Προς το περιεχόμενο

Αγορες απο Aliexpress, τελωνειο.

SnAk3

Προτεινόμενες αναρτήσεις

1 ώρα πριν, nikosgiann78 είπε

Λογικά θα ΞΑΝΑΠΛΗΡΩΣΕΙΣ το ΦΠΑ!!! :(

Η μόνη εξήγηση είναι να μην άνοιξαν απλά τον σάκο ακόμα! Το έχω πάθει και εγώ

μακάρι

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 7,7k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Ερώτηση noob : Πλήρωσα Aliexpress Saver .Έλαβα tracking UA....HU.Από estimated delivery μέσα Φεβρουαρίου, πήγε για μέσα Μαρτίου.Πέφτουν μέσα στους χρόνους ή να ελπίζω για χειρότερα ακόμα;

1 λεπτό πριν, monokeros είπε

Ερώτηση noob : Πλήρωσα Aliexpress Saver .Έλαβα tracking UA....HU.Από estimated delivery μέσα Φεβρουαρίου, πήγε για μέσα Μαρτίου.Πέφτουν μέσα στους χρόνους ή να ελπίζω για χειρότερα ακόμα;

τελευταία αύξησαν το buyer protection από τις 75 στις 90 ημέρες έχει μπουκώσει το σύστημα στα ταχυδρομεία παγκοσμίως

• Thanks 1

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Είναι ιδέα μου ή το πακέτο κούμπωσε την όπισθεν και φεύγει πίσω? Λέει άφιξη στην χώρα προορισμού αλλά στην γωνία έχει το σήμα της canaio και όχι της ΕΛΤΑ... Screenshot_2022-01-12-22-21-55-413_com.android.chrome.jpg.ec3dbaac62bee25bf475de3047dc9aa8.jpg

Επεξ/σία από Bayern
  • Like 1

1 ώρα πριν, Orestis_G είπε

@Bayern Μπα, δε νομίζω. Λογικά θα συνεχίσεις κάπως έτσι:
548679503_.png.a2e0db8219fe835760e6020409ef2bd2.png

Μάλιστα... 

Έχω χρόνια να ασχοληθώ με αγορές εξωτερικού οπότε σκούριασα... 

Απλά έχω παραγγείλει άλλο ένα πακέτο ποιο πριν και από το αποστολή αντικειμένου με το σήμα τον ΕΛΤΑ δεξιά  έγραψε εκφόρτωσης από μεταφορικό μέσω(Ότι λέει σε εσένα ακριβός και με το σηματάκι της ΕΛΤΑ να συνεχίζει να φαίνεται). Οπότε έχω ακόμα αρκετό δρόμο μέχρι να έρθει...

Ευχαριστώ για τον χρόνο σου.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

παιδια λιγο τα φωτα σας /....θελω να παραγγειλω ενα εξαρτημα  ΙΧ μεσω ΑLI και γλυκοκοιταζω ενα το παρακατω: 

€ 30,96
€ 56,28-45%
Shipping: € 12,86via AliExpress Standard ShippingEstimated delivery on Feb 12
Price includes VAT

θεωρειτε  οτι θα επιβαρυνθω με εξτρα φορους και τελωνεια στην συγκεκριμενη περιπτωση ή πρεπει να αποφυγω και να προτιμησω κατι διαφορετικο?

ευχαριστω πολυ!

Επεξ/σία από PedroG

@PedroG Με βάση αυτό θα έχεις απλά αυξημένο τέλος εκτελωνισμού, εκτός αν απελευθερωθεί άμεσα από το τελωνείο, οπότε δεν χρεώνεται. Το ΦΠΑ το έχεις πληρωμένο, οπότε θεωρώ ότι δεν υπάρχει κάτι έξτρα να πληρώσεις.

Εγώ βέβαια κάνω σπάνια παραγγελίες, οπότε κάποιος πιο ψαγμένος μπορεί να επιβεβαιώσει, αλλά όπως τα βλέπω αυτό ισχύει.

17 ώρες πριν, radiotv είπε

Στην δική μου γειτονιά στην Δυτική Αθήνα δεν τα σκαναρει ο ταχυδρόμος, εχω αντίστοιχο τύπου UA ....HU (AliExpress saver shipping) σε εκφόρτωση από μεταφορικό μέσο από τις 15/11,μίλησα με την τοπική μονάδα διανομής αλλά δεν είναι εκεί,το AliExpress μου λέει είναι στο ταχυδρομείο σου και δεν σου δίνουμε λεφτά πίσω

Στην δική μου περίπτωση από την στιγμή που θα φύγει από Αθήνα σε 2-3 μέρες θα είναι στην πόλη μου και το πολύ σε άλλες 2 θα μου το φέρει το τοπικό κατάστημα. Το θέμα είναι πότε θα φύγει από Αθήνα και πώς μπορείς να αποδείξεις στο AliExpress ότι δεν έχεις παραλάβει και ότι δεν είναι στο ταχυδρομείο το πακέτο;

2 ώρες πριν, Orestis_G είπε

@PedroG Με βάση αυτό θα έχεις απλά αυξημένο τέλος εκτελωνισμού, εκτός αν απελευθερωθεί άμεσα από το τελωνείο, οπότε δεν χρεώνεται. Το ΦΠΑ το έχεις πληρωμένο, οπότε θεωρώ ότι δεν υπάρχει κάτι έξτρα να πληρώσεις.

Εγώ βέβαια κάνω σπάνια παραγγελίες, οπότε κάποιος πιο ψαγμένος μπορεί να επιβεβαιώσει, αλλά όπως τα βλέπω αυτό ισχύει.

Ευχαριστώ πολύ φίλε

Στην περίπτωση που θα μου έρθει με αυξημένο κόστος θα προτιμήσω να το βρω σε ευρωπαϊκό κράτος ή αποθήκη αποφεύγοντας οποιαδήποτε επιπλέον χρέωση.

Παιδιά μία ερώτηση με την saver shipping αφού έρθει ΕΛΤΑ εμφανίζονται όλα τα στάδια; Γιατί μια παραγγελία έχει κολλήσει στο εκφόρτωση από μεταφορικό μέσο στο αεροδρόμιο από Νοέμβριο

Θέλω να βάλω τα κλάματα. Περιμένω εδώ και 1 μήνα και κάτι 5 δέματα..και έρχονται όλα απο aliexpress μέσω ουγγαρίας, τα δέματα έχουν έρθει απο 10 του μήνα και γράφει πάνω κάτω ότι σε όσα παιδιά είδα εδώ. Πήρα τηλ ΕΛΤΑ τοπικά, μου λένε δεν έχουν κάτι και μου έδωσαν τηλ κετρνικά.
Πήρα κεντρικά και μόλις ο τύπος άκουσε το HU στο τέλος, μου λέει οτι τα δέματα απο ουγγαρία στέλνοναι κατα χιλιάδες πίσω στους αποστολείς επειδή τα Ουγγρικά ταχυδρομία γράφουν στην δικιά τους γλώσσα τα στοιχεία ή και καθόλου και είναι ανύπαρκτα ή δυσανάγνωστα και τα στέλνουν πίσω :( :( :( :( :( :( 
Δε μπορούμε λεει να κάνουμε κάτι γι αυτο. ΠΩΩΩΩΩ

@SpyrosGi Πάντως το δικό μου HU που έφτασε 10 του μήνα  αεροδρόμιο (και το'χα παραγγείλει 22/12, άρα τρέχοντας ήλθε), σήμερα 13/1 έκλεισε από Κ.Δ. Πάτρας, οπότε το περιμένω άμεσα. Μην βάλεις τα κλάμματα ακόμα :)

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
Στις 12/1/2022 στις 3:54 ΜΜ, Tulipbaek είπε

Ναι! Να προσέχεις, όμως, διότι ακόμη κι αν επιλέξεις το δεύτερο, δεν αποκλείεται ο πωλητής να το στείλει με τον φθηνότερο γι' αυτόν τρόπο, που ίσως να είναι ο πρώτος. Θα σε συμβούλευα να επικοινωνήσεις μαζί του και να του τονίσεις ότι θες να αποσταλεί με τον συγκεκριμένο τρόπο για να αποφύγεις προβλήματα με το τελωνείο.

Επίσης, να σημειώσω ότι προσωπικά τους τελευταίους 3-4 μήνες δεν ιδρώνει το αφτί μου ιδιαίτερα όταν παίρνω κάτι που στέλνεται με Cainiao Super Economy Global, γιατί πάντοτε στο τέλος το AliExpress συνδυάζει τις παραγγελίες μου σε μία ενιαία Combined παραγγελία και αναβαθμίζει το shipping method μόνο του σε aliexpress standard shipping (την πλέον ασφαλή μέθοδο) χωρίς εξτρά χρέωση. Αυτό βέβαια προϋποθέτει ότι έχεις παραγγείλει πάνω από ένα πράγμα και από διαφορετικούς πωλητές. Δε θέλω να σε πάρω στον λαιμό μου και να μη συμβεί σ' εσένα, αλλά τον τελευταίο καιρό πήρα πολλά (αναγκαστικά) με την Global μέθοδο και ευτυχώς, πάντα μου συνδυάστηκαν οι παραγγελίες και αναβαθμίστηκε το shipping μόνο του, χωρίς να κολλήσει τίποτα τελικά τελωνείο. Απλά πληροφοριακά. Έχω κι ένα τώρα που είναι με Cainiao Super Economy Global κι ακόμα δεν έχει αναβαθμιστεί. Μπορώ να σε ενημερώσω, αν θες να έχεις πολύ πρόσφατες πληροφορίες, όταν/αν γίνει.

Αυτό που λες βασικά, κάνει τα πράγματα να αλλάζουν!!! Αν ο τρόπος αποστολής 'Cainiao super economy GLOBAL' γίνεται combined delivery με άλλες παραγγελίες, τότε αυτό σημαίνει ότι το tracking number τυπώνεται από την πλατφόρμα του Aliexpress, και τα διαχειρίζονται από τα κέντρα διαλογής του ίδιου του Aliexpress!!! Αν είναι έτσι, τότε δεν θα έχεις πρόβλημα. Το θέμα είναι να μας βοηθήσεις φίλος με κάποιο tracking number, για να δούμε!!! ;)

Επεξ/σία από nikosgiann78
  • Like 3

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
2 ώρες πριν, Orestis_G είπε

@SpyrosGi Πάντως το δικό μου HU που έφτασε 10 του μήνα  αεροδρόμιο (και το'χα παραγγείλει 22/12, άρα τρέχοντας ήλθε), σήμερα 13/1 έκλεισε από Κ.Δ. Πάτρας, οπότε το περιμένω άμεσα. Μην βάλεις τα κλάμματα ακόμα :)

Κι εμένα 10/01 ήρθαν αθήνα και τώρα γράφει οτι γυρίζουν πίσω...οπότε ναι...τα κλάματα έχουν γίνει ποτάμι γιατι ήταν πακέτο με πολλά αντικείμενα..και τώρα προσπαθώ να το εξηγώ σε 10 διαφορετικούς Κινέζους το τι πάει στραβά...για να κάνω πάλι άμεσα τη παραγγελία. Ο ένας ο μάγκας, με έβαλε απλά να κάνω πάλι την παραγγελία πληρώνοντας 0.01€..οι άλλοι ακόμα να απαντήσουν. Dispute για refund δε μπορώ να κάνω γιατι στο ταχυδρομείο το έχουν βάλει οτι ήρθε αλλά δεν είχε αρκετές πληροφορίες για να το παραλάβω..οπότε παίζει να έχασα και τα χρήματά μου αν δεν ανταποκριθούν.

image.png.de8f15515fec7d823d8761bcf56d50d8.png

Επεξ/σία από SpyrosGi

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...