Προς το περιεχόμενο

Αγορες απο Aliexpress, τελωνειο.

SnAk3

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Στις 15/10/2021 στις 4:32 ΜΜ, dexterios είπε

Παραγγελία  Aliexpress από 19/09/2021  με Aliexpress standard shipping παρότι εκτελωνίστηκε κανονικά στην Ουγγαρία τελικά επιστρέφει πίσω με πρωτοβουλία των ΕΛΤΑ🙃 . Μετά από τηλεφωνική επικοινωνία με τα ΕΛΤΑ που είπαν ότι δεν αφορά μεμονωμένα το δικό μου πακέτο αλλά ότι υπήρξε γενικά πρόβλημα στους σάκους από Ουγγαρία και θα επιστρέψουν πίσω όλα τα πακέτα. Είναι κανείς άλλος που του γυρίζει πίσω ή μου λέγανε βλακείες από ΕΛΤΑ;

Ημερομηνία & Ώρα Περιοχή Κατάσταση
15/10/2021, 16:14 Κ.Δ. ΑΤΤΙΚΗΣ ΚΛΕΙΣΙΜΟ ΑΠΟ Κ.Δ. ΑΤΤΙΚΗΣ
15/10/2021, 15:50 Κ.Δ. ΑΤΤΙΚΗΣ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΝΕΠΑΡΚΗΣ
15/10/2021, 15:50 Κ.Δ. ΑΤΤΙΚΗΣ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΟΝ ΑΠΟΣΤΟΛΕΑ ΑΠΟ ΕΛΤΑ
15/10/2021, 14:14 Κ.Δ. ΑΤΤΙΚΗΣ ΑΦΙΞΗ ΣΕ Κ.Δ. ΑΤΤΙΚΗΣ
14/10/2021, 16:16 Κ.Δ. ΑΤΤΙΚΗΣ ΕΚΦΟΡΤΩΣΗ ΑΠΟ ΜΕΤΑΦΟΡΙΚΟ ΜΕΣΟ
14/10/2021, 15:11 Κ.Α.Τ. ΚΛΕΙΣΙΜΟ ΑΠΟ Κ.Α.Τ.
14/10/2021, 14:47 ΕΛΛΑΔΑ-ΑΕΡΟΛΙΜΕΝΑΣ ΑΘΗΝΩΝ(ΚΑΤ) ΆΦΙΞΗ ΣΤΗ ΧΩΡΑ ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΥ
12/10/2021, 21:07 ΕΛΛΑΔΑ-ΑΕΡΟΛΙΜΕΝΑΣ ΑΘΗΝΩΝ(ΚΑΤ) ΕΚΦΟΡΤΩΣΗ ΑΠΟ ΜΕΤΑΦΟΡΙΚΟ ΜΕΣΟ
7/10/2021, 14:17 ΟΥΓΓΑΡΙΑ ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΟΥ
1/10/2021, 17:11 ΟΥΓΓΑΡΙΑ ΠΑΡΑΛΑΒΗ ΑΠΟ ΠΕΛΑΤΗ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ

Δείτε πάνω ημερομηνίες ,εάν ταιριάζουν πιθανόν 😂

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 7,7k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

7 λεπτά πριν, giorgosdg_13 είπε

Φιλε μου πριν 2 μηνες ειχα παραλλαβει κι εγω combined παραγγελιες και ειχα χαρει διοτι πραγματικα βολευει στο να μην τρεχεις πολλες φορες στο ταχυδρομειο αλλα ολες αυτες οι παραγγελιες μου ειχαν ερθει απο Ολλανδια. Οι τελευταιες παραγγελιες μου τις φερνουν απο Ουγγαρια και δεν ξερω τι στο καλο κανουν εκει και επιστρεφουν πισω. Εσενα απο που σου ηρθε? Απο Ουγγαρια? Διοτι εχει σημασια αυτοι που τελικα παραλαμβανουν combined παραγγελιες να μας πουν απο που ερχοναι. Σε ευχαριστω!

Από Ουγγαρία ήταν όλα σχεδόν τα δικά μου. Τι να πω! Δεν μπορώ να καταλάβω γιατί ξαφνικά δεν ξέρουν να βάζουν σωστά τις διευθύνσεις. Πραγματικά ελπίζω να ήταν μεμονωμένες περιπτώσεις με κάποιους σάκους και όσοι ήταν άτυχοι να βρουν το δίκιο τους.

9 λεπτά πριν, dexterios είπε

Δείτε πάνω ημερομηνίες ,εάν ταιριάζουν πιθανόν 😂

Oλες οι δικες μου ειναι αυτο το χρονικο διαστημα. Οκτωβριος και Νοεμβριος. 

Εμένα πάντως μου έχει έρθει ένα με combined shipping κανονικά , αλλά τα επόμενα δύο φαίνεται πως γύρισαν πίσω .

1 στα 3 δηλαδή . Δεν ξέρω τι γίνεται πραγματικά .

Παιδιά καλησπέρα θέλω να πάρω μια μπαταρία για το κινητό μου αλλα δεν έχει σαν επιλογή το Paypal.Ξέρει κανεις αν δέχονται prepaid card? και αν ναι τι τυπου και σε ποια τράπεζα να την βγάλω?

1 λεπτό πριν, grip είπε

Γιατί ;🤔. Προχωράει για Ελλάδα σωστά; 

Γιατι αρκετα πακετα με το που εφτασαν Ελλαδα γυρισαν πισω Ουγγαρια και bye bye 😂

19 ώρες πριν, giorgosdg_13 είπε

Kαλημερα σε ολους. Θελω να πω οτι προφανως αναφερομαι στην δικη μου περιπτωση και τι εχει γινει εως τωρα σε μενα με καλη προθεση χωρις να θελω να πανικοβαλω αλλα να προστατευσω. Το λεω για καποιον φιλο πιο πανω που λεει οτι επειδη εγινε σε μενα δεν σημαινει οτι θα γινει σε ολους. προφανως και δεν θα γινει σε ολους και μακαρι να μην γινει σε κανεναν,

Αυτο που καταλαβαινω μετα απο χρονια αγορων απο Alli  ειναι oτι απο τοτε που βαλανε την combined delivery κατι γινεται λαθος στα νεα στοιχεια που καταχωρουν στην Ουγγαρια. Δηλαδη εχω κανει 40 τμχ παραγγελια συνολικης αξιας περιπου 80 ευρω ξεχωριστες παραγγελιες και αυτοι μου τα κανουν combined. Απο τοτε ξεκινησε το ολο θεμα. Τα πρωηγουμενα χρονια ολες μα ολες οι παραγγελιες μου εχουν ερθει κανονικα ακομη και καποιες μετα απο 3 μηνες. Δεν βρισκω αλλο λογο που γινεται αυτο. 

Παντως το οτι γινεται ή εχει γινει και σε αλλους σημαινει οτι υπαρχει προβλημα.

Να πω οτι μετα τα dispute (δεν ξερω αν επραξα καλα, πρωτη φορα εκανα) και με αποδειξεις οτι το global tracking λεει οτι το δεμα επεστραφη στην Ουγγαρια ο Κινεζος μου λεει οτι το δεμα ειναι στην χωρα μου. Αντε να βγαλω ακρη.

Καμια σχέση με combined delivery παιδια, εδω ο αλλος λεει του ειπαν απο τα ΕΛΤΑ οτι ολοκληρος ο σάκος γυρισε πίσω.. σε αλλους λενε 'ελλιπή στοιχεία' και οτι δεν εγραφε οδό, στο δικό μου 'χωρις να εχουν καταγραφεί 'αιτια επιστροφής' το δικό μου δεν ηταν combined, 1 μόνο πράμα ηταν. και προφανώς δεν ηταν 1 τυχαιος σάκος, για να ειμαστέ τοσοι εδω τυχαια στο ιδιο forum και να ειχαμε και τον ιδιο σάκο σε τοσες διαφορετικές ημ. δεν υπάρχουν πιθανότητες, , αλλα ειναι κάτι που γινεται συχνά με πολλά πακέτα απο HU. χωρις να υπάρχει σαφής εξηγηση απο τα ΕΛΤΑ 

6 ώρες πριν, grip είπε

ρε φιλε, ασε και το tracking number να βλεπουμε την εξελιξη, δεν θα σου κλέψει κανεις το δέμα ουτε θα βρούμε το σπίτι σου.

