Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
7 ώρες πριν, nikosgiann78 είπε

Φίλε, τι βάρος έχει ο προτζέκτορας; Είναι πάνω η κάτω από 2 κιλά;

Πάμε να δώσω και νέα από κάτι αποστολές που έχω με 'Cainiao super economy global' (για όποιον θυμάται). Αν πατήσεις και δεις τα tracking number, θα δεις ότι μπήκαν σε 'consolidated warehouse'. Αυτό σημαίνει ξεκάθαρα ότι η διαχείριση γίνεται από Aliexpress sorting center. Θα βάλω και νεότερα όταν φτάσουν στην Ουγγαρία. Πάντως, από αυτά τα στοιχεία, φαίνεται ότι δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα.

Χωρίς τίτλο.png

Είναι κάτω των 2 κιλων.

• Απαντ. 7,9k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
53 λεπτά πριν, Aurumnus είπε

Να υποθέσω ότι οι παραγγελίες δεν έγιναν combined και αφορούν αγορές από ένα συγκεκριμένο πωλητή ανά tracking number;

Κόστος αγοράς για την κάθε μία από τις 3 αποστολές που περιμένεις; Κάτω από 10€;

Ναι, η κάθε μία είναι κάτω από 10 ευρώ.... Είδα ότι αυτές τις μέρες μπήκαν σε consolidated warehouse (αυτά όλα είναι του Aliexpress)..... οπότε από ότι φαίνεται, κατά 99,99% δεν θα έχω κανένα πρόβλημα με το τελωνείο. Προφανέστατα πλέον, το aliexpress αποφάσισε και τα 'Cainiao super economy global' tracking number να τα διαχειρίζονται πλέον τα δικά του warehouse, για να μην υπάρχει πρόβλημα. Εντωμεταξύ, και πωλητής πλέον μου είπε ότι oι αποστολές 'Cainiao super economy', 'Cainiao super economy global' & 'Aliexpress saver shipping', ουσιαστικά είναι το ίδιο & βγάζουν στον πωλητή (για την Ελλάδα) Unregistered traking number από το ταχυδρομείο της Ουγγαρίας. Προφανώς τα πήρε πάνω του ολα το Aliexpress, για να μην υπάρχει θέμα με το τελωνείο

Επεξ/σία από nikosgiann78
  • Like 2
  • Thanks 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Θα ήθελα τα φώτα σας γι' ακόμη μια φορά. Παρήγγειλα δύο τεμάχια από το ίδιο προϊόν από το Aliexpress και ο πωλητής μου τα έστειλε σε δυο ξεχωριστά δέματα. Αφού επρόκειτο για μια ενιαία παραγγελία, μόνο ο ένας κωδικός tracking εμφανίζεται στο αλί, ο οποίος είναι με aliexpress standard shipping, οπότε όλα οκ. Ο πωλητής μου έστειλε σε μήνυμα και τον δεύτερο, ο οποίος ήταν της μορφής LV...CN. Δεν έχει τύχει να ξαναδώ τέτοιον αριθμό. Γνωρίζετε πώς θα έρθει; Το συγκεκριμένο, μάλιστα, δέμα νωρίτερα σήμερα μου έβγαλε το καταραμένο μήνυμα "ελλιπή στοιχεία μπλα μπλα χειρωνακτική καταχώρηση κτλ", αλλά λίγες ώρες αργότερα ξεκόλλησε, οπότε χαλάρωσα - μέχρι που είδα ότι πέρασε σε στάδιο "αντικείμενο προς εκτελωνισμό". Είχε καιρό να μου εμφανιστεί αυτό το στάδιο κι ήλπιζα ότι δε θα μου ξανατύχαινε, μιας που το αλί φαίνεται να έχει βρει τρόπο πια να μην κολλάνε τα δέματα που έχουν πληρώσει ΦΠΑ στο τελωνείο. Υπάρχει περίπτωση να μου το φέρει λέτε ταχυδρόμος χωρίς όντως να κολλήσει τελωνείο;

EDIT: Μόλις συνειδητοποίησα ότι το συγκεκριμένο ήρθε κατευθείαν από Κίνα Ελλάδα, χωρίς να περάσει από Ουγγαρία, Ολλανδία ή άλλη τρίτη χώρα. Ίσως γι' αυτό να περνάει από τελωνείο. Όπως, όμως, περνάνε τα άλλα τελωνείο Ουγγαρία και τελικά δεν ξαναχρεώνεσαι ΦΠΑ, υπάρχει περίπτωση να περάσει δέμα στην Ελλάδα τελωνείο και να μη σε ξαναχρεώσουν;51214553_Screenshot2022-01-23at20_12_41.png.4efa123eadd0006e2bbc42012925a586.png

Επεξ/σία από Tulipbaek
Δημοσ.

Καλησπέρα παιδιά,
Το έχω καταλάβει σωστά? Για να στειλει την παραγγελία ο πωλητής θελει 22 μέρες?  Ή εννοεί το συνολικό χρόνο μεχρι την παράδοση? 
Εχω καιρο να χρησιμοποιήσω aliexpress. Συνηθως εστελναν την παραγγελια μεσα σε λιγες μερες.
image.png.41e1d4de140a02541fae83abd46bc60d.png

Δημοσ.
1 ώρα πριν, microthrust είπε

Καλησπέρα παιδιά,
Το έχω καταλάβει σωστά? Για να στειλει την παραγγελία ο πωλητής θελει 22 μέρες?  Ή εννοεί το συνολικό χρόνο μεχρι την παράδοση? 
Εχω καιρο να χρησιμοποιήσω aliexpress. Συνηθως εστελναν την παραγγελια μεσα σε λιγες μερες.
image.png.41e1d4de140a02541fae83abd46bc60d.png

Η αποστολή θα γίνει μέσα σε 22 μέρες.

Η παράδοση είναι αλλού παπά ευαγγέλιο.

Δημοσ.
22 ώρες πριν, Tulipbaek είπε

Θα ήθελα τα φώτα σας γι' ακόμη μια φορά. Παρήγγειλα δύο τεμάχια από το ίδιο προϊόν από το Aliexpress και ο πωλητής μου τα έστειλε σε δυο ξεχωριστά δέματα. Αφού επρόκειτο για μια ενιαία παραγγελία, μόνο ο ένας κωδικός tracking εμφανίζεται στο αλί, ο οποίος είναι με aliexpress standard shipping, οπότε όλα οκ. Ο πωλητής μου έστειλε σε μήνυμα και τον δεύτερο, ο οποίος ήταν της μορφής LV...CN. Δεν έχει τύχει να ξαναδώ τέτοιον αριθμό. Γνωρίζετε πώς θα έρθει; Το συγκεκριμένο, μάλιστα, δέμα νωρίτερα σήμερα μου έβγαλε το καταραμένο μήνυμα "ελλιπή στοιχεία μπλα μπλα χειρωνακτική καταχώρηση κτλ", αλλά λίγες ώρες αργότερα ξεκόλλησε, οπότε χαλάρωσα - μέχρι που είδα ότι πέρασε σε στάδιο "αντικείμενο προς εκτελωνισμό". Είχε καιρό να μου εμφανιστεί αυτό το στάδιο κι ήλπιζα ότι δε θα μου ξανατύχαινε, μιας που το αλί φαίνεται να έχει βρει τρόπο πια να μην κολλάνε τα δέματα που έχουν πληρώσει ΦΠΑ στο τελωνείο. Υπάρχει περίπτωση να μου το φέρει λέτε ταχυδρόμος χωρίς όντως να κολλήσει τελωνείο;

