Aurumnus Δημοσ. 11 Οκτωβρίου 2021 Share Δημοσ. 11 Οκτωβρίου 2021 3 ώρες πριν, Kostas1372 είπε Καλημέρα σε όλους. Νομίζω ότι ο πιο αποδοτικός τρόπος διαμαρτυρίας για όσα συμβαίνουν με ελτα και εκτελωνισμούς που ξαναχρεώνουν φπα και εξοδα εκτελωνισμού , είναι οι πρωινές εκπομπές. Αν το θέμα αναφερθεί π.χ στον Παπαδάκη του Αντ1 , τότε μόνο ασχολούνται και τρέχουν. Όλα τα υπόλοιπα τα αγνοούν. Το 3 ευρώ που είχαν επιβάλλει το πήραν πίσω μετά από το χαμό που είχε γίνει και τα μηνύματα που είχαν σταλεί στα κανάλια αλλά και το χαμό στο διαδίκτυο. Με μαζικά μηνύματα διαμαρτυρίας σε Παπαδάκη και λοιπές πρωινές εκπομπές θα έχει αποτέλεσμα. Δυστυχώς , καταλαβαίνουν μόνο τη δύναμη της τηλεόρασης. Τα 3 ευρώ τα είχαν πάρει πίσω μετά από μαζικές καταγγελίες στα αρμόδια όργανα (Συνήγορο του Καταναλωτή/του Πολίτη, ΕΕΤΤ, κτλ). Δεν έχει καμία σχέση ο Παπαδάκης και ο κάθε Παπαδάκης, ούτε είχε ασχοληθεί τότε κάποιος να κάνει καταγγελίες στα κανάλια. Ότι είχε δημοσιευτεί για το θέμα ήταν από ιστοσελίδες στο διαδίκτυο και τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης (Facebook/Twitter). Και ήταν και άλλες και οι κοινωνικοοικονομικές συνθήκες τότε. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
radiotv Δημοσ. 11 Οκτωβρίου 2021 Share Δημοσ. 11 Οκτωβρίου 2021 3 ώρες πριν, Kostas1372 είπε Καλημέρα σε όλους. Νομίζω ότι ο πιο αποδοτικός τρόπος διαμαρτυρίας για όσα συμβαίνουν με ελτα και εκτελωνισμούς που ξαναχρεώνουν φπα και εξοδα εκτελωνισμού , είναι οι πρωινές εκπομπές. Αν το θέμα αναφερθεί π.χ στον Παπαδάκη του Αντ1 , τότε μόνο ασχολούνται και τρέχουν. Όλα τα υπόλοιπα τα αγνοούν. Το 3 ευρώ που είχαν επιβάλλει το πήραν πίσω μετά από το χαμό που είχε γίνει και τα μηνύματα που είχαν σταλεί στα κανάλια αλλά και το χαμό στο διαδίκτυο. Με μαζικά μηνύματα διαμαρτυρίας σε Παπαδάκη και λοιπές πρωινές εκπομπές θα έχει αποτέλεσμα. Δυστυχώς , καταλαβαίνουν μόνο τη δύναμη της τηλεόρασης. όταν ο πωλητής του Ali, του Ebay ή του κάθε καταστήματος δεν κάνει την καταχώρηση στο IOSS ότι στο τάδε δέμα με το αυτό το τρακινγκ έχει πληρωθεί ο ΦΠΑ τότε σωστά τα ΕΛΤΑ κάνουν την δουλειά τους και εισπράττουν τον ΦΠΑ και χρεώνουν τέλη εκτελωνισμου για την δουλειά που έκαναν,οι καταγγελίες πρέπει να γίνουν στο Ali,Ebay κλπ 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
vasilispas Δημοσ. 11 Οκτωβρίου 2021 Share Δημοσ. 11 Οκτωβρίου 2021 21 λεπτά πριν, radiotv είπε όταν ο πωλητής του Ali, του Ebay ή του κάθε καταστήματος δεν κάνει την καταχώρηση στο IOSS ότι στο τάδε δέμα με το αυτό το τρακινγκ έχει πληρωθεί ο ΦΠΑ τότε σωστά τα ΕΛΤΑ κάνουν την δουλειά τους και εισπράττουν τον ΦΠΑ και χρεώνουν τέλη εκτελωνισμου για την δουλειά που έκαναν,οι καταγγελίες πρέπει να γίνουν στο Ali,Ebay κλπ Εγω μολις εκανα μια καταγγελια στο Υπουργειο Διακυβερνησης για τις καθυστερησεις στο τελωνειο..το Υπουργειο κινησε διαδικασια επισημης ερευνας μεσω εσωτερικου εμαιλ στα Ελτα κ Γετα το οποιο μου διαβιβαστηκε...σας προτεινω να κανετε το ιδιο Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Aurumnus Δημοσ. 11 Οκτωβρίου 2021 Share Δημοσ. 11 Οκτωβρίου 2021 12 λεπτά πριν, vasilispas είπε Εγω μολις εκανα μια καταγγελια στο Υπουργειο Διακυβερνησης για τις καθυστερησεις στο τελωνείο..το Υπουργειο κινησε διαδικασια επισημης ερευνας μεσω εσωτερικου εμαιλ στα Ελτα κ Γετα το οποιο μου διαβιβαστηκε...σας προτεινω να κανετε το ιδιο Όμως άλλο οι καθυστερήσεις άλλο τα παράνομα χαράτσια. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
vasilispas Δημοσ. 11 Οκτωβρίου 2021 Share Δημοσ. 11 Οκτωβρίου 2021 2 λεπτά πριν, Aurumnus είπε Όμως άλλο οι καθυστερήσεις άλλο τα παράνομα χαράτσια. Το παραμονο χαρατσι ευθυνεται ο πωλητης με το ioss...αλλα να περιμενει σακος να εκτελωνιστει 3 μηνεε ειναι Απαραδεκτο....πως η Ουγγαρια..η Ολλανδια εκτελωνιζει σε 1..2 ημερες;;κ μιλαμε για τριπλασιο κ τετραπλασιο πληθυσμο 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
msymvoulakis Δημοσ. 11 Οκτωβρίου 2021 Share Δημοσ. 11 Οκτωβρίου 2021 Καλησπέρα! Είπα να επιβεβαιώσω και εγώ ότι σταμάτησαν να ζητάνε τα τέλη εκτελωνισμού(τουλάχιστον για τα μικρά δέματα). Σήμερα παρέλαβα ένα δεματάκι (3.5 euro) που είχα βάλει παραγγελία στο AliExpress στις αρχές Αυγούστου με τρόπο αποστολής Cainiao Super Economy Global. Προφανώς με τον συγκεκριμένο τρόπο αποστολής οι Κινέζοι δεν δήλωσαν ότι είχε πληρωμένο το φπα με αποτέλεσμα να μου έρθει sms για να περάσω να το παραλάβω από το κατάστημα των ΕΛΤΑ. Πήγα λοιπόν προετοιμασμένος να ξαναπληρώσω το φπα και τα 2.5 euro για τα τέλη εκτελωνισμού, αλλά προς μεγάλη μου έκπληξη μου ζητήθηκε να πληρώσω μόνο το ΦΠΑ. Το ίδιο συνέβη και στον μπροστινό μου. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
radiotv Δημοσ. 12 Οκτωβρίου 2021 Share Δημοσ. 12 Οκτωβρίου 2021 6 ώρες πριν, msymvoulakis είπε Καλησπέρα! Είπα να επιβεβαιώσω και εγώ ότι σταμάτησαν να ζητάνε τα τέλη εκτελωνισμού(τουλάχιστον για τα μικρά δέματα). Σήμερα παρέλαβα ένα δεματάκι (3.5 euro) που είχα βάλει παραγγελία στο AliExpress στις αρχές Αυγούστου με τρόπο αποστολής Cainiao Super Economy Global. Προφανώς με τον συγκεκριμένο τρόπο αποστολής οι Κινέζοι δεν δήλωσαν ότι είχε πληρωμένο το φπα με αποτέλεσμα να μου έρθει sms για να περάσω να το παραλάβω από το κατάστημα των ΕΛΤΑ. Πήγα λοιπόν προετοιμασμένος να ξαναπληρώσω το φπα και τα 2.5 euro για τα τέλη εκτελωνισμού, αλλά προς μεγάλη μου έκπληξη μου ζητήθηκε να πληρώσω μόνο το ΦΠΑ. Το ίδιο συνέβη και στον μπροστινό μου. το έχω γράψει και παραπάνω,μην αγοράζετε προϊόντα που στέλνουν με Cainiao και Yanwen, εκτός του ότι θα πληρώσετε ξανά ΦΠΑ θα ταλαιπωρηθήτε να πάτε στα ΕΛΤΑ για να παραλάβετε αλλά και στην επικοινωνία με το AliExpress για να σας επιστρέψουν το ΦΠΑ που είχατε πληρώσει αρχικά.Δεν αξίζει η όλη διαδικασία, βάλτε τρόπο αποστολής AliExpress standard shipping για συστημένα ή saver shipping για τα απλά, εκτελωνιζονται στο εξωτερικό και έρχονται σπίτι σας με ΕΛΤΑ χωρίς περαιτέρω χρέωση. 2 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
