζω προφανως θα το πιασει τελωνειο

το ερωτημα μου ειναι...αν κανω combined shipping μου προσαυξανει την τιμη αρκετα

ενω αν τα βαλω 1 παραγγελια ανα τεμαχιο εχει free shipping

δηλαδη σαν συνολο θα βγει περιπου +25ευρω αν κανω combined

οσο αναφορα τον εκτελονισμο θα ηθελα λιγο τα φωτα σας τωρα...εστω οτι το παιρνω combined...

αν καταλαβα καλα θα τιμολογηθει στο συνολο της αξιας των υλικων +φπα +15ευρω εξοδα εκτελονιστη σωστα?

αν προσθεσω και αλλα προιοντα απτον ιδιο seller στο ιδιο πακετο στην ουσια η τιμη προσαυξανεται μονο στο φπα?

αν το σπασω σε 20 πακετα θα τιμολογηθει στο κοστος της μιας οθονης +φπα +15ευρω εξοδα εκτελονιστη ανα πακετο

εχω καταλαβει καλα?

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, xameleon7 είπε

καλησπερα,εχω καταμπερδευτει με τις νεες τιμολογιακες χρεωσεις ως προς το τι περναει τελωνειο και τι οχι

θελω να παραγγειλω απο aliexpress 20 οθονες lcd αξιας περιπου στα 7ευρω η μια(ειναι ανταλλακτικο για κοντερ αυτοκινητου)

χωρα προελευσης προφανως με την τιμη αυτη ειναι Κινα και συμφωνα με οσα διαβαζω προφανως θα το πιασει τελωνειο

το ερωτημα μου ειναι...αν κανω combined shipping μου προσαυξανει την τιμη αρκετα

ενω αν τα βαλω 1 παραγγελια ανα τεμαχιο εχει free shipping

δηλαδη σαν συνολο θα βγει περιπου +25ευρω αν κανω combined

οσο αναφορα τον εκτελονισμο θα ηθελα λιγο τα φωτα σας τωρα...εστω οτι το παιρνω combined...

αν καταλαβα καλα θα τιμολογηθει στο συνολο της αξιας των υλικων +φπα +15ευρω εξοδα εκτελονιστη σωστα?

αν προσθεσω και αλλα προιοντα απτον ιδιο seller στο ιδιο πακετο στην ουσια η τιμη προσαυξανεται μονο στο φπα?

αν το σπασω σε 20 πακετα θα τιμολογηθει στο κοστος της μιας οθονης +φπα +15ευρω εξοδα εκτελονιστη ανα πακετο

εχω καταλαβει καλα?

Δεν κατάλαβα αν θέλεις τιμολόγιο σαν επαγγελματίας η απλή απόδειξη σαν ιδιώτης, ας πούμε απλή απόδειξη (γιατί σαν επαγγελματίας θα κοιτούσες στο Alibaba)

Πλέον από τρίτες χώρες όπως είναι η Κίνα μέχρι τα 150 ευρώ προπληρώνεις το φπα στο Aliexpress (είναι μέσα στη τιμή VAT λέγεται) και όσο ο τρόπος αποστολής είναι ένα από τα παρακάτω θα πάει το δέμα πρώτα Ουγγαρία η Ολλανδία θα περάσει εκεί τελωνείο θα το στείλουν Ελλάδα θα το παραλάβουν τα ΕΛΤΑ και θα στο φέρουν σπίτι με καμιά επιπλέον χρέωση από την αρχική τιμή.

AliExpress Selection Saver

AliExpress Saver Shipping

Aliexpress Selection Standard

AliExpress Standard Shipping

AliExpress Premium Shipping

Cainiao Super Economy Global

Cainiao Super Economy

Cainiao Super Economy for Special Goods

Cainiao Standard For Special Goods

Cainiao Heavy Parcel Line

Αν είναι πάνω από 150 ευρώ περνάει τελωνείο Ελλάδα και θα πληρώσεις  στα ΕΛΤΑ το φπα  μαζί με έξοδα εκτελωνισμού (ανάλογα το κόστος του δέματος) δες εδώ πόσο είναι https://www.elta.gr/el-gr/ιδιώτες/αλληλογραφίαδέματα/εκτελωνισμός.aspx 

Πάτα εκεί που γράφει Τιμοκατάλογο Ειδικών Τελών Εκτελωνισμού

Αρα λογικά αν ξεπερνάς τα 150 ευρώ συμφέρει να τα σπάσεις σε 2 δέματα.

Επεξ/σία από sakisgri
  • Like 1

Στις 25/4/2022 στις 11:39 ΠΜ, villasg είπε

Το εχει ξαναδει καποιος αυτο ??
Combined αποστολη με Track LA02χχχχ837HU τελευταια ενημερωση 12/4
στο cainiao λεει Received by local delivery company 
στο 17track IPS, For dispatch abroad 
Τι παιζει ???

Ανοιξε ο σακος

27/4/2022, 17:58   Άφιξη σε χώρα προορισμού
12/4/2022, 15:10   Αποστολή αντικειμένου
12/4/2022, 13:45   Παραλήφθηκε από πελάτη εξωτερικού

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
Στις 20/4/2022 στις 9:00 ΜΜ, sleepychris είπε

λοιπον μινι ιστορια:
παραγγελνω δεμα απο Αλι, λεει οτι στελνει απο ιταλια με dhl express χωρις μεταφορικα (vat included)
εν τελει το δεμα φευγει απο χονκ κονγκ με dhl express.
φτανει ελλαδα, κολλαει τελωνειο,το εκτελωνιζει η dhl.
μιας και με παραξενeψε το γεγονος, επικοινωνω με το τμημα τελωνειου της dhl οπου και μου ζητανε το tracking number.
το δινω και μου λενε " κυριος Ταδε, για  Ηρακλειο Κρητης το δεμα,σωστα?" .
εγω Αθηνα,αρα εχει γινει μαλακια.
Το δεμα (για το οποιο εχω το tracking number) εφτασε σημερα στο Ηρακλειο της Κρητης και εγω εχω μεινει ξεκρεμαστος.
Στο message center του Ali,o κινεζος αφαντος, με εχει στο unread.
To store του ειναι "on vacation".

Στο parcellapp ομως το συγκεκριμενο δεμα φαινεται να περιεχει 6 αντικειμενα.
Και ερωτω: υπαρχει καμια περιπτωση να εχει στειλει αυτος σε κανεναν δικο του 6 παραγγελιες σε μια και να γινει μετα καποιος διαμοιρασμος απο δευτερο ατομο,σε δευτερο χρονο?
Ή απλα με εφαγαν? Και αν ναι,τι κανω?
Η μονη επιλογη που μου δινει το Ali, ειναι η εξης:
"If you do not receive the order within 17 days , you can open a dispute. If there's something wrong with your item, you can open a dispute within 15 days of confirming receipt."
Και εαν πατησω να ξεκινησω despute, λαμβανω το εξης μηνυμα: "
Sorry, you can not open dispute for this order. You can "Open dIspute" 10 days after the seller ships your item(s). If you have any questions about the order, please contact the seller."

Καμία ιδέα για το τι μπορει να εχει συμβει ή τι μπορω να κανω??

1.png

2.png

εληξε και το dispute, πηρα full refund και το shop του στο ali εκλεισε!
Δεν υπάρχει διαθέσιμη περιγραφή.

Επεξ/σία από sleepychris
  • Like 2

Καλησπέρα παιδιά έχω παραγγείλει και εγώ από το ali express, την Παρασκευή πέρασε τελωνείο μου έγραψε customs clearance successfull, σήμερα μου ήρθε ένα μήνυμα in transit received by local company, αλλά δεν μπορώ να το εντοπίσω με το tracking number στα ΕΛΤΑ μου γράφει δεν υπάρχει τέτοιο δέμα,  hungary posta είναι η μέθοδος αποστολής.

2 λεπτά πριν, nikosaek2121 είπε

Καλησπέρα παιδιά έχω παραγγείλει και εγώ από το ali express, την Παρασκευή πέρασε τελωνείο μου έγραψε customs clearance successfull, σήμερα μου ήρθε ένα μήνυμα in transit received by local company, αλλά δεν μπορώ να το εντοπίσω με το tracking number στα ΕΛΤΑ μου γράφει δεν υπάρχει τέτοιο δέμα,  hungary posta είναι η μέθοδος αποστολής.

Καλησπέρα φιλε μου δεν εχει μπει ακόμη Ελλάδα,τωρα πρέπει να έφτασε Ουγγαρία και θα προωθηθεί σύντομα Ελλάδα, μπορείς να το δείς στο https://www.posta.hu/nyomkovetes/nyitooldal

• Like 1

23 λεπτά πριν, nikosaek2121 είπε

image.png.a70a00737118c5104d2c6a08eaa16510.png

Για να καταλαβεις πως παει

• Like 1

3 ώρες πριν, nikosaek2121 είπε

Καλησπερα

Αφού έχει περάσει τελωνείο Received by local delivery company πάει να πει κάποια μεταφορική εταιρία το έχει παραλάβει από το τελωνείο για να το στείλει Ελλάδα.

Κανε αναζήτηση εδώ καλύτερα  https://parcelsapp.com/en/tracking

Όταν φτάσει Ελλάδα θα γράψει  "Παραλήφθηκε Από Πελάτη Εξωτερικού" και όταν σκαναρει τα ΕΛΤΑ τον σάκο με το δέμα σου μέσα θα γράψει "Άφιξη Σε Χώρα Προορισμού"

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...