toni31 Δημοσ. 5 Ιανουαρίου 2022 Share Δημοσ. 5 Ιανουαρίου 2022 9 ώρες πριν, nikosgiann78 είπε Δεν θα έχεις πρόβλημα με το τελωνείο, καθώς αυτά τα tracking number τυπώνονται κατευθείαν από την ίδια την πλατφόρμα του Aliexpres, οπότε ενημερώνεται αυτόματα και το IOSS σύστημα ότι το ΦΠΑ πληρώθηκε κανονικότατα. Στην πράξη, όλα αυτά τα LP..... tracking number είναι tracking number που τυπώνονται από την πλατφόρμα του Aliexpress κατευθείαν. Και όταν χρησιμοποιείται 'Aliexpress saver/standard shipping' σαν τρόπος αποστολής, πάλι αρχικό tracking number από LP..... χρησιμοποιείται. Με Cainiao super economy for special goods βγήκε το LP.......και όχι με Standard ή Saver. Όσα έχω πάρει με Standard ή Saver δεν έχω πληρώσει τίποτα και δεν είχα LP..... αλλά UA......HU ή LA......HU Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Viviandg Δημοσ. 5 Ιανουαρίου 2022 Share Δημοσ. 5 Ιανουαρίου 2022 Στις 4/1/2022 στις 11:37 ΠΜ, Tulipbaek είπε Εκουνήθη, αδέρφια! Έφτασε στην εκφόρτωση στην Αθήνα! Και εμένα σήμερα 😁😁 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
βασιλιάς βάτραχος Δημοσ. 5 Ιανουαρίου 2022 Share Δημοσ. 5 Ιανουαρίου 2022 Αυριο ειναι κλειστα τα ελτα; Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
logo15 Δημοσ. 5 Ιανουαρίου 2022 Share Δημοσ. 5 Ιανουαρίου 2022 Καλά το άλι κάνει πλέον μόνο του extension? Περιμένω από Νοέμβρη και ακόμα βλέπουμε... Δεν με αφήνει να ακνω dispute αλλά ακνει συνέχεια extensions Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Tulipbaek Δημοσ. 6 Ιανουαρίου 2022 Share Δημοσ. 6 Ιανουαρίου 2022 Δεν ξέρω ποιο θεόσταλτο χέρι έβαλε μπροστά τον δικό μου σάκο, πάντως σήμερα το πρωί εμφανίστηκαν στην Ελλάδα δέματα που είχαν σταλεί από Ουγγαρία 29/12! Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Annasp Δημοσ. 6 Ιανουαρίου 2022 Share Δημοσ. 6 Ιανουαρίου 2022 39 λεπτά πριν, Tulipbaek είπε Δεν ξέρω ποιο θεόσταλτο χέρι έβαλε μπροστά τον δικό μου σάκο, πάντως σήμερα το πρωί εμφανίστηκαν στην Ελλάδα δέματα που είχαν σταλεί από Ουγγαρία 29/12! Μαλλον και το δικό μου στον ίδιο σάκο ήταν... Από 29/12 επιτέλους 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
nikosgiann78 Δημοσ. 6 Ιανουαρίου 2022 Share Δημοσ. 6 Ιανουαρίου 2022 Στις 5/1/2022 στις 4:47 ΜΜ, toni31 είπε Με Cainiao super economy for special goods βγήκε το LP.......και όχι με Standard ή Saver. Όσα έχω πάρει με Standard ή Saver δεν έχω πληρώσει τίποτα και δεν είχα LP..... αλλά UA......HU ή LA......HU Σωστό αυτό που λες... απλά οι τρόποι αποστολής 'Aliexpress saver/standard shipping', αν και έχεις tracking number από Magyar Posta (Ουγγρικό ταχυδρομείο), το 'αρχικό' αυτοκόλλητο που τυπώνει ο πωλητής ξεκινάει με LP......, και έχει σαν 'next tracking number αυτό του Ουγγρικού ταχυδρομείου. Απλά, στην πλατφόρμα, ανεβάζουν κατευθείαν του Ουγγρικού ταχυδρομείου, γιατί η 'σύνδεση' του ενός με του άλλου γίνεται κατευθείαν. Το ότι ξεκινάει με LP...., θα το δεις καλύτερα αν ανοίξεις δέματα 'combined delivery', όπου 2-3 προαγγελίες έχουν πάρει το ίδιο tracking number. Θα δεις μέσα στην combined delivery σακούλα, τα δέματα ακριβώς όπως δόθηκαν στο κέντρο διαλογής του Aliexpress (και θα δεις ότι έχουν αυτοκόλλητα το κάθε ένα τους με LP.....!!!!)!!!! Στις 5/1/2022 στις 12:30 ΜΜ, grip είπε To Ali saver shipping, μέχρι ποιο σημείο σου δείχνει την κατάσταση του δέματος; Μέχρι άφιξη στην Ελλάδα ή και πιο πέρα; (π.χ. Κλείσιμο από Κ. Δ. κτλ...;) Μέχρι την 'εκφόρτωση από μεταφορικό μέσο' κανονικά. Στις 5/1/2022 στις 1:23 ΜΜ, darcsecrets είπε γεια σας θελω να κανω μια παραγγελια απο aliexpress. Στην σελιδα τους γραφει πως το VAT περιλαμβάνεται . Το ερωτημα μου ειναι αν προκειται να με ξαναχρεωσουν τα ελληνικα ταχυδρομια ; για προσθετο φορο Η απάντηση είναι ... εξαρτάται από τον τρόπο αποστολής. Οι σίγουροι τρόποι είναι 'Aliexpress saver/standard shipping', Cainiao super economy (ΣΚΕΤΟ), Cainiao super economy/standard for special goods' για τα 'ειδικά προϊόντα' (σκόνες, υγρά κτλ.) 3 2 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Deathy Δημοσ. 7 Ιανουαρίου 2022 Share Δημοσ. 7 Ιανουαρίου 2022 (επεξεργασμένο) Εκτελωνισμο δε πληρωνεις εαν εχει πληρωθει το ΦΠΑ με το IOSS και το γραφει πανω το πακετο! Σε δεματα συνολικης αξιας μαζι με τα μεταφορικα κατων των 150 ευρω αυτο! Επεξ/σία 7 Ιανουαρίου 2022 από Deathy Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
tony23 Δημοσ. 7 Ιανουαρίου 2022 Share Δημοσ. 7 Ιανουαρίου 2022 (επεξεργασμένο) Κάτι πρέπει να γίνει με το ali και τα refunds. Στο combined πακέτο που είχα 3 παραγγελίες, στην πρώτη έφαγα άκυρο, στις άλλες δύο δεν μου δίνει πίσω τα μεταφορικά, παρά τα screenshot από parcelapp, με δικαιολογίες destroyed/abadonded. Μήπως να ψάχνουμε μόνο αυτά με το free shipping; Άκυρο τώρα είδα ότι στην μία παραγγελία, που είχα δωρεάν μεταφορικά, μου δίνει partial refund. Επεξ/σία 7 Ιανουαρίου 2022 από tony23 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Tulipbaek Δημοσ. 7 Ιανουαρίου 2022 Share Δημοσ. 7 Ιανουαρίου 2022 Πληροφοριακά, σήμερα μου εμφανίστηκαν Αθήνα δέματα που δεν είχαν καταχωρηθεί καν ότι έφυγαν από Ουγγαρία. Δηλαδή, είχαν μείνει στο "posting" (το προηγούμενο, συνήθως, βήμα) από Ουγγαρία από τις 22/12, και δεν πήγαν ποτέ στο "departure from outward office of exchange", που πήγαν όλα τα άλλα δέματά μου πριν εμφανιστούν Αθήνα. Επομένως, αν κι εσάς σας έχει κολλήσει δέμα στο βήμα "posting" στην Ουγγαρία για εβδομάδες, μην απελπίζεστε. Μπορεί και να το έχουν στείλει. 2 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
toni31 Δημοσ. 7 Ιανουαρίου 2022 Share Δημοσ. 7 Ιανουαρίου 2022 (επεξεργασμένο) 20 ώρες πριν, nikosgiann78 είπε Σωστό αυτό που λες... απλά οι τρόποι αποστολής 'Aliexpress saver/standard shipping', αν και έχεις tracking number από Magyar Posta (Ουγγρικό ταχυδρομείο), το 'αρχικό' αυτοκόλλητο που τυπώνει ο πωλητής ξεκινάει με LP......, και έχει σαν 'next tracking number αυτό του Ουγγρικού ταχυδρομείου. Απλά, στην πλατφόρμα, ανεβάζουν κατευθείαν του Ουγγρικού ταχυδρομείου, γιατί η 'σύνδεση' του ενός με του άλλου γίνεται κατευθείαν. Το ότι ξεκινάει με LP...., θα το δεις καλύτερα αν ανοίξεις δέματα 'combined delivery', όπου 2-3 προαγγελίες έχουν πάρει το ίδιο tracking number. Θα δεις μέσα στην combined delivery σακούλα, τα δέματα ακριβώς όπως δόθηκαν στο κέντρο διαλογής του Aliexpress (και θα δεις ότι έχουν αυτοκόλλητα το κάθε ένα τους με LP.....!!!!)!!!! Περιμένω κάποια, θα το κοιτάξω..... Το σημερινό πάντως με ξεπέρασε δείτε παρακάτω....με πληρωμένο φπα και με κωδικό IOSS, 0,71€ επιπλέον. Και 3μήνες Επεξ/σία 7 Ιανουαρίου 2022 από toni31 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
nikosgiann78 Δημοσ. 7 Ιανουαρίου 2022 Share Δημοσ. 7 Ιανουαρίου 2022 1 ώρα πριν, toni31 είπε Περιμένω κάποια, θα το κοιτάξω..... Το σημερινό πάντως με ξεπέρασε δείτε παρακάτω....με πληρωμένο φπα και με κωδικό IOSS, 0,71€ επιπλέον. Και 3μήνες Εδώ με πας αλλού.... Royal Mail. Εγώ ασχολούμε με το Aliexpress. Ερώτηση: από που το αγόρασες αυτό; Από κάποια πλατφόρμα; Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
toni31 Δημοσ. 7 Ιανουαρίου 2022 Share Δημοσ. 7 Ιανουαρίου 2022 2 ώρες πριν, nikosgiann78 είπε Εδώ με πας αλλού.... Royal Mail. Εγώ ασχολούμε με το Aliexpress. Ερώτηση: από που το αγόρασες αυτό; Από κάποια πλατφόρμα; Ebay, είχα να κάνω αρκετό καιρό παραγγελία από εκεί. Αναγκαστικά την έκανα γιατί δεν υπήρχε άλλη λύση Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
HiTTer Δημοσ. 8 Ιανουαρίου 2022 Share Δημοσ. 8 Ιανουαρίου 2022 EΠειδή έχω μπλέξει κι εγώ και το παρακολουθώ γενικότερα, θα σας αφήσω κάποιες σημειώσεις γιατί βλέπω και ρωτάτε πολύ συχνά: α) Από την ώρα της παραγγελίας, ο πωλητής έχει 3-5 24ωρα για να στείλει β) Αφού στείλει, αν έχετε πολλαπλή παραγγελία (από πολλούς πωλητές) τα μαζεύει το ali για group delivery. H διαδικασια από μόνη της μπορεί να κρατήσει έως και 1 εβδομάδα για την αποστολή. Ο χρόνος όμως για το buyer protection, ισχύει από την ώρα που ο πωλητής παραδίδει στο aliexpress γ) Από εκεί πρέπει να πάει στο ταχυδρομείο (αεροδρόμιο) για να γίνει η διαλογή για την αποστολή. Άλλες 4-6 μέρες δ) Αποστολή από Κίνα μέχρι να φτάσει στη διαλογή του ευρωπαϊκού hub (Oλλανδία-Ουγγαρία) μπορεί να κάνει και 20 μέρες. Μη μπερδεύεστε, δε μιλάμε μόνο για το ταξίδι το αεροπορικό. Μιλάμε για το κλείσιμο της αποστολής (από Κίνα), το άνοιγμα της παραλαβής στο ευρωπαϊκό hub και κατά συνέπεια τη διαλογή. ε) Αφού τελειώσει η διαλογή από το hub, μετά έρχεται εδώ σε 3-5 μέρες. στ) Μετά το χάος. Μέχρι να ανοίξουν τα ελτα και να παραλάβουν , πανικός. Και μετά διαλογή (νομίζω με ρομποτ πλέον) και αποστολή στα κατά τόπους γραφεία. Αυτό μπορεί να πάρει από 1 εβδομάδα έως και μήνα (έχει συμβεί πάμπολλες φορές) ζ) Μετά το τοπικό γραφείο πρέπει να κάνει διαλογή και αφού κάνει διαλογή να γραφτούν τα σημειώματα για παραλαβή. Αυτό είναι συνήθως άλλες 2-5 μέρες Κατακλείδα: Δέμα που παραγγέλθηκε 1/12/21 τη σήμερον που μιλάμε, οριακά μπορεί και να έχει μπει Ελλάδα. Μη σας φαίνεται παράξενο αν δεν έχει μπει. Από εκεί και πέρα, το τι χαμαιτυπείο γίνεται και που, και επιστρέφονται δέματα από εδώ με αιτιολογία "ελλειπή στοιχεία παράδοσης" πίσω στην Ουγγαρία, ακόμα δε το έχω ξεδιαλύνει, δυστυχώς και για 'μένα. Αν ξέρει κάποιος ας το γράψει. 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Aurumnus Δημοσ. 8 Ιανουαρίου 2022 Share Δημοσ. 8 Ιανουαρίου 2022 (επεξεργασμένο) Στις 5/1/2022 στις 4:47 ΜΜ, toni31 είπε Με Cainiao super economy for special goods βγήκε το LP.......και όχι με Standard ή Saver. Όσα έχω πάρει με Standard ή Saver δεν έχω πληρώσει τίποτα και δεν είχα LP..... αλλά UA......HU ή LA......HU Λογικά ούτε με Cainiao super economy for special goods θα πληρώσεις κάτι. Δεν νομίζω ότι έχει αναφερθεί από κάποιον να πλήρωσε κάτι έξτρα με αυτόν τον τρόπο αποστολής. Αν θυμάμαι σωστά. Επεξ/σία 8 Ιανουαρίου 2022 από Aurumnus 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα