Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Για να καταλαβώ, διάβασα πολλά από τα προηγούμενα στο thread αλλά δεν μπορώ να καταλάβω κάτι.

Εφόσον χρησιμοποιήσω shipping methods όπως το AliExpress Saver ή Standard , για ένα αντικείμενο άνω των 22 θα υπάρχουν επιπλέον χρεώσεις ή έχει αλλάξει αυτό;

Γιατί κατι είδα μεχρί 150 ευρώ και έψαχνα σε site των ΕΛΤΑ αλλά δεν βρήκα πουθένα να αναφέρεται το 22ευρώ που υπήρχε...

• Απαντ. 7,9k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.
8 ώρες πριν, grigorischr_ είπε

Για να καταλαβώ, διάβασα πολλά από τα προηγούμενα στο thread αλλά δεν μπορώ να καταλάβω κάτι.

Εφόσον χρησιμοποιήσω shipping methods όπως το AliExpress Saver ή Standard , για ένα αντικείμενο άνω των 22 θα υπάρχουν επιπλέον χρεώσεις ή έχει αλλάξει αυτό;

Γιατί κατι είδα μεχρί 150 ευρώ και έψαχνα σε site των ΕΛΤΑ αλλά δεν βρήκα πουθένα να αναφέρεται το 22ευρώ που υπήρχε...

Μέχρι 150 ευρώ, δεν έχεις κανένα πρόβλημα με 'Aliexpress standard/saver shipping'.

• Like 2
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Καλημέρα στην παρέα, δεματάκι απο aliexpress μου έρχεται με aliexpress standard shipping. Έφτασε Ουγγαρία, έγινε εκτελωνισμός και σύμφωνα με το site του ali από σήμερα πάτησε Ελλάδα. Το παράξενο είναι ότι στα ελτα δεν εμφανίζεται καθόλου. Πρώτη φορά μου συμβαίνει δέμα ταχυδρομείου να μην το βγάζει στα ελτα. Ο κωδικός είναι τύπου LA********HU, για αυτό απορώ!

Επεξ/σία από Azanulimbar
Δημοσ.
11 λεπτά πριν, Azanulimbar είπε

Καλημέρα στην παρέα, δεματάκι απο aliexpress μου έρχεται με aliexpress standard shipping. Έφτασε Ουγγαρία, έγινε εκτελωνισμός και σύμφωνα με το site του ali από σήμερα πάτησε Ελλάδα. Το παράξενο είναι ότι στα ελτα δεν εμφανίζεται καθόλου. Πρώτη φορά μου συμβαίνει δέμα ταχυδρομείου να μην το βγάζει στα ελτα. Ο κωδικός είναι τύπου LA********HU, για αυτό απορώ!

Αν βλέπεις 'arrive at destination country', στην πράξη εννοεί σαν destination country την Ουγγαρία και το Magyar Posta-Ουγγρικό ταχυδρομείο. Αυτό θα αναλάβει να στείλει στην Ελλάδα. Όταν το δέμα φύγει από το Ουγγρικό Exchange office, τότε πρακτικά θα σε ενημερώσουν και τα ΕΛΤΑ ότι υπάρχει δέμα για τα ΕΛΤΑ στην Ελλάδα. Αν έδινες και tracking number, θα σου έλεγα ακριβώς

Δημοσ.

Καλησπέρα πρώτη φορά σε αυτό το νήμα, πρώτη φορά αντιμέτωπος με το τέρας του τελωνίου. Παίρνω τηλέφωνο και δεν χτυπάει καν(Γ.Ε.Τ.Α). Τι μπορώ να κάνω απο 19/1 στο (Γ.Ε.Τ.Α) https://www.elta.gr/el-gr/εντοπισμόςαντικειμένου.aspx?qc=RS923954359DE μια οθόνη laptop είναι με μικρή σχετικά αξία. Έχει κάποιος κάποια ιδέα πως μπορώ να επικοινωνήσω περα απο το τηλέφωνο που δεν λειτουργεί? ευχαριστω

Δημοσ.
Στις 7/1/2022 στις 1:41 ΜΜ, toni31 είπε

Περιμένω κάποια, θα το κοιτάξω.....

Το σημερινό πάντως με ξεπέρασε δείτε παρακάτω....με πληρωμένο φπα και με κωδικό IOSS, 0,71€ επιπλέον.

Και 3μήνες

1641554942729.jpg

Το ίδιο δέμα (ένα comic) 1 μήνα μετά 2,5€ και μόνο τέλη για εκτελωνισμό!!!!

1 μήνα πριν 0,71€!!!!!

Ελτά στο μεγαλείο σου, δεν υπάρχει καμία λογική στον τρόπο εκτελωνισμού κ χρέωσης ΦΠΑ.  Αν είναι βιβλίο, αν είναι πύραυλος, αν είναι ο Κώτσος ο Βασιλιάς δεν έχει καμία σημασία....ο υπάλληλος που θα κάνει την δουλειά, έχει δικιά του άποψη....

E1.jpg

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, toni31 είπε

Το ίδιο δέμα (ένα comic) 1 μήνα μετά 2,5€ και μόνο τέλη για εκτελωνισμό!!!!

1 μήνα πριν 0,71€!!!!!

Ελτά στο μεγαλείο σου, δεν υπάρχει καμία λογική στον τρόπο εκτελωνισμού κ χρέωσης ΦΠΑ.  Αν είναι βιβλίο, αν είναι πύραυλος, αν είναι ο Κώτσος ο Βασιλιάς δεν έχει καμία σημασία....ο υπάλληλος που θα κάνει την δουλειά, έχει δικιά του άποψη....

E1.jpg

Κι εγώ το ίδιο έχω παρατηρήσει. Ίδιες περιπτώσεις δεμάτων που πλήρωσα ΦΠΑ και λόγω μεθόδου αποστολής δεν ενημερώθηκε το σύστημα, άλλοτε μου ήρθαν με χρέωση ξανά ΦΠΑ και τέλη εκτελωνισμού, άλλοτε μόνο ΦΠΑ, άλλοτε μόνο με τέλη εκτελωνισμού κοκ.

Σήμερα μόλις μου ήρθε μήνυμα για ένα τέτοιο δέμα αξίας πάνω από 15 ευρώ (30, για την ακρίβεια), και μου ζητούν να καταβάλω μόνο τέλη εκτελωνισμού 2,50 ευρώ. Ούτε ξανά ΦΠΑ, ούτε τα τέλη εκτελωνισμού που αντιστοιχούν κανονικά στην αξία του δέματος (5 ευρώ). Δεν παραπονιέμαι, εννοείται, αλλά δεν μπορώ καθόλου να καταλάβω τη λογική του να χρεώνονται καν τέλη εκτελωνισμού, τη στιγμή που δε χρεώνεται τελικά ξανά ΦΠΑ, το οποίο σημαίνει ότι με τον έναν ή τον άλλον τρόπο το σύστημα ήταν ενημερωμένο ότι το είχα ήδη πληρώσει. Άρα, προς τι ο εκτελωνισμός; Η ίδια υπηρεσία (έλεγχος αν έχεις πληρώσει ΦΠΑ στο τελωνείο) δεν εκτελείται και στην Ουγγαρία/Ολλανδία, όταν περνάνε τα δέματα από εκεί, χωρίς επιπλέον χρέωση, όταν επιβεβαιώνεται ότι το ΦΠΑ είναι ήδη πληρωμένο; Σ' αυτά γιατί δεν πληρώνουμε τους Ούγγρους έξτρα και μόνο που το "έλεγξαν", αλλά το πληρώνουμε όταν τον έλεγχο τον κάνουν οι δικοί μας;

Επαναλαμβάνω, το καταλαβαίνω να μπαίνει χρέωση εκτελωνισμού όταν αποφασίζουν ότι δεν πληρώθηκε ΦΠΑ και μπαίνουν στην (τρομερή) διαδικασία να τυπώσουν αυτοκόλλητο, να υπολογίσουν τη χρέωση κλπ, αλλά όταν δε σου χρεώνουν τελικά ξανά ΦΠΑ, άρα έλεγξαν και διαπίστωσαν ότι ήταν πληρωμένο κανονικά, όπως στην πλειοψηφία των δεμάτων που έχω λάβει μέσω Ουγγαρίας/Ολλανδίας, και άρα δε χρειάστηκε να κάνουν κάτι, τα τέλη γιατί χρεώνονται;

Επεξ/σία από Tulipbaek
Δημοσ.
3 ώρες πριν, Vennon64 είπε

Καλησπέρα πρώτη φορά σε αυτό το νήμα, πρώτη φορά αντιμέτωπος με το τέρας του τελωνίου. Παίρνω τηλέφωνο και δεν χτυπάει καν(Γ.Ε.Τ.Α). Τι μπορώ να κάνω απο 19/1 στο (Γ.Ε.Τ.Α) https://www.elta.gr/el-gr/εντοπισμόςαντικειμένου.aspx?qc=RS923954359DE μια οθόνη laptop είναι με μικρή σχετικά αξία. Έχει κάποιος κάποια ιδέα πως μπορώ να επικοινωνήσω περα απο το τηλέφωνο που δεν λειτουργεί? ευχαριστω

το δέμα σου είναι από Γερμανία , εισαγωγή από ΕΕ και  αν έχει πληρωθεί το ΦΠΑ που πρέπει θα το παραλάβεις σύντομα   ...

Δημοσ.
3 ώρες πριν, kostasbm είπε

το δέμα σου είναι από Γερμανία , εισαγωγή από ΕΕ και  αν έχει πληρωθεί το ΦΠΑ που πρέπει θα το παραλάβεις σύντομα   ...

καλησπέρα, βασικά φίλε είναι απο αγγλικό site σιγουρα. .co.uk ήταν. Αλλά πολυ αργούν και φοβάμαι... μην δεν ερθει ποτέ..

Δημοσ.

Είχα καιρo να παραγγείλω από aliexpress.Με την Ουγγαρία στην μέση δεν έχω δει δεματάκι. Δεν τα βλέπω να έρχονται, έχουν περάσει τις 80 ήμερες σε κίνηση. Παλιά σε 15-20 ήμερες βαριά ένα μήνα ερχότανε, το ρεκόρ ήταν 7 ήμερες. Από οτι είδα το dispute γίνεται στις 95 ήμερες. Είναι και UA αντε βγάλε 'ακρη...

25dd10710220183b4f36473e3408e61a.png eae0f812dc173bd29969acdd124c4715.png

bac1e8efe1651a0299bec3fc75c86fdb.png

• Sad 1
Δημοσ.

εμενα παντως 2 δεματα  με ciainiao economy global μου ηρθαν χωρις να πληρωσω τελωνειο σε 40  μερες 

Μόλις τώρα, challabuser είπε

εμενα παντως 2 δεματα  με ciainiao economy global μου ηρθαν χωρις να πληρωσω τελωνειο σε 40  μερες 

με  UNxxxxUH

Δημοσ.
14 ώρες πριν, Vennon64 είπε

καλησπέρα, βασικά φίλε είναι απο αγγλικό site σιγουρα. .co.uk ήταν. Αλλά πολυ αργούν και φοβάμαι... μην δεν ερθει ποτέ..

θα ερθει ...υπομονή

• Thanks 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Καλησπέρα, μετά από πολύ καιρό έκανα κι εγώ τρεις παραγγελίες από AliExpress. Οι αγορές είναι χαμηλού κόστους οπότε δεν νομίζω να ανησυχώ για τελωνεία (6,69€, 2,26€, 3,25€).

Οι παραγγελίες γίνανε 29/12/2021 και μετά από την Ουγγαρία, σύμφωνα με το ΕΛΤΑ Tracking έχουν κολλήσει στο αεροδρόμιο της Αθήνας από 21/01/2022. Επίσης το Cainiao Tracking δείχνει ότι βρίσκεται στην Κέρκυρα από 21/01/2022.

Αρχικά κάλεσα το τοπικό ταχυδρομείο από το οποίο θα παραλάβω και μου είπαν ότι αν δεν δεις να γράφει Κέρκυρα στο δικό μας σύστημα απλά περιμένεις. Έπειτα κάλεσα στα κεντρικά (800 11 82 000) και μου είπαν, είτε έχουν κολλήσει στο τελωνείο στην Αθήνα, είτε έχουν έρθει στην Κέρκυρα και δεν ενημερώνουν το σύστημα, και ότι κι αν είναι από τα δύο θα τους ενημερώσουν αντίστοιχα, δηλαδή να αφεθούν ελεύθερα από το τελωνείο ή να ενημερωθεί το σύστημα ότι έχουν έρθει στον προορισμό.

Τέλος, μου είπαν να αφήσω ονοματεπώνυμο και τηλέφωνο σε περίπτωση που χρειαστεί να με ενημερώσουν για κάποια ενημέρωση, αν και δεν πιστεύω να με πάρει ποτέ κάποιος.

elta.jpg

ali.jpg

Επεξ/σία από Crypton-R-
Δημοσ.

Update 😃

Σήμερα ήρθαν 2 από 3 δεματάκια μετα από 80+ ήμερες. Μάλλον αρχίσανε να ξεμπουκώνουν στα ΕΛΤΑ.

Ένα με "Cainiao Super Economy Global" και το άλλο με " Cainiao Super Economy for special Goods " ,καμία εξτρά χρέωση (τελωνείο) απευθείας στο γραμματοκιβώτιο .

• Like 2

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...