Προς το περιεχόμενο

Αγορες απο Aliexpress, τελωνειο.

SnAk3

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
Στις 25/10/2021 στις 11:55 ΠΜ, andreas1gr είπε

aliexpress standard shipping & aliexpress saver shipping

Επίσης θα συμπλήρωνα και Cainaio super economy, Cainiao super economy for special goods & Cainiao standard for special goods

16 ώρες πριν, vasilispas είπε

Θα μας τρελανουν στα Ελτα...εξηγηστε μου καποιος τι ειναι το Αφιξη σε ΚΑΤ;;😂😂😂Βγηκε απο τελωνειο κ το κανουν βολτα στο αεροδρομιο;;

26/10/2021, 14:31 Κ.Α.Τ. ΑΦΙΞΗ ΣΕ Κ.Α.Τ.
24/10/2021, 17:05 Γ.Ε.Τ.Α. Αθήνας (Κ.Α.Τ.) ΚΛΕΙΣΙΜΟ ΑΠΟ Γ.Ε.Τ.Α. Αθήνας (Κ.Α.Τ.)
24/10/2021, 15:37 Γ.Ε.Τ.Α. Αθήνας (Κ.Α.Τ.) ΤΕΛΩΝΕΙΑΚΗ ΕΚΚΑΘΑΡΙΣΗ
5/10/2021, 08:52 Γ.Ε.Τ.Α. Αθήνας (Κ.Α.Τ.) ΆΦΙΞΗ ΣΤΗ ΧΩΡΑ ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΥ

Εδώ φαίνεται ότι το δέμα δόθηκε από το τελωνείο στο ΚΑΤ, ώστε να δοθεί στην διανομή των ΕΛΤΑ. Αυτό γίνεται συνήθως, γιατί δεν υπάρχει λόγος στο δέμα να χρεωθεί κάτι. Θέλω να μας πεις αν χρεώθηκες κάτι, όταν πάρεις το δέμα

Στις 25/10/2021 στις 6:46 ΜΜ, andreas1gr είπε

Και τελειώνει σε HU;

Σωστά είσαι, και μην σε απασχολεί αυτό με την Cainiao. Όταν χρησιμοποιούνται οι τρόποι αποστολής 'Aliexpress standard/saver shipping', τότε το δέμα δίνεται σε κέντρο διαλογής του Aliexpress για να γίνει shipping. Στην πράξη, επειδή το Aliexpress δεν μπορεί να έχει τα δικά του κέντρα διαλογής, χρησιμοποιεί κέντρα διαλογής άλλων εταιριών logistics (όπως πχ. της 4PX ή της Cainiao). Εξ ου και βλέπεις πχ. ότι το δέμα μπορεί να βλέπεις ότι μπαίνει πχ. στο κέντρο διαλογής της Cainiao, ενώ η αποστολή είναι με Aliexpress standard shipping. Είναι πολύ απλά γιατί χρησιμοποιεί το κέντρο διαλογής της Cainiao σαν κέντρο διαλογής του Aliexpress

Επεξ/σία από nikosgiann78
  • Like 4
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 7,6k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Έχω μια παραγγελία 21-7-21 από Ali η οποία είναι με HU. Εμφανίζεται στα ελτα 5/8/21 Ουγγαρία -Αποστολή Αντικειμένου και 9/8/21 Αθήνα - Εκφόρτωση από μεταφορικό μέσο.

Ερωτήσεις:

1. Υπάρχει κάποιος εδώ στο φόρουμ, με ξεχασμένη αποστολή?

2. Πήρε μια παράταση 30 ημέρες, σε περίπτωση που δεν έρθει, πως θα γίνει το dispute που πλέον φαίνεται ότι το θέμα είναι στα ελτά, οεο!? 

2 ώρες πριν, toni31 είπε

Έχω μια παραγγελία 21-7-21 από Ali η οποία είναι με HU. Εμφανίζεται στα ελτα 5/8/21 Ουγγαρία -Αποστολή Αντικειμένου και 9/8/21 Αθήνα - Εκφόρτωση από μεταφορικό μέσο.

Ερωτήσεις:

1. Υπάρχει κάποιος εδώ στο φόρουμ, με ξεχασμένη αποστολή?

2. Πήρε μια παράταση 30 ημέρες, σε περίπτωση που δεν έρθει, πως θα γίνει το dispute που πλέον φαίνεται ότι το θέμα είναι στα ελτά, οεο!? 

περιμένω αρκετά τέτοια τύπου U .....HU μέχρι στιγμής είναι ακόμη στην Ουγγαρία,αν δω κάτι περίεργο θα ενημερώσω

Παιδια εχω διαβασει οοολες τις σελιδες του φορουμ και πραγματικα ακρη δεν εχω βγαλει!! 😄 Ισως δεν ειναι και τα πραγματα ξεκαθαρα. Θα κανω καποιες απλες ερωτησεις και πραγματικα ευχομαι καποιος να με διαφωτισει!

Με λιγα λογια θελω να κανω μια παραγγελια απο Ali σε αρκετα πραγματακια διαφορετικων προμηθευτων υψους καπου στα 100 ευρω συνολικα. Τι κανω για να μη πληρωσω εξτρα λεφτα στο Τελωνειο?

1. Τι εννοουσαν καποιοι οτι πρεπει να πληρωθει ο φορος? Ειναι το λεγομενο shipping που καποια προιοντα εχουν πιο πολυ καποια πιο λιγο και καποια καθολου? Τι πρεπει να επιλεξω εκει?

2. Οταν κανω τη διαδικασια για τη παραγγελια πως επιλεγω τη χωρα απο οπου θα περασουν τα προιοντα? (Ειδα οτι πρεπει να γινει μεσω Ευρωπης)

3. Υπαρχει τελικα τροπος να ειναι σιγουρος κανεις οτι θα αποφυγει το τελωνειο η ολο αυτο ειναι ενα ρισκο και μπορει να μη πληρωσω τιποτα, μπορει ομως και να πληρωσω τα 100 ευρω + αλλα 200 λογω τελωνειου?

Ευχαριστω πολυ βρε παιδιαααα. Δωστε μου τα φωτα σας!!

2 ώρες πριν, Marielenas είπε

Παιδια εχω διαβασει οοολες τις σελιδες του φορουμ και πραγματικα ακρη δεν εχω βγαλει!! 😄 Ισως δεν ειναι και τα πραγματα ξεκαθαρα. Θα κανω καποιες απλες ερωτησεις και πραγματικα ευχομαι καποιος να με διαφωτισει!

Με λιγα λογια θελω να κανω μια παραγγελια απο Ali σε αρκετα πραγματακια διαφορετικων προμηθευτων υψους καπου στα 100 ευρω συνολικα. Τι κανω για να μη πληρωσω εξτρα λεφτα στο Τελωνειο?

1. Τι εννοουσαν καποιοι οτι πρεπει να πληρωθει ο φορος? Ειναι το λεγομενο shipping που καποια προιοντα εχουν πιο πολυ καποια πιο λιγο και καποια καθολου? Τι πρεπει να επιλεξω εκει?

2. Οταν κανω τη διαδικασια για τη παραγγελια πως επιλεγω τη χωρα απο οπου θα περασουν τα προιοντα? (Ειδα οτι πρεπει να γινει μεσω Ευρωπης)

3. Υπαρχει τελικα τροπος να ειναι σιγουρος κανεις οτι θα αποφυγει το τελωνειο η ολο αυτο ειναι ενα ρισκο και μπορει να μη πληρωσω τιποτα, μπορει ομως και να πληρωσω τα 100 ευρω + αλλα 200 λογω τελωνειου?

Ευχαριστω πολυ βρε παιδιαααα. Δωστε μου τα φωτα σας!!

Βασικές οδηγίες για να μην έχεις πρόβλημα.

Να κάνεις ξεχωριστή αγορά για κάθε προϊόν.
Να επιλέξεις τις μεθόδους αποστολής που γράφουν οι συμφορουμίτες πιο πάνω που έχουν δοκιμαστεί και μέχρι τώρα δεν περνάνε τελωνείο, aliexpress standard shipping, aliexpress saver shipping, Cainaio super economy, Cainiao super economy for special goods & Cainiao standard for special goods.
Ότι αγοράσεις να γράφει από κάτω inl. VAT.
Μην κάνεις κανένα αστείο και βάλεις μεγάλες ταχυμεταφορικές, πχ DHL, TNT κλπ.
Κάνε πρώτα μια δοκιμαστική αγορά χαμηλής αξίας να δεις πως δουλεύει το σύστημα και να αποκτήσεις οικειότητα.

Στις ερωτήσεις σου,
1. Shipping είναι τα έξοδα αποστολής. Φόρος, ελληνικός ΦΠΑ είναι το VAT.
2. Δεν ισχύει ότι πρέπει να γίνει μέσω Ευρώπης. Αν κάποιο προϊόν μπορεί να έρθει από Ευρώπη είναι καλύτερα από το να έρθει από Κίνα, αλλά δεν είναι απαγορευτική η αγορά προϊόντων από Κίνα. Εφόσον προπληρώσεις ελληνικό ΦΠΑ και επιλέξεις μία από τις μεθόδους αποστολής που γράφει πιο πάνω, πιθανότατα δεν θα έχεις πρόβλημα.
3. Κανείς δεν μπορεί να σου εγγυηθεί πως ότι αγοράσεις θα έρθει σύντομα και θα έρθει χωρίς τελωνείο. Θα ελαχιστοποιηθούν οι πιθανότητες αν ακολουθήσεις τις οδηγίες αλλά πολλά στραβά μπορούν να συμβούν. Για αυτό προτείνω να κάνεις μια δοκιμαστική αγορά πρώτα, να δεις πως γίνεται. Μπορεί πχ να ξενερώσεις αν δεις ότι κάνει 2 μήνες να έρθει και να πεις δεν αξίζει.

• Like 3

Καλησπέρα στην ομάδα είμαι καινούργιος στο φόρουμ..εκανα μια παραγγελία συγκεκριμένα βαλβίδες για το αυτοκίνητο αξίας 0.79€ και πλήρωσα δασμούς 16.50€ Περιμένω ακόμα 8 προϊόντα λέτε να την πάθω πάλι και να τα χρυσοπληρώσω στο τελωνείο ;

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
42 λεπτά πριν, vasilispas είπε

Ποια η διαφορα το tracking, μεσω Ουγγαριας , LAxxxxxxxHU με UAxxxxxxxxxHU;;;; 

οτι τρακινγκ ναμπερ αρχιζει με U σημαινει untracked μολις φυγει απ την χωρα προορισμου.

Δηλαδη μολις φυγει απο κινα θα σταματησει να ενημερωνεται το τρακινγκ και θα ξανα ενημερωθει οταν θα χρειαστει να το παρεις απο τα ελτα κατα πασα πιθανοτητα.

Επεξ/σία από Siakou

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
5 λεπτά πριν, Siakou είπε

οτι τρακινγκ ναμπερ αρχιζει με U σημαινει untracked μολις φυγει απ την χωρα προορισμου.

Δηλαδη μολις φυγει απο κινα θα σταματησει να ενημερωνεται το τρακινγκ και θα ξανα ενημερωθει οταν θα χρειαστει να το παρεις απο τα ελτα κατα πασα πιθανοτητα.

Με LA?? Ειναι συστημενο;Νομιζα το Alli standard shipping ειναι συστημενο..αυτη τν εντυπωση ειχα ..

Επεξ/σία από vasilispas

21 λεπτά πριν, vasilispas είπε

Με LA?? Ειναι συστημενο;Νομιζα το Alli standard shipping ειναι συστημενο..αυτη τν εντυπωση ειχα ..

και τα 2 συστημενα θεωρουνται απλα οσα δεν ξεκινανε με U εχουν πιο αναλυτικες ενημερωσεις καθ' ολη τη πορεια του δεματος

13 ώρες πριν, Siakou είπε

Αυτά με U είναι Unregistered. Πρακτικά σημαίνει ότι δεν χρειάζεται να το υπογράψεις για να το παραλάβεις. Τα Unregistered, χωρίζονται πρακτικά μετά, σε 2 κατηγορίες... Τα untrackable και τα semi-tracked. Untrackable είναι αυτό που πρακτικά δεν βλέπουμε ποτέ που είναι (κάτι δέματα πχ. που ερχόντουσαν παλιότερα με Uzbekistan post σαν 'next country post' από τρόπο αποστολής 'Cainaio super economy for special goods' ή το Emirates post σαν 'next country post' σε τρόπο αποστολής 'Cainaio super economy global'... ήταν τέτοιες περιπτώσεις παλιότερα που ήταν εντελώς untrackable), και τα semi tracked (πχ. τα UU... από China post βλέπουμε μέχρι ένα σημείο το δέμα. Μετά, το χάνουμε. Το ίδιο ισχύει και με το U από το ταχυδρομείο Ουγγαρίας στον τρόπο αποστολής 'Aliexpress saver shipping').

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

La00....hu ήρθε το ένα. Το άλλο είναι στα αζητιτα... 😑 Και είναι 150ε και δεν μπορώ να κάνω dispute για 10 μέρες ακόμα.... 2 μήνες κοντεύει....

Επεξ/σία από logo15

20 λεπτά πριν, logo15 είπε

La00....hu ήρθε το ένα. Το άλλο είναι στα αζητιτα... 😑 Και είναι 150ε και δεν μπορώ να κάνω dispute για 10 μέρες ακόμα.... 2 μήνες κοντεύει....

Αυτα ειναι συστημενα...πως χανονται;;ειναι με tracking κανονικα κ για να το παρεις πρεπει να υπογραψεις στν ταχυδρομο..δν χανονται αυτα

Παρήγγειλα ένα δέμα από Aliexpress το οποίο έλεγε πως θα σταλθεί από Πολωνία. Ο seller έλεγε ψέματα, έκανα dispute πήρα τα λεφτά μου πίσω αλλά τώρα έχω ένα δέμα αξίας 42 ευρώ το οποίο έρχεται από Κίνα (δεν ξέρω μεταφορική) με tracking LV29χχχχχ40CN. Στο σίτε του ελτά βλέπω αυτό αλλά δεν έχω ξαναπαραγγείλει ποτέ απο Κίνα. Σε πόσο καιρό (μηνες) λέτε να φτάσει στην πόρτα μου και επίσης το τελωνείο πόσο θα με πάει περίπου; Ευχαριστωω  

image.png

20 ώρες πριν, vasilispas είπε

Αυτα ειναι συστημενα...πως χανονται;;ειναι με tracking κανονικα κ για να το παρεις πρεπει να υπογραψεις στν ταχυδρομο..δν χανονται αυτα

Το tracking έχει Σταμάτησει εδώ και 1 μήνα ότι φεύγει από Ουγγαρία. Δεν ξέρει ούτε ο πολητης ούτε εγώ ούτε κανένας τι έχει γίνει.

14 ώρες πριν, KwstasGrig είπε

Παρήγγειλα ένα δέμα από Aliexpress το οποίο έλεγε πως θα σταλθεί από Πολωνία. Ο seller έλεγε ψέματα, έκανα dispute πήρα τα λεφτά μου πίσω αλλά τώρα έχω ένα δέμα αξίας 42 ευρώ το οποίο έρχεται από Κίνα (δεν ξέρω μεταφορική) με tracking LV29χχχχχ40CN. Στο σίτε του ελτά βλέπω αυτό αλλά δεν έχω ξαναπαραγγείλει ποτέ απο Κίνα. Σε πόσο καιρό (μηνες) λέτε να φτάσει στην πόρτα μου και επίσης το τελωνείο πόσο θα με πάει περίπου; Ευχαριστωω  

image.png

Αν πήρες τα λεφτά σου πίσω δεν το παίρνεις και το αφήνεις να γυρίσει πίσω.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...