Viviandg Δημοσ. 11 Φεβρουαρίου 2022 Δημοσ. 11 Φεβρουαρίου 2022 Έχει κανείς άλλος δέμα εκείνες τις ημερομηνίες που να μην έχει φανεί ακόμα Ελλάδα
Apaleytos80 Δημοσ. 11 Φεβρουαρίου 2022 Δημοσ. 11 Φεβρουαρίου 2022 Σήμερα μου ήρθε και το τελευταίο δεματάκι με Cainiao Super Economy Global, 3 μήνες ακριβώς έκανε. Ενας επεξεργαστής με Aliexpress standard shipping έφτασε σε 21 ήμερες, λογικά ξεμπλόκαρε για τα καλά η Ουγγαρία. 2
Tulipbaek Δημοσ. 11 Φεβρουαρίου 2022 Δημοσ. 11 Φεβρουαρίου 2022 9 ώρες πριν, Viviandg είπε Έχει κανείς άλλος δέμα εκείνες τις ημερομηνίες που να μην έχει φανεί ακόμα Ελλάδα Εμένα μόλις πριν λίγο μου εμφανίστηκε Ελλάδα ένα δέμα που έφυγε από Ουγγαρία 5 Φεβρουαρίου. Ακόμα, βέβαια, δεν έχει εμφανιστεί Ελλάδα ένα δεύτερο δέμα που έφυγε από Ουγγαρία 3 Φεβρουαρίου. Οπότε, όπως καταλαβαίνεις, η σειρά προτεραιότητας είναι σχετική. Πάντως, το τελευταίο δέμα που έλαβα προχθές είχε φύγει από Ουγγαρία 26 Ιανουαρίου κι εμφανίστηκε Ελλάδα στις 8 Φεβρουαρίου. Οπότε λογικά όπου να 'ναι θα κουνηθεί και το δικό σου.
Tulipbaek Δημοσ. 12 Φεβρουαρίου 2022 Δημοσ. 12 Φεβρουαρίου 2022 Στις 11/2/2022 στις 10:14 ΜΜ, Tulipbaek είπε Εμένα μόλις πριν λίγο μου εμφανίστηκε Ελλάδα ένα δέμα που έφυγε από Ουγγαρία 5 Φεβρουαρίου. Ακόμα, βέβαια, δεν έχει εμφανιστεί Ελλάδα ένα δεύτερο δέμα που έφυγε από Ουγγαρία 3 Φεβρουαρίου. Οπότε, όπως καταλαβαίνεις, η σειρά προτεραιότητας είναι σχετική. Πάντως, το τελευταίο δέμα που έλαβα προχθές είχε φύγει από Ουγγαρία 26 Ιανουαρίου κι εμφανίστηκε Ελλάδα στις 8 Φεβρουαρίου. Οπότε λογικά όπου να 'ναι θα κουνηθεί και το δικό σου. UPDATE: Το δέμα που έφυγε από Ουγγαρία 3 Φεβρουαρίου μου εμφανίστηκε Ελλάδα σήμερα το μεσημέρι.
youngbuck Δημοσ. 13 Φεβρουαρίου 2022 Δημοσ. 13 Φεβρουαρίου 2022 Καλησπέρα. Επειδή έχω μείνει πίσω στις εξελίξεις, μπορώ να παραγγείλω από aliexpress κάτι Αξιας 25-30 ευρό με αποστολή από Κίνα? Τι μεταφορές πρέπει να επιλέξω για να αποφύγω τα τελωνεία? Και τα τελωνεία πόσο είναι?
Tulipbaek Δημοσ. 13 Φεβρουαρίου 2022 Δημοσ. 13 Φεβρουαρίου 2022 1 ώρα πριν, youngbuck είπε Καλησπέρα. Επειδή έχω μείνει πίσω στις εξελίξεις, μπορώ να παραγγείλω από aliexpress κάτι Αξιας 25-30 ευρό με αποστολή από Κίνα? Τι μεταφορές πρέπει να επιλέξω για να αποφύγω τα τελωνεία? Και τα τελωνεία πόσο είναι? Εδώ τα εξηγεί ο φίλος.
nikosgiann78 Δημοσ. 14 Φεβρουαρίου 2022 Δημοσ. 14 Φεβρουαρίου 2022 (επεξεργασμένο) Καλησπέρα ξανά στο team από μένα..... Σήμερα πήρα δύο δέματα. Το ένα με 'Aliexpress saver shipping' , και το άλλο με 'Cainiao super economy'. Και στα δύο χρησιμοποιήθηκε ο Unregistered τρόπος του Magyar Posta (Ουγγρικό ταχυδρομείο). Εννοείτε δεν υπήρξε κανένα πρόβλημα με τελωνείο. Και στα 2 δέματα, ο τρόπος που τυπώθηκε το tracking number ήταν ακριβώς ο ίδιος. Ακριβώς το ίδιο 'αυτοκόλλητο' τυπώθηκε. Άρα..... πρακτικά το 'Aliexpress saver shipping' με το 'Cainiao super economy' είναι το ίδιο. Επ ευκαιρία..... να πω και κάτι καινούργιο που το βλέπω για πρώτη φορά.....Τρόπος αποστολής 'Cainiao super economy GLOBAL'. Το δέμα μπήκε σε consolidate warehouse και πήρε νέο tracking number από τον παλιό μας γνώριμο... το Bpost (Belgium Post) - UH827207164BE Επεξ/σία 14 Φεβρουαρίου 2022 από nikosgiann78 4
mnlskps Δημοσ. 14 Φεβρουαρίου 2022 Δημοσ. 14 Φεβρουαρίου 2022 Παιδιά καλησπέρα, θέλω κι εγώ να κάνω μια αγορά από Ali express αξιας 149,76 (!) με δωρεάν μεταφορικά μέσω China Post Air Parcel. Το δέμα είναι 6 κιλά (65cm * 65cm * 15cm) --> είναι ένα φωτιστικό οροφής αν αναρωτιέστε... Επειδή είναι κάτω των 150€ λέτε να γλιτώσουμε το τελωνείο? Είναι πολύ οριακά κάτω των 150 ευρώ αλλά από ό,τι είδα δεν είναι στη λίστα των "safe" επιλογών που έχετε ήδη αναρτήσει και δεν ξέρω αν παίζει ρόλο... Επίσης: έστω ότι επικοινωνήσω με τον πωλητή να μου αλλάξει τον τρόπο αποστολής, αν προκύπτουν επιπλέον έξοδα μεταφοράς με τα ενδεδειγμένα cainiao, αυτό σημαίνει ότι η παραγγελία μου θα υπερβεί το όριο των 150€? ¨Η μετράει η αξία του εμπορεύματος μόνο κι άρα είμαστε καλυμμένοι?? Ευχαριστώ πολύ!
Deathy Δημοσ. 14 Φεβρουαρίου 2022 Δημοσ. 14 Φεβρουαρίου 2022 Ολα μεσα μαζι μετρανε. Εχει ανεβασει κανεις καμια φωτο απο το στικερακι που βαζει το aliexpress πανω στο πακετο?
