Προς το περιεχόμενο

Αγορες απο Aliexpress, τελωνειο.

SnAk3

Προτεινόμενες αναρτήσεις

13 λεπτά πριν, DejaVu_ είπε

Εγώ παρήγγειλα ένα ρολόι πριν κάποιες μέρες από AliExpress το κόστος βγήκε 152 ευρώ χωρίς VAT included αλλά ο πωλητής συμφώνησε να το δηλώσει στα 50$. Τι πιστεύετε να ζητήσουν; Έρχεται με AliExpress standard shipping. Ελπίζω να πληρώσω κάνα 20αρι σύνολο μόνο αν φανεί 50 ευρώ η τιμή του. ΦΠΑ + ποσό εκτελωνισμού. 

Προσωπικά πιστεύω ότι θα έχεις πρόβλημα με το τελωνείο!!!! Και αυτό, γιατί λογικά η πλατφόρμα IOSS θα 'δείξει' ότι το tracking number που τυπώθηκε, αντιστοιχεί σε παραγγελία πάνω από 150 ευρώ χωρίς ΦΠΑ, οπότε λογικά θα 'χτυπήσει' για δασμούς εδώ όταν έρθει!!! Και αυτό, είναι εντελώς άσχετο με το τι δήλωσε αυτός στην τελωνειακή δήλωση!!! Δεν έχω προσωπική εμπειρία σε παραγγελίες πάνω από 150 ευρώ, οπότε καλό είναι να μας πεις τι θα σου συμβεί, για να ξέρουμε ..... ;)

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 7,6k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

2 ώρες πριν, infdi είπε

Καλημέρα σε όλους.

το καλοκαίρι αγόρασα από Ιαπωνία ένα χειριστήριο 35€ +17€ μεταφορικά. Στο τελωνείο μου ζήτησαν 123€, φυσικά το παράτησα. Αυτό είναι παράδειγμα για να τρελενεσαι με το τι ζητάνε.

προχθές παράγγειλα από aliexpress ένα ever drive για ρετρό κονσόλα στα 28€ ( έγραφε VAT included) με standard shipping. Τι σφαλιάρα να περιμένω; Ξέρει κανείς;

Με aliexpress standard shipping είναι σχεδόν σίγουρο ότι δε θα έχεις πρόβλημα. Ό,τι μου έχει έρθει με aliexpress standard shipping από τον Ιούλιο και μετά (με VAT included δηλαδή), μου το παρέδωσε στο σπίτι ο ταχυδρόμος.

• Like 2

7 λεπτά πριν, Tulipbaek είπε

Με aliexpress standard shipping είναι σχεδόν σίγουρο ότι δε θα έχεις πρόβλημα. Ό,τι μου έχει έρθει με aliexpress standard shipping από τον Ιούλιο και μετά (με VAT included δηλαδή), μου το παρέδωσε στο σπίτι ο ταχυδρόμος.

Το όριο των 150 για να μην πληρώσεις δασμούς ισχύει για προ ΦΠΑ τιμή ή μαζί με το ΦΠΑ δεν πρέπει να ξεπερνάει τα 150;

5 ώρες πριν, DejaVu_ είπε

Το όριο των 150 για να μην πληρώσεις δασμούς ισχύει για προ ΦΠΑ τιμή ή μαζί με το ΦΠΑ δεν πρέπει να ξεπερνάει τα 150;

Μαζί με ΦΠΑ.

• Like 1

28 λεπτά πριν, teo010 είπε

Φιλος περιμενει δεμα με Cainiao Super Economy Global και tracking number UA----------HU. Θα ερθει κανονικα ή να περιμενει τελωνειο ?

Άμα το πακέτο είναι κάτω από 150 ευρώ το AliExpress χρεώνει αυτόματα το ΦΠΑ οπότε δεν θα έχει θέμα με τελωνείο. Και ακόμα και εάν γίνει καμιά στραβή και σου ζητήσουν να ξανά πληρώσεις ΦΠΑ όταν φτάσει εδώ, θα στείλεις αποδεικτικό στο Ali και θα τα πάρεις πίσω. 

11 ώρες πριν, DejaVu_ είπε

Άμα το πακέτο είναι κάτω από 150 ευρώ το AliExpress χρεώνει αυτόματα το ΦΠΑ οπότε δεν θα έχει θέμα με τελωνείο. Και ακόμα και εάν γίνει καμιά στραβή και σου ζητήσουν να ξανά πληρώσεις ΦΠΑ όταν φτάσει εδώ, θα στείλεις αποδεικτικό στο Ali και θα τα πάρεις πίσω. 

Αυτό με το τα παίρνεις πίσω μη παίρνεις και όρκο... Εμένα τίποτα δε μου έδωσαν!

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
58 λεπτά πριν, antouaa είπε

Αυτό με το τα παίρνεις πίσω μη παίρνεις και όρκο... Εμένα τίποτα δε μου έδωσαν!

Πόσος καιρός πέρασε και δεν τα έδωσαν; Προσωπικά δεν μου έχει συμβεί και περιμένω 3 παραγγελίες τώρα η μία χωρίς VAT included. Ελπίζω αυτές με VAT να μην μου ζητήσουν κάτι. Ρώτησα και το κατάστημα και είπαν δεν θα έχεις χρεώσεις. Αλλά είναι όλες με Ali standard shipping. 

Επεξ/σία από DejaVu_

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Δυστυχώς παιδιά έχουν κάνει κάποια μαλακία στο Aliexpress όταν ξεκίνησαν την υπηρεσία "Group Delivery" και συνέχεια χάνονται πακέτα στην Ουγγαρία, αφού πρώτα έρθουν εδώ και τα ΕΛΤΑ τα επιστρέψουν λόγω ελλειπών στοιχείων παράδοσης.

Χρήσιμα links για να έχετε πρόχειρα (πέρα από το elta tracking):
https://t.17track.net/
https://www.posta.hu/nyomkovetes/nyitooldal

Με το aliexpress σε τέτοιες περιπτώσεις πολύ δύσκολα θα βρείτε το δίκιο σας, καθώς τα disputes τα χειρίζεται ΑΙ το οποίο δεν καταλαβαίνει από "evidence" που ζητάει.

Όσο για το ΦΠΑ, οποιαδήποτε παραγγελία έχει γίνει από 1/7/2021 εμπεριέχει ΦΠΑ πλέον.
Κατά τα άλλα, υπομονή και tracking και να έχετε πάντα κατά νου οτι μπορεί -απλά- να χάσετε τα λεφτά σας.

H μόνη λύση είναι disputes και κακές κριτικές, μπας και καταλάβουν οτι υπάρχει πρόβλημα.

Επεξ/σία από HiTTer

Στις 19/11/2021 στις 12:07 ΜΜ, infdi είπε

Καλημέρα σε όλους.

το καλοκαίρι αγόρασα από Ιαπωνία ένα χειριστήριο 35€ +17€ μεταφορικά. Στο τελωνείο μου ζήτησαν 123€, φυσικά το παράτησα. Αυτό είναι παράδειγμα για να τρελενεσαι με το τι ζητάνε.

προχθές παράγγειλα από aliexpress ένα ever drive για ρετρό κονσόλα στα 28€ ( έγραφε VAT included) με standard shipping. Τι σφαλιάρα να περιμένω; Ξέρει κανείς;

απο Aliexpress πήρες χειριστήριο απο Ιαπωνία? Μόλις έκανα 2 ξεχωριστές παραγγελίες απο Aliexpress. Μία των 20 ευρώ και η άλλη των 30. Μέχρι 50% παραπάνω, είμαι διατεθειμένος να πληρώσω. Λέτε να πάει παραπάνω το μαλλί?

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
7 ώρες πριν, DejaVu_ είπε

Πόσος καιρός πέρασε και δεν τα έδωσαν; Προσωπικά δεν μου έχει συμβεί και περιμένω 3 παραγγελίες τώρα η μία χωρίς VAT included. Ελπίζω αυτές με VAT να μην μου ζητήσουν κάτι. Ρώτησα και το κατάστημα και είπαν δεν θα έχεις χρεώσεις. Αλλά είναι όλες με Ali standard shipping. 

Ήταν παραγγελία από 13 Ιουλίου χωρίς να έχει γραμμένο πάνω το vat σταλμένο με cainiao super economy global παρέλαβα κάπου στα μέσα Σεπτεμβρίου. Επικοινώνησα με πωλητή ο οποίος μου είπε να επικοινωνήσω με το Ali το οποίο μου είπε απλά οι καταχώρισαν το πρόβλημα και να περιμένω... Στα άλλα 3 δεματάκια που έγινε το ίδιο δεν ασχολήθηκα καν!

Επίσης απλά να αναφέρω ότι μια παραγγελία από 31 Μαϊου από Ali με 0,83€ παρέλαβα μέσα στην βδομάδα φυσικά με τελωνείο 2,50€... Ούτε που την θυμόμουν, άλλη νόμιζα ότι ήταν!

Επεξ/σία από antouaa

23 ώρες πριν, DejaVu_ είπε

Μικρης αξιας ειναι. Και απ οτι μου ειπε ειχε μονο Cainiao Super Economy Global ως επιλογη. Ευχαριστω για την απαντηση

Καλημερα ε ολους Δυστυχως πολλα πακετα που περιμενω απο Ουγγαρια εχουν επιστρεψει πισω χωρις καμια προειδοποιηση. Ξερει καποιος τι γινεται? Εχω παρει τηλεφωνο στο αεροδρομιο, στα ελτα,.. αλλου δεν το σηκωνουν, εχω στειλει mail αλλα τιποτα, δεν μπορω να βγαλω ακρη. Εχω κανει 3 dispute μεχρι στιγμης και απο το να πηρα τα χρηματα μου πισω. Τα αλλα δεν μου επιστρεφουν. Να πω οτι ψωνιζω εδω και 6 χρονια και ειναι η πρωτη φορα που το παθαινω αυτο. Υπαρχει κατι που μπορω να κανω? Δειτε παρακατω ενα παραδειγμα απο τα πολλα προιοντα που περιμενω. Φτανουν στο αεροδρομιο και μετα επιστρεφουν πισω Ουγγαρια.

Σας ευχαριστω εκ των προτερων!

https://www.elta.gr/el-gr/tabid/93/?qc=LA010012405HU

30 λεπτά πριν, giorgosdg_13 είπε

Καλημερα ε ολους Δυστυχως πολλα πακετα που περιμενω απο Ουγγαρια εχουν επιστρεψει πισω χωρις καμια προειδοποιηση. Ξερει καποιος τι γινεται? Εχω παρει τηλεφωνο στο αεροδρομιο, στα ελτα,.. αλλου δεν το σηκωνουν, εχω στειλει mail αλλα τιποτα, δεν μπορω να βγαλω ακρη. Εχω κανει 3 dispute μεχρι στιγμης και απο το να πηρα τα χρηματα μου πισω. Τα αλλα δεν μου επιστρεφουν. Να πω οτι ψωνιζω εδω και 6 χρονια και ειναι η πρωτη φορα που το παθαινω αυτο. Υπαρχει κατι που μπορω να κανω? Δειτε παρακατω ενα παραδειγμα απο τα πολλα προιοντα που περιμενω. Φτανουν στο αεροδρομιο και μετα επιστρεφουν πισω Ουγγαρια.

Σας ευχαριστω εκ των προτερων!

https://www.elta.gr/el-gr/tabid/93/?qc=LA010012405HU

Το μόνο που μπορώ να σκεφτώ εάν δεν σου δίνουν πίσω τα λεφτά και έχεις στοιχεία ότι δεν σου ήρθε το δέμα είναι να κάνεις chargeback από την τράπεζα. Λογικά θα σου κλείσουν το account από AliExpress μόλις το κάνεις όμως αλλά απλά μπορείς να κάνεις new. Δεν έχω ιδέα από chargeback btw απλά από αυτά που έχω διαβάσει..

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...