EDIT: Μόλις συνειδητοποίησα ότι το συγκεκριμένο ήρθε κατευθείαν από Κίνα Ελλάδα, χωρίς να περάσει από Ουγγαρία, Ολλανδία ή άλλη τρίτη χώρα. Ίσως γι' αυτό να περνάει από τελωνείο. Όπως, όμως, περνάνε τα άλλα τελωνείο Ουγγαρία και τελικά δεν ξαναχρεώνεσαι ΦΠΑ, υπάρχει περίπτωση να περάσει δέμα στην Ελλάδα τελωνείο και να μη σε ξαναχρεώσουν;51214553_Screenshot2022-01-23at20_12_41.png.4efa123eadd0006e2bbc42012925a586.png

ePacket τρόπο αποστολής χρησιμοποίησε ο Κινέζος, και προφανέστατα τύπωσε το tracking number από το σύστημα της 4PX. Οπότε, δεν ενημερώθηκε το συστημα IOSS ότι πληρώθηκε το ΦΠΑ, και για αυτό πάει για εκτελωνισμό!!!

1 ώρα πριν, skar1983 είπε

Η αποστολή θα γίνει μέσα σε 22 μέρες.

Η παράδοση είναι αλλού παπά ευαγγέλιο.

Έχουν νομίζω την Κινέζικη πρωτοχρονιά, για αυτό και βλέπεις σε πολλές παραγγελίες 20 και 30 μέρες για να σταλούν

Δημοσ.
13 λεπτά πριν, nikosgiann78 είπε

ePacket τρόπο αποστολής χρησιμοποίησε ο Κινέζος, και προφανέστατα τύπωσε το tracking number από το σύστημα της 4PX. Οπότε, δεν ενημερώθηκε το συστημα IOSS ότι πληρώθηκε το ΦΠΑ, και για αυτό πάει για εκτελωνισμό!!!

Έχουν νομίζω την Κινέζικη πρωτοχρονιά, για αυτό και βλέπεις σε πολλές παραγγελίες 20 και 30 μέρες για να σταλούν

Ναι, εχουν την αλλη βδομαδα αλλα να εχουν ξεκινησει τα "κωλυματα" απο τωρα?
Μαλλον θα την ακυρωσω και θα δοκιμασω την τυχη μου με αλλο πωλητη🤔

Δημοσ.
3 ώρες πριν, nikosgiann78 είπε

Ωχ... Άρα τη διπλοχρέωση του ΦΠΑ δεν τη γλιτώνω, ε; Έχει καταφέρει κανείς να τα πάρει πίσω από το aliexpress τελικά;

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
10 ώρες πριν, Tulipbaek είπε

Ωχ... Άρα τη διπλοχρέωση του ΦΠΑ δεν τη γλιτώνω, ε; Έχει καταφέρει κανείς να τα πάρει πίσω από το aliexpress τελικά;

Εγώ προσωπικά 2 ή 3 φορές διπλοπλήρωσα ΦΠΑ σε φτηνοπαραγγελίες. Το έκανα και επίτηδες, για να 'δοκιμάσω'  τρόπους αποστολης!!! Μία φορά είχα και αποστολή με China post, είχε όμως την ιδιαιτερότητα ότι το tracking number τυπώθηκε από την ίδια την πλατφόρμα του Aliexpress, οπότε ενημερώθηκε κανονικα το IOSS συστημα, και δεν είχα θέμα με το τελωνείο!!! Αυτο όμως για να γίνει, ο πωλητης είχε λογαριασμο στο τοπικό China post office, γιατί αλλιώς δεν θα μπορούσε να γίνει shipping.Οπότε, για το θέμα σου, ας μας ενημερώσει κάποιος άλλος

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Οff topic με το τελωνείο αλλά για να μην ανοίγω άλλο θέμα θα το γράψω εδώ.

Παρατηρώ ένα νέο (τουλάχιστον για μένα νέο) scam στο Ali.

