patagos Δημοσ. 20 Σεπτεμβρίου 2021 Share Δημοσ. 20 Σεπτεμβρίου 2021 5 λεπτά πριν, vasilispas είπε Αναμονη απο 17/8 ειμαι.... Τέλεια.Απο Ali μου είχε έρθει δέμα μετά από 9 μήνες πέρυσι Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
vasilispas Δημοσ. 20 Σεπτεμβρίου 2021 Share Δημοσ. 20 Σεπτεμβρίου 2021 (επεξεργασμένο) 16 λεπτά πριν, patagos είπε Τέλεια.Απο Ali μου είχε έρθει δέμα μετά από 9 μήνες πέρυσι Ειμαστε εξωγηινοι εδω στν Ελλαδα φιλε ....διαπλανητικες αποστολες εκτελουμε😂😂😂 16 λεπτά πριν, patagos είπε Τέλεια.Απο Ali μου είχε έρθει δέμα μετά από 9 μήνες πέρυσι Ο μητσοτακης θα αλλαξει το σημα στα ελτα ...θα βαλει ενα δισκο UFO ....στο μεταξυ οι υπαλληλοι τν ελτα στν εξυπηρετηση πελατων οτι θελουν λενε ..ο καθενας εχει κ δικια του δικονομια πως περνανε τα δεματα...η αλλη πριν λιγο επεμενε οτι δεμα συστημενο απο Ιταλια περναει τελωνειο😂😂😂Στν Ιδιωτικο τομεα θα τν ειχα απολυσει επιτοπου ..ουτε το ακουστικο δν θα προλαβαινε να κλεισει Επεξ/σία 20 Σεπτεμβρίου 2021 από vasilispas Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
greekboy Δημοσ. 20 Σεπτεμβρίου 2021 Share Δημοσ. 20 Σεπτεμβρίου 2021 2 ώρες πριν, Elenikgr είπε Παιδιά. καλησπέρα από Κρήτη. Μόλις έλαβα είναι ειδοποιητήριο από ΕΛΤΑ για να παραλάβω ένα δέμα (από 3 που περιμένω) το οποίο γράφει ως αποστολέα τα Αραβικά Εμιράτα (τα ίδια???). Χτυπώντας τον κωδικό στην αναζήτηση, και εννοείται διαφορετικό από αυτόν του Aliexpress (οπότε είναι αδύνατον να ξέρω ποιο πακέτο είναι) και μέσω του σάιτ βλέπω: Τα αντικείμενα (3) από διαφορετικούς πωλητές παραγγέλθηκαν στις 18/07.(Aliexpress) Μπήκαν στη χώρα στις 27/07. (Aliexpress) Πληρώθηκε ο αναλογούν φόρος. Που σημαίνει ότι το (τα) πακέτα κάθονται στο τελωνείο από τις 27/07. ΔΛΔ 2 μήνες παρά κάτι . Στο χαρτί που έλαβα, γράφει ότι ο ΦΠΑ που πρέπει να πληρώσω είναι 27 ευρω. Επαναλαμβάνω, για ένα από τα τρία. πακέτα. ΑντικείμενᨴΜια θήκη κινητού, δύο προστατευτικά τζαμάκια του ιδίου κινητού (που έσπασε περιμένοντας) και ένα μπουκαλάκι σίτισης νεογένητου γατιού (τα συγκεκριμένα δεν υπάρχουν στην Ελλάδα). Τα πακέτα είναι αξίας - μαζί και το ΦΠΑ/ταχυδρομικά που πλήρωσα: 1. 3,29 2, 2,03 3, 3,19 Τι γίνεται εάν δεν παραλάβω; Και αν έχει διαμαρτυρηθεί κανείς, που απευθύνθηκε; Ευχαριστώ... δεν παίζεται αυτό που γίνεται... μηπως ειναι 2,7 ? Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
patagos Δημοσ. 20 Σεπτεμβρίου 2021 Share Δημοσ. 20 Σεπτεμβρίου 2021 15 λεπτά πριν, vasilispas είπε Ειμαστε εξωγηινοι εδω στν Ελλαδα φιλε ....διαπλανητικες αποστολες εκτελουμε😂😂😂 Ο μητσοτακης θα αλλαξει το σημα στα ελτα ...θα βαλει ενα δισκο UFO ....στο μεταξυ οι υπαλληλοι τν ελτα στν εξυπηρετηση πελατων οτι θελουν λενε ..ο καθενας εχει κ δικια του δικονομια πως περνανε τα δεματα...η αλλη πριν λιγο επεμενε οτι δεμα συστημενο απο Ιταλια περναει τελωνειο😂😂😂Στν Ιδιωτικο τομεα θα τν ειχα απολυσει επιτοπου ..ουτε το ακουστικο δν θα προλαβαινε να κλεισει Φίλε σήμερα μίλησα με ΕΛΤΑ και όταν τους είπα ότι από το ίδιο μαγαζί της Αγγλίας μου είχε έρθει πριν 2 μήνες σε 8 μερες μου είπαν έτυχε.Γιατι στα ΕΛΤΑ το να έρθει το δέμα στην ώρα του είναι κωλοφαρδια. 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
vasilispas Δημοσ. 20 Σεπτεμβρίου 2021 Share Δημοσ. 20 Σεπτεμβρίου 2021 1 λεπτό πριν, patagos είπε Φίλε σήμερα μίλησα με ΕΛΤΑ και όταν τους είπα ότι από το ίδιο μαγαζί της Αγγλίας μου είχε έρθει πριν 2 μήνες σε 8 μερες μου είπαν έτυχε.Γιατι στα ΕΛΤΑ το να έρθει το δέμα στην ώρα του είναι κωλοφαρδια. Για Ολη τν καθυστερηση στον Αερολιμενα Υπευθυνοι ειναι τα ΕΛΤΑ . Οχι το Τελωνειο .. Ας κλεισουν τα ΕΛΤΑ η τουλαχιστον ας πουληθουν σε ιδιωτη να δουμε ασπρη μερα....στο Υπουργειο Ψηφιακης διακυβερνησης πηρα....στο Υπουργειο Οικονομικων πηρα...ΟΛΟΙ ΤΑ ΞΥΝΟΥΝ ΑΠΟ ΤΟ ΠΡΩΙ ΕΩΣ ΤΟ ΒΡΑΔΥ 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Tulipbaek Δημοσ. 20 Σεπτεμβρίου 2021 Share Δημοσ. 20 Σεπτεμβρίου 2021 13 λεπτά πριν, vasilispas είπε Για Ολη τν καθυστερηση στον Αερολιμενα Υπευθυνοι ειναι τα ΕΛΤΑ . Οχι το Τελωνειο .. Ας κλεισουν τα ΕΛΤΑ η τουλαχιστον ας πουληθουν σε ιδιωτη να δουμε ασπρη μερα....στο Υπουργειο Ψηφιακης διακυβερνησης πηρα....στο Υπουργειο Οικονομικων πηρα...ΟΛΟΙ ΤΑ ΞΥΝΟΥΝ ΑΠΟ ΤΟ ΠΡΩΙ ΕΩΣ ΤΟ ΒΡΑΔΥ Με την ιδιωτικοποίηση, βέβαια, οι τιμές το πιο πιθανό είναι να εκτοξευθούν ακόμη περισσότερο. Υπάρχει και η λύση να προσλάβουν περισσότερο προσωπικό αντί να απολύουν αβέρτα (στην περιοχή μου απέλυσαν όλους τους ταχυδρόμους εκτός από έναν, ο οποίος τρέχει και δε φτάνει να καλύψει πλέον την τριπλάσια έκταση απ’ ότι πριν με αποτέλεσμα να έρχεται μια φορά την εβδομάδα και αν!), και φυσικά να τους εκπαιδεύουν διαρκώς και να τους κρατούν ενήμερους για τις εξελίξεις. Τα αυτονόητα δηλαδή, που στο δικό μας δημόσιο που πάει ο άλλος για να βολευτεί κι όχι για να εξυπηρετήσει ακούγονται εξωπραγματικά. 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
vasilispas Δημοσ. 20 Σεπτεμβρίου 2021 Share Δημοσ. 20 Σεπτεμβρίου 2021 (επεξεργασμένο) 23 λεπτά πριν, Tulipbaek είπε Με την ιδιωτικοποίηση, βέβαια, οι τιμές το πιο πιθανό είναι να εκτοξευθούν ακόμη περισσότερο. Υπάρχει και η λύση να προσλάβουν περισσότερο προσωπικό αντί να απολύουν αβέρτα (στην περιοχή μου απέλυσαν όλους τους ταχυδρόμους εκτός από έναν, ο οποίος τρέχει και δε φτάνει να καλύψει πλέον την τριπλάσια έκταση απ’ ότι πριν με αποτέλεσμα να έρχεται μια φορά την εβδομάδα και αν!), και φυσικά να τους εκπαιδεύουν διαρκώς και να τους κρατούν ενήμερους για τις εξελίξεις. Τα αυτονόητα δηλαδή, που στο δικό μας δημόσιο που πάει ο άλλος για να βολευτεί κι όχι για να εξυπηρετήσει ακούγονται εξωπραγματικά. Ουγγαρια ολα τα δεματα απο τριτες χωρες εκτελωνιζονται σε 1 μερα...ελλαδα σε 3 μηνες. Κ μν ακουσω οτι εδω εχουν ογκο δεματων...ολα τα κινεζικα δεματα πλεον πανε μεσω Ουγγαριας. Απλα εδω τα ξυνουν στις αποθηκες ..κοσμια το λεω 23 λεπτά πριν, Tulipbaek είπε Με την ιδιωτικοποίηση, βέβαια, οι τιμές το πιο πιθανό είναι να εκτοξευθούν ακόμη περισσότερο. Υπάρχει και η λύση να προσλάβουν περισσότερο προσωπικό αντί να απολύουν αβέρτα (στην περιοχή μου απέλυσαν όλους τους ταχυδρόμους εκτός από έναν, ο οποίος τρέχει και δε φτάνει να καλύψει πλέον την τριπλάσια έκταση απ’ ότι πριν με αποτέλεσμα να έρχεται μια φορά την εβδομάδα και αν!), και φυσικά να τους εκπαιδεύουν διαρκώς και να τους κρατούν ενήμερους για τις εξελίξεις. Τα αυτονόητα δηλαδή, που στο δικό μας δημόσιο που πάει ο άλλος για να βολευτεί κι όχι για να εξυπηρετήσει ακούγονται εξωπραγματικά. Επεξ/σία 20 Σεπτεμβρίου 2021 από vasilispas 2 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
radiotv Δημοσ. 20 Σεπτεμβρίου 2021 Share Δημοσ. 20 Σεπτεμβρίου 2021 3 ώρες πριν, patagos είπε Καλησπέρα παιδιά .Αυτά τα δύο πακέτα ποτέ να υπολογίσω ότι θα έρθουν; απο Κίνα έχω δύο δεματακια χαμηλής αξίας 3€ που περιμένουν δύο μήνες για να μπουν στο τελωνείο 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
patagos Δημοσ. 20 Σεπτεμβρίου 2021 Share Δημοσ. 20 Σεπτεμβρίου 2021 3 ώρες πριν, patagos είπε Καλησπέρα παιδιά .Αυτά τα δύο πακέτα ποτέ να υπολογίσω ότι θα έρθουν; Να ρωτήσω κάτι γιατί είμαι λίγο άσχετος.Ποια είναι η διαφορά στις δύο αποστολές εκεί που σταματησαν; Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
vasilispas Δημοσ. 20 Σεπτεμβρίου 2021 Share Δημοσ. 20 Σεπτεμβρίου 2021 Το ενα περναει τελωνειο..το αλλο θα δεις στν πορεια Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
patagos Δημοσ. 20 Σεπτεμβρίου 2021 Share Δημοσ. 20 Σεπτεμβρίου 2021 20 λεπτά πριν, vasilispas είπε Το ενα περναει τελωνειο..το αλλο θα δεις στν πορεια Για ποιο λόγο δλδ να μην περάσει το άλλο; Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
grip Δημοσ. 20 Σεπτεμβρίου 2021 Share Δημοσ. 20 Σεπτεμβρίου 2021 Τι ένα πέρασε χωρίς τελωνείο. Το άλλο παρέμεινε μέσα. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Raf98 Δημοσ. 21 Σεπτεμβρίου 2021 Share Δημοσ. 21 Σεπτεμβρίου 2021 Παραγγελία 13/7/21 τζαμάκι για το ταμπλετ 3,43€+0,44€ ΦΠΑ. Έρχεται σήμερα μήνυμα από ελτα για να πληρώσω 3,40€ για να το παραλάβω. Ίδια περίοδο είχα παραγγείλει και θήκη και γραφίδα τα οποία παρέλαβα στις 2-3 βδομαδες (όχι 2 μήνες αργότερα!) και μάλιστα χωρίς να πληρώσω κάτι στο τελωνείο. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
burnin Δημοσ. 21 Σεπτεμβρίου 2021 Share Δημοσ. 21 Σεπτεμβρίου 2021 στα ιμειλ του γετα δεν απαντανε (απαντησαν μια φορα οταν ειχα ρωτησει γενικα κατι. Μολις εγινα συγκεκριμενος για χρεωσεις ενω εχω πληρωσει κανονικα φορο, τις παπιες). στα τηλεφωνα ουτε με σφαιρα, διπλοπληρωνουμε φορο για ποιο λογο? Θα τους σκισω. εχω 3 αντικειμενα που πρεπει να διπλοπληρωσω φορο. παλια ρωταγαν κιολας αν εχω καποι οεγγραφο ορ γουατεβερ. Λοιπον μεσα στο σκ θα κανω καταγγελια. Που ειναι καλυτερο? συνηγορο καταναλωτη? εχει κανει κανενας αλλος? Νομιζω ηρθε η ωρα. το εχουν ξεφτιλησει. δεν μπορει να εχεις πληρωσει φπα, να σε χρεωνουν χωρις καμια επικοινωνια, και μετα να μην μπορεις να βρεις το δικιο σου. (η διαδικασια του να πληρωσεις 12αευρω στα ελτα και να περιμενεις ποσο καιρο για να τα παρεις πισω ειναι αστεια). οποιος θελει ας κανει και αυτος. να δημηουργηθει μαι πιεση. οποιος θελει του στελνω και το κειμενο μου να παρει μια ιδεα, μολις το γραψω 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
johniea Δημοσ. 21 Σεπτεμβρίου 2021 Share Δημοσ. 21 Σεπτεμβρίου 2021 Τα ελτά μετά τα 3ευρα , ξαναγράφουν ιστορία , με τις αδικαιολόγητες καταχρηστικές χρεώσεις. Και συγκεκριμένα Στις 8 Ιουλίου παρήγγειλα ένα τζαμάκι κινητού από κίνα (Aliexpress) αξίας 3,44 ευρώ με 0.67 ευρώ μεταφορικά , σύνολο 3.44 ευρώ στο οποίο έχει αποδοθεί ο Φ.Π.Α αξίας 0,67 ευρώ (tax invoice επισυνάπτεται) . Στις 17/9/2021 μου ήρθε μήνυμα στο κινητό που με καλούσε να πληρώσω φόρο και τέλη 3,46 ευρώ (επισυνάπτεται screen shot ) και υπολογίζονται σε ένα ανύπαρκτο ποσό των 4 ευρώ (επισυνάπτονται ετικέτα του πωλητή και ετικέτα των ελτά πάνω στο δέμα , που αποδεικνύουν το παράλογο του θέματος και την ασυδοσία στην ερμηνεία του νόμου). Σε ερώτημά μου που έκανα σε τοπικό Ελτά ,έδειξαν άγνοια του νόμου που ισχύει από 1/7/2021 και μου είπαν ούτε λίγο ούτε πολύ να μην πληρώνει το Φ.Π.Α ο πωλητής , όπως υποχρεούται , γιατί θα τον ξαναχρεώσουν στον αγοραστή τα ελτά ή το τελωνείο . Βλέπω ότι επιστρέφουμε στην εποχή του αδικαιολόγητα χαρατσιού των 3 ευρώ σε κάθε πακέτο , που ώσπου να το αποσύρουν ο κόσμος πλήρωνε τζάμπα χρήματα. Παρακαλώ να παρέμβει όποιος έχει τη δικαιοδοσία στις αυθαιρεσίες του πλασματικού ποσού , της διπλής απόδοσης του ΦΠΑ και της χρέωσης των 2,5 ευρώ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΟΠΟ, από δέμα που είχε πληρωμένο το Φ.Π.Α. και ήταν ευτελούς αξίας. Είμαι στη διάθεσή σας για κάθε πληροφορία και διευκρίνηση Αυτά τα κοινοποίησα σε geta-ελτα-συνήγορο του πολίτη/καταναλωτή και θα το αναρτήσω σε όποιο φόρουμ ασχολείται. Είδατε τι έγινε με τα efood , αν ενημερωθεί κι ο κινέζος και τους βάλει πόστα θα το κόψουν με την ουρά στα σκέλια , αλλά μέχρι τότε εμείς θα πληρώνουμε ότι νομίζει ο κάθε άσχετος υπάλληλος των ελτά-τελωνείων. Βέβαια τα ελτά και η δεη είναι βράχοι ασυδοσίας και μας έχουν γραμμένους . Αλλά τουλάχιστον να πέσουμε μαχόμενοι. Καλό είναι να ενημερώνουμε με τα παθήματά μας κάθε χώρο που ασχολείται. Αν σας λείπει κάποιο email , από τις αποστολές που έκανα παραπάνω , εύκολα βρίσκονται στο διαδύκτιο. Αν λάβω καμιά απάντηση θα ενημερώσω. 21 ώρες πριν, radiotv είπε απο Κίνα έχω δύο δεματακια χαμηλής αξίας 3€ που περιμένουν δύο μήνες για να μπουν στο τελωνείο Σου ράβουν το κοστούμι , Άλλα τόσα θα πληρώσεις στη φάμπρικα. Πάντως για να βάλουμε τα πράγματα στη θέση τους και να μην υπάρχουν γενικεύσεις και παρανοήσεις καλό είναι να ξεκαθαρίσουμε ότι δεν μας φταίει κανένας υπάλληλος διανομής ελτά , αυτοί που καταχρώνται τις 《εξουσίες τους》είναι η υπάλληλοι των τελωνείων που με το αζημίωτο δεν κάνουν τη δουλειά τους. 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα