Προς το περιεχόμενο

Αγορες απο Aliexpress, τελωνειο.

SnAk3

Προτεινόμενες αναρτήσεις

To European buyers

IOSS No. is IM5280002556.

European Busniess Buyer can Register your company's VAT number on the platform, and the platform won't collect your VAT for the government. You can declare the VAT by yourself.

Our Logistic company can handle the VAT or Taxes using below shipping. Buyer Especially drop shipper don’t need to operate. Other shipping like E-packet and DHL, Fed ex, UPS need to offer the information to avoid to be taxed again.

Shipping:

Mail

1.Cainiao Super Economy

2.Cainiao Super Economy Global

3.Cainiao Expedited Economy

4.Cainiao Super Economy for Special Goods

5.China Post Ordinary Small Packet

6.SunYou Special Economy

7.YANWEN Special Economy

Registered Mail:

1.AliExpress Saver Shipping

2.AliExpress Standard Shipping

3.Cainiao Standard For Special Goods

4.China Post Registered Air Mail

5.YANWEN Special Standard

Fast express

1.AliExpress Premium Shipping

• Like 3
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 7,7k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Στις 4/2/2022 στις 12:24 ΜΜ, Crypton-R- είπε

Καλησπέρα, μετά από πολύ καιρό έκανα κι εγώ τρεις παραγγελίες από AliExpress. Οι αγορές είναι χαμηλού κόστους οπότε δεν νομίζω να ανησυχώ για τελωνεία (6,69€, 2,26€, 3,25€).

Οι παραγγελίες γίνανε 29/12/2021 και μετά από την Ουγγαρία, σύμφωνα με το ΕΛΤΑ Tracking έχουν κολλήσει στο αεροδρόμιο της Αθήνας από 21/01/2022. Επίσης το Cainiao Tracking δείχνει ότι βρίσκεται στην Κέρκυρα από 21/01/2022.

Αρχικά κάλεσα το τοπικό ταχυδρομείο από το οποίο θα παραλάβω και μου είπαν ότι αν δεν δεις να γράφει Κέρκυρα στο δικό μας σύστημα απλά περιμένεις. Έπειτα κάλεσα στα κεντρικά (800 11 82 000) και μου είπαν, είτε έχουν κολλήσει στο τελωνείο στην Αθήνα, είτε έχουν έρθει στην Κέρκυρα και δεν ενημερώνουν το σύστημα, και ότι κι αν είναι από τα δύο θα τους ενημερώσουν αντίστοιχα, δηλαδή να αφεθούν ελεύθερα από το τελωνείο ή να ενημερωθεί το σύστημα ότι έχουν έρθει στον προορισμό.

Τέλος, μου είπαν να αφήσω ονοματεπώνυμο και τηλέφωνο σε περίπτωση που χρειαστεί να με ενημερώσουν για κάποια ενημέρωση, αν και δεν πιστεύω να με πάρει ποτέ κάποιος.

elta.jpg

ali.jpg

Πάμε ξανά να πούμε τα ίδια που έχουν χιλιοειπωθεί.....

Τα tracking number της μορφής U?.........HU βλέπεις κανονικά το tracking μέχρι την 'εκφόρτωση από μεταφορικό μέσο'. Από εκεί και πέρα, δεν ξέρεις πρακτικά που είναι το δέμα σου. Αυτό που βλέπεις από το ίδιο το Aliexpress σαν άφιξη στην Κέρκυρα, είναι γιατί απλά εκεί βάζει την διεύθυνση σου στην διαδρομή του δέματος. Δεν σημαίνει κάτι αυτό. Και αν πάμε πιο πρακτικά, την ημερομηνία εκφόρτωσης του δέματος εδώ στην Ελλάδα πρέπει να την βλέπει το Aliexpress σαν 'arrive at delivery local office' από το tracking number της Ουγγαρίας, οπότε θεωρεί ότι πρακτικά είσαι έτοιμος να το πάρεις

Στις 6/2/2022 στις 7:19 ΜΜ, nikosgiann78 είπε

Πάμε ξανά να πούμε τα ίδια που έχουν χιλιοειπωθεί.....

Τα tracking number της μορφής U?.........HU βλέπεις κανονικά το tracking μέχρι την 'εκφόρτωση από μεταφορικό μέσο'. Από εκεί και πέρα, δεν ξέρεις πρακτικά που είναι το δέμα σου. Αυτό που βλέπεις από το ίδιο το Aliexpress σαν άφιξη στην Κέρκυρα, είναι γιατί απλά εκεί βάζει την διεύθυνση σου στην διαδρομή του δέματος. Δεν σημαίνει κάτι αυτό. Και αν πάμε πιο πρακτικά, την ημερομηνία εκφόρτωσης του δέματος εδώ στην Ελλάδα πρέπει να την βλέπει το Aliexpress σαν 'arrive at delivery local office' από το tracking number της Ουγγαρίας, οπότε θεωρεί ότι πρακτικά είσαι έτοιμος να το πάρεις

Καλά φίλε μη βαράς, την εμπειρία μου είπα, δεν ξέρω αν έχει ξαναειπωθεί ή όχι.

15 ώρες πριν, Crypton-R- είπε

Καλά φίλε μη βαράς, την εμπειρία μου είπα, δεν ξέρω αν έχει ξαναειπωθεί ή όχι.

Δεν βαράω....μην αγχώνεσαι... Απλά τα έχω πει πάρα πολλές φορές αυτά! ;)

Παιδια, για να αγοράσω απο aliexpress με τιμολόγιο να το περάσω στα έξοδα εταιρείας πως γίνεται τώρα που πληρωνουν αυτοι τον ΦΠΑ με το OSS? ξέρει κανεις λεπτομεριες, παιρνω πισω τον φπα?

1 ώρα πριν, natsos2 είπε

Παιδια, για να αγοράσω απο aliexpress με τιμολόγιο να το περάσω στα έξοδα εταιρείας πως γίνεται τώρα που πληρωνουν αυτοι τον ΦΠΑ με το OSS? ξέρει κανεις λεπτομεριες, παιρνω πισω τον φπα?

Επειδή είναι από εξωτερικό θεωρείται ενδοκοινοτική αγορά γιατί είναι εισαγωγή από το εξωτερικό δεν περνεις το ΦΠΑ πίσω 

36 λεπτά πριν, Viviandg είπε

Επειδή είναι από εξωτερικό θεωρείται ενδοκοινοτική αγορά γιατί είναι εισαγωγή από το εξωτερικό δεν περνεις το ΦΠΑ πίσω 

Σαν εξοδο πως το περνάω? δινω το ΑΦΜ της εταιρείας στον Κινέζο και του λέω να κόψει προφόρμα?

12 ώρες πριν, natsos2 είπε

Σαν εξοδο πως το περνάω? δινω το ΑΦΜ της εταιρείας στον Κινέζο και του λέω να κόψει προφόρμα?

Στείλε μήνυμα στο κινέζο ότι θες τιμολόγιο με τα στοιχεία της επιχείρησης σου αν και δεν ξέρω κατά ποσό μπορείς να το περάσεις γιατί είναι εισαγωγή από Τρίτη χώρα 

Γίνεται κάτι με τα δέματα που έρχονται από Ουγγαρία έχω δέμα που δεν έχει φανεί ακόμα Ελλάδα και είναι κανένα μήνα στο αποστολή αντικειμένου 

Γεια σας ρε παιδιά, συγγνώμη που γράφω εδώ πέρα, αλλά ήθελα να μάθω μήπως κάποιος από σας έχει παραγγείλει αγοράσει από alibaba μετά τις αλλαγές;;;

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...