Spoiler

Πωλητές δηλώνουν τοποθεσία κάπου Ευρώπη και πουλάνε αντικείμενα σχεδόν σε 2πλάσια τιμή απο ότι θα τα αγόραζες απο Κίνα.Αφού κάνεις την αγορά βέβαια καθηστερούν πολύ να στείλουν(εξαντλούν τις 10 μέρες) και στο τέλος στέλνουν απο Κίνα.

Στη δική μου περίπτωση ο πωλητής αργούσε και πάρα πολύ να απαντήσει σε οποιαδήποτε ερώτηση , πέραν φυσικά οτι απαντούσε άσχετα..Αγόρασα κάτι απο αποθήκη Γαλλίας χωρίς να δώσω βάση ότι το κατάστημα είναι νέο (Νοέμβρη του 21) To tracking που έδωσε Yun Express... Για να μην μακρηγορώ , έκανα dispute με αιτιολογία ''no tracking info'' και εξήγησα ακριβώς τι έγινε.Πήρα full refund.

Το ακόμα πιο περίεργο είναι πως επειδή παρακολουθούσα το tracking το υποτιθέμενο δέμα που θα μου έστελνε(και παρακαλούσε να κλείσω το dispute) παραδόθηκε Θεσσαλονίκη ενώ εγώ μένω Κρήτη.Προφανώς σε άλλο όνομα καμία σχέση.Απο απoρία κάλεσα acs και μου έδωσαν διεύθυνση (ονοματεπώνυμο φαίνεται και στο tracking της acs) 

Οπότε έχω μείνει μόνο με υποθέσεις όσον αφορά το πως δουλεύει αυτό το scam.Φαντάζομαι ο πωλητής είναι απο Θεσσ/νίκη , έφτιαξε ένα κατάστημα στο Αλι με έδρα τη Γαλλία , τσεπώνει διπλάσια χρήματα με το πρόσχημα ότ θα τα έχεις σε 10 μέρες μια και είναι EU και βασ'ιζεται στο ότι κάποιος δεν θα ενδιαφερθεί ότι έρχεται απο Κίνα....

Στη δική μου περίπτωση βέβαια μιλάμε και για δεύετο scam και δεν έστειλε κάν σε εμένα...Οπότε ?

Αν κάποιος γνωρίζει καλύτερα πως δουλεύει ας μας πεί.

Επεξ/σία από Chocobo
  • Like 1
Δημοσ.
54 λεπτά πριν, Chocobo είπε

Απόκρυψη περιεχομένων

Πωλητές δηλώνουν τοποθεσία κάπου Ευρώπη και πουλάνε αντικείμενα σχεδόν σε 2πλάσια τιμή απο ότι θα τα αγόραζες απο Κίνα.Αφού κάνεις την αγορά βέβαια καθηστερούν πολύ να στείλουν(εξαντλούν τις 10 μέρες) και στο τέλος στέλνουν απο Κίνα.

Στη δική μου περίπτωση ο πωλητής αργούσε και πάρα πολύ να απαντήσει σε οποιαδήποτε ερώτηση , πέραν φυσικά οτι απαντούσε άσχετα..Αγόρασα κάτι απο αποθήκη Γαλλίας χωρίς να δώσω βάση ότι το κατάστημα είναι νέο (Νοέμβρη του 21) To tracking που έδωσε Yun Express... Για να μην μακρηγορώ , έκανα dispute με αιτιολογία ''no tracking info'' και εξήγησα ακριβώς τι έγινε.Πήρα full refund.

Το ακόμα πιο περίεργο είναι πως επειδή παρακολουθούσα το tracking το υποτιθέμενο δέμα που θα μου έστελνε(και παρακαλούσε να κλείσω το dispute) παραδόθηκε Θεσσαλονίκη ενώ εγώ μένω Κρήτη.Προφανώς σε άλλο όνομα καμία σχέση.Απο απoρία κάλεσα acs και μου έδωσαν διεύθυνση (ονοματεπώνυμο φαίνεται και στο tracking της acs) 

Οπότε έχω μείνει μόνο με υποθέσεις όσον αφορά το πως δουλεύει αυτό το scam.Φαντάζομαι ο πωλητής είναι απο Θεσσ/νίκη , έφτιαξε ένα κατάστημα στο Αλι με έδρα τη Γαλλία , τσεπώνει διπλάσια χρήματα με το πρόσχημα ότ θα τα έχεις σε 10 μέρες μια και είναι EU και βασ'ιζεται στο ότι κάποιος δεν θα ενδιαφερθεί ότι έρχεται απο Κίνα....

Στη δική μου περίπτωση βέβαια μιλάμε και για δεύετο scam και δεν έστειλε κάν σε εμένα...Οπότε ?

Είχα πάρει και εγώ κάτι από "Ευρωπαϊκή αποθήκη" και είδα πως ερχόταν από Κίνα, αλλά είχε κάτω από 22€ οπότε δεν ζήτησα refund και ήρθε γρήγορα επειδή το έστειλαν με yunexpress

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
7 ώρες πριν, Chocobo είπε

Εμφάνιση κρυμμένου περιεχομένου

Το έχω συναντήσει αυτό που λες και παλιά (προ 1ης Ιουλίου 2021). Ήταν μια τακτική που την έκαναν πολλοί. Έκαναν shipping από Κίνα με τον γρήγορο τρόπο της Yun express (που αυτόματα τα τα εκτελώνιζε η ίδια τα δέματα), και δεν είχαν πρόβλημα και με το τελωνείο!!! Και έρχονταν και γρήγορα. Το ότι σου έβαλε ψεύτικο tracking number, κάποιοι απατεώνες το κάνουν (βάζουν και μάλιστα παραλήπτη από την ίδια χώρα!!)

Δημοσ.
6 ώρες πριν, Annasp είπε

Είχα πάρει και εγώ κάτι από "Ευρωπαϊκή αποθήκη" και είδα πως ερχόταν από Κίνα, αλλά είχε κάτω από 22€ οπότε δεν ζήτησα refund και ήρθε γρήγορα επειδή το έστειλαν με yunexpress

38 λεπτά πριν, nikosgiann78 είπε

Το έχω συναντήσει αυτό που λες και παλιά (προ 1ης Ιουλίου 2021). Ήταν μια τακτική που την έκαναν πολλοί. Έκαναν shipping από Κίνα με τον γρήγορο τρόπο της Yun express (που αυτόματα τα τα εκτελώνιζε η ίδια τα δέματα), και δεν είχαν πρόβλημα και με το τελωνείο!!! Και έρχονταν και γρήγορα. Το ότι σου έβαλε ψεύτικο tracking number, κάποιοι απατεώνες το κάνουν (βάζουν και μάλιστα παραλήπτη από την ίδια χώρα!!)

7 ώρες πριν, Chocobo είπε

Απόκρυψη περιεχομένων

θα πρότεινα να αναγράφονται αυτοί οι πωλητές για να αποφεύγονται από τους υπόλοιπους συμφορουμίτες

Δημοσ.

Να ρωτησω ρε παιδια... Εχω ετοιμασει μια παραγγελια απο Aliexpress με 6-7 πραματακια τα οποια ειναι απο το ιδιο "καταστημα" ολα.

1)Γιατι με βαζει να πληρωσω μεταφορικα για ολα;;

2)Αμα θελω πχ να βαλω AliExpress Standard Shipping που ειναι πιο λιγο ακριβο απο saver, Cainiao, super economy κλπ, θα πρεπει να το βαλω σε ολα τα προιοντα η αρκει να το βαλω σε ενα;; Ολα μαζι δεν θα τα στειλουν ετσι κ αλλιως;;

Ευχαριστω για τον χρονο σας

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...