11 ώρες πριν, aks είπε

Παιδιά καλησπέρα θέλω να πάρω μια μπαταρία για το κινητό μου αλλα δεν έχει σαν επιλογή το Paypal.Ξέρει κανεις αν δέχονται prepaid card? και αν ναι τι τυπου και σε ποια τράπεζα να την βγάλω?

Απο οτι ξέρω, μπαταριες δεν μπορεις να πάρεις, απαγορευεται απο το τελωνειο.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
20 ώρες πριν, giorgosdg_13 είπε

Kαλημερα σε ολους. Θελω να πω οτι προφανως αναφερομαι στην δικη μου περιπτωση και τι εχει γινει εως τωρα σε μενα με καλη προθεση χωρις να θελω να πανικοβαλω αλλα να προστατευσω. Το λεω για καποιον φιλο πιο πανω που λεει οτι επειδη εγινε σε μενα δεν σημαινει οτι θα γινει σε ολους. προφανως και δεν θα γινει σε ολους και μακαρι να μην γινει σε κανεναν,

Αυτο που καταλαβαινω μετα απο χρονια αγορων απο Alli  ειναι oτι απο τοτε που βαλανε την combined delivery κατι γινεται λαθος στα νεα στοιχεια που καταχωρουν στην Ουγγαρια. Δηλαδη εχω κανει 40 τμχ παραγγελια συνολικης αξιας περιπου 80 ευρω ξεχωριστες παραγγελιες και αυτοι μου τα κανουν combined. Απο τοτε ξεκινησε το ολο θεμα. Τα πρωηγουμενα χρονια ολες μα ολες οι παραγγελιες μου εχουν ερθει κανονικα ακομη και καποιες μετα απο 3 μηνες. Δεν βρισκω αλλο λογο που γινεται αυτο. 

Παντως το οτι γινεται ή εχει γινει και σε αλλους σημαινει οτι υπαρχει προβλημα.

Να πω οτι μετα τα dispute (δεν ξερω αν επραξα καλα, πρωτη φορα εκανα) και με αποδειξεις οτι το global tracking λεει οτι το δεμα επεστραφη στην Ουγγαρια ο Κινεζος μου λεει οτι το δεμα ειναι στην χωρα μου. Αντε να βγαλω ακρη.

Αυτό το LA008943805HU, έχει γυρίσει πίσω στην Ουγγαρία στις 11 Νοεμβρίου (9 Νοεμβρίου εστάλη από Ελλάδα προς Ουγγαρία). Αυτό σημαίνει το 'receive at the exchange office'... αν ήταν στον δρόμο για εδώ, θα έβλεπες 'departure from exchange office'

Χωρίς τίτλο.png

7 ώρες πριν, grip είπε

Tracking number έχεις, για να δούμε ακριβώς τι γίνεται;

Να κάνω και εγώ μια ερώτηση τώρα σε αυτούς που ξέρουν .... tracking number CB233929995ES από Correos. Είναι Κινέζος από Aliexpress, που έκανε shipping από Ισπανία. Το CB....ES είναι registered tracking number, ή, unregistered semi-tracked; (Κάτι σαν το Aliexpress saver shipping δηλ. που 'χάνεται' το tracking μετά την 'εκφόρτωση από μεταφορικό μέσο)

Χωρίς τίτλο.png

Επεξ/σία από nikosgiann78

32 λεπτά πριν, nikosgiann78 είπε

Αυτό το LA008943805HU, έχει γυρίσει πίσω στην Ουγγαρία στις 11 Νοεμβρίου (9 Νοεμβρίου εστάλη από Ελλάδα προς Ουγγαρία). Αυτό σημαίνει το 'receive at the exchange office'... αν ήταν στον δρόμο για εδώ, θα έβλεπες 'departure from exchange office'

Χωρίς τίτλο.png

Να κάνω και εγώ μια ερώτηση τώρα σε αυτούς που ξέρουν .... tracking number CB233929995ES από Correos. Είναι Κινέζος από Aliexpress, που έκανε shipping από Ισπανία. Το CB....ES είναι registered tracking number, ή, unregistered semi-tracked; (Κάτι σαν το Aliexpress saver shipping δηλ. που 'χάνεται' το tracking μετά την 'εκφόρτωση από μεταφορικό μέσο)

Χωρίς τίτλο.png

3 δεματα που έχω πλέον, έχουν εκτελωνιστει - θεωρητικά όλα Ουγγαρία- και τα δύο από αυτά έχουν ένδειξη αποστολή αντικειμένου, 5, 7  και Δεκεμβρίου αντίστοιχα ενώ το τρίτο μόλις σημερινή με παραλαβή πελάτη από το εξωτερικό. 

Στις 8/12/2021 στις 3:02 ΜΜ, drdedus είπε

εξακολουθεί το cainiao.. global να πληρώνει φόρο?

επελεξα το απλό τους είπα να φαίνεται απο εξω το IOSS number και έστειλαν 2 παραγγελίες με global και tracking της μορφής UAxxxxxxxxHU

σαν αυτα τέλος πάντων που δεν είχα πληρώσει μέχρι τώρα φόρους

εδω καποιος?

4 hours ago, natsos2 said:

Καμια σχέση με combined delivery παιδια, εδω ο αλλος λεει του ειπαν απο τα ΕΛΤΑ οτι ολοκληρος ο σάκος γυρισε πίσω.. σε αλλους λενε 'ελλιπή στοιχεία' και οτι δεν εγραφε οδό, στο δικό μου 'χωρις να εχουν καταγραφεί 'αιτια επιστροφής' το δικό μου δεν ηταν combined, 1 μόνο πράμα ηταν. και προφανώς δεν ηταν 1 τυχαιος σάκος, για να ειμαστέ τοσοι εδω τυχαια στο ιδιο forum και να ειχαμε και τον ιδιο σάκο σε τοσες διαφορετικές ημ. δεν υπάρχουν πιθανότητες, , αλλα ειναι κάτι που γινεται συχνά με πολλά πακέτα απο HU. χωρις να υπάρχει σαφής εξηγηση απο τα ΕΛΤΑ 

ρε φιλε, ασε και το tracking number να βλεπουμε την εξελιξη, δεν θα σου κλέψει κανεις το δέμα ουτε θα βρούμε το σπίτι σου.

Απο οτι ξέρω, μπαταριες δεν μπορεις να πάρεις, απαγορευεται απο το τελωνειο.

Μπορω μέχρι μια μπαταρία γνωρίζεις αν δεχονται prepaid?

10 λεπτά πριν, aks είπε

Μπορω μέχρι μια μπαταρία γνωρίζεις αν δεχονται prepaid?

αν εισαι 100% σιγουρος για το θέμα μπαταρία κ τελωνεια παω πασο. με prepaid μπορεις κανονικα κ με χρεωστικη 

4 ώρες πριν, nikosgiann78 είπε

Χωρίς τίτλο.png

Χωρίς τίτλο.png

1. Το ειχα δει οτι γυρισε πίσω, εστειλα στα ΕΛΤΑ να μαθω γιατι και μου ειπαν απλα οτι γυρισε.

2. Το βλέπεις στο ΕΛΤΑ. registered ειναι, δεν υπάρχει unregistered που να το βλέπουν τα ΕΛΤΑ, 

14 λεπτά πριν, natsos2 είπε

αν εισαι 100% σιγουρος για το θέμα μπαταρία κ τελωνεια παω πασο. με prepaid μπορεις κανονικα κ με χρεωστικη 

1. Το ειχα δει οτι γυρισε πίσω, εστειλα στα ΕΛΤΑ να μαθω γιατι και μου ειπαν απλα οτι γυρισε.

2. Το βλέπεις στο ΕΛΤΑ. registered ειναι, δεν υπάρχει unregistered που να το βλέπουν τα ΕΛΤΑ, 

2. και όμως τα UA......HU tracking number (Aliexpress saver shipping), unregistered είναι!!! Απλά, βλέπεις την διαδρομή μέχρι την εκφόρτωση εδώ!! Για αυτό και ρώτησα, μήπως τυχόν είναι κάτι παρόμοιο από Correos. Μπορεί να έχω βοηθήσει πολλούς, αλλά πρώτη φορά έχω shipping από Ισπανία !!! ;)

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...