Paragontas-x Δημοσ. 15 Φεβρουαρίου 2022 Δημοσ. 15 Φεβρουαρίου 2022 (επεξεργασμένο) Στις 4/2/2022 στις 12:24 ΜΜ, Crypton-R- είπε Καλησπέρα, μετά από πολύ καιρό έκανα κι εγώ τρεις παραγγελίες από AliExpress. Οι αγορές είναι χαμηλού κόστους οπότε δεν νομίζω να ανησυχώ για τελωνεία (6,69€, 2,26€, 3,25€). Οι παραγγελίες γίνανε 29/12/2021 και μετά από την Ουγγαρία, σύμφωνα με το ΕΛΤΑ Tracking έχουν κολλήσει στο αεροδρόμιο της Αθήνας από 21/01/2022. Επίσης το Cainiao Tracking δείχνει ότι βρίσκεται στην Κέρκυρα από 21/01/2022. Αρχικά κάλεσα το τοπικό ταχυδρομείο από το οποίο θα παραλάβω και μου είπαν ότι αν δεν δεις να γράφει Κέρκυρα στο δικό μας σύστημα απλά περιμένεις. Έπειτα κάλεσα στα κεντρικά (800 11 82 000) και μου είπαν, είτε έχουν κολλήσει στο τελωνείο στην Αθήνα, είτε έχουν έρθει στην Κέρκυρα και δεν ενημερώνουν το σύστημα, και ότι κι αν είναι από τα δύο θα τους ενημερώσουν αντίστοιχα, δηλαδή να αφεθούν ελεύθερα από το τελωνείο ή να ενημερωθεί το σύστημα ότι έχουν έρθει στον προορισμό. Τέλος, μου είπαν να αφήσω ονοματεπώνυμο και τηλέφωνο σε περίπτωση που χρειαστεί να με ενημερώσουν για κάποια ενημέρωση, αν και δεν πιστεύω να με πάρει ποτέ κάποιος. Πλέον από 1-1-2022 δεν παίζει κανένα ρόλο αν το δέμα σου κοστίζει 1 λεπτό ή 1000. Πλέον φορολογείσαι από το 1 λεπτό αν το δέμα προέρχεται εκτός Ευρώπης. Αν και στο τελωνείο που πήρα τηλέφωνο μου είπαν ότι μέχρι 150 ευρώ δεν έχεις τελωνείο και ότι πληρώνεις είναι έξοδα Ελτα. Τι να πω ίσως τα έχω μπλέξει εγώ λίγο. Επεξ/σία 15 Φεβρουαρίου 2022 από Paragontas-x
nikosgiann78 Δημοσ. 15 Φεβρουαρίου 2022 Δημοσ. 15 Φεβρουαρίου 2022 (επεξεργασμένο) 20 ώρες πριν, mnlskps είπε Παιδιά καλησπέρα, θέλω κι εγώ να κάνω μια αγορά από Ali express αξιας 149,76 (!) με δωρεάν μεταφορικά μέσω China Post Air Parcel. Το δέμα είναι 6 κιλά (65cm * 65cm * 15cm) --> είναι ένα φωτιστικό οροφής αν αναρωτιέστε... Επειδή είναι κάτω των 150€ λέτε να γλιτώσουμε το τελωνείο? Είναι πολύ οριακά κάτω των 150 ευρώ αλλά από ό,τι είδα δεν είναι στη λίστα των "safe" επιλογών που έχετε ήδη αναρτήσει και δεν ξέρω αν παίζει ρόλο... Επίσης: έστω ότι επικοινωνήσω με τον πωλητή να μου αλλάξει τον τρόπο αποστολής, αν προκύπτουν επιπλέον έξοδα μεταφοράς με τα ενδεδειγμένα cainiao, αυτό σημαίνει ότι η παραγγελία μου θα υπερβεί το όριο των 150€? ¨Η μετράει η αξία του εμπορεύματος μόνο κι άρα είμαστε καλυμμένοι?? Ευχαριστώ πολύ! Καταρχήν ο τρόπος αποστολής Aliexpress standard shipping που θα περίμενες λογικά να χρησιμοποιηθεί στην περίπτωση σου, δεν είναι εφικτός, μιας και έχει όριο τα 2 κιλά κανονικά!!! Το 'China post air parcel' αφορά δέματα που υπερβαίνουν τα 2 κιλά. Δεν θα έχεις λογικά πρόβλημα (θα μπορούσε εδώ κάποιος να βοηθήσει αν έχει πάρει δέμα με πάνω από 2 κιλά, μιας και δεν έχω ασχοληθεί με 'βαριές' αποστολές-ίσως απλά χρεώσουν το 3ευρο για τα δέματα πάνω από 2 κιλά-), με ΜΙΑ προϋπόθεση όμως ....... ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΤΟ TRACKING NUMBER να το τυπώσει από την ίδια την πλατφόρμα του Aliexpress, ώστε να ενημερωθεί το IOSS σύστημα ότι το ΦΠΑ έχει καταβληθεί κανονικά (η έστω αν τυπώσει το tracking number από εξωτερικό σύστημα, το σύστημα να επιτρέπει να 'περαστεί' ο IOSS number)!!! Για αυτό όμως, θα πρέπει να τον ρωτήσεις. Σε ογκώδες δέμα (πάνω από 5 κιλά) παλιότερα πριν μερικούς μήνες, ο πωλητής (σε συνεννόηση μαζί μου) χρησιμοποίησε DPD shipping και δεν είχα ΚΑΝΕΝΑ πρόβλημα (αλλά το δέμα πρακτικά έγινε εκτελωνισμό άλλου στην Ευρώπη)!! Βέβαια δεν μπήκα ποτέ στον κόπο να τον ρωτήσω σε ποια εταιρία το έδωσε και έκανε shipping-είναι κάτι που δεν έχω ασχοληθεί Επεξ/σία 15 Φεβρουαρίου 2022 από nikosgiann78
mnlskps Δημοσ. 15 Φεβρουαρίου 2022 Δημοσ. 15 Φεβρουαρίου 2022 1 ώρα πριν, nikosgiann78 είπε Καταρχήν ο τρόπος αποστολής Aliexpress standard shipping που θα περίμενες λογικά να χρησιμοποιηθεί στην περίπτωση σου, δεν είναι εφικτός, μιας και έχει όριο τα 2 κιλά κανονικά!!! Το 'China post air parcel' αφορά δέματα που υπερβαίνουν τα 2 κιλά. Δεν θα έχεις λογικά πρόβλημα (θα μπορούσε εδώ κάποιος να βοηθήσει αν έχει πάρει δέμα με πάνω από 2 κιλά, μιας και δεν έχω ασχοληθεί με 'βαριές' αποστολές-ίσως απλά χρεώσουν το 3ευρο για τα δέματα πάνω από 2 κιλά-), με ΜΙΑ προϋπόθεση όμως ....... ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΤΟ TRACKING NUMBER να το τυπώσει από την ίδια την πλατφόρμα του Aliexpress, ώστε να ενημερωθεί το IOSS σύστημα ότι το ΦΠΑ έχει καταβληθεί κανονικά (η έστω αν τυπώσει το tracking number από εξωτερικό σύστημα, το σύστημα να επιτρέπει να 'περαστεί' ο IOSS number)!!! Για αυτό όμως, θα πρέπει να τον ρωτήσεις. Σε ογκώδες δέμα (πάνω από 5 κιλά) παλιότερα πριν μερικούς μήνες, ο πωλητής (σε συνεννόηση μαζί μου) χρησιμοποίησε DPD shipping και δεν είχα ΚΑΝΕΝΑ πρόβλημα (αλλά το δέμα πρακτικά έγινε εκτελωνισμό άλλου στην Ευρώπη)!! Βέβαια δεν μπήκα ποτέ στον κόπο να τον ρωτήσω σε ποια εταιρία το έδωσε και έκανε shipping-είναι κάτι που δεν έχω ασχοληθεί Κατάλαβα, ναι, θα πρέπει να ρωτήσω. Δεν είχα συνειδητοποιήσει ότι υπάρχει όριο και στα κιλά... Μέχρι στιγμής έχω κάνει άλλες 2 αγορές μέσω Ali αλλά ήταν οι αποθήκες στη Γαλλία και ήρθαν τα πράγματα μέσα σε 7 ημέρες χωρίς προβλήματα - ήταν γυρω στα 60 ευρώ το κάθε δέμα και πιθανόν το ένα να υπερέβαινε τα 2 κιλά... Αλλη αγοραστική εμπειρία μέσω Κίνας έχω μόνο μέσω Shein (γύρω στα 90 ευρώ, αλλά λογικά κάτω των 2 κιλών) όπου έρχονται μέσω Aμστερνταμ χωρίς κανενός είδους άλλες επιβαρύνσεις μέσα σε 2 περίπου εβδομάδες.
funkopop Δημοσ. 16 Φεβρουαρίου 2022 Δημοσ. 16 Φεβρουαρίου 2022 Cainiao standard for special goods είναι & αυτή safe επιλογή χωρίς τελωνείο;
nikosgiann78 Δημοσ. 16 Φεβρουαρίου 2022 Δημοσ. 16 Φεβρουαρίου 2022 9 ώρες πριν, mnlskps είπε Κατάλαβα, ναι, θα πρέπει να ρωτήσω. Δεν είχα συνειδητοποιήσει ότι υπάρχει όριο και στα κιλά... Μέχρι στιγμής έχω κάνει άλλες 2 αγορές μέσω Ali αλλά ήταν οι αποθήκες στη Γαλλία και ήρθαν τα πράγματα μέσα σε 7 ημέρες χωρίς προβλήματα - ήταν γυρω στα 60 ευρώ το κάθε δέμα και πιθανόν το ένα να υπερέβαινε τα 2 κιλά... Αλλη αγοραστική εμπειρία μέσω Κίνας έχω μόνο μέσω Shein (γύρω στα 90 ευρώ, αλλά λογικά κάτω των 2 κιλών) όπου έρχονται μέσω Aμστερνταμ χωρίς κανενός είδους άλλες επιβαρύνσεις μέσα σε 2 περίπου εβδομάδες. Το έχω πει παλιότερα.... Το SHEIN χρησιμοποιούσε την Yun Express σαν shipping carrier (και εκτελώνιζε πρώτα αλλού τα δέματα). Κάποιοι Κινέζοι είχαν την δυνατότητα να χρησιμοποιήσουν την Yun Express και στο Aliexpress (οπότε μπορούσαμε να αγοράσουμε πράγματα άνω των 22 ευρώ προ της 1ης Ιουλίου του 2021), απλά δεν το είχαν πάρει 'πρέφα' πολλοί εδώ!!! Εγώ είμαι σχετικά πιο καινούργιος στο forum, και τα πήρα πρέφα πριν κανένα χρόνο το πώς ακριβώς δούλευαν οι carriers!!! 3 ώρες πριν, funkopop είπε Cainiao standard for special goods είναι & αυτή safe επιλογή χωρίς τελωνείο; Ναι, είναι ασφαλής 1
funkopop Δημοσ. 16 Φεβρουαρίου 2022 Δημοσ. 16 Φεβρουαρίου 2022 3 ώρες πριν, nikosgiann78 είπε Το έχω πει παλιότερα.... Το SHEIN χρησιμοποιούσε την Yun Express σαν shipping carrier (και εκτελώνιζε πρώτα αλλού τα δέματα). Κάποιοι Κινέζοι είχαν την δυνατότητα να χρησιμοποιήσουν την Yun Express και στο Aliexpress (οπότε μπορούσαμε να αγοράσουμε πράγματα άνω των 22 ευρώ προ της 1ης Ιουλίου του 2021), απλά δεν το είχαν πάρει 'πρέφα' πολλοί εδώ!!! Εγώ είμαι σχετικά πιο καινούργιος στο forum, και τα πήρα πρέφα πριν κανένα χρόνο το πώς ακριβώς δούλευαν οι carriers!!! Ναι, είναι ασφαλής Ευχαριστώ😊
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα