Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
8 ώρες πριν, SSstratosSS είπε

Καλησπέρα παιδιά. Είμαι νέος στο forum  και θα ήθελα τα φώτα σας. Θέλω να παραγγείλω απο aliexpress. Δεν έχω ξανα παραγγείλει γενικά απο κίνα. Έχω διαβάσει μερικές συζητήσεις εδώ επίσης έχω δεί μερικά βιντεάκια αλλά ακόμα δεν έχω ξεκαθαρίσει τα πράγματα και έχω τις εξής απορίες: Πώς καταλαβαίνω πριν τη παραγγελία αν το προϊόν που θα αγοράσω θα περάσει από τελωνείο? Μίλαμε για κάτω των 150 ευρώ πάντα.
Επίσης ο τρόπος αποστολής παίζει ρόλο? Διαβάζω γενικά αλλα και εδώ οτι με τη μέθοδο AliExpress saver/standard shipping και cainiao super economy δεν έχει επιπλέον χρεώσεις στα ΕΛΤΑ, ενώ με τη μέθοδο global Περνάει τελωνείο και έχει χρεώσεις.

Γενικά ποιά είναι η όλη διαδικασία και σε τι χρεώσεις υπόκεινται τα δέματα?
Επισης ειναι λογικό όταν προσθέτω στο καλάθι το ίδιο προϊόν από τον ίδιο προμηθευτή παραπάνω από μια φορά, να ανεβαίνουν και τα μεταφορικά ταυτόχρονα? Και αρκετά κιόλας σε σχέση με το προϊόν πολλές φορές.
Επίσης αν βάλω στο καλάθι διάφορα πράγματα από διάφορους προμηθευτές και κάνω μια παραγγελία για όλα αυτά, θα μου έρθει ένα δέμα η όχι? Και αν έρθει ένα δέμα, παίζει ρόλο αν έχω επιλέξει διαφορετικους τρόπους αποστολής?
Σόρρυ για τις πολλές ερωτήσεις απλά δεν έχω παραγγείλει ξανά από Κίνα κλπ

Ευχαριστώ 

Cainiao super economy, Aliexpress saver/standard shipping είναι ασφαλής.

Επίσης, και η 'Cainiao super economy global' φαίνεται να είναι ασφαλής (θα το πω με σιγουριά, όταν πάρω κάτι δικά μου που περιμένω).

Για 'special goods' (ειδικά προϊόντα) -σκόνες, υγρά κτλ.- χρησιμοποιούμε 'Cainiao super economy/standard for special goods', Sunyou logistics & BSC PostNL (σε αυτό το τελευταίο καλό είναι να θυμίσουμε στον πωλητή να γράψει τον αριθμό IOSS όταν τυπώνει το tracking number-που λογικά πρέπει να το ξέρει και να μην υπάρχει πρόβλημα-. Το σύστημα της BSC δέχεται 'χειροκίνητα' το tracking number. Αν ξεχάσει να το γράψει δηλ. όταν τυπώνει το tracking number, πάλι θα έχουμε πρόβλημα). Για το σύστημα της Sunyou δεν το γράφω, γιατί οι πωλητές μου έχουν πει ότι τους υποχρεώνει να γράψουν τον IOSS αριθμό, αλλιώς δεν τυπώνει το tracking number (προφανώς το έχει σαν δικλίδα ασφαλείας η Sunyou)! Προσοχή στην TOPYOU logistics στα 'special goods'-υπάρχει πρόβλημα προς στιγμή.

Επεξ/σία από nikosgiann78
  • Like 2
  • Απαντ. 7,9k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.
Στις 29/1/2022 στις 11:15 ΠΜ, skar1983 είπε

Το tracking S0000004457342119** με τι θα έρθει και αν μπορώ να το παρακολουθήσω, γιατί δεν βγάζω άκρη με τα διάφορα tracking sites.

Είναι δώρο και δεν μπορώ να δω order details, δεν έκανα εγώ την παραγγελία .

Το tracking number που λες, είναι από Yanwen logistics. Σίγουρα έχει κάποιο 'next tracking number', και με αυτό θα σου έρθει στην Ελλάδα με τα ΕΛΤΑ. Λογικά, αν βάλεις το tracking number στο parcelsapp, θα δεις και το 'next tracking number'. Αν το έδινες ολόκληρο, θα σε βοηθούσα περισσότερο

Δημοσ.
3 ώρες πριν, nikosgiann78 είπε

Το tracking number που λες, είναι από Yanwen logistics. Σίγουρα έχει κάποιο 'next tracking number', και με αυτό θα σου έρθει στην Ελλάδα με τα ΕΛΤΑ. Λογικά, αν βάλεις το tracking number στο parcelsapp, θα δεις και το 'next tracking number'. Αν το έδινες ολόκληρο, θα σε βοηθούσα περισσότερο

Σου έστειλα το tracking number με pm

Δημοσ.
Στις 30/1/2022 στις 11:59 ΠΜ, nosstrom είπε

Αγορά από Geekbuying επιλογή απλά priority line περνάει τελωνείο ;

Πριν 5 μηνες περιπου που πηρα κατι απο εκει με αυτη την επιλογη δεν περασε τελωνειο

• Thanks 1
Δημοσ.
Στις 30/1/2022 στις 7:14 ΜΜ, mMary είπε

Καλησπέρα , αγορά από Ευρώπη (Ισπανία) vat 1.8€ , θα πληρώσω κάτι έξτρα στα ΕΛΤΑ ?

Όχι 😊

Δημοσ.

Να ρωτησω κατι οσους ξερουν (εχει σιγουρα απαντηθει ηδη), για μικροαντικειμενα απο aliexpress οπως θηκες με μερικα ευρω δηλαδη η καθε παραγγελια, δεδομενου οτι δεν θα περασουν τελωνειο, υπαρχουν αλλες χρεωσεις οταν τις παραλαμβανεις (πχ χρεωσεις απο ελτα), ή το free shipping ισχυει μεχρι την πορτα σου(αν δεν υπαρξουν απροοπτα)? 

Επισης για τετοιες αγορες υπαρχει μεγαλη πιθανοτητα να περασουν τελωνειο (με Cainiao Super Economy) ? 

Τελος, εδω και μια εβδομαδα εχει (λογικα) φτασει στα ελτα εδω στην αθηνα, ετσι λεει τουλαχιστον, αλλα δεν υπαρχει ουτε παραδοση ουτε περαιτερο ενημερωση. Θα βοηθουσε να τους παρω τηλεφωνο να ρωτησω ή τπτ αλλο?

image.png.ad62641e19ebf005675f76a005608f65.png

και απο ελταimage.png.8b4c8ea75bc33c97c802740f3983bd67.png

Ευχαριστω οποιον απαντησει.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Μην ασχοληθείς να τους πάρεις τηλέφωνο τι περιμένεις και από που .. επίσης υποτίθεται ότι από πέρσι πρόπερσι εχει μπει ένα χαράτσι 2-3 € εκεί που παλιά ήταν free έως 21€. Επίσης υπάρχουν καθυστερήσεις λόγο καιρικών φαινομένων ..

Στις 31/1/2022 στις 2:50 ΜΜ, michalis412 είπε

Πριν 5 μηνες περιπου που πηρα κατι απο εκει με αυτη την επιλογη δεν περασε τελωνειο

Για τι ποσό μιλάμε αν επιτρέπεται ;

Επεξ/σία από nosstrom
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
8 ώρες πριν, jonnito είπε

Να ρωτησω κατι οσους ξερουν (εχει σιγουρα απαντηθει ηδη), για μικροαντικειμενα απο aliexpress οπως θηκες με μερικα ευρω δηλαδη η καθε παραγγελια, δεδομενου οτι δεν θα περασουν τελωνειο, υπαρχουν αλλες χρεωσεις οταν τις παραλαμβανεις (πχ χρεωσεις απο ελτα), ή το free shipping ισχυει μεχρι την πορτα σου(αν δεν υπαρξουν απροοπτα)? 

Επισης για τετοιες αγορες υπαρχει μεγαλη πιθανοτητα να περασουν τελωνειο (με Cainiao Super Economy) ? 

Τελος, εδω και μια εβδομαδα εχει (λογικα) φτασει στα ελτα εδω στην αθηνα, ετσι λεει τουλαχιστον, αλλα δεν υπαρχει ουτε παραδοση ουτε περαιτερο ενημερωση. Θα βοηθουσε να τους παρω τηλεφωνο να ρωτησω ή τπτ αλλο?

image.png.ad62641e19ebf005675f76a005608f65.png

και απο ελταimage.png.8b4c8ea75bc33c97c802740f3983bd67.png

Ευχαριστω οποιον απαντησει.

Είπαμε..... το βασικό (για να μην πληρώσεις κάτι παραπάνω), είναι ο πωλητής να επιλέξει 'σωστό' τρόπο αποστολής. Όλα αυτά μέχρι τα 150 ευρώ αγορές.

'Cainiao super economy', 'Aliexpress saver shipping & 'Aliexpress stantard shipping', δεν έχουν πρόβλημα με το τελωνείο σίγουρα (θα μας φώτιζε ακόμα περισσότερο αν κάποιος χρησιμοποίησε τρόπο αποστολής 'Aliexpress PREMIUM shipping', για να πάρουμε μια ιδέα και με αυτόν τον τρόπο αποστολής τι γίνεται).

Ο τρόπος αποστολής 'Cainiao super economy GLOBAL' επίσης, φαίνεται πλέον πως και αυτός δεν έχει πρόβλημα (θα το πω με σιγουριά όταν πάρω κάποια δέματα που τα έχω στον δρόμο τώρα).

Για τα ειδικά προϊόντα-'Special goods' (σκόνες, υγρά κτλ.) που θέλουν 'ειδικό' τρόπο αποστολής (για να μην 'τρώνε' απόρριψη στα 'sorting center' που είναι για τα normal προϊόντα, για αυτό και χρησιμοποιούν αυτούς τους 'ειδικούς' τρόπους αποστολής), ασφαλής τρόποι είναι οι 'Cainiao super economy for special goods' & 'Cainiao standard for special goods'.

Όλοι οι ανώτεροι τρόποι αποστολής, ονομάζονται και 'online' shipping method. Αυτό σημαίνει ότι τα tracking number ΤΥΠΩΝΟΝΤΑΙ απευθείας από την ίδια την πλατφόρμα του Aliexpress (εξ ου και το 'online').

Σε offline τρόπους αποστολής (δηλ. εκεί όπου τα tracking number τα τυπώνουν από ΕΞΩΤΕΡΙΚΑ συστήματα-και όχι από το ίδιο το Aliexpress-), τα συστήματα της Sunyou logistics & της BSC logistics επιτρέπουν στον πωλητή να αναγράψει τον IOSS αριθμό (όταν τυπώνει το tracking number), ώστε να μην υπάρχει πρόβλημα με το τελωνείο. Απλά, γράφω μια σημείωση για αυτούς τους δύο τρόπους αποστολής. Χρησιμοποιούνται κατά κόρον από πωλητές που πουλάνε 'special goods'. Εννοείτε βέβαια ότι αν θέλει ο πωλητής μπορεί άνετα να στείλει 'normal' προιόντα με τρόπο αποστολής για 'special goods'.

Επεξ/σία από nikosgiann78
  • Like 3
  • Thanks 1
Δημοσ.

Έβαλα τρόπο αποστολής Aliexpress Selection Standard και μου έδωσε CAINIAO_FULFILLMENT_STD LA017072633HU, μένει να δούμε την "Εισαγωγή επιτυχίας εκκαθάρισης"

Δημοσ.
15 ώρες πριν, nosstrom είπε

Μην ασχοληθείς να τους πάρεις τηλέφωνο τι περιμένεις και από που .. επίσης υποτίθεται ότι από πέρσι πρόπερσι εχει μπει ένα χαράτσι 2-3 € εκεί που παλιά ήταν free έως 21€. Επίσης υπάρχουν καθυστερήσεις λόγο καιρικών φαινομένων ..

Για τι ποσό μιλάμε αν επιτρέπεται ;

Περιπου 80e ενα tv box

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...