nikx Δημοσ. 12 Οκτωβρίου 2021 Share Δημοσ. 12 Οκτωβρίου 2021 Ναι και εγω επιβεβαιωνω με αγορα 33 ευρω με το vat μεσα και με το standard shipping που εβαλα ειδα εβγαλε tracking με NL. Το περιμενω. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
george1807 Δημοσ. 12 Οκτωβρίου 2021 Share Δημοσ. 12 Οκτωβρίου 2021 Στις 11/10/2021 στις 12:24 ΜΜ, vasilispas είπε Το παραμονο χαρατσι ευθυνεται ο πωλητης με το ioss...αλλα να περιμενει σακος να εκτελωνιστει 3 μηνεε ειναι Απαραδεκτο....πως η Ουγγαρια..η Ολλανδια εκτελωνιζει σε 1..2 ημερες;;κ μιλαμε για τριπλασιο κ τετραπλασιο πληθυσμο 9 και 17 εκατομμυρια αντίστοιχα. Εμείς 10. Δεν μου βγαίνουν τα μαθηματικά. Αλλά η λύση είναι απλή, προσλήψεις και αξιολόγηση, καθώς και ελάχιστο όριο εκτελωνισμών την ημέρα. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Tulipbaek Δημοσ. 12 Οκτωβρίου 2021 Share Δημοσ. 12 Οκτωβρίου 2021 30 λεπτά πριν, george1807 είπε 9 και 17 εκατομμυρια αντίστοιχα. Εμείς 10. Δεν μου βγαίνουν τα μαθηματικά. Αλλά η λύση είναι απλή, προσλήψεις και αξιολόγηση, καθώς και ελάχιστο όριο εκτελωνισμών την ημέρα. Και δεν εκτελωνίζουν μόνο τα δικά τους. Εκεί φαίνεται να σταματάνε πλέον για εκτελωνισμό όλα τα δέματα από Κίνα προς Ευρώπη. Μιλάμε για τρελό όγκο δεμάτων. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
papars Δημοσ. 12 Οκτωβρίου 2021 Share Δημοσ. 12 Οκτωβρίου 2021 Παρέλαβα και εγώ κάτι χωρίς να πληρώσω κάτι (αξία λίγο κάτω από €30). Έκανε 5 εβδομάδες να έρθει και το είχαν πετάξει στην πόρτα που - παρόλο που ήταν registered. Από το tracking βλέπω ότι πέρασε τελωνείο όμως στον φάκελο επάνω δεν υπάρχει κάποιο νούμερο πέρα από το barcode του tracking (με NL...). Αυτό το IOSS δεν θα έπρεπε να το αναφέρουν στον φάκελο; Υπάρχει άλλη εφαρμογή που το ελέγχουν; Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
andreas1gr Δημοσ. 12 Οκτωβρίου 2021 Share Δημοσ. 12 Οκτωβρίου 2021 29 λεπτά πριν, papars είπε Αυτό το IOSS δεν θα έπρεπε να το αναφέρουν στον φάκελο; Υπάρχει άλλη εφαρμογή που το ελέγχουν; To IOSS είναι εφαρμογή… Όταν εκτυπώνουν τον αριθμό αποστολής, ενημερώνεται και η εφαρμογή IOSS με όλα τα στοιχεία του δέματος (και φυσικά αν πλήρωσε φόρο και πόσο)… όταν έρχεται το δέμα σκαναρετε και βλέπουν στην εφαρμογή του IOSS αν έχει πληρωθεί ή όχι ο φόρος για αυτό το δέμα… Οπότε και να γράψουν έναν σκέτο αριθμό επάνω στο δέμα, τι θα αλλάξει; Αν δεν υπάρχει το ίδιο το δέμα στο σύστημα… Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
papars Δημοσ. 12 Οκτωβρίου 2021 Share Δημοσ. 12 Οκτωβρίου 2021 1 ώρα πριν, andreas1gr είπε To IOSS είναι εφαρμογή… Όταν εκτυπώνουν τον αριθμό αποστολής, ενημερώνεται και η εφαρμογή IOSS με όλα τα στοιχεία του δέματος (και φυσικά αν πλήρωσε φόρο και πόσο)… όταν έρχεται το δέμα σκαναρετε και βλέπουν στην εφαρμογή του IOSS αν έχει πληρωθεί ή όχι ο φόρος για αυτό το δέμα… Οπότε και να γράψουν έναν σκέτο αριθμό επάνω στο δέμα, τι θα αλλάξει; Αν δεν υπάρχει το ίδιο το δέμα στο σύστημα… Το κατάλαβα τώρα. Περίμενα να υπάρχει εγγραφή πάνω στην ετικέτα που να πιστοποιεί ότι έχουν πληρωθεί τα σχετικά. Οπότε αν υπάρχει χρέωση VAT στο προϊόν είμαι OK; Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
andreas1gr Δημοσ. 12 Οκτωβρίου 2021 Share Δημοσ. 12 Οκτωβρίου 2021 (επεξεργασμένο) 5 λεπτά πριν, papars είπε Το κατάλαβα τώρα. Περίμενα να υπάρχει εγγραφή πάνω στην ετικέτα που να πιστοποιεί ότι έχουν πληρωθεί τα σχετικά. Οπότε αν υπάρχει χρέωση VAT στο προϊόν είμαι OK; Αν ηταν απλά να γράψουν τον ioss αριθμό στο δέμα, θα τον έγραφε και ο τελευταίος Κινέζος, άσχετα αν πλήρωνες φόρο... Κατι σαν τα gift δέματα παλιότερα... Το θέμα είναι το δέμα να περαστεί στο ioss όπου όλα τα τελωνεία εχουν πρόσβαση και μολις σκαναρουν το δέμα βλέπουν αν πλήρωσε... Οπότε οταν το τελωνείο δεν δει το δέμα μεσα στο ioss (γιατι ο Κινέζος χρησιμοποίησε εφαρμογή που δεν υποστηρίζει το IOSS), τότε μας χρεώνει φπα... Επεξ/σία 12 Οκτωβρίου 2021 από andreas1gr 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
nikosgiann78 Δημοσ. 12 Οκτωβρίου 2021 Share Δημοσ. 12 Οκτωβρίου 2021 (επεξεργασμένο) 22 ώρες πριν, msymvoulakis είπε Καλησπέρα! Είπα να επιβεβαιώσω και εγώ ότι σταμάτησαν να ζητάνε τα τέλη εκτελωνισμού(τουλάχιστον για τα μικρά δέματα). Σήμερα παρέλαβα ένα δεματάκι (3.5 euro) που είχα βάλει παραγγελία στο AliExpress στις αρχές Αυγούστου με τρόπο αποστολής Cainiao Super Economy Global. Προφανώς με τον συγκεκριμένο τρόπο αποστολής οι Κινέζοι δεν δήλωσαν ότι είχε πληρωμένο το φπα με αποτέλεσμα να μου έρθει sms για να περάσω να το παραλάβω από το κατάστημα των ΕΛΤΑ. Πήγα λοιπόν προετοιμασμένος να ξαναπληρώσω το φπα και τα 2.5 euro για τα τέλη εκτελωνισμού, αλλά προς μεγάλη μου έκπληξη μου ζητήθηκε να πληρώσω μόνο το ΦΠΑ. Το ίδιο συνέβη και στον μπροστινό μου. Το έχω πει πάμπολες φορές και πάντα επιβεβαιώνομαι. Στον συγκεκριμένο τρόπο αποστολής, ο Κινέζος τυπώνει από ένα εξωτερικό σύστημα (της Yanwen) το tracking number. Και το σύστημα της Yanwen (τουλάχιστον μέχρι στιγμής), δεν δέχεται τον IOSS number. Ως εκ τούτου, το τελωνείο, δεν ξέρει ότι πλήρωσες το ΦΠΑ. Οπότε, μην γράφουμε (κάποιοι) ότι ο τρόπος αποστολής της Cainaio (γενικά και αόριστα) είναι 'επικίνδυνος'. Όταν βλέπουμε 'Cainaio super economy GLOBAL', καλό είναι να κάνουμε chat πρώτα με τον πωλητή και να συνεννοηθoούμε να χρησιμοποιήσει τον 'σκέτο' 'Cainaio super economy', που δίνει tracking number από το Bpost/Belgium Post (UH.........BE). Επεξ/σία 12 Οκτωβρίου 2021 από nikosgiann78 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα