Προς το περιεχόμενο

Αγορες απο Aliexpress, τελωνειο.

SnAk3

Προτεινόμενες αναρτήσεις

1) μια παραγγελια που εγινε μαζι την ιδια ημερα με super economy ενωθηκε σε ενα πακετο που οταν μπηκε ευρωπη πηρε τρακινγκ LTxxxxxxxNL , καλο σημαδι νομιζω

2) χθες εκανα παραγγελια που ζητησα συγκεκριμενα απο τον πωλητη να φαινεται το IOSS number στο πακετο οταν μπει Ελλαδα για να μην εχω προβλημα να ζητανε ξανα ΦΠΑ. απαντησε οκ οποτε ειδωμεν. Απο εδω και περα θα το γραφω σε ολους που μετα να εχω και δικαιολογια να τους πω , εγω σας το ειπα, φερε τωρα πισω το φπα και εξοδα εκτελωνισμου

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 7,6k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

22 λεπτά πριν, greekboy είπε

1) μια παραγγελια που εγινε μαζι την ιδια ημερα με super economy ενωθηκε σε ενα πακετο που οταν μπηκε ευρωπη πηρε τρακινγκ LTxxxxxxxNL , καλο σημαδι νομιζω

2) χθες εκανα παραγγελια που ζητησα συγκεκριμενα απο τον πωλητη να φαινεται το IOSS number στο πακετο οταν μπει Ελλαδα για να μην εχω προβλημα να ζητανε ξανα ΦΠΑ. απαντησε οκ οποτε ειδωμεν. Απο εδω και περα θα το γραφω σε ολους που μετα να εχω και δικαιολογια να τους πω , εγω σας το ειπα, φερε τωρα πισω το φπα και εξοδα εκτελωνισμου

Επιστροφη το Alli κανει...οχι ο πωλητης σε φπα κ εξοδα....

13/10/2021, 14:45 Γ.Ε.Τ.Α. Αθήνας (Κ.Α.Τ.) ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΟ ΠΡΟΣ ΕΚΤΕΛΩΝΙΣΜΟ
26/9/2021, 14:31 Γ.Ε.Τ.Α. Αθήνας (Κ.Α.Τ.) ΆΦΙΞΗ ΣΤΗ ΧΩΡΑ ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΥ

αδέρφια υπάρχει ελπίδα!

• Thanks 1

7 ώρες πριν, greekboy είπε

Είτε το γράψουν ειτε όχι ΔΕΝ έχει σημασία. 

Στο τελωνείο θα σκαναρουν το δέμα χωρίς να κοιτάξουν τι γράφει. 

Δεν τους ενδιαφέρει... 

Το μόνο που θα δουν ειναι, αν οταν το σκαναρουν είναι περασμένο το δέμα στην IOSS εφαρμογή για την πληρωμή φόρου. 

Αν δεν είναι περασμένο, και καρδούλες να του πεις να ζωγραφίσει, το δέμα θα εκτελωνιστεί. 

Τέλος. 

2 ώρες πριν, kalpal είπε
13/10/2021, 14:45 Γ.Ε.Τ.Α. Αθήνας (Κ.Α.Τ.) ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΟ ΠΡΟΣ ΕΚΤΕΛΩΝΙΣΜΟ
26/9/2021, 14:31 Γ.Ε.Τ.Α. Αθήνας (Κ.Α.Τ.) ΆΦΙΞΗ ΣΤΗ ΧΩΡΑ ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΥ

αδέρφια υπάρχει ελπίδα!

Εχεις ένα μήνα ακόμη υπό φυσιολογικές συνθήκες...

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
15 λεπτά πριν, vasilispas είπε

Κλεισιμο απο Γετα σημαινει οτι βγηκε απο Τελωνειο;

Ορθόν. Επόμενο βήμα το Κ. Δ. Αθηνών

Επεξ/σία από grip

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
9 ώρες πριν, greekboy είπε

Πρέπει να είχες μία αποστολή με 'Aliexpress standard shipping' και μία άλλη με 'σκέτο' 'Cainaio super economy', οπότε τα διαχειρίστηκαν από την Consolidated warehouse, και πολύ απλά έβαλαν 2 δέματα σε 1. Αυτό γίνεται γιατί και οι δύο συγκεκριμένοι τρόποι αποστολής 'δουλεύουν' με τις αποθήκες του Aliexpress (δηλ. τα δίνουν στο ίδιο το προσωπικό του Aliexpress όταν τα στέλνουν οι πωλητές, για να το καταλάβεις).

Ξαναεπαναλαμβάνω .... Οι 'online' τρόποι αποστολής (όταν τυπώνεται το tracking number από την ΙΔΙΑ την πλατφόρμα του Aliexpress), ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΜΕ ΤΟ ΤΕΛΩΝΕΙΟ!! ;) Το πρόβλημα είναι στους 'offline' τρόπους, και ειδικά στα εξωτερικά συστήματα που δεν δέχονται τον IOSS number, όταν οι πωλητές τυπώνουν το tracking number.

Επεξ/σία από nikosgiann78

1 ώρα πριν, kalpal είπε

Και σκέψου από τον Αύγουστο έχει έρθει Ελλάδα! 

Νομίζω είναι και κάποιοι λίγοι που έχουν από τέλος Ιουλίου άφιξη... Ήμαρτον δλδ... 🙄

Καλημέρα!

Γνωρίζετε τι ισχύει για τη μέθοδο e-packet; Δεν την έχω ξαναχρησιμοποιήσει και ο πωλητής μου είπε ότι αυτή χρησιμοποιεί. Είναι από αυτά που κολλάνε τελωνείο; Τα αναλαμβάνει και αυτά η ΕΛΤΑ;

5 ώρες πριν, Tulipbaek είπε

Καλημέρα!

Γνωρίζετε τι ισχύει για τη μέθοδο e-packet; Δεν την έχω ξαναχρησιμοποιήσει και ο πωλητής μου είπε ότι αυτή χρησιμοποιεί. Είναι από αυτά που κολλάνε τελωνείο; Τα αναλαμβάνει και αυτά η ΕΛΤΑ;

Καλησπέρα!!!! e-packet είναι ειδική αποστολή του China post. Ρώτα τον πωλητή, από ποιο σύστημα θα τυπώσει το tracking number. Θα δεις ότι κατά πάσα πιθανότητα θα σου πει από το σύστημα της 4PX (γιατί από εκεί 'έβγαιναν' από όσο ξέρω τα e-packet tracking number). Αν σου πει 4PX, τότε απέφυγε το, γιατί θα έχεις πρόβλημα με το τελωνείο εδώ!!! Απλά, αφήνω μια 'χαραμάδα' μήπως και 'βγάζουν' κάποιοι πωλητές τα tracking number από την πλατφόρμα του Aliexpress (οπότε κάνουν shipping με το τοπικό τους China Post). Σε αυτήν την τελευταία περίπτωση, δεν θα έχεις πρόβλημα. Αλλά, από όσο ξέρω, μόνο 'κανονικά' China post tracking number 'βγαίνουν' από την πλατφόρμα του Aliexpress.

Πέρα από αυτά, ... τί προϊόν θέλεις να αγοράσεις; Για να δούμε κάποιον άλλον τρόπο αποστολής!!! ;)

17 ώρες πριν, nikosgiann78 είπε

Καλησπέρα!!!! e-packet είναι ειδική αποστολή του China post. Ρώτα τον πωλητή, από ποιο σύστημα θα τυπώσει το tracking number. Θα δεις ότι κατά πάσα πιθανότητα θα σου πει από το σύστημα της 4PX (γιατί από εκεί 'έβγαιναν' από όσο ξέρω τα e-packet tracking number). Αν σου πει 4PX, τότε απέφυγε το, γιατί θα έχεις πρόβλημα με το τελωνείο εδώ!!! Απλά, αφήνω μια 'χαραμάδα' μήπως και 'βγάζουν' κάποιοι πωλητές τα tracking number από την πλατφόρμα του Aliexpress (οπότε κάνουν shipping με το τοπικό τους China Post). Σε αυτήν την τελευταία περίπτωση, δεν θα έχεις πρόβλημα. Αλλά, από όσο ξέρω, μόνο 'κανονικά' China post tracking number 'βγαίνουν' από την πλατφόρμα του Aliexpress.

Πέρα από αυτά, ... τί προϊόν θέλεις να αγοράσεις; Για να δούμε κάποιον άλλον τρόπο αποστολής!!! ;)

Σ’ ευχαριστώ πολύ! Θα προτιμήσω να το αποφύγω τότε. Είναι ένα αντικείμενο που χρησιμοποιεί η μητέρα μου στο πλέξιμο αλλά υπάρχει κι εδώ, αν και πιο ακριβά. Αν είναι, όμως, να διπλοπληρώσω φπα και (ίσως) τέλη, μία η άλλη έρχεται.

Παρεμπιπτόντως, σήμερα μου ήρθε αυτό το μηνυμα:7ADCD42B-BA8B-4FFC-85E7-2A5BA09794A9.jpeg.d23cf05eab3feecd53040dd05b5caaa2.jpeg

Πρώτη φορά μου ανακοινώνουν ότι θα μου φέρει κάτι ο ταχυδρόμος. Μάλιστα το συγκεκριμένο είχε κολλήσει στο τελωνείο για επιβολή φπα (ξανά) και τελών γιατί είχε έρθει με Cainiao Super Economy Global. Λέτε να άρχισαν να μας λυπούνται;

1 ώρα πριν, Tulipbaek είπε

Σ’ ευχαριστώ πολύ! Θα προτιμήσω να το αποφύγω τότε. Είναι ένα αντικείμενο που χρησιμοποιεί η μητέρα μου στο πλέξιμο αλλά υπάρχει κι εδώ, αν και πιο ακριβά. Αν είναι, όμως, να διπλοπληρώσω φπα και (ίσως) τέλη, μία η άλλη έρχεται.

Παρεμπιπτόντως, σήμερα μου ήρθε αυτό το μηνυμα:7ADCD42B-BA8B-4FFC-85E7-2A5BA09794A9.jpeg.d23cf05eab3feecd53040dd05b5caaa2.jpeg

Πρώτη φορά μου ανακοινώνουν ότι θα μου φέρει κάτι ο ταχυδρόμος. Μάλιστα το συγκεκριμένο είχε κολλήσει στο τελωνείο για επιβολή φπα (ξανά) και τελών γιατί είχε έρθει με Cainiao Super Economy Global. Λέτε να άρχισαν να μας λυπούνται;

Βλέπω 'κλείσιμο από KAT'... Τουτέστιν, δεν πρέπει να σου χρέωσαν ΦΠΑ ξανά. Σωστά το λέω; Και το πιο σημαντικό ..... Πως τύπωσε το tracking number ο Κινέζος; Άλλαξε το σύστημα της Yanwen και πλέον δέχεται τον IOSS number; Ή, μήπως πλέον τυπώνουν τα tracking number από το ίδιο το Aliexpress; Θα με βοηθούσε έστω να έστελνες το link της σελίδας του προϊόντος που αγόρασες!!!

Χωρίς τίτλο.png

18 λεπτά πριν, nikosgiann78 είπε

Βλέπω 'κλείσιμο από KAT'... Τουτέστιν, δεν πρέπει να σου χρέωσαν ΦΠΑ ξανά. Σωστά το λέω; Και το πιο σημαντικό ..... Πως τύπωσε το tracking number ο Κινέζος; Άλλαξε το σύστημα της Yanwen και πλέον δέχεται τον IOSS number; Ή, μήπως πλέον τυπώνουν τα tracking number από το ίδιο το Aliexpress; Θα με βοηθούσε έστω να έστελνες το link της σελίδας του προϊόντος που αγόρασες!!!

Χωρίς τίτλο.png

Αυτό ήταν! https://www.aliexpress.com/item/1005002221372401.html?spm=a2g0s.9042311.0.0.27424c4dbVo0gM

Μου 'χει κολλήσει κι ένα άλλο που στάλθηκε με Cainiao Super Economy Global αλλά αυτό δεν προβλέπεται να γλίτωσε το τελωνείο, σωστά;
1638214288_Screenshot2021-10-15at12_14_03.png.d425eb9073bfaff7cfb62c9708dec167.png
(Και τα δύο τα είχα παραγγείλει Ιούλιο παρεμπιπτόντως...)

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...