Προς το περιεχόμενο

Αγορες απο Aliexpress, τελωνειο.

SnAk3

Προτεινόμενες αναρτήσεις

3 λεπτά πριν, nikosgiann78 είπε

Εσένα είναι next tracking number λογικά από 'Cainiao super economy GLOBAL'. - S000....... τύπος tracking number

Αν δεις , ενώ έφτασε στο τοπικό ΕΛΤΑ και μου ήρθε μήνυμα προς παράδοση , το απόγευμα ξαναέφυγε προς Αθήνα.Δέμα το οποίο δεν έχω παραγγείλει ποτέ μου εδώ και αρκετούς μήνες.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 7,6k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

8 ώρες πριν, pollop είπε

πιστεύεις οτι αν πω στον πωλητή να μου το στειλει μονο με Aliexpress standard shipping, θα ειναι συνεπής; ή θα μου τα λεέι "κινέζικα";😄

Ρώτησε τον... κατά 99% δεν θα σου πει ψέματα. Και αυτό, γιατί ο συγκεκριμένος τρόπος αποστολής, είναι πολύ φτηνός για τον πωλητή, και τους συμφέρει. Πρακτικά όμως, υπάρχουν κάποιοι πωλητές που δεν μπορούν να στείλουν με αυτόν τον τρόπο αποστολής. Και αυτό συμβαίνει γιατί, σε κάποια σημεία της Κίνας, όταν οι πωλητές προσπαθούν να στείλουν με 'Aliexpress standard shipping', το κέντρο διαλογής τους κάνει 'νερά' και επιστρέφει πίσω τα πράγματα!! Οπότε, αναγκάζονται και στέλνουν με άλλους τρόπους αποστολής. Είναι πολύ σπάνιο αυτό που σου λέω βέβαια, αλλά είναι υπαρκτό!!

1 λεπτό πριν, tarantules είπε

Αν δεις , ενώ έφτασε στο τοπικό ΕΛΤΑ και μου ήρθε μήνυμα προς παράδοση , το απόγευμα ξαναέφυγε προς Αθήνα.Δέμα το οποίο δεν έχω παραγγείλει ποτέ μου εδώ και αρκετούς μήνες.

Μόνο με tracking number μπορώ να δω τι γίνεται

6 ώρες πριν, Dimmi82 είπε

Screenshot_2021-12-01-00-47-26-379_com.brightstripe.parcels.jpg

Αφού βλέπεις departure of exchange office (αν είναι σωστό, γιατί το αναφέρει απλά η universal postal union σαν reeport), αυτό λογικά έχει ήδη φύγει για Αθήνα. Απλά, δεν βλέπεις στα ΕΛΤΑ αποστολή αντικειμένου, γιατί απλά τα ΕΛΤΑ βγάζουν τα δικά τους report όπως τους βολεύει. Δεν παίρνουν δηλ. κάποιο άλλο report, και απλά το κάνουν copy-paste και το βγάζουν τα ΕΛΤΑ. Τα ΕΛΤΑ, έχουν αξιοπιστία πρακτικά, από την στιγμή που θα φτάσει εδώ το δέμα

6 ώρες πριν, Dimmi82 είπε

Εμένα πάλι με post nl το τρίτο από ίδια παραγγελία απλά το έστειλαν με cainiao for special goods κολλημένο από τις 16 του μήνα...

Screenshot_2021-12-01-00-59-31-261_com.brightstripe.parcels.jpg

Εμένα πάλι με post nl το τρίτο από ίδια παραγγελία απλά το έστειλαν με cainiao for special goods κολλημένο από τις 16 του μήνα...

Μην σε πιάνει πανικός... το δικό σου δέμα είναι αποστολή με 'Cainiao standard for special goods'. Ο συγκεκριμένος τρόπος αποστολής, έχει πολύ πιο αραιά τις αεροπορικές πτήσεις για την 'transit χώρα' (στην συγκεκριμένη μας περίπτωση είναι το PostNL και η Ολλανδία). Συνήθως (από την δικιά μου εμπειρία), μετά από 15-25 μέρες φεύγει το αεροπλάνο και φτάνει Ολλανδία. Στο 'Aliexpress standard shipping' , είναι σύνηθες το αεροπλάνο να φεύγει και να φτάνει ακόμα και 2-3 μέρες μετά που δόθηκε στην αεροπορική εταιρία στην Κίνα.

Επίσης, στον συγκεκριμένο τρόπο αποστολής, θα δεις ότι πάντα χρησιμοποιείται σαν transit χώρα το PostNL και η Ολλανδία (σε αντίθεση με το 'Aliexpress standard shipping' που ένα διάστημα χρησιμοποιούταν και το PostNL και το Hungarian post- τώρα πλέον όλα σχεδόν πάνε στο Hungarian Post). Αυτό γίνεται, γιατί μόνο το PostNL πρακτικά ΔΕΧΕΤΑΙ όλων των ειδών τα προϊόντα.

• Like 2

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Μόλις παρέλαβα (γραμματοκιβώτιο) ένα δεματάκι με Cainiao Super Economy for Special Gooods (tracking LP)  . Ήρθε με γερμανικο ταχυδρομείο χωρίς καπέλο φυσικά. Εκεί είχε κολλήσει.

kina.png.d1c3ee28298d05965930fde89d6c9606.png

Δυο δεματάκια με Cainiao Super economy global  (UA tracking) έρχονται μέσω Ουγγαρίας.

HUN.png.845e70e27a0ec63f47157c3f209070f5.png

Επεξ/σία από Apaleytos80
  • Like 1

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
13 λεπτά πριν, Apaleytos80 είπε

Μόλις παρέλαβα (γραμματοκιβώτιο) ένα δεματάκι με Cainiao Super Economy for Special Gooods (tracking LP)  . Ήρθε με γερμανικο ταχυδρομείο χωρίς καπέλο φυσικά. Εκεί είχε κολλήσει.

kina.png.d1c3ee28298d05965930fde89d6c9606.png

Δυο δεματάκια με Cainiao Super economy global  (UA tracking) έρχονται μέσω Ουγγαρίας.

HUN.png.845e70e27a0ec63f47157c3f209070f5.png

Σε ευχαριστώ, γιατί επιβεβαιώνεις αυτό που έχω πει σε μερικούς .... ότι τα δέματα με 'Cainiao super economy for special goods' έρχονται με DEUTSCHE Post!!! ;)

Επεξ/σία από nikosgiann78
  • Like 2

Να ενημερωσω κι εγω, παρηγγειλα 4 διαφορετικα πραγματα απο Ali πριν ενα μηνα ακριβως.

Ηρθαν ολα μαζι σε ενα πακετο χωρις τελωνειο, ως συστημενο απο ΕΛΤΑ. Χρησιμοποιησα AliExpress Saver Shipping.

• Like 1

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
22 ώρες πριν, DejaVu_ είπε

Αυτό μου βγάζει στο parcelsapp. Λογικά σε λίγες μέρες θα σταλεί ή έχει φύγει; Δεν βγάζω άκρη. 

IMG_20211130_180444.jpg

το ιδιο μου εδειξε και μενα και την ιδια μερα μου εγραψε οτι το δεμα στελνεται παλι πισω ουγγαρια αυτο εγινε δυο φορες μεχρι να το στειλλουν στον αποστολεα πισω. ελπιζω εσυ να μην εχεις την δικια μου την τυχη

Επεξ/σία από geoliol

Είναι σε καλό δρόμο ή να αρχίσω να ανησυχώ;;😂 1η παραγγελία μετά τις αλλαγές, 3 βασικά που συγχωνεύτηκαν σε μια & έρχονται με aliexpress standard shipping

εικόνα_2021-12-01_204632.png

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Ειδα καποιους να λετε οτι μετα απο Ουγγαρια πηγε Γερμανια και μετα Ελλαδα αλλα εκει που εμενα λεει posta.hu σας ελεγε DHLE. Αυτο σημαινει οτι δεν θα περασει απο Γερμανια το δικο μου; Ειναι μολις 6 μερες μεταφορας και εχει πατησει Ουγγαρια, φτου φτου να μην το ματιασω.

Edit: Ειναι LA**********HU

Screenshot_126.png

Επεξ/σία από βασιλιάς βάτραχος

Στις 30/11/2021 στις 8:56 ΠΜ, tarantules είπε

Το αναφέρω εδώ μπας και έχει και άλλος την ίδια εμπειρία :

Σε φίλο πριν λίγες ημέρες του ήρθε μήνυμα στο κινητό για δέμα το οποίο με βάση το tracking δεν είχε ποτέ παραγγείλει (από Ουζμπεκιστάν) , με φόρο κάπου 2,5 ευρώ.

