Προς το περιεχόμενο

Αγορες απο Aliexpress, τελωνειο.

SnAk3

Προτεινόμενες αναρτήσεις

46 λεπτά πριν, βασιλιάς βάτραχος είπε

Να ρωτησω ρε παιδια... Εχω ετοιμασει μια παραγγελια απο Aliexpress με 6-7 πραματακια τα οποια ειναι απο το ιδιο "καταστημα" ολα.

1)Γιατι με βαζει να πληρωσω μεταφορικα για ολα;;

2)Αμα θελω πχ να βαλω AliExpress Standard Shipping που ειναι πιο λιγο ακριβο απο saver, Cainiao, super economy κλπ, θα πρεπει να το βαλω σε ολα τα προιοντα η αρκει να το βαλω σε ενα;; Ολα μαζι δεν θα τα στειλουν ετσι κ αλλιως;;

Ευχαριστω για τον χρονο σας

Στειλε στον πωλητή θα σου πει να μην πληρώσεις την παραγγελία ( θα έχεις νομίζω 24 ώρες να την πληρώσεις ) και θα σου αλλάξει την τιμή και μετά θα πληρώσεις την παραγγελία, για να το κάνεις αυτό πρέπει να είσαι από υπολογιστή να πας να πληρώσεις εκεί που σου λέει να συμπληρώσεις τα στοιχεία και θα πατήσεις το βελάκι πίσω... Αλλά πρώτα στείλε στον πωλητή 

• Like 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 7,7k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Εχω παραγγείλει 3-4 πραγματάκια μικρής αξίας, τα δυο έχουν κολλήσει στο ταχυδρομείο για πάνω από ένα μήνα "Arrived at local delivery office" και το άλλο αγνοείται  LP00480657192234 .

Μόλις λήξει το χρονικό περιθώριο δεν γίνεται dispute ε? 

Spoiler

c37f828fc17792fddbc114afa5e8300f.png

Το "aliexpress selection standard" είναι το γνωστό standard shipping (το συστημένο) ?.

Tracking  LA016154662HU

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Παιδιά θέλω να πάρω μια καλωδιοταινια για ενα drone απο το aliexpress η οποια εχει 22 ευρω. Χρειάζεται να επιλέξω καποιο συγκεκριμένο τρόπο αποστολής για να μην διπλοπληρώσω το φπα οταν φτασει εδω το δεμα στα ελτα? Εχουμε φτασει σε καποιο ασφαλες συμπερασμα τι παιζει τελικα με το τελωνειο σχετικα με ολους τους διαθέσιμους τροπους αποστολης απο το aliexpress?

Επεξ/σία από warwick

Στις 21/1/2022 στις 12:21 ΜΜ, nikosgiann78 είπε

Τα U?.........HU είναι unregistered (ΜΗ συστημένα). Βασικά βλέπεις το tracking μέχρι την στιγμή που ξεφορτώνεται εδώ στην Ελλάδα. Αυτό που δείχνεις, είναι στην Ουγγαρία τώρα, έτσι που το δείχνει. Μετά θα το στείλουν Ελλάδα (και θα δεις κάποια tracking number updates από το σύστημα των ΕΛΤΑ)

τλκ μου εμφανίστηκε στα ΕΛΤΑ άρα έρχεται ως συστημένο πάλι καλά μην το αφήσει ο ταχυδρόμος στο κουτί και τα λουφάρουν βέβαια τον έχω προειδοποιήσει άλλα δεν ξέρεις ποτέ....:fear:

IMG.jpg

14 ώρες πριν, Apaleytos80 είπε

Εχω παραγγείλει 3-4 πραγματάκια μικρής αξίας, τα δυο έχουν κολλήσει στο ταχυδρομείο για πάνω από ένα μήνα "Arrived at local delivery office" και το άλλο αγνοείται  LP00480657192234 .

Μόλις λήξει το χρονικό περιθώριο δεν γίνεται dispute ε? 

Εμφάνιση κρυμμένου περιεχομένου

c37f828fc17792fddbc114afa5e8300f.png

Το "aliexpress selection standard" είναι το γνωστό standard shipping (το συστημένο) ?.

Tracking  LA016154662HU

Το LA016154662HU είναι το γνωστό 'Aliexpress standard shipping'. Το LP00480657192234, είναι 'Cainiao super economy for special goods', και το tracking number σου λέει μπούρδες από ένα σημείο και μετά. Έχει UR129800288DE σαν 'next tracking number' , που είναι εντελώς untrackable και είναι από Deutsche Post. Με αυτό το tracking number, θα σου έρθει. Αυτός ο τύπος

Χωρίς τίτλο.png

6 ώρες πριν, warwick είπε

Παιδιά θέλω να πάρω μια καλωδιοταινια για ενα drone απο το aliexpress η οποια εχει 22 ευρω. Χρειάζεται να επιλέξω καποιο συγκεκριμένο τρόπο αποστολής για να μην διπλοπληρώσω το φπα οταν φτασει εδω το δεμα στα ελτα? Εχουμε φτασει σε καποιο ασφαλες συμπερασμα τι παιζει τελικα με το τελωνειο σχετικα με ολους τους διαθέσιμους τροπους αποστολης απο το aliexpress?

Δεν έχεις κάποιο ιδιαίτερο προϊόν, οπότε θα του πεις να στείλει με 'Aliexpress standard shipping'

• Like 1
  • Thanks 1

Οι ταχυδρόμοι βαριούνται που ζουν... σήμερα μου έφερε ειδοποίηση για ένα δέμα που έφτασε ΕΛΤΑ στις 10/1/2022 και πήγα την ίδια μέρα και το ζήτησα χωρίς ειδοποίηση. Μαζί έφερε και ένα ακόμα δέμα που έγινε εκφόρτωση μαζί με το προηγούμενο, είχε σταλθεί με saver shipping οπότε δεν είχε tracking μέσα στην Ελλάδα.

8 ώρες πριν, Nikoleo είπε

Καλησπερα ομαδα! Σας εχω καλα νεα, παρελαβα 3 παραγγελιες με αποστολη Cainiao Super Economy Global χωρις καμια επιπλεον χρεωση. Τα κακα νεα, για μενα, ειναι οτι και στις 3 παραγγελιες τα προϊόντα ητανε με φθορα/λαθος..

Τα tracking number που είχες και στα τρία, ήταν από Hungarian Post(UA.........HU); ;)

7 ώρες πριν, natsos2 είπε

Παιδια ξέρει κανεις αν αυτο CH119815190NL με ανω των 150 θα εχει τελωνιο Ελλάδα? μπαινει απευθειας εδώ η περνάει απο καπου Ευρωπη πρώτα?

Τι τρόπο αποστολής έχεις και βγάζει CH.........NL τύπο tracking number; Είναι πάνω από 2 κιλά;

1 ώρα πριν, nikosgiann78 είπε

Τα tracking number που είχες και στα τρία, ήταν από Hungarian Post(UA.........HU); ;)

Τι τρόπο αποστολής έχεις και βγάζει CH.........NL τύπο tracking number; Είναι πάνω από 2 κιλά;

2.5 κιλλά Aliexpress standard shipping. Στο appparcel λεει CANΙΑΟ 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
7 ώρες πριν, natsos2 είπε

2.5 κιλλά Aliexpress standard shipping. Στο appparcel λεει CANΙΑΟ 

Προφανώς, λογικά το tracking number CH.........NL είναι το 'Aliexpress standard shipping' για δέματα πάνω από 2 κιλά (αυτό είναι και λογικά το C μπροστά-το χρησιμοποιούν για δέματα-). Να μας πεις αν χρεωθείς και το 3ευρω που νομίζω είναι για δέματα πάνω από 2 κιλά, καθώς και τον εκτελωνισμό (εφόσον λες είναι πάνω από 150 ευρώ).

Επεξ/σία από nikosgiann78

Το tracking S0000004457342119** με τι θα έρθει και αν μπορώ να το παρακολουθήσω, γιατί δεν βγάζω άκρη με τα διάφορα tracking sites.

Είναι δώρο και δεν μπορώ να δω order details, δεν έκανα εγώ την παραγγελία .

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Καλησπέρα παιδιά. Είμαι νέος στο forum  και θα ήθελα τα φώτα σας. Θέλω να παραγγείλω απο aliexpress. Δεν έχω ξανα παραγγείλει γενικά απο κίνα. Έχω διαβάσει μερικές συζητήσεις εδώ επίσης έχω δεί μερικά βιντεάκια αλλά ακόμα δεν έχω ξεκαθαρίσει τα πράγματα και έχω τις εξής απορίες: Πώς καταλαβαίνω πριν τη παραγγελία αν το προϊόν που θα αγοράσω θα περάσει από τελωνείο? Μίλαμε για κάτω των 150 ευρώ πάντα.
Επίσης ο τρόπος αποστολής παίζει ρόλο? Διαβάζω γενικά αλλα και εδώ οτι με τη μέθοδο AliExpress saver/standard shipping και cainiao super economy δεν έχει επιπλέον χρεώσεις στα ΕΛΤΑ, ενώ με τη μέθοδο global Περνάει τελωνείο και έχει χρεώσεις.

Γενικά ποιά είναι η όλη διαδικασία και σε τι χρεώσεις υπόκεινται τα δέματα?
Επισης ειναι λογικό όταν προσθέτω στο καλάθι το ίδιο προϊόν από τον ίδιο προμηθευτή παραπάνω από μια φορά, να ανεβαίνουν και τα μεταφορικά ταυτόχρονα? Και αρκετά κιόλας σε σχέση με το προϊόν πολλές φορές.
Επίσης αν βάλω στο καλάθι διάφορα πράγματα από διάφορους προμηθευτές και κάνω μια παραγγελία για όλα αυτά, θα μου έρθει ένα δέμα η όχι? Και αν έρθει ένα δέμα, παίζει ρόλο αν έχω επιλέξει διαφορετικους τρόπους αποστολής?
Σόρρυ για τις πολλές ερωτήσεις απλά δεν έχω παραγγείλει ξανά από Κίνα κλπ

Ευχαριστώ 

Επεξ/σία από SSstratosSS

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...