Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Μαγκες καλησπερα εδω τι παιζει απο ebay ειναι απο αγγλια η παραγγελια κι εχω πληρωσει vat κανονικα στο ebay γιατι λεει αναμονη τελωνειακης εκκαθάρισης?

@nikosgiann78 γνωριζεις κατι γι αυτο φιλε μου?

IMG_20211204_175024.jpg

Επεξ/σία από val1990
  • Απαντ. 7,9k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.
1 ώρα πριν, val1990 είπε

Μαγκες καλησπερα εδω τι παιζει απο ebay ειναι απο αγγλια η παραγγελια κι εχω πληρωσει vat κανονικα στο ebay γιατι λεει αναμονη τελωνειακης εκκαθάρισης?

IMG_20211204_161054.jpg

Δεν εχω ιδεα γιατι λεει αναμονη τελωνειακης εκκαθάρισης... Το ερωτημα ειναι πως εγιναν ολα τοσο γρηγορα;;; 😂😂😂

Δημοσ.

Ελα ντε ειναι κι αυτο ενα θεμα

18 λεπτά πριν, βασιλιάς βάτραχος είπε

Δεν εχω ιδεα γιατι λεει αναμονη τελωνειακης εκκαθάρισης... Το ερωτημα ειναι πως εγιναν ολα τοσο γρηγορα;;; 😂😂😂

22 λεπτά πριν, val1990 είπε

Ελα ντε ειναι κι αυτο ενα θεμα

Βεβαια το θεμα ειναι ποσο θα μεινει τελωνειο οπου μου χει τυχει περιπτωση να περιμενω κοντα διμηνο στο τελωνειο 

Δημοσ.
15 ώρες πριν, val1990 είπε

IMG_20211204_175024.jpg

Αν και έχω πει ότι οι γνώσεις μου περιορίζονται σε αποστολής από το Aliexpress.... θα προσπαθήσω βάλω και εδώ την γνώση μου. Αν η εφαρμογή που τύπωσε το tracking number, έχει ενημερώσει το IOSS σύστημα, δεν θα έχεις κάποιο πρόβλημα (παρόλο που εσύ βλέπεις 'αναμονή τελωνειακής εκκαθάρισης')!!! Αυτό γίνεται γιατί...αποστολές από κάποιες χώρες μπαίνουν πάντα σε 'αναμονή τελωνειακής εκκαθάρισης', και μετά ξεσκαρτάρουν ποια πλήρωσαν το ΦΠΑ (και ενημερώθηκε εννοείτε το IOSS σύστημα), και απλά τα στέλνουν από το Γ.Ε.Τ.Α. στο ΚΑΤ, όπου και δίνονται στην διανομή μετά των ΕΛΤΑ χωρίς πρόβλημα.

Αλλά.... η βασική ερώτηση παραμένει.... Από εκεί που τυπώθηκε το tracking number, ενημέρωσε το IOSS σύστημα; ;)

Δημοσ.

image.png.96aca7f4dcdd018aaa2ec6fa094107c9.png

ΚΑΛΗΜΕΡΑ. Δέμα από aliexpress με παραγγελία στις 27/9 . Λέτε να έρθει ποτέ ; Το ΦΠΑ δεν είναι πληρωμένο επειδή ο seller είπε ψέματα ότι θα το έστελνε από Ευρωπαϊκή αποθήκη.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
2 ώρες πριν, KwstasGrig είπε

image.png.96aca7f4dcdd018aaa2ec6fa094107c9.png

ΚΑΛΗΜΕΡΑ. Δέμα από aliexpress με παραγγελία στις 27/9 . Λέτε να έρθει ποτέ ; Το ΦΠΑ δεν είναι πληρωμένο επειδή ο seller είπε ψέματα ότι θα το έστελνε από Ευρωπαϊκή αποθήκη.

Αποστολή από China post με την Κίνα σαν άμεση χώρα αποστολής (καμιά σχέση δηλ. με 'ενδιάμεση' ευρωπαϊκή χώρα). Θα περιμένεις να εκτελωνιστεί.... Αυτό μπορεί να πάρει και 2-3 μήνες!!!

Και κάτι άλλο φίλος... μπορείς να ρωτήσεις τον πωλητή από που τύπωσε το tracking number; Αν το τύπωσε πάντως από την πλατφόρμα του Aliexpress ΚΑΤΕΥΘΕΙΑΝ (λίγο χλωμό αυτό βέβαια), ΔΕΝ ΘΑ ΕΧΕΙΣ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΜΕ ΤΟ ΤΕΛΩΝΕΙΟ (και  ας βλέπεις εσύ αναμονή τελωνειακής εκκαθάρισης)!!!

Επεξ/σία από nikosgiann78
  • Like 1
Δημοσ.

Το δεμα ειναι εκει που βγαζει τα Ελτα..μν κοιτατε το Αλι...υπαρχουν καθυστερησεις Μεγαλες..ακομη κ 1.5 μηνα να ερθει το δεμα απο Ουγγαρια  στν Ελλαδα...μολις δειτε στα Ελτα εκφορτωση Μονο τοτε εφτασε Ελλαδα η Αποστολη

Στις 4/12/2021 στις 4:13 ΜΜ, val1990 είπε

IMG_20211204_175024.jpg

Η Αγγλια ειναι 3η χωρα..θα περασει τελωνειο κ θα πληρωσεις αναλογα το ποσο του δεματος εκτελωνισμο..οπως κ θα αργησει πολυ να εκτελωνιστει

Δημοσ.
31 λεπτά πριν, vasilispas είπε

Το δεμα ειναι εκει που βγαζει τα Ελτα..μν κοιτατε το Αλι...υπαρχουν καθυστερησεις Μεγαλες..ακομη κ 1.5 μηνα να ερθει το δεμα απο Ουγγαρια  στν Ελλαδα...μολις δειτε στα Ελτα εκφορτωση Μονο τοτε εφτασε Ελλαδα η Αποστολη

Η Αγγλια ειναι 3η χωρα..θα περασει τελωνειο κ θα πληρωσεις αναλογα το ποσο του δεματος εκτελωνισμο..οπως κ θα αργησει πολυ να εκτελωνιστει

Ναι αλλα υποτιθεται οτι εχω πληρωσει ηδη τους αναλογουντες φορους στο ebay  το λεγομενο vat οποτε κανονικα δεν πληρωνω τελωνειο αν παλι βγει καποια χρεωση αναγκαστικα θα μιλησω με ebay για επιστροφη του ποσου @nikosgiann78 σε ευχαριστω πολυ για την απαντηση σου αυτο για ioss υπαρχει καποιος τροπος για check η μονο ερωτηση στο πωλητη?

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
54 λεπτά πριν, val1990 είπε

Ναι αλλα υποτιθεται οτι εχω πληρωσει ηδη τους αναλογουντες φορους στο ebay  το λεγομενο vat οποτε κανονικα δεν πληρωνω τελωνειο αν παλι βγει καποια χρεωση αναγκαστικα θα μιλησω με ebay για επιστροφη του ποσου @nikosgiann78 σε ευχαριστω πολυ για την απαντηση σου αυτο για ioss υπαρχει καποιος τροπος για check η μονο ερωτηση στο πωλητη?

To Vat δν εχει καμια σχεση με το τελωνειο...φορο φπα δν θα πληρωσεις..αλλα θα πληρωσεις εκτελωνισμο απο 3η χωρα...το ebay ειναι πλατφορμα κ εχει 1 ioss...αλλα το θεμα δν ειναι ο φπα...επειδη μπαινει ελλαδα απο 3η χωρα κ οχι ΕΕ περναει ελεγχο τελωνειο κ πληρωνεις αυτον τον ελεγχο

Επεξ/σία από vasilispas
Δημοσ.
3 ώρες πριν, vasilispas είπε

To Vat δν εχει καμια σχεση με το τελωνειο...φορο φπα δν θα πληρωσεις..αλλα θα πληρωσεις εκτελωνισμο απο 3η χωρα...το ebay ειναι πλατφορμα κ εχει 1 ioss...αλλα το θεμα δν ειναι ο φπα...επειδη μπαινει ελλαδα απο 3η χωρα κ οχι ΕΕ περναει ελεγχο τελωνειο κ πληρωνεις αυτον τον ελεγχο

Κι ας ειναι κατω απο 150 ευρω?

Δημοσ.
1 ώρα πριν, val1990 είπε

Κι ας ειναι κατω απο 150 ευρω?

Ναι..κ για 1 ευρω θα πληρωσεις εκτελωνισμο 2.5

Μόλις τώρα, vasilispas είπε

Μπες στα ελτα κ διαβασε τιμες

Δημοσ.

καλησπέρα παιδιά!
μήπως γνωρίζει κανεις πως μπορώ να πάρω τιμολόγιο απο το αλιεξπρες, όπως γίνεται και απο το αμαζον;
εχω δηλώσει επαγγελματικό αφμ στην πλατφόρμα.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
59 λεπτά πριν, vasilispas είπε

Μπες στα ελτα κ διαβασε τιμες

Αυτο τι σημαινει οτι το γλιτωσα το τελωνειο?

IMG_20211205_230600.jpg

Επεξ/σία από val1990
Δημοσ.
12 ώρες πριν, val1990 είπε

Κανονικά ο πωλητής πρέπει να ξέρει από εκεί που τυπώνει το tracking number AN ενημερώνεται αυτόματα και το IOSS σύστημα.

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...