Προς το περιεχόμενο

Αγορες απο Aliexpress, τελωνειο.

SnAk3

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Ενημερωτικά, σήμερα μου ήρθαν μαζεμένα 3 δέματα τα οποία ήταν τα 2 με saver και το άλλο με standard σπίτι χωρίς τελωνειο. Οι παραγγελίες είχαν γίνει τέλη Φεβρουαρίου με αρχές Μαρτίου οπότε πάνω κάτω έκαναν 1,5 μήνα να έρθουν.

• Like 2
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 7,7k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Στις 10/4/2022 στις 3:58 ΜΜ, sakisgri είπε

Έχω πάρει από Πολωνία και Γαλλία, δεν έχει τελωνείο και παραλαμβάνει στην Ελλάδα κάποια ιδιωτική εταιρία. Για  DHL δεν γνωρίζω ποια εταιρία παραλαμβάνει. επίσης είχα tracking και ας έλεγε unavailable το οποίο άλλαξε όταν ανέλαβε η ελληνική εταιρία.

Από Πολωνία και εγώ την προηγούμενη εβδομάδα. Σε 4 μέρες το είχα (βέβαια στο Βέλγιο και όχι Ελλάδα). Η DHL αν είσαι Αθήνα νομίζω παραδίδει. Για εκτός Αθήνας επειδή έχει τύχει αρκετές φορές να έχω παραγγείλει τα έχει δώσει στην ACS. Με την βλακεία ότι το tracking είναι της DHL και απλά λέει παράδοση σε συνεργαζόμενη εταιρεία, χωρίς να σου λέει ποια είναι ή τον αριθμό tracking της άλλης εταιρίας για να συνεχίσεις εκεί το tracking.

• Like 1

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, than2031995 είπε

Από Πολωνία και εγώ την προηγούμενη εβδομάδα. Σε 4 μέρες το είχα (βέβαια στο Βέλγιο και όχι Ελλάδα). Η DHL αν είσαι Αθήνα νομίζω παραδίδει. Για εκτός Αθήνας επειδή έχει τύχει αρκετές φορές να έχω παραγγείλει τα έχει δώσει στην ACS. Με την βλακεία ότι το tracking είναι της DHL και απλά λέει παράδοση σε συνεργαζόμενη εταιρεία, χωρίς να σου λέει ποια είναι ή τον αριθμό tracking της άλλης εταιρίας για να συνεχίσεις εκεί το tracking.

Τώρα κοίταξα το παλιό tracking από Πολωνία, είχε σταλθεί με DPD και έβγαλε νέο αριθμό για Ελλάδα με ACS (και εμένα 4 μέρες είχε κάνει)

Από Γαλλία είχε σταλθεί με Speedy και είχα additional tracking number όταν θα έφτανε Ελλάδα πάλι παράδοση με ACS

Screenshot_20220412-004017_Parcels.jpg

Screenshot_20220412-004000_Chrome.jpg

Screenshot_20220412-004136_Parcels.jpg

Επεξ/σία από sakisgri
  • Like 1

Καλημέρα, παιδιά! Έχω παραγγείλει ένα δέμα από aliexpress από τον Φεβρουάριο το οποίο μου ‘χει βγάλει την πίστη για να ‘ρθει. 7 Απριλίου έφτασε επιτέλους Ελλάδα, σύμφωνα με το parcel app, αλλά το νέο τρακινγκ του δεν αναγνωρίζεται στα ελτα και τα στάδια που περνάει δεν είναι τα συνηθισμένα που έχω δει τόσες φορές στα δεκάδες άλλα δέματα που έχω παραλάβει πρόσφατα. Γνωρίζει κανείς σε τι φάση ουσιαστικά βρίσκεται, κι αν δέματα με αυτό το τράκινγκ τα παραδίδουν τα ελτα; Πείτε μου μόνο ότι δε γυρίζει πίσω… 

E2F7468A-8DBA-4F31-AB7D-A9A9ED64E0E5.jpeg.b14d0e2bbea1a09b1eb7f26ff8e7c07e.jpeg

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
6 ώρες πριν, Tulipbaek είπε

Καλημέρα, παιδιά! Έχω παραγγείλει ένα δέμα από aliexpress από τον Φεβρουάριο το οποίο μου ‘χει βγάλει την πίστη για να ‘ρθει. 7 Απριλίου έφτασε επιτέλους Ελλάδα, σύμφωνα με το parcel app, αλλά το νέο τρακινγκ του δεν αναγνωρίζεται στα ελτα και τα στάδια που περνάει δεν είναι τα συνηθισμένα που έχω δει τόσες φορές στα δεκάδες άλλα δέματα που έχω παραλάβει πρόσφατα. Γνωρίζει κανείς σε τι φάση ουσιαστικά βρίσκεται, κι αν δέματα με αυτό το τράκινγκ τα παραδίδουν τα ελτα; Πείτε μου μόνο ότι δε γυρίζει πίσω… 

E2F7468A-8DBA-4F31-AB7D-A9A9ED64E0E5.jpeg.b14d0e2bbea1a09b1eb7f26ff8e7c07e.jpeg

Φαίνεται σε λίγες μέρες θα παραλάβεις, είναι στο κέντρο διαλογής στα ΕΛΤΑ.

Με ΕΛΤΑ θα παραλαβεις, έφτασε μεν Ελλάδα στης 7 αλλά τα ΕΛΤΑ σκαναρισαν τον σάκο με το δέμα σου μέσα  στης 12

Είχε θέμα στα ΕΛΤΑ τους χακαρανε το πληροφοριακό σύστημα και δεν λειτουργούσε για κανα 2 βδομάδες γιαυτό η καθυστέρηση

PARCELSAPP.PNG

Επεξ/σία από sakisgri
  • Like 1

πηρα σημερα ενα combined shipping με ενα δεμα αναμεσα σε πολλα οπως το παρακατω.

Το θεμα ειναι οτι δεν με λενε Φορντ ουτε μενω στη καλιφορνια και το χειροτερο ειναι οτι μεσα ειχε κατι νηματα πλεκτικης μαζι με κατι βελονες και κατι αλλα που δεν τα καταλαβα....

Τι να κανω για να παρει τα πραγματα ο ανθρωπος?

IMG_20220413_205323.jpg

• Like 1

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
3 ώρες πριν, tornado είπε

πηρα σημερα ενα combined shipping με ενα δεμα αναμεσα σε πολλα οπως το παρακατω.

Το θεμα ειναι οτι δεν με λενε Φορντ ουτε μενω στη καλιφορνια και το χειροτερο ειναι οτι μεσα ειχε κατι νηματα πλεκτικης μαζι με κατι βελονες και κατι αλλα που δεν τα καταλαβα....

IMG_20220413_205323.jpg

Το tracking αυτό δείχνει ότι παρέλαβε στην Αμερική στης 24/3/22, φαίνεται είχε και αυτός combined shipping και καταλαθος το βάλανε στο δικό σου πακέτο. Κρίνοντας από την αξία του δέματος μάλλον δεν συμφέρει να το στείλεις ούτε Αμερική αλλά ούτε πίσω στην Κίνα. Αν θες μόνο ενημέρωσε το Aliexpress ότι παρελαβες αυτό το δέμα που δεν είναι δικό σου με φωτογραφία να κερδίσει τουλάχιστον το dispute ο άνθρωπος. Εκτός αν τράβηξε βίντεο την στιγμή που άνοιγε το πακέτο (όπως κάνω εγώ πάντα) και απέδειξε ότι έλειπε το συγκεκριμένο δέμα.

usa.PNG

Επεξ/σία από sakisgri
  • Like 1

48 λεπτά πριν, tornado είπε

Δηλαδή πως να ενημερώσω;

Δεν γνωρίζω δεν το έχω κάνει αλλά φαντάζομαι από εδώ, εκεί που γράφει "Online Servive"  (chat now)

Μήπως κάποιος ξέρει καλύτερα να σου απαντήσει

https://customerservice.aliexpress.com/home?language=en&from=byr_common&hcMapRule=aeMapRule

8 ώρες πριν, sakisgri είπε

Δεν γνωρίζω δεν το έχω κάνει αλλά φαντάζομαι από εδώ, εκεί που γράφει "Online Servive"  (chat now)

Μήπως κάποιος ξέρει καλύτερα να σου απαντήσει

https://customerservice.aliexpress.com/home?language=en&from=byr_common&hcMapRule=aeMapRule

το μονο που θα μπορουσα να κανω ειναι να ενα πακετο το δεμα και να παει στον αποστολεα με δικη του χρεωση.

Οχι και να μπω σε μπελαδες απο εκει που δεν εχω καμια σχεση.

20 ώρες πριν, tornado είπε

IMG_20220413_205323.jpg

Μία λύση είναι επίσης, αφού έχει το τηλέφωνο του παραλήπτη πάνω, είναι να του στείλεις ένα μήνυμα ότι έχεις το δέμα του, με τη φωτογραφία του δέματος για απόδειξη, και να τον ρωτήσεις αν θέλει να του το στείλεις με δικά του έξοδα (που θα τα πάρει πίσω από το aliexpress φαντάζομαι, αν κάνει dispute), ή αν δε θέλει να μπει σ' αυτόν τον κόπο.

• Like 1

Καλησπερα παιδια, επειδη εχω χαθει λιγο στο τοπικ και προσπαθω να βγαλω μια ακρη, τελικα υπαρχει τροπος να αποφυγουμε τελωνειο ή οχι? Θελω να παρω 2-3 χαζομαρες του 2ευρου οχι κατι τρομερο..

5 λεπτά πριν, Mikeasdf είπε

Καλησπερα παιδια, επειδη εχω χαθει λιγο στο τοπικ και προσπαθω να βγαλω μια ακρη, τελικα υπαρχει τροπος να αποφυγουμε τελωνειο ή οχι? Θελω να παρω 2-3 χαζομαρες του 2ευρου οχι κατι τρομερο..

Καλησπέρα

Αν είναι από ευρωπαϊκή αποθήκη δεν έχει τελωνείο όσο και να κάνει το προϊών , είτε παραγγείλεις από μια πόλη στην Ελλάδα είτε από Ευρώπη είναι το ίδιο πράμα δεν πληρώνεις τπτ παραπάνω από την αρχική τιμή.

Από Κινά όσο ο τρόπος αποστολής είναι ένα από τα παρακάτω (με ΕΛΤΑ θα παραλαβεις) επίσης δεν θα πληρώσεις τελωνείο ούτε κάτι παραπάνω από την αρχική τιμή μέχρι αγορά τα 150 ευρώ, πάνω από 150 ευρώ πληρώνεις το φπα στην Ελλάδα συν τελωνείο και δασμούς. Εδώ είναι ο τιμοκατάλογος ΕΛΤΑ για πάνω από 150 ευρώ αγορά - https://www.elta.gr/el-gr/ιδιώτες/αλληλογραφίαδέματα/εκτελωνισμός.aspx  πατάς εκεί που γράφει Τιμοκατάλογο Ειδικών Τελών Εκτελωνισμού

Cainiao:

Cainiao Super Economy Global

Cainiao Super Economy

Cainiao Super Economy for Special Goods

Cainiao Standard For Special Goods

Cainiao Heavy Parcel Line

Aliexpress:

AliExpress Selection Saver

AliExpress Saver Shipping

Aliexpress Selection Standard

AliExpress Standard Shipping

AliExpress Premium Shipping

• Like 1
  • Thanks 1

10 ώρες πριν, sakisgri είπε

Καλησπέρα

Αν είναι από ευρωπαϊκή αποθήκη δεν έχει τελωνείο όσο και να κάνει το προϊών , είτε παραγγείλεις από μια πόλη στην Ελλάδα είτε από Ευρώπη είναι το ίδιο πράμα δεν πληρώνεις τπτ παραπάνω από την αρχική τιμή.

Από Κινά όσο ο τρόπος αποστολής είναι ένα από τα παρακάτω (με ΕΛΤΑ θα παραλαβεις) επίσης δεν θα πληρώσεις τελωνείο ούτε κάτι παραπάνω από την αρχική τιμή μέχρι αγορά τα 150 ευρώ, πάνω από 150 ευρώ πληρώνεις το φπα στην Ελλάδα συν τελωνείο και δασμούς. Εδώ είναι ο τιμοκατάλογος ΕΛΤΑ για πάνω από 150 ευρώ αγορά - https://www.elta.gr/el-gr/ιδιώτες/αλληλογραφίαδέματα/εκτελωνισμός.aspx  πατάς εκεί που γράφει Τιμοκατάλογο Ειδικών Τελών Εκτελωνισμού

Cainiao:

Cainiao Super Economy Global

Cainiao Super Economy

Cainiao Super Economy for Special Goods

Cainiao Standard For Special Goods

Cainiao Heavy Parcel Line

Aliexpress:

AliExpress Selection Saver

AliExpress Saver Shipping

Aliexpress Selection Standard

AliExpress Standard Shipping

AliExpress Premium Shipping

Ευχαριστω πολυ για τις πληροφοριες! Θα κοιταξω μηπως βρω και ευρωπαϊκη αποθηκη

• Like 1

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Καλησπέρα σε όλους 

Παρήγγειλα κάτι ακουστικά της xiaomi(airdots s) 

Μετα από ενάμιση μήνα τα παρέλαβα αλλά η θύρα φορτίσεις είναι στραβή και δεν μπαίνει εύκολα το καλώδιο για να γεμίσει η βάση  και τα ακουστικά όταν γεμίσουν στην βάση δεν κλείνουν και μένουν ανοιχτά,οποτε αδειάζει η μπαταρια και δεν μπορώ να τα χρησιμοποιήσω.. 

Τι μπορώ να κάνω? Έχω βίντεο και φωτογραφίες από τα πρόβληματα. Έχω στείλει μήνυμα στον πωλητή αλλά δεν βγαίνει άκρη... 

Επεξ/σία από Bayern

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...