Σήμερα σε εμένα παρόμοιο μήνυμα από ΕΛΤΑ για δέμα το οποίο δεν το εμφανίζει καν στο 17track και στο tracking των ΕΛΤΑ εμφανίζει μόνο το τελευταίο στάδιο από τελωνείο και μετά χωρις να δείχνει χώρα προορισμού.Με φόρο 0,50 λεπτά.Παραγγελίες έχω σταματήσει να κάνω εδώ και αρκετούς μήνες και έλεγξα οτι το tracking δεν είναι από δικές μου παραγγελίες.Ότι περίμενα έως και την τελευταία μου παραγγελία την έχω παραλάβει.

Με βάση τα παραπάνω , δυο τινά μπορεί να συμβαίνουν : Ή έχουν μπερδέψει τα δέματα , ή τα μικροδέματα δεν παραλαμβάνονται (λόγο φόρου) από τους κανονικούς παραλήπτες , λιμνάζουν στα κεντρικά , και για να μην χρεωθούν τα έξοδα επιστροφής , κάνουν εσωτερική αναδιανομή μπας και τα πάρει κανένας άλλος.

Το να έχουν μπερδέψει τα δέματα είναι μάλον απίθανο.Δεν είναι τυχαίο που μέσα σε λίγες μέρες ήρθαν 2 "λάθος" παραγγελίες σε λάθος αποδέκτη.Υποψιάζομαι το 2ο σενάριο.

Πριν 2 εβδομάδες μου ήρθε κ εμένα μήνυμα να παραλάβω από ελτα. Δεν είχα παραγγείλει κάτι όμως πήγα από περιέργεια. Μου ζήτησαν 2,5€. Τα πλήρωσα, λέω δεν γαμιεται, ήταν ένα μπρελόκ που η αξία του πρέπει να είναι γύρω στα 0,20€. Το έδωσα στην μικρή και τέλος. Πάντως μου είχε κάνει πολύ εντύπωση όλο αυτό. Είχανε όλα τα στοιχεία μου κανονικά τυπωμένα πάνω στον φάκελο.

• Like 2

41 λεπτά πριν, infdi είπε

Πριν 2 εβδομάδες μου ήρθε κ εμένα μήνυμα να παραλάβω από ελτα. Δεν είχα παραγγείλει κάτι όμως πήγα από περιέργεια. Μου ζήτησαν 2,5€. Τα πλήρωσα, λέω δεν γαμιεται, ήταν ένα μπρελόκ που η αξία του πρέπει να είναι γύρω στα 0,20€. Το έδωσα στην μικρή και τέλος. Πάντως μου είχε κάνει πολύ εντύπωση όλο αυτό. Είχανε όλα τα στοιχεία μου κανονικά τυπωμένα πάνω στον φάκελο.

Όπως είπα και πιο πάνω , πιστεύω οτι το κάνουν για να μην χάσουν το φόρο για μικροδέματα που αρνήθηκε να παραλάβει ο κανονικός τους αποδέκτης.Το να βρουν τα στοιχεία άλλων άσχετων πελατών από προηγούμενες αγορές και να τα τυπώσουν , είναι το πιο εύκολο.Το κόστος να επιστρέψουν το δέμα είναι μεγάλο γι αυτούς.Μιλάμε για πολλές εκατοντάδες δέματα που δεν πήγε να τα πάρει κάποιος μετά την επιβολή φόρου.Συν οτι ποιάνουν και χώρο στις αποθήκες τους.

• Like 3

5 ώρες πριν, infdi είπε

Μου έτυχε και εμένα αυτό με κάτι ελάχιστης αξίας. Το παρέλαβα και το πέταξα...

• Like 1

1 ώρα πριν, AzaZyL είπε

Μου έτυχε και εμένα αυτό με κάτι ελάχιστης αξίας. Το παρέλαβα και το πέταξα...

Έχω λάβει & εγώ 2 φορές μήνυμα, δεν περίμενα όμως πακέτο & απλά τα αγνόησα. 

• Like 1

Σαν χριστουγεννιάτικα δώρα ακούγεται αυτό με τα SMS που σας έστειλαν παιδιά και δεν είχατε παραγγείλει... χριστουγεννιάτικα δώρα αξίας 2,5€..  

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...